Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?
Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@mrkvicka060 samozrejme ze vymyslena chobotina. Pribeh co postavi vlasy dupkom kazdej matke 🙂 ale jasne mozeme si kazda nachvilu predstavit zeby toto malo realny zaklad. Poznam taky manzelsky par vekovo tesne pod 40tkou co maju 8r dceru a zenska by chcela dieta a chlapik nie. Samozrejme ze su zabezpeceni trojnasobne a dovod preco nie je prozaicky - pohodlie. A ona to samozrejme ze musi prijat ako fakt a ziadne podrazy. Hoci v jej pripade by nebol ziaden financny problem utiahnut vlastny byt a dve deti aj sama. Ale ma dost rozumu v hlave na to zeby si uvedomila ze taketo fozhodnutia by muza rozhodili. A asi aj manzelstvo.
@sandrasstini a naj je, ze pise, ze manzel by chcel tretie tak o rok... potom je z toho na bud.rok a nakoniec napisala, ze ved buduci rok je o 3mesiace, takze v podstate ho chcel o tri mesiace 😂😂😂
Ja by som inak chcela vidiet reakciu muza, keby cital tento tvoj prispevok...
@katka253111 ti poviem na tomto koniku sa deju veci 😀
@miiimiiinko123 to máš pravdu, len som riešila zdravotný stav, bývanie, príjem a pod. Zdravotn. stav mi skôr ani nedovoloval mať dieta. A chceli sme samozrejme zázemie. Nasáčkovať sa k rodičom, resp. svokrovcom nie je riešenie.
@lenulienka86 to postavi vlasy dupkom aj chlapovi a nematke... lebo taky podraz nenapadne len tak hocikomu...v tomto pribehu je evidentne chlap zakladatelke uplne ukradnuty, a zvysoka kasle na jeho nazory a pocity. Ja si ani nechcem predstavovat, ze nejakemu dobremu chlapovi sa ujde takato nekonecna mrcha...
radsej som svoj rozpísany prispevok zmazal 😀 😀 ta už ked je positive,este by z neho aj porodila predcasne...bo tu je otazka casovej osi aj tak irelevantna
Toto musi byt vymyslene, ved ziadna zena neni taka psychopatka, zeby dokazala toto spravit... Pyta sa na nazor co ma robit, ze muz nechce decko a potom napise ze ona ho uz davno oj-bala a chce nejaku podporu :D .... Muz chce dieta na dalsi rok a kedze dalsi rok sa zacina januarom a januar je o tri mesiace, samozrejme ze on chce dieta hned ako dobije na silvestra polnoc :D . Toto nemoze byt realne :D Ved to len chudera co je leniva makat a prispievat do rozpoctu, spravi takuto vec :D
Tak dievčatá, ja osobne poznám babu, má 35, šesť detí (hádam som žiadne nezabudla), asi dva potraty, má výšku a neodrobeny ani jeden deň, ak nepočítam, že keď ešte randili, prerušila štúdium a išla do Nemecka auparcit. A on, na tv lux rozpráva, ako prosí boha, prip ďakuje bohu, ako mu pomohol tu a onu situáciu s detmi vyriešiť.... tiež nemám nič proti viacdetnym rodinám, len mne zas títo krestansky založení prídu ako z inej dimenzie, mimo, večne usmiati, žiadny problém nie je problémom.... a zas tiež nepochopím ženy, ktoré študujú a potom všetka ich ambícia je utieranie zadkov a detské ihriská.... nemyslím, že som nejaká karierista, a svoje deti milujem najviac na svete, ale pre môj vnútorný dobrý pocit je fajn pracovať a byť aspoň trošku nezávislá
beda zeny.... ja viem, ze realita dnesnych vztahov je zalostna, ale tolko negativnej energie kolko srsi z vasich prispevkov to je katastrofa.....
Zakladatelka nezacala tuto debatu naozaj stastne, lebo ten napad s podvodom manzela neschvalujem ani ja... ale nevidim nic zle na tom, ze byvaju so svokrou, ak to takto vyhovuje mladym aj svokre.... preco hned vyuzivanie? Co ak je svokra rada, ze su mladi u nej, ze nie je sama? Co ak jej mladi aj pomozu okolo domu a nie len vyuzivaju vyhody?
Preco zena ktora je spokojna doma na materskej musi byt automaticky leniva, lebo sa jej nechce robit? Je to pozehnanie moct byt doma a ja osobne to tak aj beriem, ale sunky si teda pri troch detoch nevalam.
Kolke z vas realne maju tri deti, ze to tak viete presne popisat aka to je katastrofa?
Ano, cestne priznavam, ze keby sa mojmu manzelovi nieco stalo tak mi s tromi detmi bude naozaj tazko, ale rovnako tazko by mi bolo aj s dvomi. A kedze zijem obklopena ludmi, ktori ma/nas maju radi, tak viem, ze by ma padnut nenechali. Mam styroch surodencov s rodinami, ktori by za mna dychali keby som to potrebovala, tak isto ako svokrovci a dve svagrine. A kopec dalsich priatelov a znamych - preto sa netrasiem o buducnost. Ano su aj take zeny a take rodiny.... a priala by som kazdej z vas zit ten pocit.
@marfikchov hned som si myslela, ze su to vieriaci...ved ako v dobrom. Ja mam tiez okolo seba kočky čo maju 4 a viac deti.....my máme tri a to je tu bežné, aj 5 a viac deti tu maju...proste nepouzivaju ochranu pripadne pouzivaju tie techniky prirodzeneho planovania a ,,chybačka se vloudila,, a maju dieta...ale zase musim povedat, ze nie su to ziadny asociály čo pytaju oblečnie a tak, su to slušne rodiny, rodičia pracuju a staraju sa o deti.
@marfikchov vies aj ti "krestanski snilkovia" maju problemy, ale vedia, ze je niekto, kto ich v tych problemoch podrzi.
Samozrejme nerozmyslat a potom hovorit skusenosti ako Boh spravil zazrak nie je to prave orechove, ale na druhej strane su naozaj situacie ktore dopredu nepredvidas a mozes sa len spoliehat na Boha ci osud, ci iny nadprirodzeny mechanizmus.
Keby som nutne potrebovala drzat svoj zivot pevne vo svojich rukach, tak sa ani nevydam ani nemam ziadne dieta. Nesla by som nikam z domu von ani by som nejedla ani nedychala.... pri tom vsetkom sa uz niekomu stalo nieco zle. Zivot je kazdodenne o kroku do neznama a ten kto sa spolieha na Boha jednoducho veri, ze Boh je nad tym vsetkym. Neznamena to ze sa mi nic zle nestane, znamena to, ze aj ked sa nieco zle stane, mam istotu, ze to zvladnem a pomoc od druhych patri k tomu zvladnutiu. Je to tazko vysvetlitelne niekomu kto zmysla inak a chapem ze pre vacsinu ludi to je uplne naivne a smiesne, ale je to tak....
@sardinka336
@gretocka ved ja to neberiem ako niečo zlé, len pre moje ambície nepochopiteľné. Tiez núdzu o peniaze nemajú, len neviem kde sa ona zamestná ak k tomu raz príde, keď ešte v 35ke nikde nerobila. Nech má každý deti koľko chce a vládze, hej aj moja mamka je z 10 detí, ale kedysi to bola móda a tiež moji rodičia mali iné manželské benefity, o ktorých my môžeme len snívať a tak nám zostáva stresovať, naháňať sa a vlastne si ani tie dve deti čo doma sú, neužit
@marfikchov myslim si, ze pre ludi bude vzdy doba, v ktorej ziju tazka.
A teraz tu doda ze ziju v dubaji 🙂 🙂 mne tie pribehy tak pasuju. Mimochodom aj ja by som ju hnala do roboty na slovensku.. lebo sme zvyknute ze tu takych sejkov niet co by luxusne zaobstarali rodinu. Haha no ale v emiratoch by som ju nehnala.. tam nech rodia kolko chcu ked ich to neboli 🙂
@miiimiiinko123 mam tolko rokov ako ty aj vs a uz aj pracovne skusenosti, cize ti z mojho pohladu poviem asi tolko...necitala som celu diskusiu a asi sa budem opakovat, ale klamstvo v takej zavaznej veci nie....je rozdiel chciet dieta a prijat realitu po nejakom klamstve, ze jeej som tehotna, cize aj napriek tomu sa tvoj muz nemusi citit, ak by si sa k niecomu takemu uchylila... poznam rodinky, kde jeden chcel druhy nechcel dieta a casto sa to potom s pocitom krivdy vzajomne trestaju, ci ten vztah k dietatu je taky vseliaky a niektori to neustali a prisiel rozchod...vezmi si aj situaciu, ze tvoj manzel to ok nezoberie, ak byvate u svokry ta ta chovat nebude a kam pojdes s tromi deckami....tvoj muz to mysli dobre, plus byvate u rodicov,..
co sa tyka prace, uprimne ta vyvediem z omylu, ze o pracu sa nebojis...boj sa dnes je ludi s vs po milu jarmilu, adekvatnych miest v odbore malo a uz aj vychyteni itckari maju so zamestnanim problem, pokial nemas samozrejme znamosti to sa niekde zapichnes, ale mam plno spoluziakov, ktori iste obdobie pracovali vo vseliakych priemyselnych parkoch, kym naslo nieco kde nedries kolotoc za minimalku a plus prirataj si roky materskej bez pracovnych skusenosti, tri zavazky, ktore treba manazovat, skola skolka atd prevalcuju ta mladsie ci s menej detickami a hlavne so skusenostami... robila som v personalnej a bola som sucastou pohovorov...s velkou pravdepodobnostou to manzel bude tahat sam a to nie je malina...
Kto by chcel povedat, ze to vnimam negativne, zialbohu to je realita, za mna naivita autorky na tisic...ty vidis len dieta a nic viac, nemas pracovne navyky, nemas vlastnu domacnost, vzdy si na niekom zavisla...jasne to niekomu vyhovuje, ale situacia sa aj v manzelovej praci moze menit, plus sice dochodky nic moc atd..ale stale to smeruje k horsiemu a ide to do kytek...ako chces, resp. z coho v buducnosti zit...daj si do kopy celu realitu a potom uvazuj o dietati...a zase ma to privadza k tomu, ze muz je starsi ma odmakane, vie ako to je v zivote a chce to s vami len dobre....
@siska53 ale na upresnenie.. moja mama ma nemala ako 35 rocna..mala ma ako 21 rocna..mala odrobene uz par rokov ked ma cakala..s otcom mali vlastny byt a neboli na krku babky a nespoliehali sa nato ze si budu robit deti a nepostavia sa na vlastne nohy.. nakoniec ma od malicka vychovavala sama,skoncila vazne chora ale sme tu.,aj ja..aj ona,bola som vedena tak aby som sa vedela o seba postarat,viem ze by mi pomohla aj poskytla byvanie s babatkom ale urcite by som sa nezachovala ako autorka,ze si narobim deti len aby som nemusela ist do prace a nech sa moja mama stara o nas,o najom a vsetko okolo..
@miiimiiinko123 ty kks takto oklamat vlastneho muza a este sem pisat ze co mas urobit a popritom uz si vedela ze si tehotna? Ty sa vobec nehanbis za seba mas vobec svedomie? Ako mozes takto klamat a cakat ze ta tvoj muz bude zivit on neni od toho! Neprajem nikomu nic zle ale tebe sa to vrati uvidis tento hnusny podraz na vlastneho muza! A este si odkazana na svokrovcov co tak zdvihnut rit a ist makat? Miesto toho hlobenia deti v 25 si ako ceresne len rodis a rodis! A muz a svokrovci nech ta zivia! Ty si velmi lenivi clovek radsej sedet doma a klamat muza ako pracovat a mat vlastny zivot bez zavyslosti na niekom!
@gretocka a ešte dalšia vec, zachytila som aj vetu od samotnej hlavy cirkvi, ako povedal, že nemáme "byť ako králiky".... tak teraz si vyber
@gretocka ale ved v pohode, nech byvaju u koho chcu, ked to vyhovuje obom stranam. Lenze ona sa uz v prvom prispevku vyjadrila, ze ved svokrovci pomahaju s detmi, ake je to fasa, tak ja budem rodit a starat sa budu ini... neviem, ci by ta ,,silna tuzba" po tretom dietati bola taka ista, keby zili vo svojom a nemali nablizku rodinu, co je vzdy tam a vezme deti... a bola by s nimi sama nonstop, ako velmi vela inyh zien na matesrkej... a o tom podraze ani nehovorim..
@marfikchov kedysi viac detí v rodine bolo a j kvôli vysokej úmrtnosti novorodencov, kvôli viere, kedysi ľudia boli viac nábožní ako dnes a kvôli určitej sex. negramotnosti - neznalosť antikoncepcie, iných metód. Dnes má viac detí buď menej inteligentný človek, ktorému to nedochádza a veď štát sa postará ( prídavky ), ďalej veriaci človek, kt. neuznáva pohlavný styk s antikoncepciou alebo inou metódou nepočatia práve kvôli viere ( metóda koľko Boh dá ) alebo bohatý človek, ktorý na tie deti má prachy, lebo je to bohužiaľ aj o peniazoch a čím sú deti staršie, tak čoraz viac. Mňa štve, keď potom tie dve prvé skupiny vykrikujú - pomôžte mi, mám toľko a toľko detí. Hovorím no a čo, kto ti ich urobil? Teraz sa staraj, keď si robiť vedel.
@libawet hovoríš mi z duše! tu sa na zakladateľke nepohoršujeme pre to, že chce tri deti, príp. ešte viac, mňa na nej vytáča jej laxný prístup k životu v štýle "svet gombička", dáko bolo, dáko bude, vydala som sa, tak nech sa ten zákonitý o nás stará. zomierajú 40tnici na infarkty, 30tnici na rakoviny, prosto celé zle... niekto tu operoval, že na všetko kukáme pesimisticky, negativisticky, ale ja si skôr myslím, že v živote treba momentálne rátať so všetkým, s chorobou, rozvodom, stratou práce, so všetkým... a ja sa budem množiť bez rozmyslu a keď sa nejaká takáto udalosť nedajboh udeje, tak potom je plač a zúfalstvo.
ale dochodky by chceli vsetci, dochodci statu nic nedaju, len mladi. Otazne je, kolko penazi naozaj potrebuje dieta a kolko penazi, co rodicia minu na deti, tie deti aj naozaj potrebuju.
@stardust dôchodkový systém padne, to si myslím ja, nemysliteľné, aby 68 ročný človek denno denne vstával do práce! a ak by nás mali spasiť mladí, tak tých zadymených je na mrte a aj tak prd z nich, zas len vycicávajú štát... tak sa môžeme pokojne vyprdnúť na to, koľko detí mi štátu venujeme, naše deti, čo si za aktívneho života nezarobia, to nebudú mať a obávam sa, že nás to čiastočne tiež lizne... ja vo svoj dôchodok ani nedúfam
@timea7 ja vs tebou suhlasim.cona tyka prace a tri deti .ale to je vsetko potom ako somnuz spominala deti za 3r podrastu uz take chore nebudu...sale sa tu vyjadrurjte povatsine.ako kebu tato rodina bola soc pripad a phtala si peniaze od stagu.kedze ma az tak vela a to az tri deti...ja si nemyslim ze je to katastrofa ak v dnesnej fobe...obvzlast v tej autor rodine.neplatia hypo.platia si co im treba im treba.nezobru od svokry....Vobec by som neriesila situacia rozvod.lebo aktualna nieje.a ani nikdy nemusi byt....Je to mlada baba stale ma snacu sa zamestnat. mozmo bude mat problem po materskej tri roky.pokial to najmladsie uz bude ok aj vekovo...ale kto chce pracu si najde.a kto chce najde si aj taku kde sa realizlvat nebjde ale donesie prijem do rodiny.....A uz to tretie caka.ako si spominala tema bezpredmetna.

@katka253111 fuha 😀 To si svihla o druhej poibede zalozila temu a pyta sa na nazory ktore su na nic. Zabila ma otazka Neviem ako mu to mam povedat oh. Drzim palce nech to zobere v dobrom a drzim sa nazoru toto sa nerobi a nabuduce si usetri pls cas vytvaranim diskusie ked uz si sa rozhodla a vsetko si poriesila ah