Mám krátku luteálnu fázu?

12. mar 2024

Ahojte, cyklus si nesledujem, nerobím ovulačné testy ani meranie baz. teploty. Ide o to, že 25DC sme mali nechránený styk (manžel bol preč, takže mali sme len ten 1 styk). 35DC teda 10 dpo som už mala na teste slabú ale viditeľnú čiarku (ráno), no v ten večer sa mi spustila menštruácia. Vždy som to brala po lopate tak, že ovulácia + 14 dní = menštruácia.
Ja mávam cyklus približne 35 dňový a kalendár mi automaticky prehodí podľa príchodu MS, že ovulácia bola 14 dní pred začiatkom MS. Môže byť, že napríklad ovuláciu mám až okolo 25 +- a luteálnu fázu mám kratšiu než 14 dní?

katariiinkaa
12. mar 2024

Jasné, môže byť že ovulku máš až na 25DC a rovnako môže byť že máš kratšiu LF. Vtedy môže byť žiaľ problém s dostatočným uhniezdením, tým že sa ti MS púšťa skôr. Ja mávam napr. tiež ovulku neskôr, tento cyklus dokonca až na 31 deň, ale LF mám 13 dní a na 14. deň vždy príde ms. Určite by som to spomenula na tvojom mieste dr. Testy ti aj zoslabli? Lebo niektoré ženy majú ms aj keď sú tehotné, takže je šanca že sa bábo udržalo aj napriek ms.

autor
12. mar 2024

@katariiinkaa ďakujem. Ja som sa zatiaľ nesledovala len som používala aplikáciu a tá mi automaticky nahrala, že ak prvý deň menštruácie je napríklad 15.2 tak ovulácia bola 1.2. No možno práve kvôli tomu sa nedokázal udržať ani plod teraz, keď som mala čiarku 10dpo a rovno aj menštruáciu..

katariiinkaa
12. mar 2024

určite sa netreba spoliehať na aplikáciu v týchto veciach.. Sú to predsa len naprogramované algoritmy, ktoré absolútne neberú v úvahu že každé telo je iné, pretože to nemajú ako vedieť. Držím palce 🙏

adrbat
12. mar 2024

Ahoj , ja mávam napríklad 21 dňové cykly. A ovu (podľa hlienu) okolo 10-11 DC. Tento mesiac sme boli s mužom iba na 10 a 12 DC a otehotnela som, aj ked som to fakt tento cyklus nečakala . Čiže práve na 9-10 DPO som mala dostať ms. Ale aj pri prvom tehu som takzo mávala ovu a nebol problém. U teba môže byt problém aj niečo iné, ako práve ta dlzka LF.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre