Mám za sebou 2 potraty a niekoľko biochemických. Som už unavená
Už nevládzem.Mam skoro 40. Manžela som našla v mojich 33 rokoch.Odvtedy som 2 krát potratila v prvom trimestri,a niekoľkokrát biochemické.otehotniet mi trvalo takmer 2 roky pri prvom a vyše 2 roky pri druhom.Mam urobené všetky vyšetrenia.Boli sme už aj v CAR,tam dva krát neúspešne.Skusila som vypnúť,lebo mi to už ničilo manželstvo.Nechala som to chvíľu tak a zamerala sa na niečo iné.Schudla som.Vnutorne však trpím depresiami,navonok to nedávam najavo.Tento mesiac,som to po dlhej pauze opäť skúsila a cítim ,že opäť nic.Poznam svoje telo,o pár dní mi dorazí menzes.
Moja lekárka ku ktorej chodím,sa mi nevenuje.Pri každom probléme či už s cyklom ,alebo hocičím,mi povie že už mám na to vek,že to mám skúšať a netlacit.Uvaxujem o zmene..Nezvladam to už.Manzel z prvého manželstva dieťa ma.Poradte,ako ísť ďalej?
Mam velmi vela zien v okoli s tymto problemom. Neviem preco. No niektori to riesili adopciou, vacsina sa uz na to vykaslala a sustreduju sana seba karieru, konicky, cestovanie... O aj takych co ledva prezivaju.
skus si precitat o naprotechnologii, ja chodim do popradu. tam s tebou preberaju cely cyklus, kazdy den sa zapisuje do tabulky, kompletne odbery krvi, priebezne odbery krvi na hormony niekolkokrat do mesiaca. progesteron sa nasadzuje az po ovulacii, kazdy cyklus sa pozoruje zvlast, vsetko sa robi na mieru.
Skúste ísť do Brna, tam vraj pomáhajú najlepšie
Zmenit reprodukcnu kliniku, skusit ine moznosti, iny pristup, iny nazor...za ten cas absolvovat predpripravu na adopciu a dat sa zaradit do poradovnika. Ci bude potrebna adopcia, to uvidite casom, ale opadne s teba ten najvacsi tlak s pocitu, ze mamou nebudes nikdy. Po 40ke myslim, ze uz ani do poradovnika nezaradia, ale mozem sa mylit...takze radsej teraz...
@anjelicek26 u nás adopcia nepripadá do uvahy.Toto manžel odmieta.
Nuz mozno je nacase po skoro 7 rokoch tento nazor prehodnotit...alebo ist do darcovskeho vajicka ako alternativa a on by bol stale otec... kazdopadne vzhladom na vek a cas, ktory ste do toho investovali je najvyssi cas na odmenu v podobe babatka. Velmi ma ta vasa situacia mrzi. Ale ostat bezdetny (nechcene) je pre psychiku narocne...on sa moze o 5 rokov otocit najde si mladsiu a zalozi si rodinu (viem, ze to vyznie blbo), ale tebe ten cas uteka :( Skus sa s nim porozpravat este raz, ten nazor mohol mat v minulosti, ale situacia sa u vas zmenila...
Zmeniť gynekológa ste už mali dávno ešte pri prvom manželovi
@tosomja toto je môj jediný manžel.On bol predtým ženatý,z toho má on dieťa.
@anjelicek26 adopcia je mozna aj v ovela vyssom veku, iba rozdiel vo veku dietata a adoptivneho rodica musi byt primerany.
@janetinka27 to som netusila, viem, ze s novorodencom tam boli vekove obmedzenia. A k autorke - jeho to tak netlaci, ked uz dieta ma, mozno je to aj tym :(
a teraz som si spomenula, poznam este jeden par, oni sa tiez dlho snazili a nic, nic, nic......oni su z vychodu, zacali chodit uz na pripravu k adopcii, medzitym kamoska chodila do Popradu do nejakeho centra (mozno aj toho isteho, co je spominane hore) a podarilo sa im svoje vlastneee, uz bude mat aj 1rok 😉
resp. neviem, ci viete o tomto programe, to je, ze na vikend mozete svoj cas venovat detom z detskeho domova, alebo na sviatky si ich zoberiete k sebe, mozno je aj viac takych programov, toto je na zapadnom Slovensku
https://tvojbuddy.sk/budbuddy
Netlač, upokoj sa, dostaň sa do pohody. Napíšem príbeh jednej známej.... nepodarilo sa, bola u liečiteľa.... povedal jej, že musia byť obaja v pohode, kľude, dopriať si pokoj. Ďalej, nemajú sa často umývať, žiadna chémia, teda umývať áno, ale len čistá voda. Tak aj robili, vyše mesiaca.. boli aj na chate, venovali sa sebe... ostala tehotná 😁 ....a dvojičky. Predtým riešila tiež rôzne hormonálne možnosti. Je to skutočný príbeh, možno sa niekto na tom zasmeje, ale stalo sa to. Prajem veľa šťastia, nech to príde 👍👍👍
@anjelicek26 áno,je to tým.on už dieťa má.
Prvy krok kazdopadne zavolat do centra asistovanej reprodukcie a spravit termin a poriadne vysetrenia. A paralelne riesit manzela, skutocne to takto nie je fer, on je v uplne inej pozicii (otec uz je), ako ty.
Neviem ako staré má dieťa z predchádzajúceho vzťahu, ale ak si vieš predstaviť ľúbiť cudzie dieťa ako svoje.. Tak ľúb to je jeho ako mama... Moja bývalá kolegyňa bola v podobnej situácii... ''Chlapec " má síce 20rokov...ona vyzerala tak, že sa stým zmierila.. Dokonca potom otehotnela prirodzene, potratila a začala brať antikoncepciu 🤷♀️
Pred koľkými rokmi Ti boli robené vysetrenia v CAR?
Každým rokom hormóny klesajú nečakaj na nič zmeň centrum a spraviť všetko čo sa dá...ešte stále máš 3,4 r šancu to zmeniť.Je mi to ľúto musí to byť ťažké, ale myslím, že aj vek pre IVF sa zvýšilo o rok kvôli poisťovniam.
Je mi ľúto co prežívaš 😔 ale nakoľko tvoj muz dieta ma, "chyba" je teda asi v tebe zial. Je možné že vy dvaja sa k sebe proste "nehodite" a spolocne dieta mat nikdy nebudete. Žiaľ aj nad tým treba uvažovať. Neuvažovali ste nad adopciu?
@lienka.7 toto máme vyšetrené.Ja viem že chýba je vo mne,už mám nastavenú aj liečbu.Len sa nám nedarí proste zas otehotnieť.Z toho som unavená.Adopcia nie,manžel to odmieta.
A on chce tiež ďalšie dieťa? Ako to berie on, že sa nedarí?
@acrobaleno on to berie tak,že bude bude,nie nie...že máme jeden druhého.
@autorka a položila si si niekedy otázku, že čo všetko si ochotná obetovať kvôli dieťaťu? Nehnevaj sa, ja to vidím tak, že si dosť ubližuješ.
@acrobaleno ako to myslíš prosím?
@acrobaleno tiež to tak vidím, niekedy je zmierenie sa so situáciou prínosnejšie
@autorka Je to iba môj osobný postreh vyvodený na základe tvojich pár príspevok, tak to prosím neber ako že sa ťa snažím analyzovať alebo že viem ako žiješ.
Tvoja túžba mať dieťa ťa ničí psychicky a podľa mňa aj fyzicky, preto je tu tvoj prvý príspevok. Preto som sa opýtala, že čo všetko si ochotná obetovať kvôli dieťaťu. Tvoje psychické zdravie? Fyzické? Vzťah? Možno nie ste s mužom kompatibilní. Možno nemáte mať spolu dieťa.

ach, musi to byt tazke
co tak zmenit gynekologicku? a ist niekde podla referencii, kludne aj na sukromnu kliniku aspon na cas otehotnenia a tehotenstva,
z ktorej casti SR ste?
iba som chcela povzbudit, mam kamosku, tiez az v 40tke sa im podarilo babo, uz ani nedufali .....a tiez mala rozne diagnozy, polycysticke vajecniky a pod.....