Mám 45 a snažíme sa o miminko
Ahojte maminky,nemaminky chcem sa podelit,alebo najst maminku ktora ma podobnu situaciu ako ja,mam 45 a este by som chcela s partnerom miminko,mam uz tri velke deticky,myslite ze mam este daku sancu?👶
@siska53 Este takto poviem moje jsesternici zomrel prednedavnom manzel-prisla zakerna rychla rakovina. Ostalo 0,5r dieta a 1,5 rocne dieta nikto nevedel ze je chory a bum....starostlivost financna ostala na st.rodicov na koho asi? Autorka vie ake prekazky prinesie jej detom zivot? nie nevie....ja proste radsej ostanem pri jednom max 2 uvazujem zodpovednejsie hold. Doprajem detom dovolenky zadne vratka je to moja vec.Pri 5tich urcite nie
@havedka prečítala som zopár príspevkov...Názory sa líšia čo je úplne normálne. No rozhodnutie je len a len na vás a vašom partnerovi. Možné to je, či je to nezodpovedné - každý to vidí inak. Ale za všetkým je vždy nejaký príbeh. Tak jediné čo môžem napísať je nech sa akokoľvek rozhodnete, držím vám palce nech vam to vide😉
@maminuska mylis sa mne manzel dobre zarobi a je kazdy den doma nepotrebujem az chodi strhany a nikto z nas si zivot neuziva...nemyslim len na seba ale aj na jeho potreby a potreby dietata. Chcem pre kazdeho max aj co sa tyka citov -nie je niekde v zahranici a doslova nedre na krdel hl.deti.a mala ma otca.K teme sa vyjadrovat uz nejdem.
@silverrko každý má mať toľko detí , koľko je schopný uživiť pri normálnom živote. Ak je to u teba jedno , max dve no tak je to jedno alebo max.dve. Ak je niekto schopný bezproblémovo uživiť 5 detí , žiť normálny život tak má jednoducho 5 detí . Zodpovednosť je na jednej aj druhej strane, teda každý podľa svojich možností schopností a vôle. Na tom nie je nič zložité .
a teda aby som to z mojej strany uzavrela, ak človek nie je schopný alebo ochotný vychovať viac detí , je zodpovedné ich jednoducho nemať, tam skutočne je lepšie zostať pri jednom alebo max dvoch deťoch .
Tam kde je vôľa , podmienky a adekvátne príjmy, nech má človek detí koľko uzná za vhodné .
@maminuska Asi sa pohybujeme kazda v inych kruhoch pravda no ja poznam x ludi zijem v realite a ok podla teba 5clenna rodina ma prijem na SK v tisicoch-kazda jedna! a ja som socka.A ano otec denne doma vsetci zodpovedni ja blba ano ano mas pravdu.Skoda pismen kazda si urobi svoj nazor
@silverrko rada by som reagovala na tvoj koment- že je tu riziko, že zostaneš na dieťa sama... To riziko tu je či máš 20, alebo 45. S takým prístupom by som sa hádam ani nenarodila, aby sa mi niečo nestalo. Áno život prináša kadečo, ale na druhej strane treba ho žiť a využiť všetko čo ponúka. Žijeme len raz 😉
@montemotherone presne
@havedka šanca je vždy. Samozrejme menšia ako keby si mala 25 😉 ale je. Moja sesternica prirodzene otehotnela v 45. Má spolu 6 detí, nemajú nadštandardné príjmy, ale vychovala úžasné a šikovné deti 😉
Niekto nezvládne vychovať ani jedno, niekto to dokáže aj so šiestimi. Ja keby som bola mladšia, a mala energiu (ako nemám) 🙂 išla by som do tretieho. Ale druhé som rodila v 38 a mám dosť 🙂 Milujem ich obe nadovšetko, ale vedia jednu mamu vycicať zo života 😀
@montemotherone Uzivame si ho cela rodina. Priemerne platy na SK nepustia...ziadny majetok podnajom...proste nie cele zle.Ziadne dovolenky ...z vyplaty do vyplaty toto je realita na SK
@havedka Nepoznas frazu, ze vek je len cislo? 😀 Chod kludne do toho, ked sa na to citis aj s partnerom. Niektore diskutujuce tu uz budu v danom veku babky ako pisu a Ty budes stale mlada, lebo co Ti ine aj zostane pri takom malom dietati. 🙂 Dnes uz 45tka nic nie je, ved pozri na JLo. Zalezi od nastavenia mysle, zivotneho stylu, vnutorneho pocitu. Podla veku sa urcite neda hodnotit kto je dobrym rodicom, casto vidim mlade mamicky, co na deti len ziapu, ze lutujem tie ciste dusicky. Ak citis, ze tuzis po babatku, nemala by si prve, vies co to obnasa, skusaj, mozno sa ani nezadari a ak ano, tak hadam nepotrebujes nikoho povolenie. Keby sa pritrafilo, tak co pojdes na potrat? Vek by som neriesila az tak, dolezitejsia je vychova, porozumenie, a aj keby si - poviem hlupy priklad, zomrela pri porode, tak vzdy je to uzasne dat niekomu zivot. Cize nedrz sa na hlupe komentare, ze dieta bude v puberte a Ty budes mat 60 alebo kolko.
@silverrko ja aj manžel sa pohybujeme vo vysokopríjmových oblastiach . Obidvaja pracujeme. Hypotéky nemáme. Nikto nám nič nedal a nič sme nezdedili . Okolo seba mám x rodín lekárov, právnikov, audítorov , daňových poradcov , podnikateľov ktorí majú 3+ . Aj títo ľudia sú zodpovední . Nie len tí čo majú jedno alebo max dve deti .
Preto hovorím , každý podľa svojich možností , schopností a vôle.
Ten kto má 5 detí a nemá na to , tak je nezodpovedný . Ten kto má jedno dieťa a nemá na to tak je tiež nezodpovedný. Ale oháňať sa zodpovednosťou pri jednom max dvoch deťoch je hlúposť. A v realite žijem aj ja , a to každý deň keď vstávam do práce.
@maminuska vieš, ale ono to nie je len o uživení. Na deti treba mať čas, energiu, aj mentálnu kapacitu 🙂 a väčšinou keď zarábaš, máš menej času. A keď máš viac času a nie si Boris Kollár, tak máš aj menej peňazí... 🙂
Jasné, že dnes často ľudia na úkor pohodlia či vysokého životného štandardu, sa rozhodnú pre jedno, či dokonca žiadne deti. To je také smutné 😕 Na druhej strane keď vidím ako niekto tlačí na "výkon" 🙂 jeden drobec ledva chodí, šup do jaslí, a poďme druhé... atď. ...to mi príde ako preteky. Dnes to v mladých rodinách často vidím a začína to byť nejaký nový trend tuším 🙂 Že kto má viac, je väčší frajer? Ja si pripadám ako veľká frajerka aj preto, že som porodila a vychovávam 2 deti 😉
@silverrko aj manželia kde je jedno dieťa sú často v práci od rána do večera. A žena doma od rána do večera sama s jedným max dvoma deťmi. Zarábajú priemerný príjem 800-900EUR , žena na rodičovskej ..nervná , lebo jej deti lezú na nervy.
Žena ,ktorá je spokojná ti tu však vypisovať nebude. Môže mať 4 deti, manžela ktorý dobre zarobí do 18 hodiny je doma , víkendy je doma. Ona pracuje z domu .
Ja osobne by som bola nervózna z jedného dieťaťa.
@jana_eyre vieš, to už mali čosi odžité a boli k nemu benevolentnejší... Resp. chceli si ho tak pripútať na starobu. Ja to cítim na sebe (mám 41 a malý 3) že už viac rozmýšľam o tom čo bude a ako deti odídu... A malého si veru mojkám viac ako staršiu dcéru. A ona je taká do sveta šikovná, ako druhá mama 🙂 Pri malom s tým stále bojujem, aby som ho príliš neofukovala ...akosi ho nechcem od seba pustiť "do sveta" 🙂
@maminuska Ano to mas pravdu ja temy nezakladam.Momentalne popri citani strikujem a vsetci uz davno spinkaju ja chodievam bezne takto spavat.Nie nemam potrebu zarabat mam nakazane od manzela nepracovat lebo nemusim a starat sa iba o domacnost.Som rada na RD a potom mienim nastupit do prace.Na dieta sme dlho cakali zial keby prislo skor mozno by boli aj 2.V tomto mame este nejasno
@montemotherone nie je väčší frajer ten kto má viac. To je hlúposť.
Pre mňa viac detí znamená viac slobody. Ono to znie paradoxne, ale u mňa to platí . Ak zoberiem svoje tri dcéry , tak sú v podstate dni kedy o nich ani neviem . Vyhrajú sa spolu a k tomu ma nepotrebujú, len by som zasahovala do ich prostredia. Samozrejme že sú aj dni kedy sa bijú ,šklbú , vreštia ale to asi všetky deti ktoré majú súrodenca. Ja pracujem od rána do takej 15 hodiny, niekedy skončím aj skôr keď sa mi nechce. Jednoducho ten čas si riadim tak aby som mala na ne čas, teda na dcéry. Syn je už mimo môjho venovania. Skôr by som ho s tým otravovala 🙂. Ak je moc práce , pracujem ešte večer.
@maminuska žiadne deti nemôžu byť "mimo venovania" 😉 aj tie staršie potrebujú aspoň raz za deň porozprávať, prebrať "čo žijú"... Ja som zo štyroch detí. Kým bola mama v práci, liezla som cez ploty so starším bratom. Tiež v podstate "nezasahovala do nášho prostredia"... Keď bol problém, nabehla so svojimi výchovným postupmi staršia sestra. A tak je to dodnes. Aj vďaka tomu mám s mamou taký "kvalitný" vzťah ako mám 😒 Áno bola som najedená, opratá, domácnosť fungovala... Ale to je celé. Nikdy na mňa ako na človeka nemala čas. Dnes už jej to ale nezazlievam... Ale vzala som si príklad. Ja by som jednoducho citovo, mentálne... (čiže tak, aby som si aspoň večer dokázala sadnúť s každým dieťaťom a dať mu pocit že mám čas a energiu mu načúvať)... trúfla tak na 3. (Samozrejme v podmienkach v ktorých fungujem. Keby som mala "po ruke" aspoň jednu funkčnú babku, a neboli by 400km od nás... zase by to bolo o inom 😉
@silverrko ja neviem co sa s maminuska tak dotahujes, ved ti vo vseobecnosti len povedala, ze su rozne rodiny, s roznymi prijmami a kde je ten prijem vyssi, mozu mat aj viac deti...a je to presne tak, celkom jednoduche a logicke
@montemotherone ja mam tri a super to stihame, aj bez babiek a aj s plnym susetredenim sa aj naraz, aj po jednom, urcite chapes :D...
@montemotherone no ved presne o tom hovorim chcem az ma dieta aj otca nie ze bude od rana do vecera v praci a aj mamu...

@siska53 pre mna zamna nech ma kazda deti kolko chce aj 5...a kedy chce a ako uzna za vhodne ja viem co chcem a co nie ako aj autorka ty a mnohe....