Mamičkou po 30-tke
Kočky, založila som diskusiu, mám 29 rokov, som rok vydatá a zo všetkých strán počúvam, že už je najvyšší vek mať dieťa, aké to je s pribúdajúcim vekom ťažšie a ťažšie. Mám prácu na dobu neurčitú, nemám sa už na čo vyhovárať, ale žiaľ necítim sa na dieťa, mám chuť ešte nejaký ten rôčik "žiť", dostavať a zariadiť domček... Rada by som teda prečítala názory mamičiek, starších ako 30 rokov, ako ste to zvládali a ako to hodnotíte s odstupom času. Nieslo vaše tehotenstvo nejaké problémy? Bola by som rada za povzbzdenie, pozitívne postrehy, lebo toho zlého, čo všetko sa môže prihodiť, som sa napočúvala už dosť!
@janulajana ja si myslim ze nezalezi od toho kedy zena rodi aby mala problemy s dietatom....ja som rodila po 30-ke 3 deti a nastastie su zdrave...a mam zas kamaratov co rodili pred 30-kou a maju postihnute deti
@zaza218
Vidis, tiez nazor. Rada si precitam aj ine. To ze su rozdielne ako je moj,nevadi.
@janula toto by bolo este asi na velmi,velmi dlhu diskusiu,ano kedysi chodili zeny skoro rano na pole,ale mali tam aj svoje deti a to bola celkom ina doba a keby islo o to aj ja som napisala iba svoj nazor ,to je snad dovolene a nezabudni ze dnes ta 60 ka nenosi rucnik a sedliacke sukne a nenosi kravy na pasu ,ked uz porovnavas co bolo kedysi
zuzicek88, suhlasim s tebou, inak nemozno ludi posudozovat len podla veku, ja poznam panie co maju obe nad 50 a obe su rozdielne, jedna je mlada duchom, sportuje, hra tenis, jazdi na kolieskovych korculiach a druha je od nej mladsia cca o 3 roky, ale duchom aj telom je stara, niekedy clovek 60-ik je mladsi ako nejaky 30 -ik
inak moja mala ma teraz 14 mesiacov a cca uz pol roka s nou chodim pravidelne 3x do tyzdna do materskeho centra u nas v dedine kde sa hra s detmi, takze je v kolektive, chcela som aby si navykla aj na ine deti, aby si potom lahsie zvykla na skolku
nech sa kazdy stara o seba.clovek ma mat dieta,ked sa na to citi.doba je taka,ze si musis sama vsetko zabezpecit,nie ako volakedy,ze mladym pomahal stat,kazdy mal pracu a podobne. ja osobne tiez pracujem najskor na zabezpeceni a potom,ked sa budem citit na dieta,moze prist.poznam xy zien,ktore v pohode otehotneli po 30tke.ja tvrdim,ze vsetko mame v osude a vek s tym az tak nesuvisi.
@ika_ba ja mam 37 ,kto ma nepozna odhadne tak na 25,bez akejkolvek kozmetiky,dermakolu,pudru...ziaden makeup,nefajcim,nepijem alkohol,ani prilezitostne s manzelom chodime na 20 km tury,co by nezvladli niektore ovela mladsie zeny ako ja,tak si myslim,ze na veku nezalezi a neviem preco by sa mi malo narodit postihnute dieta,naopak co som citala naposledy tak najnovsie zahranicne prieskumi a studia dokazuju,ze toto uz vobec neni pravda
@janulajana poviem priklad.keby som ja mala dieta v 20tke,tak chuda dieta.bola som nervak,vsetko ma rozculilo,aj ked som bola vzdy dospelejsia ako rovesnicky a zodpovedna,tymto by dieta trpelo,zdedila som to po mame.dnes som kludna,rozvazna a aj na vychovu a vsetko okolo toho sa pozeram inak.takze si myslim,ze nie je na skodu,ked maju zeny deti v starsom veku.predsa su zivotom skusenejsie,rozhladenejsie a prospeje to aj detom.
poznam zeny co rodili jak jablon do 42 🙂, vsetko zdrave deti
ale zase ja som sa zacala snazit po 28 , dnes mam 31 a stale nic ☹
takze budem (dufam) mamicka uz po 30 ci chcem a nechcem 🙂 ale si myslim ze ci by som mala 28 ci 32 nie je to velky rozdiel
mozno trosku viac bolest chrbta 😉 lebo ten som tak necitila v 25 ako teraz ..
presne aj ja !
minule som to hovorila ze sak keby som ja mala dieta v 20 ako by to dopadlo !!
asi by vychovavalo ono mna..
dnes sme v 20 deti ako kedysi ked mali 12 r 😝 rozmaznani a nesebestacni a otupeni americkymi filmami 🤐

@zuzicek88
nepochopila si cele co pisem...
tu stuzkovu som uviedla ako priklad...
jasle nikdy nikomu neuskodili, pred 30timi rokmi boli jasle normalny ukaz...ked to mam takto naznacit
moje dieta ma 2 roky a vidim na nej, ze jej nestacim,ze potrebuje kolektiv deti, co je na tom nenormalne dat dieta do jasli v roku, ci dvoch? rada by som ju dala na pol dna do skolky, nech sa pohra s detickami, no je to bohuzial nerealne
kedysi sa zeny nahanali skoro rano na pole, muzi do tovarni a su vtedajsie deti, resp. uz dnesni dospeli ukrateni?
neutocila som na nic, je to verejne diskusne forum
pisem len o tom, ze studie nepisu o rizikach a fatalnych dosledkoch tehotenstvie po 35tke alebo po 40tke
media a tlac pisu o nahodach a stasti tehotenstiev vo vyssom veku, ale nepisu o negativach
to je jedine co pisem
ako moze zena v 60tke rozumiet 20 rocnemu dietatu? trendom?je jedno ze je zabezpecena a vie co chce od zivota, ale nerozumie dietatu...
na druhej strane ked ma zena 40 rokov a ma 20 rocne dieta, mu rozumie viac.
nejdem filozofovat, nie som v tej situacii.nepoznam neriesim
pisem len to, s cim mam skusenost a s cim ma oboznamuje okolie