Mám 45 a snažíme sa o miminko
Ahojte maminky,nemaminky chcem sa podelit,alebo najst maminku ktora ma podobnu situaciu ako ja,mam 45 a este by som chcela s partnerom miminko,mam uz tri velke deticky,myslite ze mam este daku sancu?👶
@silverrko ak je vela tych chudobnych, tak potom moze byt dost aj tych bohatych, o tom je priemer.
@dskjhfdlkdjhl pekne ste sa do mna pustili nevadi🙂 takze k veci zial ten priemer je presne takyto a realita ina vdaka bohatsim rodinam ten priemer je vyssi. Realne je to na SK inak staci sa opytat hoc koho.Chudobnejsich je viac.
@silverrko neviem kto sa do Teba pustil, neprehanas to trochu?
@dskjhfdlkdjhl hej hej prehanam vo vsetkom😉 pisem realitu na SR celkovo nie podla seba.No uz sme zasli dalej ako je tema cize kazda rodina nech ma deti kolko chce. + - nech si zvazia napokon to bude a je na ich pleciach nas do toho nic.Majte sa a krasny den
@silverrko a teraz co? Napisala som ti,ked ty si pripadas stara,je to tvoja vec. A ked ona sz rozhodne mat dieta,opat je to len jej vec.
Moja byvala kolegyna zomrela ako 35r.a zanechala pardnove dietattko a asi 3r.dievcatko. A co teraz? Ako nemala tie deti mat,lebo to nestihla do 30tky,lebo vsak co ked zomrie? Kebyze takto kazdy uvazuje,tak ludstvo zanikne. Ved aj dieta moze zomriet.
@silverrko Tvoj hlavny problem je, ze (a nielen v tejto teme) melies len to svoje, neviem ci odpovede inych aj citas, lebo malokedy odpovedas na to, co Ti druhi pisu. Ja napr. nechapem, cim som sa do Teba pustila. Napisala som Ti len jednu odpoved a aj to len fakticku poznamku o tom, co to vlastne je priemer. Tvoja reakcia je vsak teraz o niecom, co som ja ani nespomenula. Takze doporucujem citat, premyslat a potom pisat odpovede a nie naopak😉 Tiez Ti prajem pekny den s rodinkou🙂
@siska53 Na dnesnu dobu stacia 2 deti si myslim.Nie kazda rodina ma tisice poznam rodiny kde maju pod tisic a maju aj 5 deti a viac.Kto trpi?Je mi to jedno vyjadrujem svoj nazor iba. To by potom neexistovali socialne urady a pod....keby bolo vsetko take ruzovucke a chrumkave.Ale ano potom sa ospravedlnujem ak sa pozeram na problematiku realnejsie.Pekny den😉
@dskjhfdlkdjhl ja premyslam co odpovedam nezijem v bubline
@dskjhfdlkdjhl Ja viem co je priemer urcite nie 50-50.Fakt toto pisat nie mne😉
Pre autorku-minule mi klopala suseda ci nemam poziciat 200e pre syna lebo ide do zahranicia pracovat a nema na cestu...na par dni.....mala 5 deti ovdovela.Deti maju tiez svoje deti.Zamerala by som sa na buduce vnucata a svoje terajsie deti kt.pomoc budu potrebovat 100percent.Zacala by som trebars strikovat vybavicky v neu farbach lebo to trva tiez daaky cas setrila. Vyuzila cas akokolvek.Chapem ze porodnost klesa a stat potrebuje prostych ludi dochodkovy vek narasta no treba uvazovat v ramci moznosti.Ak na to mate zelam vam aby sa vam vytuzene babetko narodilo
@celasapremenim veď ja nehovorím že sa to nedá 🙂 len, že je to rovnako (ak nie viac) dôležité, ako ich vedieť finančne či materiálne zabezpečiť...
Ja mám dve a keby som nepotratila možno 4 🙂 A možno viac... A ak by som žila v rovnakom živote ako teraz, neviem, či by som to zvládala. Každý totiž máme niečo a nedá sa to porovnávať. Každý máme iné zázemie, podporu blízkych, či zdravotné predpoklady... Preto aj táto a podobné témy a hodnotenie či niekto "zvláda" LEN jedno, alebo 6 detí sú úplne zbytočné. Materstvo nie sú preteky. Myslím že ide skôr o "kvalitu" ako "kvantitu" 😉 A to nastavenie tej ktorej rodiny, je naozaj individuálne 🙂
Jedna moja bývalá kolegyňa mi dosť často podsúvala také svoje výchovné rady, akože "ja s mojimi tromi deťmi čo som ich mala hneď za sebou" (čo to viem teda asi lepšie) to robím takto...🙂 Najprv ma to štvalo, aj keď to asi nemyslela zle, len je sprostá 🙂 ... ale potom je to také úsmevné, keď jej deti zo školy do roboty volajú každé aj 2-3 krát, lebo si zabudli domácu, lebo nevedeli že bude vyučovanie, a malo byť kino, a oni si to nevšimli a čo teraz... Nuž, ja mám medzi deťmi veľký rozdiel, dcérka bola dlho jedináčik. Ale je absolútne samostatná, zodpovedná, ak má takýto problém, kým si ho vie riešiť, aj si ho rieši, nemusím jej robiť servis... A teda tie roky, kým som ju takto vychovala a čím sme prešli ako rodina...ľahké som to nemala, a ani ona nie... Teraz to vyzerá tak, že mám staršiu šikovnú, samostatnú "au-pair" a užívam si už len drobca. Ako som si to pekne zariadila 🙂 Len ľudia vidia len to, čo chcú vidieť. Tá cesta ich väčšinou nezaujíma ... 😉
@montemotherone ale áno , 18 ročný syn ma k venovaniu nepotrebuje. A to čo žije vidím a cítim každý deň , keď má problém povie , vyriešime, porozprávame.
A som rada že ma potrebuje čím ďalej menej , vyrastá z neho samostatný človek. Je to prirodzené a normálne, povedala by som aj žiadúce.
Mat dieta nie je zle v akomkolvek veku. Zle je iba mat dieta z nespravnych dovodov. Podla vyjadreni zakladatelky temy mi to pripada, akoby tuzba po babatku bol posledny výkrik jej plodnosti. Citi, ze o chvilu uz tento vlak odide a potom mat možnosť byt opat matkou uz nebude mat. Pripadne v tom zohrava ulohu aj novy partner s ktorym deti nema a chcu dobehnut zameskane. Hoci s vyplazenym jazykom a zodretymi kolenami... Obcas si staci uvedomiť, ze minulost je za nami, buducnost pred nami, ale netreba zbytocne znasilnovat osud. Matkou ste, verim ze dobrou, staci si to iba uzivat a zmierit sa so situáciou. ☺
Ja mam svagrinu ktora rodi v januari. Ma 42 rokov. A veru este neporodila a uz teraz je na nej vidiet ze nevladze. Ja si osobne myslim ze 45 rokov je uz velke riziko mat babatko. Nebudem ti tu pisat ze ak to citis tak chod do toho. Ber to ako fakt ze uz starnes a den za dnom uz nebude ako ked si mala 20. Tes sa z deticiek ktore mas a z vnucatiek ktore pridu.
Za mna nie .Nic v zlom ale na.moj vkus si stara mat uz dieta hlavne ked uz deti mas. Mam v okoli ze uz 3 a viac deti ona do roboty a starsie sa staraju o tie mladsie dokonca dcera sa stara o svoje dieta plus svojho brata mam davno po 30 ale akokolvek by mi srdce pistalo po dietati nesla by som do toho a to dieta mam este v skolke skor by som sla do pestunskej starostlivosti
Za mna nie. Je ine, ked sa dietko po 40 zadari, tiez mam jedno take, ale explicitne sa do tejto situacie snazit dostat - to nie. A uz vobec nie ako v pripade autorky, ktora tu uz zopar razy zakladala diskusie o nezvladani svojich deti. Sorry. To, ze je zena fyzicky schopna porodit aj po 50 este zdaleka neznamena, ze je to idealny stav a ze budeme tlieskat kazdej, ktora chce za kazdu cenu este stihnut dieta napriek pokrocilemu veku. A to tvrdim s uplnou vaznostou ako matka, ktora mala dieta v 43 rokoch. Nie ze by to nebolo krasne a nedalo sa zvladnut. Je to krasne a sa sa to zvladnut. Ale je to aj riziko a to sa vekom zvysuje, ci sa nam to paci alebo nie. Ze ochorie clovek medzi 50 a 60 je proste ovela pravdepodobnejsie ako ze ochorie clovek medzi 30 a 40. Aj ked mozne je obojo.
@montemotherone ja chapem ze mozno posledne dieta je problem pustit "do sveta" lebo clovek je tak nejak naprogramovany sa o niekoho starat.. Ale ked zena vychova zo svojho posledneho dietata nesamostatneho jedinca, v konecnom dosledku na to doplati to dieta..
@vroni mila pani ano mala som problemy s detmi ale to bola uplne ina situacia,bola som na vychovu sama,a v inych podmienkach,a uz vobec nechcem teraz dieta za kazdu cenu ako si niektore tu myslite,niesom sprosta,ak sa nepodary sa nehodim pod vlak asi tak,teraz mam partnera s ktorym sa chceme vziat,je to uzasny muz,mame vlastny byt aj peniaze mame ,takze jedno dietatko by nas urcite nezrujnovalo,aj po fyzickej stranke sme fit
@havedka ty si to riesila uz dva roky dozadu ak sa vam nedarilo mala si to hned riesit v reprodukcnom centre v tomto veku sa uz neda len tak cakat ze sa to podari skuste si dat urobit vysetrenia ako su na tom tvoje vajicka a partnerove spermie
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/mam-43-rokov-a-chceme-babatko-mam-ist-do-toho/
@jana_eyre zrejme ich mas asi ty tie dni ale ok vysvetlim specialne pre teba ako to bolo myslene😉
Bolo to myslene v tom vyzname ze keby slovensko bolo na tom tak ako to tu tvrdia podaktore mamicky ludia by nebrali-nemuseli poberat davky v hmotnej nudzi a nemuseli by konkretne urady navstevovat pochopila si? ci to mam viac vysvetlit?😀
Tiez hovorim skor nie, ako ano. Mam dve deti a je medzi nimi velky vekovy rozdiel. A pri druhom uz toklo nevladzem ako pri prvom. A tiez uz nemam tolko trpezlivosti. Pisem za seba
Dievcata za to ze mam pevny nazor diagnoza pms riadne som sa pobavila😅 zial taky je zivot nie kazdy musi zdielat rovnaky nazor a cim skor to pochopite tym lepsie pre vas😉

@celasapremenim urcite take rodiny s tisicami mesacne existuju nehadam sa ale ten priemer sa robi na celom SR z platov hadam tak takych rodin urcite vela nie je.