Mám 45 a snažíme sa o miminko
Ahojte maminky,nemaminky chcem sa podelit,alebo najst maminku ktora ma podobnu situaciu ako ja,mam 45 a este by som chcela s partnerom miminko,mam uz tri velke deticky,myslite ze mam este daku sancu?👶
@kittykat22 Život nie je fér. Mojej kamoške zomrela mama, ked mala 2 roky, bola mladá, mala ju v 20tke. Moja babka bola fit do 92 rokov, okopávala záhradu, chodila, varila, všetko, dedo v 92 behal na bicykli. Deti mali neskoro a dožili sa vnúčat, pravnúčat. Ja som nad tým nikdy takto neuvažovala, ved to by sme tie deti nemali asi v žiadnom veku.
@kittykat22 uplne suhlasim s tym co pise janicka... mne to nikdy neprislo normalne riesit ze moj brat si ocina uzil dlhsi ako ja a mladsi zase kratsie- kazdy mame svoj zivot, svoje spomienky a akonahle ten rodic odide skor ako by mal tak to boli - je uplne jedno ci si si ho uzila 50 rokov alebo 10...
mojej svagrinke zomrela mamka skor ako mne ocino - mala ledva 50 rokov, mojej dcere spoluziacke zomrela maminka v mojom veku tento rok, jej spoluziakovi ked mal 3 - je to fer/ nefer? jasne ze mi je smutno pri myslienke zeby sa mi malo nieco stat a moje deti by zostali same... ale viem a dufam a verim ze ich vychovavam stale tak aby to zvladli nejak ... kedy rodicia uz nechybaju sme s dcerou akurat riesili vcera a dnes som sa o tom bavila s maminou - jej zomrela maminka tento rok - neskor ako jej manzel🙂 plna zdravia viac menej az do smrti kedy mala 90 - uzila si vnucata, uzivala pravnucata ... moj ocino ani vsetky vnucata nespozna a ako som pisala niektore deti nemaju ani realne spomienky na mamu ci otca...
mna smrt mojho ocina velmi bolela a boli - zomrel prilis mlady, prilis skoro, ale viem ze moju maminu smrt jej maminy boli rovnako aj ked zomrela v 90tke... rodic ak je dobry vztah bude asi vzdy chybat ...
ja aj bratia sme sa osamostnatnili v 18tich a myslim ze vtedy sme uz boli aj pripraveni samostatne zit ( od skoncenia VS sme aj vsetci zili sami v prenajmoch... rodicia nas uz potom nezivili ) - a ako som pisala, mozno by mi mama teraz chybala este viac ako vtedy, kedze nas vztah sa aj tym ze som sa stala mamou velmi zlepsil a aktualne fungujeme ako naj kamosky ( to sa o nasom mladsom obdobi neda absolutne povedat )
- co sa tyka toho ze telo nema 25 ale 50 - znovu - velmi indivindi - niektori 80tnici behaju maratony, plavaju, su velmi aktivni, niekori 25rocni sedia na zadku pred tv, rozkysnuty a spokojny s nejakou farmou...Uprimne, je mi uplne jedno ze ten 80tnik ma redsie kosti ked ho menej bolia a viac s nimi dokaze ako ten 25rocny... pulz mozu mat uplne rovnaki, citit sa detto rovnako a vyzerat ta 50tnicka moze fakt lepsie ako mnohe 25ky ( staci mi pozerat tu na mk a niekedy som sokovana ako mozu tak mlade baby tak zanedbane a staro vyzerat☹ a to nepisem len o vzhlade ale celkovom vyzarovani )
@pillipilli Milá fotka...akurát keď dieťa bude maturovať, ona už bude možno mŕtva
Sancu mas minimalnu, priam skoro ziadnu. Ja sama som starsi rodic, ale toto je uz vek, ktory je dost i na mna. To fakt nemam predsudky, ale toto je uz moc
@taodsusedov hambit sa tak mozno mozeme za rodica ozrana,tyrana alebo neviem akeho ci uz matka ci otec ale za starsieho?trosku chore nie?Za vek sa hambit hadam netreba skor ako v nom vyzerame.Ja mam 45 a vyzeram na 35 a kazda moze ked chce.
@melindusinka Ja som len napísala ako mi bolo povedané. Každé dieťa to berie inak.
@taodsusedov Nuz dost smutne, ked sa dieta hanbi za rodicov kvoli veku. Povedala by som, ze tu je chyba niekde inde
@melindusinka suhlasim
Baby ja to uz asi vzdavam,mrcha zasa prisla,kazdy mesiac sklamanie,uz nedufam😢
@taodsusedov matky mladice?súhlasím s dai veď dnes sa rodí daleko po 30 tke.Minule bol gynekolog v TN, ze je boom deti matiek, ktore rodia 37-42 r.neporovnavaj deti kamarátok ináč by si sa správala, keby to bolo tvoje.
Sú ženy, ktoré majú veľa energie, ktore stíhajú prácu, cvičiť, variť aj majú ešte potrebu o niekoho sa starať.Praveze čo pozorujem v okolí ženy, ktoré už majú väčšie deti už spohodlneju už toľko nemusia... keď musíš chodiť von s dieťaťom chodíš, krúžky, aktivity do lesa, ihriská, keď nie je pre koho do práce a domov.Mne sa nezdá vek 46 r taký tragicky, aby človek musel viac oddychovať.
@taodsusedov ano ja chapem ze to nebol tvoj nazor ale moj je zasa takyto🙂
@havedka no ty sa musis velmi nudit. Naco zakladas zase takuto temu? Uz v r.2014 si tu riesila toto iste. Radsej si ries decka co uz mas! Z predchadzajucich diskusii je evidentne ze sa "nepodarili"tak ako si chcela,treba vyrobit dalsie?! Porozmyslaj logicky a dojdes na odpoved aj sama. Sorry,trosku pritiahnute za vlasy 😒
Dnes je /okrem tých žien, ktoré majú zdravotný problém/ in mať dieťa s každým novým partnerom bez ohľadu na vek. Mám dojem, že mnohé ženy si myslia, že si tým zaviažu partnera. Je ich vec, ako sa rozhodnú. Lekári to ale neodporúčajú.
@cecilia68 nedozit sa maturity dietata?
veru, dcera mojho bratanca nosila v case jeho pohrebu tu povestnu stuzku, do jej maturity chybali 3 mesiace... mal 42.
alebo co taka princezna Diana ci Grace Kellyova, krasne mlade matky, ktore sa nedozili maturity svojich deti? treba nieco dodat? kde je ta istota?
@tncka prepac nevies nic,ano mala som problemy s detmi a kto ich nema,uz su vyriesene,bola som ne deti vtedy sama,vacsinou ,bolo tazke na nich sama,teraz mam uplne inu situaciu asi,niesom blb aby som premyslala nad dalsim keby som nemala zazemie a partnera ,ale dakujem za nazor
Bodaj by sme vsetky boli v 45ke este tak fit a citili sa este na dieta 😀
@kittykat22 da sa na to pozriet aj z ineho uhlu pohladu... mozno je to nefer voci tebe... vekovo si jej druha mama, a ked sa vasej mame nieco prihodi, sestra ti "zostane na krku"
@elizita fit som len si chcem žiť i sama pre seba. Nie sa stále pre niekoho obetovať
@kittykat22 na smrť rodičov nie si pripravená v žiadnom veku, moja babka zomrela, ked mama mala 70 a aj tak bola z toho hotová a veľmi ťažko to znášala. Starostlivosť o násťročné dieťa može byť náročná aj v 40tke, ale aj nemusí. Moj najmladší bude ešte násťročný, ked ja budem mať 60 a vobec sa toho nebojím. Neviem, ale ty mi prídeš zase nejaká negativistická. 😇
@janickacrazy ja som realista

@melindusinka To si si sama odhadla ten vek?
@cecilia68 Nie,nie sama.Preco?
@cecilia68 Myslis ze by som nemohla vyzerat o 10 menej?
žienky, aké je percento úspešnosti v druhom cykle darovaného vajíčka po 45. roku ? V prvom cykle som otehotnela s dvoma embryami, ale potratila som .
Tiež napisem skúsenosť z blízkeho okolia, môj ujo mal svoje prvé deti ako 46 rocny, hned sa podarilo dvojičky,jeho zena mala 25. Bolo to pre nič velmi tazke,on uz nemal energiu na tak znalec deti, ona vyžadovala jeho 100percentnu pozornost.takmer sa rozviedli.ale je to na každého uvazeni.naopak moja učiteľka zo skolky ešte otehotnela ako 46 ročná, malý má 6 a je všetko v poriadku, užívajú si ho takmer 30 roční súrodenci aj rodičia, tvrdia že s ním prišla energia do rodiny,cize je to veľmi subjektívne. ;)