Mám 46 a snažíme sa ešte o mimi
Dobry vecer chcem sa poradit,a pocut vas nazor,je tu tiez mamina ktora po 45 by este rada mimi?Je to vobec realne este prirodzene?
@beky1813 to si nemyslím....skôr čaká niekoho kto napíše že áno, ja som porodila po 45tke a všetko je OK.... mne sa už zdá tento vek aj dosť veľa na materstvo....
Inak asi pred pol rokom tu jedna maminka písala o kolegyni ktorá bola tehotná krátko pred
50 tkou...nechcelo sa mi veriť, že v tak vysokom veku je ešte možné tehotenstvo, no ale možné je všetko...Dokonca to nemala s mm, ale s milencom....
@deti95060810 ked vidim, v akých skupinach je, tak info uz ma davno.
@beky1813 niektoré ste tu ako FBI...zistíte všetko...😉
@deti95060810 staci otvorit profil. Nic zlozite
@jurinecka125 na prve dieta? Relativne, ano, urcite. Isto som si to tak nepredstavovala, ale stretla som toho praveho az v 35-ke cca tak takto to vyslo. Som stastna ze ho mam, poznam dost mam co rodili okolo 40-ky. 46 je ale uz ina kava, hlavne ak tato pani sa snazi uz roky (podla toho co tu bolo popisane), tak uz lepsie to nebude. 😲
@galioska predtym som sem chodila viac, teraz uz nemam prehlad, ked pracujem. Pamatam si to, pretoze vela mamiciek sem nepise, ako maju ich deti problemy so zakonom. Nepotrebujem si kopnut, len nemam dovod povzbudzovat, ked viem, ze ako tlaci na pilu. Zrazu po 16 rokoch chce mat dieta? Mozno ma mladsieho partnera a chce mu dat dieta, inac sa boji, ze ju opusti. Ci si myslis, ze nejaky 50nik tuzi po babatku so 46-rocnou zenou? Len sa tak zamyslam, co ju k tomu vedie v tomto veku. V 46 je vyssie riziko poskodenia plodu aj komplikacii pri porode, jedno dieta s auti crtami uz ma. Nevravim, keby sa je zadarilo otehotniet... Na potrat ju posielat nebudem. Asi by som si radsej hladala cestu k detom, co uz mam. Ci ju mam podporovat, nech ide na IVF?
@majka99999 nieje to naša vec bez ohľadu na rady názory si urobí aj tak sama co chce a vela žien sa ocitne v podobnej situácii keď nehladi na nič len aby si konečne nejaký vztah udržala, sú rôzne typy ľudí , nevieme čo jej hlavou prebieha, ako som písala vyššie možno sa len chce vykecat a nemá komu, nemá rodinu kamošky,,,verím že keď to nedá úrady tam urobia poriadky
@deti95060810 aj ja som mala komplikacie a tiež to bolo len tak tak a rodila som v 20tke ... Ale po 40tke je vacsie riziko ..
Ja budem mať 42 keď porodim svoje druhé dieťa.. keby to teraz neprišlo už by som sa do toho nepúšťala keďže už jedno dieťa mám. Aj to je dar.. autorka má už deti takže neviem čo sa necíti byť naplnená? Radšej by som to riešila psíkom. Mať v tomto veku dieťa nie je moc zodpovedne. Moja babka mala môjho strýka v tomto veku a zomrela keď mal 9.. museli sa o neho sestry postarať.. je v mojom veku a je to môj strýko..
@ketrin332 tvoja mamina sa cielene niekolko rokov o to tehotenstvo snazila? Ono je totiz ina situacia, ked je zena zdrava, plodna a pride to prirodzene a ine je ked niekto uz 6 rokov po 40-tke snazilkuje, nedari sa, mozno uz nastal aj prechod a jej to stale "nedoteka". Nedavno som tiez citala taku temu, kde zena presne v tomto veku, ktora je 2 roky bez cyklu riesila, ci sa este po prechode da otehotniet. Moderna medicina dokaze vela , ale prirodzene z vyhasnutymi vajecnikmi to uz nepojde. Autorke sa uz velmi dlho nedari, uz velakrat na to dostala odpoved a napriek tomu to riesi stale dokola. Vela parov, ked to nejde a chcu spolu vychovat dieta to riesi adopciou, zial v jej veku pri tych dlhych cakacich dobach by sa uz babatka ani z adopcie nedockala, takze uz ostava zrejme len umele ako samoplatca, ak na to ma
Nechápem komentáre, že je to nezodpovedné. Či žijete v paralelnej realite, kde zomierajú len starí?
Mať dieťa v tomto veku by si mohla mať, obzvlásť ako už 3 máš. Moja mama mala v 45 a tento rok ide mať 60, sestra má 15. Všetko je fajn, len mama povedala, že sestra si bude musieť na výšku zarobiť sama lebo v 65 rokoch jej nebude schopná platiť z dôchodku štúdium na VŠ. Sestra povedala, že na VŠ kašle a po štúdiu ostane doma, bude sa starať o mamu. Ako detstvo mala v pohode. Mama má často fin. problémy lebo napriek slušnému platu, starať sa o dospievajúce jediné dieťa znamená všetko kupovať nanovo. Ako nemajú sa zle, a všetko ide. Ale potom čo to vidím, by som dieťa po 40 nemala ani omylom. Ale proti gustu, žiadna. Ja si viem predstaviť aj iné problémy dieťaťa okolo 18.ky ako ja ostanem doma, a budem sa starať o mamu.
@ptmt1011 no vieš tu na koni nemá nikto právo zmeniť život, pretože tie čo pindaju pravidelne kade tade majú takú rutinu doma že nedopraju inej nič pekne, na všetko pozerajú tak,,triezvo,,pritom z ich písania cítiť, že v živote nezažili veľa radosti,,,a keď kuknes ich blog, buď nič alebo dávno pomazane😁
Ale toto je tak bežne na Slovensku stačí čítať komentáre na FB pod nejakým príspevkom napr televizii Markíza🙄🤐😉
No doba sa mení... Niekedy sa šlo do dôchodku v 53rokoch ale teraz minimálne 63 takže keď pôjde do dôchodku dieťa bude mat 17rokov to je problém??? Je to na každom rozhodnutí ako sa kto cíti.
@monciatko87 trocha to je problém, že dieťa, ak pôjde na VŠ bude brigádovať, aby si všetko zaplatila? Ono je to všetko pekne, že ženy sa v 40 tke cítia mlado veď vek rodenia sa posúva, ale má to aj nevýhody, ktoré v tom ošiali predĺžiť si mladosť asi nevidíme.to, že má menzes neznamená, že ovuluje.aj ja som pred 40 tkovy uvažovala o druhom, ale už som sa zľakla.ci porodiť, nehladiet naľavo, napravo je to správne?nikto nevie....treba deti vychovať trocha im pomôcť zaradiť sa do života, aj finančne podržať neviem myslím si, že v 45 r, ak už sú aj iné deti treba preorientovať myseľ inam a nájsť zmysel v niečom inom.ak tak veľmi túži písala som už pred 2 r mohla ísť na IUI nie je to drahé a šanca sa zvysi
@eliska13 Možno na VŠ ani nepojde a okrem toho vek nie je zárukou ničoho, poznám rodičov, čo mali deti v 20tke, teraz chodia na VŠ a musia brigádovať, lebo rodičia málo zarobia, otec má zdravotné problémy, atd.
@janickacrazy áno máš pravdu, ale zase bez VŠ tiež nič moc.je to vec, ktorú nech si každý rozhodne sám.ale zase netvarme sa, že rodiť v 45 je úplne super, ľahké a normálne.Ved to, že po 50,60 r zdr.komplikacii pribúda a človek tu chce byť pre deti.Vela ľudí už pár rokov pred dôchodkom nepracuje je na ID...ja mám rada istoty a išla by som do toho iba, ak by som deti ešte nemala či zadarilo by sa po veľa rokoch snaženia sa
Autorka to uz riesi viac ako 3 roky a stale dokola. Toto mam odsledovane nie preto, ze by som ju sledovala, ale tiez sme chceli druhe a mam vyssi vek, tak sme sa stretali v podobnych diskusiach. Zial, ked to nezacala riesit vtedy a nestal sa ani zazrak, ze by otehotnela prirodzene, asi je uz naozaj "za zenitom" a naozaj by mala svoju energiu otocit inam a najst zmysel zivota inde. Ja osobne fandim kazdej jednej, ktora caka vytuzene dieta ci ma 20, alebo 45. Ak by prispevok znel, ze je tehotna a ci su tu take mamicky a chce si vymenit skusenosti s tehotenstvom v pokrocilom veku, tak jej pogratulujem a prajem nech to vsetko dobre dopadne, povzbudim. Ona vsak uz ako 30 rocna porodila dve chore deti, jedno zial po dlhsom case zomrelo, je naivne si mysliet, ze okolo 50 to bude vsetko OK a napriek tomu nechce prijat realne svoj stav- ked sa nedari uz viac rokov a ma vysoky vek, tak z toho uz zrejme nic nebude a zbytocne sa tym zoziera
eliska13 ja mám tiež vysokú školu a popri škole som chodila do práce všetko som si financovala sama, naši ani nevedeli že chodím do školy finančne mi nepomáhali bola som samostatná, tak ma aj rodičia viedli, tak neviem ako to súvisí, ja som mala prvé dieťa v 33r a v 36ke druhé dieťa a má všetko nakoľko sme si najprv našporili až tak mali deti, takže finančne sme na tom určite lepšie ako nejaká čo má 20rokov čo býva u rodičov... Takže ja sa s Tvojim názorom určite nestotožňujem.
Boze, to je aka odvaha alebo obrovska obeta? Ja mam 33r, pacilo by sa mi mat 3.dieta, no ak chcem pre nas prijatelny vekovy rozdiel, tak by som tretie rodila ako 36r a to mi pride uz na zaklopkanie na celo.. mam mat 40r a este chodit do skolky po dieta? Alebo lezat v nemocke 2 mesiace a mat doma deti? Alebo mat 40r a mat skolacky a cas pre seba a manzela?
ja mam o 10r menej ziadne dieta a uz do dietata ani nejdem

@beky1813 ja tiež čakám kedy odpíše aspoň na niektoré otázky. Veď založím tému a aspoň reagujem keď chcem aby mi niekto pomohol.
@havedka ja mám tiež otázku 🙂 riešila si to tu už podľa príspevkov aj v minulosti. Čo na to tvoj lekár? Veď musíš mat aspoň aktuálny hp, ktorý je základ všetkého a aspoň napovie či je to ešte možné, či nie.