icon

Mamičkou po 30-tke

smotaneeela
20. dec 2013

Kočky, založila som diskusiu, mám 29 rokov, som rok vydatá a zo všetkých strán počúvam, že už je najvyšší vek mať dieťa, aké to je s pribúdajúcim vekom ťažšie a ťažšie. Mám prácu na dobu neurčitú, nemám sa už na čo vyhovárať, ale žiaľ necítim sa na dieťa, mám chuť ešte nejaký ten rôčik "žiť", dostavať a zariadiť domček... Rada by som teda prečítala názory mamičiek, starších ako 30 rokov, ako ste to zvládali a ako to hodnotíte s odstupom času. Nieslo vaše tehotenstvo nejaké problémy? Bola by som rada za povzbzdenie, pozitívne postrehy, lebo toho zlého, čo všetko sa môže prihodiť, som sa napočúvala už dosť!

smotaneeela
autor
20. dec 2013

@fidka79 všetko bez problémov, prirodzene, spontánny pôrod?

lubina
20. dec 2013

@smotaneeela uplne to chapem, aj my sme mali prvu az ked som mala 32 a pohoda, vsetko bolo ok, aj ked pre okolie som uz bola ze "total stara" 😀 .......ale pri druhom tehotenstve uz bol problem a skoncilo zle, zial....nastastie sa nam to nakoniec podarilo a mame dve krasne dcerky.Tak ti prajem vsetko dobre.

smotaneeela
autor
20. dec 2013

@zuzkaanicka ďakujem 🙂

mariannan
20. dec 2013

@smotaneeela hihi...nasa princezna ma 21.mesiacov a ja si doteraz neviem predstavit byt s nou a len pre nu 24hodin denne 😀 mame tatinka a ja sa kazdy den tesim ked pride a mozem sa aspon na 20.min zatvorit do sprchy....aj ked obcas sa to nepodari a stoja za zavesom 🙂

charlie1980
20. dec 2013

A vidis to, tolko je tych bab, co poznam, ze som zabudla na moju sesternicu, ktora bola prvyraz tehotna v 32r, bezproblemove tehotenstvo, prirodzeny porod, maly mal 4,5 kg a teraz je znovu tehotna. Jej sestra prve v 28r, druhe v 31r a v prvom tehotenstve mala viac problemov ako v druhom. Maleho mala moc nizko a sa otvarala. A pri porode sa uz neotvorila 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
monciciatko1
20. dec 2013

moj syn sa narodil ked som mala skoro 35. termin sme mali na nase 10-te vyrocie vztahu 🙂 (nie som vydata). cele tehu som prezila bezproblemovo, az ukazkovo. Porod bol dost tazky a taktiez problemy po porode, no prezila som a som stastna, ze mam krasneho syna. aj na nas boli tlaky z rodiny, ze kedy sa dockaju vnucika a tak, ale obaja sme chceli co to precestovat, uzit si a zariadit byvanie. ked to ma prist, tak to pride a casom aj ty budes tuzit po babatku. kasli na okolie a rob veci ako to citis ty...

saska.t
20. dec 2013

Prve som rodila ako 30 rocna uplne bez komplikacii,druhu dceru v 35 a problemy zu boli, mala som tehu cukrovku a jediny faktor bol moj vek kedze,u nas v rodine nikto cukrovku nema a som chuda,takze jediny Faktor ktory mi nasli bol vek,ale dalo sa to zvladnut, urcite by som nemenila v ramci veku,bolo to akurat 😉 obe tehu boli na 1 pokus

dadulkadanulka
20. dec 2013

ja som rodila malu v 32.po 24 hodinach kontrakcii som sa vôbec neotvorila,museli mi robit cisarsky.

cherry1981
20. dec 2013

Ja by som prve dieta tak neskoro nechcela. Ale tak ja pisem len za seba, prvu dceru som mala v 18 -stke, uplne super vsetko porod, tehotenstvo, vsetko som brala tak s nadhladom. Druhe som ked som mala 21 tiez super, tretie v 30-tke, ale ked to porovnam, je ovela lepsie byt mladou mamou . Tretie tehu bolo komplikovane , mala som vysoky tlak, dcerka sa narodila o mesiac skor. Tehu som si vobec neuzivala, a aj teraz vsetko moc prezivam. Obyajne sopliky ma dostavaju do uzkosti 😀 😀 😀 ale vo svojom okoli poznam aj starsie zeny co este neplanuju dieta, 😉 😉 😉

denka_denka
20. dec 2013

Ja som pred rokom prisla v 7tt o babo. Teraz mam 33 rokov a som v 32tt. Na babo sa velmi tesim, ale su chvile ked ma prepadnu pochybnosti a obavy. Myslim, ze ked to tak citis, ze este nie tak daj na svoju intuiciu. Na druhej strane je ale pravda ze cim vyssi vek tym to moze ist tazsie a s vacsimi rizikami...

gitka55
20. dec 2013

Prve som mala 31 druhe ako 34 rocna uplne bez problemov aj v robote som ficala do konca, Teraz s toho lekari komediu nerobia zacinaju tak po 35 🙂 Ale problem je v tom ze ti nikto nepovie za aky cas sa to podari, preto by som s vyrobou na tvojom mieste pomaly uz aj zacala co ak......

stanka810
20. dec 2013

ja mam 37 a cakame este len nase prve dietatko...tehotenstve je bez problemov...myslim, ze to nie je o veku...sesternica ma o desat menej a caka babo v rovnakom termine a nesledujem, ze by som ja bola viac unavena

katka0905
20. dec 2013

tehotenstvo uplne bez problemov, este po termine som behala na dlhe prechadzky so psom, myslim, ze to nie je o veku, skor o celkovom naladeni, pozitivnom pristupe 🙂 ale nesla by som do toho, keby som nebola presvedcena o tom, ze uz dieta urcite chcem.

danjelca
20. dec 2013

@smotaneeela sama si si odpovedala, až ked ti niečo vnutri začne vraviet že TERAZ vtedy je to pravé orechové a aj tá radost počas tehotenstva.Akože ak máš pocit že ešte rok-dva nie tak uplne v pohode, ja som otehotnela v 31 a aj v 31 porodila-všetko uplne bez problémov mala som krásne tehotenstvo.

aadulik2110
20. dec 2013

@smotaneeela ahoj, tak ja som sa vydávala krátko pred 29 narodeninami, tiež sme chceli postaviť domček a do nového bábätko. Krátko po narodeninách som absolvovala prehliadku, kde mi doktor oznámil, že mám polyp na maternici - nasledovala operácia a kyret. Po troch mesiacoch od zákroku mi môj doktor povedal, že by sme sa mali začať snažiť o bábo - vtedy sme už mali rozostavaný domček a bábätko sme chceli až o ďalší rok, tak mi povedal, že niekedy má človek plány a nie vždy vyjdú a nie vždy sa to podarí hneď otehotnieť. S manželom sme zvažovali pre a proti a cca po 2 mesiacoch od tejto návštevy doktora sme sa rozhodli "snažiť" a čuduj sa svete - nasledujúcu menštruáciu som už nedostala a 30tku už som oslávila s Ondrejkom v brušku. Čo sa týkalo tehotenstva, tak zo začiatku som krvácala a tak som zostala PN (ale nemyslím si, že takáto komplikácia súvisí s vekom), zvyšok tehotenstva bol úplne super - v rámci svojich možností som dokonca pracovala na našom domčeku a keď už bolo po termíne tak som to "nešetrila". Narodil sa mi krásny viac ako 4kg chlapček 🙂 spoločne sme dostavali domček a keď mal malý pol roka, tak sme sa sťahovali do svojho 🙂 A rovnako rýchlo sa nám podarilo aj druhé bábätko a v apríli už budeme 4. Uvedomujem si, že nie každá má také šťastie hneď otehotnieť, ale skôr o prístupe, pozitívnom myslení 🙂

aadulik2110
20. dec 2013

vypadol server a nestihla som doplniť záver..... takže si myslím, že sa to netočí okolo veku, ale skôr okolo prístupu, pozitívneho myslenia a hlavne pripravenosti na dieťatko, lebo ten malý uzlíček veľmi zmení život 🙂

sonagolisova
20. dec 2013

syn sa zadaril ked som mala 32, rodila v 33 a dcerku som porodila v 36 ..nebili mi ziadne biologicke hodiny, skor to bolo rozhodnutie logicke, ze uz by bol cas aby som stihla do 40tky druhe... takze ak este chces pockat a zariadit si byvanie tak to tak urob, na okolie sa vykasli a nevsimaj si ich ...pre materstvo sa ma rozhodnut predovsetkym zena ked je na to uz pripravena..

radikuk
21. dec 2013

@smotaneeela ty budes musiet dieta porodit aj vychovat, nie tvoje okolie. To su standardne otazky, aby rec nestala, naprv, kedy bude svadba a ak uz bola, tak kedy bude babo. Ako tu uz bolo popisane, niekto moze mat problem s tehotenstvom aj v 25, iny nemusi mat ani v 35. Vek je len jeden ukazovatel, viac je to o zdravi a kondicke. Ja tiez cakam teraz prve babo, otehotnela som ako 33 rocna, uplne bez problemov 🙂 takze rob tak, ako to citis, je to tvoj zivot, nikoho ineho 😉

aadulik2110
21. dec 2013

@radikuk jeeej, ty máš v pondelok termín, tak držím palčeky, nech je všetko ok a obe ste zdravučké

20erika07
21. dec 2013

@smotaneeela teraz je to normálne rodiť po 30tke 🙂 aj keď napr.ja si to ani predstaviť neviem 🙂 chlapčeka som mala v 18tke ,vysnivany,snivany mnou dlhé roky a konečne sa nám podarilo druhé,tak sa vytesujem a mám 24r... No podľa mňa tá túžba tiež nie je o veku,naozaj to musíš cítiť,ja keby som to necítila v 18tich tak nie,ale strašne som ho chcela,citila som to tak 🙂 mám skvelú prácu,muža,byt,a mne sa to tak páči že vsetko s deťmi sa prekonáva,syn nemá vsetko pripravené na podnose ,ale ucime ho ako žiť a nie ako vsetko mat len zato ze som si bez neho nasporila kopec peňazí,nech vidí že svet je taký aký je,že rodičia musia chodiť do práce aby sme mali to alebo to... Neviem si predstaviť proste že po škole 10rokov len tak žijem len pre seba... Takže vybodni sa na reči,vidíš každá sme iná,a nie je to o veku,je to naozaj o tom či to cítiš a ako to cítiš,len ty sama to vieš,nikto za teba nežije iba ty 😀 dostavaj spokojne domček a potom uvidis po čom tvoje srdiecko zatúži 😀

katy2
21. dec 2013

@luba28 ja som to nebrala, ze si sa ma dotkla 🙂 je to v pohode.... len som reagovala na ten zvrat, ze po funuse 😀 inak, naozaj nas tak vsetci beru..... viem, ze si to nemyslela zle 😉

smotaneeela
autor
21. dec 2013

@dadulkadanulka no to si ma moc nepotešila, ale zas nemuselo to súvisieť s vekom...

smotaneeela
autor
21. dec 2013

@20erika07 wooow, tak to obdivujem, tak rýchlo dospelá, cítiť sa na bábo v 18-tke, keď si predstavím, aká som bola poplašená, ani som nevedela ako na dieťa 🙂)) vtedy som ešte žila v tom, že každý deň cyklu môžem otehotnieť 🙂 ale máš pravdu, každá sme iná a inak to cítime, vnímame. veľa šťastia a radosti z detičiek.

katinka71
21. dec 2013

@smotaneeela ja som stala mamickou prvy krat v 21 a druhy krat v 40 rokoch,otehotnela som hned prvy mesiac po vysadeni antikoncepcie,prve aj druhe tehu bez komplikacii,porod normalny bez epi,vek som neriesila zivot nam tak to priniesol 🙂

smotaneeela
autor
21. dec 2013

ďakujem za reakcie, cítim sa lepšie, keď vidím, koľko mamičiek to zvládlo bez problémov 🙂

evulienka22
21. dec 2013

aj ja som porodila bez problemov prve dieta pred 40-tkou, tehotenstvo v pohode, bez problemov, a mam krasneho zdraveho chlapceka, dakujem tam vsetkym neviditelnym bytostiam, ktore davaju na nas pozor.. 🙂

eva76
21. dec 2013

Ahoj, ja som rodila ako 34 ročná a neľutujem. Nic neľutujem a nič som nepremeškala. 🙂

denise01
21. dec 2013

@smotaneeela Ahoj, odpoved si si dala vlastne sama. Ak sa na babatko necitis, tak sa nan necitis. Nik nema pravo Ti do toho vstupovat. Ja som otehotnela ako 29 rocna a maly sa nam narodil tyzden po mojej 30-ke 🙂 Uzasny dar 🙂 Par mesiacov pred otehotnenim ma dokonca operovali (cysta na vaj.) a uz vtedy sa dr. na mna divali skepticky, ze som este nerodila. Uvazujeme aj nad dalsim babom a to mam "uz" 31 😉