icon

Mám 45 a snažíme sa o miminko

havedka
30. nov 2017

Ahojte maminky,nemaminky chcem sa podelit,alebo najst maminku ktora ma podobnu situaciu ako ja,mam 45 a este by som chcela s partnerom miminko,mam uz tri velke deticky,myslite ze mam este daku sancu?👶

siska53
2. dec 2017

@silverrko mame sa stokrat .lepsie ako generacie pred nami,ked sa rodilo x deti na jednu rodinu. Aj sme,ak chceme,v lepsej kondicii,nez generacie 40 a viaccatniciek pred nami.
Opat, ty sa citis stara,ok,ale niekto sa nemusi. Pre mna je vek len cislo. A aj pre mnoho inych ludi.

havedka
autor
2. dec 2017

@loginexistuje ano viem,to vsetko uz mame a ako pisem ak sa nepodary nic sa nedeje

silverrko
2. dec 2017

@siska53 Teraz sa ta opytam keby autorka nebojovala ked bola v tazkej zivotnej situacii bola by slabsej povahy napr dala sa na alkohol a nemala by oporu v rodine trebars kde by tie deti skoncili.Halooooo.Ja max dve deti preto lebo som zvazila vsetky +- viac ma logika nepusti.Ale to som ja moje podmienky kazdy mame ine.

winni
2. dec 2017

Moja maminka ma mala v 38 rokov, už vtedy jej ľudia hovorili, že nech neblázni, že je už stará a nech ide na potrat. Dnes má 70 rokov a ja 32, máme super vzťah, síce sú už iné názory na niektoré veci, ale je šťastná, že má ma. Moja najstaršia sestra sa narodila v 68 a najmladší brat 74 🙂 vyrastala som so synovcami a neterkou, úžasne vzťahy ako súrodenci a nič mi nechýbalo, som zdravá a šťastná, že mi maminka dala šancu žiť a existovať, mám v nebi anjela, môjho otecka, zomrel na rakovinu pred mojimi narodeninami ( 15 r. ) prežila som s nich sedem rokov choroby ako dieťa a chýba mi stále, ale som tu, vyrástla zo mňa silná žena a ďakujem im obom za život ❤

jana_eyre
2. dec 2017

@silverrko jeemine, snad som ti nesposobila infarkt.. Tak len pre ilustraciu, socialne urady neriesia len prispevky v hmotnej nudzi, ale aj dochodky, odvody a tak podobne.. Preto aj ta moja poznamka, lebo existovat musia, pretoze ju nevyuzivaju len ludia socialne odkazani, ale vsetci 😉 tot vsio..

winni
2. dec 2017

* ospravedlňujem sa za preklepy, ale mobil upravuje slová ako sa mu chce 😐

silverrko
2. dec 2017

@jana_eyre vazne jej dakujem za info to som fakt netusila😀 a vlastne ani som nepostrehla kde som taku otazku vobec zadavala ze by som v tom mala nejasno😂

silverrko
2. dec 2017

@jana_eyre dychaj zhlboka
Nie kazda rodina ma tisice poznam rodiny kde maju pod tisic a maju aj 5 deti a viac.Kto trpi?Je mi to jedno vyjadrujem svoj nazor iba. To by potom neexistovali socialne urady a pod...
kde tu vidis tvoju otazku?

silverrko
2. dec 2017

@jana_eyre Som ochotna argumentovat co sa tyka temy ale nie ochotna podstupit na urazky ak si zvyknuta na taketo spravanie ok ja nie mna z toho prosim ta vynechaj.Dakujem

jana_eyre
2. dec 2017

@silverrko 😂😂😂 prepac, ale len sa strapnujes teraz.. Ked ta urazi jedna nevinna poznamka a vidis v nej urazky, tak mas zrejme nejaky problem.. Ja uz dlho tvrdim, ze niektore zeny maju poroblem chapat pisany text a vidia nieco viac aj v jednej jednoduchej vete.. Ked mas naladu sa hadat skus si najst inu obet, ja dnes nie som vhodny kandidat, pretoze ma nedokazes nasrat takymito blbostami.. Riesim vaznejsie starosti ktore sa netykaju virtualnych kecov o nesmrtelnosti chrusta.. A nemusis ma vzdy 3x oznacovat..

silverrko
2. dec 2017

@jana_eyre asi si zrejme zvyknuta urcovat pms to je tvoje vyjadrovanie prepac.Tak si to tu laikujte kazdy normalny si uz nazor urobi a aj urobil urcite mamicky su vsade a hladaju kde by si do koho kopli-tym nenarazam na teba.Ja sa drzim temy ak je otazka zodpoviem. Moj nazor nezmenia a zivot ide dalej.Pekny den🙂

jana_eyre
2. dec 2017

@silverrko pms je urazka? To som netusila.. Mna len zarazilo, ako utocne reagujes kvoli jednej poznamke.. Mne je uplne jedno ake nazory mas, neberiem ti ich, reagovala som cisto na poznamku o uradoch.. Presne to si myslim aj ja, kazdy si svoj nazor na diskutovanie mamiciek urobi sam..

silverrko
2. dec 2017

treba to obcas okorenit ,,,chapem,,,ale rada by som bola keby ste mna z toho vynechali na ucet mi nic nepribudne mudrejsia nebudem ziadny nazor k veci cize tolko.Viem sa bavit aj na lepsej urovni.

silverrko
2. dec 2017

@jana_eyre ak to bola teda otazka s cistym umyslom a zaujimal ta moj zdravotny stav tak v poriadku pms nemam

jana_eyre
2. dec 2017

@silverrko nie, bolo to len kostatovanie a povzdych nad tvojou podrazdenostou.. Ja som ta totiz ustipacne nikde neoznacila za mudru.. A tymto koncim nasu hadku o prde.. Snad budes mat uz kludny vikend..

silverrko
2. dec 2017

@jana_eyre Ja ho mam skvely dedukujes to je v poriadku ale stale len,,dedukujes,,😉 krasny dnik

erikavesela
3. dec 2017

Ja mam 43 a 19m.synceka, starsi ma 11r...zvladam to v pohode...poznam vela mladsich zien a maju omnoho viac zdravotnych problemov ako ja.....ked sa na to citis, je to super...ano, rizika, ze babo nebude ok su vyssie ako pri mladsej rodicke...najnovsia studia.hovori, ze nielen vek matky ale aj otca je dolezity, takze, ked.ma matka 30 a otec 50.'tiez to nie je vyhra, co sa tyka hroziacich chorob dietata...a neboj...za dietatom stihat budes...😉

sono2
3. dec 2017

Fuj, ako sa sa tu niektoré ženy obuvaju do ženy, ktorá chce mať deti. Je to každého vec. Nechápem, prečo sa tu vlastne na niečo také niekto pýta.
Ale ako sa niektoré vyjadrujú, fakt mám dosť. To chce odvahu.

melindusinka
3. dec 2017

Aj ja mam 45 a tiez sa snazime.V septembri som aj mala pozitivny test ale ciarka potom nesilnela tak skusame znova.Citim sa na to sme zdraví tak preco nie.Priatel je mladsi a nema dieta tak velmi tuzime.🙂Dufam ze sa to v kratkom case podari Drzim palce vsetkym snazilkam v mojom ci inom veku.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
melindusinka
3. dec 2017

@kittykat22 Dakujem ja sa vynasnazim.Rano chodim peso 3 km a praca je tiez pre mna riadny sport.Doma niekolko krat hore dole na 4.poschodie a kondicia je v pohode k tomu strava a hadam to dam.Mam 9 rocnu dcerku tak ked podrastie pomoze trosicku ale iba sa pohrat.Nebudem ju zatazovat chcem si to vychutnat pri nej to ubehlo ako voda.🙂

celasapremenim
5. dec 2017

@montemotherone akoze pises zosiroka, ale v poho
ja len, ze v nasej rodine zeny maju spolocne jedno, nemaju problem s vekom a neporovnavaju sa s inymi zenami, matkami, cokolvek.....jednoducho zijeme nas zivot a ten aj riesime, ked niekto hovori o svojom doma, alebo odporuca, ci ma nejaku potrebu mentorovat, vlastne riesi sam v sebe nejaku vec a ak sa nas tym dotkne, tak sme mu to dovolili ....z cudzich chyb sa aj tak nepoucis, iba o nich clovek vie tarat, to je vsetko

chinwag
5. dec 2017

Za mna tiez NIE. Mas predsa 3 zdrave deti. Venuj sa im. Nemyslim, ze kazdy vztah s muzom treba podciarknut dietatom.

utte
5. dec 2017

Toto je taaaak individualne. Moja babka porodila mojho otca, ked mala 49 (nebolo to planovane a povodne jej tvrdili, ze ma nador), dozila sa 90ky a bola velmi vitalna. Chapem autorku temy, ze chcela pocut nazory inych, ale je to len a len o nej a partnerovi a na co si trufaju, my tu mozeme napisat cokolvek.... hlavne by som nelutovala vopred to dieta, ktore este ani nebolo pocate, svoju lutost venujte nudznym, tym, co ju naozaj potrebuju...

montemotherone
7. dec 2017

@celasapremenim šak to, že chvíľu som jej to aj dovolila 🙂 Ale už nie. Ani iným 😉 Nič v zlom. Presne v duchu ako píšeš. Žijem si hlavne svoj život, a názory iných ma už väčšinou (hlavne ak mi v situácii nepomôžu k lepšiemu) nezaujímajú. Len to tým iným občas mám potrebu pripomenúť, aby nestrácali kvôli mne dych...

emilia25
7. dec 2017

ja uz by som skor v takom veku radsej uzivala tu bezstarostnost ako mat opet malicke aj ked to je naozaj krasne a nadherne obdobie zeny ale clovek cim je starsi uz nema take pevne nervy ako ked je mladsi toho vydrzi dlhsie a reaguje uplne inak ako starsi.ale ked boh pozehna aj v takom veku tak je to naozaj dar.

taodsusedov
13. dec 2017

Šancu máš. Si však pripravená na všetko? Že v našom veku už pitrebujeme viac oddychu a nevydržíme fungovať ako pred 20rokmi? Že veľká šanca je ze sa dieťa narodí s postihom? A nebudeš vekom úzkostlivá ako staršia matka? Dieťa to bude ako brať? Keď jeho rovesnici budu mat matky mladice. A ty? Keď vás budú považovať za starkú a vnúča.....možno sebecké,ale mala som známeho a jeho mali rodičia v neskorom veku a hanbil sa za to. Hanbil sa,ked sa ho pytali v skole,kde pracujú jeho rodičia a on musel priznať,ze su už na starobnom dôchodku.

dai
13. dec 2017

@taodsusedov 🙂 lenze dnes uz az tak stara matka ako kedysi nie je... kedysi sme sa smiali spoluziakovi ktoreho mama otehotnela 4tykrat ked mala 35a zeny v 40tke vyzerali ako babky - dnes zeny este len zacinaju rodit po 30tke a v 40tke casto vyzeraju a kondicne su natom lepsie ako zeny v 20tke...

a k tomu poslednemu - je strasna hanba pre rodicov vychovat dieta ktore sa za nich hanbi kvoli veku ... ja som mala naj kamosku ktorej rodicia boli na dochodku uz na zakladke - nikdy sa za nich nehanbila , ja kedze som mala zase velmi mladych rodicov som sa nato raz spytala - dostala som odpoved a tym padom bola tema vyriesena - moja kamoska ma este mladsiu sestru, jej ocino zomrel v tom istom roku ako moj, maminka stale zije a pomaha s vnucatami...

taodsusedov
13. dec 2017

@dai Ano,dnes sú 60tničky mladistvejšie vyzerajuce aj zmýslajuce ako 30tničky kedysi ba i teraz poniektoré. Preto by pýtajúca mala prebrat vsetko za a proti. Ja mam 46 rokov,mam mladsie kamarátky s babencami. Ked pridu ku mne som samé tutulimutuli,ale po 2 hodinách som rada ked odchadzaju. A to nie som vycerpana z prace,lebo som dlhodobo peen. Je to riziko,ale obcas sa oplati risknut. Je to uz na nej. Ale ľahké to nebude

dai
13. dec 2017

@taodsusedov to je prave to co sa tu dlhodobo prebera - ze kazda sme ina🙂 moja mama ma 60 a niekedy 4 deti aj tyzden sama a je v pohode - pritom ona bola mlada matka asi ako ty - mojho brata mala v 19tich... fakt je ze som cely zivot od nej pocuvala ze nemam rodit ako ona, ze si mam uzivat mladost, cestovat , studovat, nie sa zavriet s detmi... ona je teraz asi nadstavena na deti viac ako v tej 20tke🙂 je omnoho trpezlivejsia, hravejsia ako si ju ja pamatam z detstva... a ako pisem, ju tie deti skor naplnaju ako unavuju...