icon

Mamičkou po 30-tke

smotaneeela
20. dec 2013

Kočky, založila som diskusiu, mám 29 rokov, som rok vydatá a zo všetkých strán počúvam, že už je najvyšší vek mať dieťa, aké to je s pribúdajúcim vekom ťažšie a ťažšie. Mám prácu na dobu neurčitú, nemám sa už na čo vyhovárať, ale žiaľ necítim sa na dieťa, mám chuť ešte nejaký ten rôčik "žiť", dostavať a zariadiť domček... Rada by som teda prečítala názory mamičiek, starších ako 30 rokov, ako ste to zvládali a ako to hodnotíte s odstupom času. Nieslo vaše tehotenstvo nejaké problémy? Bola by som rada za povzbzdenie, pozitívne postrehy, lebo toho zlého, čo všetko sa môže prihodiť, som sa napočúvala už dosť!

Strana
z4
janulajana
10. jan 2014

@zuzicek88
nepochopila si cele co pisem...
tu stuzkovu som uviedla ako priklad...
jasle nikdy nikomu neuskodili, pred 30timi rokmi boli jasle normalny ukaz...ked to mam takto naznacit
moje dieta ma 2 roky a vidim na nej, ze jej nestacim,ze potrebuje kolektiv deti, co je na tom nenormalne dat dieta do jasli v roku, ci dvoch? rada by som ju dala na pol dna do skolky, nech sa pohra s detickami, no je to bohuzial nerealne
kedysi sa zeny nahanali skoro rano na pole, muzi do tovarni a su vtedajsie deti, resp. uz dnesni dospeli ukrateni?
neutocila som na nic, je to verejne diskusne forum
pisem len o tom, ze studie nepisu o rizikach a fatalnych dosledkoch tehotenstvie po 35tke alebo po 40tke
media a tlac pisu o nahodach a stasti tehotenstiev vo vyssom veku, ale nepisu o negativach
to je jedine co pisem
ako moze zena v 60tke rozumiet 20 rocnemu dietatu? trendom?je jedno ze je zabezpecena a vie co chce od zivota, ale nerozumie dietatu...
na druhej strane ked ma zena 40 rokov a ma 20 rocne dieta, mu rozumie viac.
nejdem filozofovat, nie som v tej situacii.nepoznam neriesim
pisem len to, s cim mam skusenost a s cim ma oboznamuje okolie

zaza218
10. jan 2014

@janulajana ja si myslim ze nezalezi od toho kedy zena rodi aby mala problemy s dietatom....ja som rodila po 30-ke 3 deti a nastastie su zdrave...a mam zas kamaratov co rodili pred 30-kou a maju postihnute deti

janulajana
10. jan 2014

@zaza218
Vidis, tiez nazor. Rada si precitam aj ine. To ze su rozdielne ako je moj,nevadi.

zuzicek88
10. jan 2014

@janula toto by bolo este asi na velmi,velmi dlhu diskusiu,ano kedysi chodili zeny skoro rano na pole,ale mali tam aj svoje deti a to bola celkom ina doba a keby islo o to aj ja som napisala iba svoj nazor ,to je snad dovolene a nezabudni ze dnes ta 60 ka nenosi rucnik a sedliacke sukne a nenosi kravy na pasu ,ked uz porovnavas co bolo kedysi

ika_ba
10. jan 2014

zuzicek88, suhlasim s tebou, inak nemozno ludi posudozovat len podla veku, ja poznam panie co maju obe nad 50 a obe su rozdielne, jedna je mlada duchom, sportuje, hra tenis, jazdi na kolieskovych korculiach a druha je od nej mladsia cca o 3 roky, ale duchom aj telom je stara, niekedy clovek 60-ik je mladsi ako nejaky 30 -ik
inak moja mala ma teraz 14 mesiacov a cca uz pol roka s nou chodim pravidelne 3x do tyzdna do materskeho centra u nas v dedine kde sa hra s detmi, takze je v kolektive, chcela som aby si navykla aj na ine deti, aby si potom lahsie zvykla na skolku

hoblinka13
10. jan 2014

nech sa kazdy stara o seba.clovek ma mat dieta,ked sa na to citi.doba je taka,ze si musis sama vsetko zabezpecit,nie ako volakedy,ze mladym pomahal stat,kazdy mal pracu a podobne. ja osobne tiez pracujem najskor na zabezpeceni a potom,ked sa budem citit na dieta,moze prist.poznam xy zien,ktore v pohode otehotneli po 30tke.ja tvrdim,ze vsetko mame v osude a vek s tym az tak nesuvisi.

zuzicek88
10. jan 2014

@ika_ba ja mam 37 ,kto ma nepozna odhadne tak na 25,bez akejkolvek kozmetiky,dermakolu,pudru...ziaden makeup,nefajcim,nepijem alkohol,ani prilezitostne s manzelom chodime na 20 km tury,co by nezvladli niektore ovela mladsie zeny ako ja,tak si myslim,ze na veku nezalezi a neviem preco by sa mi malo narodit postihnute dieta,naopak co som citala naposledy tak najnovsie zahranicne prieskumi a studia dokazuju,ze toto uz vobec neni pravda

hoblinka13
10. jan 2014

@janulajana poviem priklad.keby som ja mala dieta v 20tke,tak chuda dieta.bola som nervak,vsetko ma rozculilo,aj ked som bola vzdy dospelejsia ako rovesnicky a zodpovedna,tymto by dieta trpelo,zdedila som to po mame.dnes som kludna,rozvazna a aj na vychovu a vsetko okolo toho sa pozeram inak.takze si myslim,ze nie je na skodu,ked maju zeny deti v starsom veku.predsa su zivotom skusenejsie,rozhladenejsie a prospeje to aj detom.

seraa
10. jan 2014

@smotaneeela

poznam zeny co rodili jak jablon do 42 🙂, vsetko zdrave deti
ale zase ja som sa zacala snazit po 28 , dnes mam 31 a stale nic ☹
takze budem (dufam) mamicka uz po 30 ci chcem a nechcem 🙂 ale si myslim ze ci by som mala 28 ci 32 nie je to velky rozdiel
mozno trosku viac bolest chrbta 😉 lebo ten som tak necitila v 25 ako teraz ..

seraa
10. jan 2014

@hoblinka13

presne aj ja !
minule som to hovorila ze sak keby som ja mala dieta v 20 ako by to dopadlo !!
asi by vychovavalo ono mna..
dnes sme v 20 deti ako kedysi ked mali 12 r 😝 rozmaznani a nesebestacni a otupeni americkymi filmami 🤐

Strana
z4