Mám 39 rokov a translokáciu chromozómov. Mám sa ešte pokúsiť o tehotenstvo?
Ahojte. Prosím o názor a radu. Ďakujem moc.
S priateľom sme spolu 4.roky. On má 46 rokov, ja 39 rokov. Žije v ČR, máme vzťah na diaľku.
V roku 2019 nám zomrela dcérka, mala HLHS SYNDRÓM, na Kramároch ju neoperovali.
V januári 2022 som prišla o nenarodeho syna, rovnaká diagnóza ako dcérka.
Lekári nemohli tomu veriť, táto vrodená srdcová chyba sa vyskytuje výnimočne. Boli sme s priateľom na genetických vyšetreniach. Partner v poriadku. Moja plodová voda zasielana až do BA nič nenašli, čo sa týka kardio vecí. Špeciálne skúmali. Mám iba translokaciu chromozómov zdedenu po mame, ale to sa týka viac menej potratov.
S bývalým manželom mám zdravého 8 ročného syna. Veľmi si praje, aj prial súrodenca. Ďakujem za Vaše názory.
V
@suyny ďakujem
@nadjam ďakujem veľmi za povzbudivé slová. Potrebovala som ich.
@1983petrafrol držím palce. Určite na teba čaká niečo lepšie.
@gertys Gratulujem zo srdiečka
@jarkap1 ďakujem veľmi pekne, za milé a povzbudivé slová.
@sandra49 Ďakujem za názor a máš pravdu, partner si môže ešte zariadiť plnohodnotný rodinný život v ČR a byť spokojný a šťastný
@suyny ja ho chápem. Chce dieťaťa a ja mu neviem dať zdravé dieťa.
@wayway Ďakujem za názor. Tiež si myslím, niečo podobné ako ty.
@majla87 14 a 5. Dcérka mala zdedenu translokaciu, synček nie a napríklad tomu nevyvinutu ľavú komoru ani aortu
@majla87 neboli v poriadku už v 1. trimestri. Bola som u dr. Babjaka a Grochala. Bola som, aj na amniocenteze a z plodovej vody sa nič nezistilo, nevieme prečo dve deti, tak s vážnou VCHS
@1983petrafrol mozno si najdes noveho partnera a ten bude mat svoje dieta v opatere ktoremu bude chybat surodenec a mamka. Nikdy nevies co ta v zivote caka. Mas synceka ktpry je tu a potrebuje Ta.
@jarkap1 ďakujem moc. Len teraz to tak veľmi bolí. Dnes sa zase pekne zachoval.

@sandra49 ďakujem moc. Asi nám nie je súdené ostať spolu