icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

jalito
27. okt 2014

@bambulka2015 Keď sa vyjadrujem priamo, tak som netatkná... je to škoda, že musíme v živote používať omáčky a bojíme sa pozrieť pravde do očí.

jalito
27. okt 2014

@bambulka2015 nemám páru, keby som nemala páru, tak nepíšem sem.

bambulka2015
27. okt 2014

@jalito ale tak zase, tento tvoj vyrok "Zena po triadsiatke je uz coskoro na odpis" ja povazujem uz za urazku. No ale tak, zeny po tridsiatke treba vsetky zavriet alebo rovno poslat na cintorin. Ved tie uz ani zit nemusia. Zivot uz maju za sebou 😠 😠 😠 😠 😠

bambulka2015
27. okt 2014

@jalito no asi nemas paru, ked pises, ze ivf kliniky vlastne ani nemuseli byt, keby vsetky zeny odrodili do 30tky. Aj tak by sa ten tvoj vyrok o ryzovani dal vysvetlit.

prasiatko30
27. okt 2014

@bambulka2015 co sa rozculejes takymto hepam to nevysvetlis oni asi ocakavaju ze za 10 rokov budu na invalidnom voziku a nacvicovat skok do truhly akosi si neuvedomuju ze za chvilu budu aj ony skoro v 40 a vobec sa nebudu citit tak katastroficky ako to tu teraz opisuju - alebo mozno hej a budu tiako zavidiet aktuvnym 40kam 😄😄😄😄😄 - vies ako sa hovori syty hladnemu neveri a to co ona opisuje ze zeny po 35 si ani za toho otca nechcu priznat ze ich materstvo vycerpava - to sa len smejem lebo takisto to vycerpava aj 25r - kolko je ich takych mladych tunak co sa v kazdej druhej teme stazuju ze uz nevladzu - v tomto je cislo rokov fakt bagatel zalezi na vela inych faktoroch ale to takymto zenam nevysvetlis - to je ako ked si ku tebe sadne slovodna baba a vysvetluje ti ako mas vychovavat tvoje dieta - lebo ona ma na vsetko 100% spravny nazor a zozrala vsetky encyklopedie sveta a ked je nanej rad tak uz zrazu nie je vsetko cierne a bile - to chce klud a nohy v teple🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉

bambulka2015
27. okt 2014

@prasiatko30 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Presne tak, klidek, lebo este potratim aj to co este nemam 😕 Juuuuj a s tymi cvachtami si to vystihla. Volako mi je zima na nohy 😀 😀 😀 😀

barborazilina
27. okt 2014

@jalito Uff tak dik uz som rok na odpis ... je zaujimave ze az po 30tke som nasla uzasneho muza s ktorym mat dieta je uzasne, neriesi strach zo zavazku a svadby ... zena po 30tke je konecne ako tak rozumna, schopna kompromisu a tolerantna k nazorom inych ludi ... skus tomu dat tie dva roky snad na to prides, ze kazdeho zivotma cesta je ina ...

prasiatko30
27. okt 2014

@barborazilina ala a od dneska kazde rano cvicit skok do truhly 😀😀😀😀😀🎂🎂🎂🎂🎂🎂

vege1
27. okt 2014

@jalito prepac, ale ty si nejaka nadprirodzena bytost, ze mas ultimatnu pravdu, ked ju tu tak strasne chces spliechat do oci? Mas tak maximalne svoj nazor.. Ostatne baby maju svoj a vyjadruju ho bez toho, ze by urazili mamicky do 29 rokov.

mamaveronika
27. okt 2014

ahoj, ja si myslím, že neskoro určite nieje, ale otázka je, či sa na to cítíš a či to aj ty chceš....ak áno neni očom 😉

zvedavka13
28. okt 2014

@barborazilina U mňa sa tiež ten pravý objavil po 30-tke. Ale na to niektoré nikdy neprídu, lebo nič také nezažijú. My sme si už niečo "odžili" a nepotrebujeme riešiť, že veď som ešte na tej a tej disco nebola, ani na tej a tej žúrke... naše rozhodnutie už nie je "prihodilo sa".... 🙂 ale to je každého osobná vec....každopádne, ja sa staro necítim🙂

jalito
28. okt 2014

@bambulka2015 tak tak som to nemyslela, sama si si to takto vydedukovala a do myslela...jste, nemám nic proti tomu, AK sa žena rozhodne mat dieta v pokrocilom věku, a navyse pomocnou ivf, ale nech potom neplace, ze je život ťažký.

jalito
28. okt 2014

@vege1 máme demokracii alebo sliepkokraciu? AK si si stačila všimnout nikomu nic nevnucujem a nikoho neurazam. Laskavo si nedomyslaj

vege1
28. okt 2014

@jalito neurazaj sliepky

zvedavka13
28. okt 2014

@zelmirka1 Podstatné je, že sa oni tešia... z ostatných by som si hlavu nerobila... je to ich rozhodnutie, ich starosť... tí, ktorí sa k nim otočili chrbtom to bábo predsa nebudú vychovávať a ani živiť... Rozhodne im držím palce 😉

lubkavargova1
28. okt 2014

takze zeny teraz mat ci nemat deti??? Bo ja som z vas uz mimo obraz 😒

zvedavka13
28. okt 2014

@lubkavargova1 na top si musí každá zodpovedať sama... samo, že aj s partnerom....

jasmine2
28. okt 2014

Ja by som si už asi mala kúpiť permanentku do krematoria podľa názorov niektorých žien. Ked sme Jakubka počali bola som vo veku 35 rokov manžel ako 40 ročný zrelý muž ktorý vie kde je sever. Mám 41 rokov a vôbec sa necítim ako stará vykopávka.Neprispievam do diskusií ale teraz mi fakt nedalo. Mnoho ľudí používa bežnú frázu,že život je nespravodlivý. Lebo nedostala super job, lepšieho chlapa ako má kamarátka, neušla sa jej vo výpredaji kabelka. Ale poviem Vám v jednej veci spravodlivý je a to že všetci starneme rovnako a nikto tu nebude večne.Pracujem so staršími,ale múdrymi ľudmi a poviem Vám,že mnoho krát majú väčší elán, chuť a radosť so života ako mnohé mladé ženy....

katy83
28. okt 2014

hlavne sa to nepytaj tu vo fore, nazory su rozne...a preco nie? mam zname co maju po 30tke a este len zacinaju uvazovat nad dietatom, ja som do 26r. na to ani nepomyslela . Svoje prve dieta som porodila v 30tke a vobec nic nelutujem. Skor nebol ani vhodny partner a ani podmienky . Drzim palce

nikus5
28. okt 2014

@jasmine2 veru pekne si to napísala 🙂 ale k otázke - 38 a stará? nuž ono je to asi tak: keď som mala nejakých 13, tak som 30-ročnú známu považovala už za starú, teraz sa na tom dobre smejem 🙂 🙂 🙂 mám 39 a vôbec si nepripadám stará - mám 3 deti /pomerne malé, keďže nepatrím k tým šťastným, ktoré mali deti hneď , keď chceli - musela som si pekných pár rokov počkať/ a dokonca sme si teraz s manželom povedali, že by sme "zvládli" aj štvrté - každý je taký starý, na koľko sa cíti.......ak sa tu niektoré 30-ročné cítia staré, nech sa páči, majú na to právo 🙂 🙂 🙂

jasmine2
28. okt 2014

@nikus5 Ja som to napísala pekne?? A čo Váš názor. Váš názor je hodný poklony.Obdivujem každú ženu- matku s viacerými detičkami. Máte môj úprimný obdiv....

siska53
28. okt 2014

@luccija amnio nie je povinna ani po 35.r a aj ked dakonu vyjdu zle tripple testy,nemusi na to ist. Ja som mala dobre vysledky a som to vobec neabsolvovala.
@jalito jasne,vsetci do 50 pomreme. Ved aspon nebude treba robit na dochodky. Krasne zariadene..
To,ze ty si stretla toho praveho skor super. Len nie kazdy mal take stastie. A mnohe sa snazia o dietatko uz od 20 a nedari sa. Bohuzial.
Niekde som citala clanok od gynekokoga,ze nie je dolezite,kolko rokov ma zena,ale na kolko sa citia jej vajecniky. Aj 20tka moze mat vajecniky v stave 50tnicky. A,40tnicka ich moze mat v stave 20tky.
A unava? Ano,byva..len ta bola aj predtym. Pamatam si,ako som po skuskovom obdobi dva tyzdne dospavala takmer prebdene noci. A po diskesom si tiez pospala do dobrej 13-14tej. Rovnako po nocnych,ktore som robila este aj na zaciatku tridsiatky.
Rovnako ako teraz,ked som chora,ma vycerpavala starostlivost o "au-pairske"deti,ked som tam bola chora a to som mala 24. Len tam som sa starala len o deti a varenie maximalne. Teraz mam na starosti vsetko. Alr v case choroby ma to fakt unavovalo aj v 24. Ale rovnako ako vtedy,aj teraz to zvladam.
V mojom okoli je velmi vela mamin vo vyssom veku. Nevsimla som si ani u jednej,ze by boli unavenejsie ci sa stazovali viac,ako tie mladsie.
A presne,ako jedna tu pisala..aj mnoho mladych sa stazuje,ake su unavene a vycerpane. Takze s tym vek nema nic spolocne.

jasmine2
28. okt 2014

@siska53 Waw.... Parádne napísané....

andreinka
autor
28. okt 2014

@katy83 🙂

andreinka
autor
28. okt 2014

@nikus5 😉

katy83
28. okt 2014

ja neviem, asi sme kazda ina no ja by som si naozaj nevedela predstavit vydat sa a mat dieta hned po 20tke ...sama som sa ako dieta citila. Moj problem v tomto veku bol max. co si na seba navleciem na diskoteku a kde aka party sa konala, co sa partnerov tyka som tiez bola nestala, ziadna zodpovednost...Bola som isty cas v zahranici, skusila som niekolko zamestnani a milovala som svoju pracu . Dnes mam 31r. a cakam druhe dieta, vobec sa necitim stara, skor zodpovednejsia 😉

prasiatko30
28. okt 2014

No dneska hlavne teda koli tejto teme - mi padol zrak na statnu "zombie" matku - "postarsia babicka" mohla mat tak okolo 45 a mala so sebou v kniznici svoje styri deti - najstarsie boli 3 dievcatka - teraz som si nie ista ci to boli 5rocne trojicky alebo jedna 6r a dvojky 5r a potom este 3r chlapcek - a cuduj sa svete matka vyzerala uplne normalne, taku postavu aku mala ona by jej zavideli aj mnohe tu pritomne 20r baby a deti zdrave , normalne, na prvy aj na druhy pohlad ziadny psychicky ani fyzicky postih. Deti poslusne, matka sa s nimi v klude hrala a zapajala sa do tvorivych dielni, ktore nam organizuje nas drahy bibliotekar a ja som nemohla z nej a jej deticiek odtrhnut oci a usmievat sa popod fuzy - reku kebyze to niektore tu prispievajuce vidia tak asi na nu zavolaju zachytku a vyhlasia ju za dementnu😄😄😄😄

jasmine2
28. okt 2014

@prasiatko30 Bože vyplašil ma prívlastok statná "zombie" matka a potom ked som si to prečítala do konca som pochopila že sa jedná o maličkú chybičku a ide o šťastnú "zombie" matku. Inak príspevok sa čítal veľmi dobre. Dakujem

prasiatko30
28. okt 2014

@jasmine2 dobre si precitala bola to statna zombie matka kedze pre niektore uz bolo materstvo pomaly po 30r v podstate nepripustne a otrasne, nezodpoved e a co ja viem co este - tato zena urcite zacala s materstvom okolo 40r a v tom pripade je to uz zasluzila zombie mamka