icon

Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?

miiimiiinko123
26. okt 2016

Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

libawet
27. okt 2016

@marfikchov presne! Na našu generáciu už teraz nemá kto robiť! A celkovo je to zle nastavené, rovnako školstvo, ktoré vychováva " hlupákov ", tí nás nespasia a keď je niekto šikovný, tak uteká preč odtiaľto, takže môžu štatisti vykrikovať, že sa rodí stále menej a menej detí...treba nastaviť systém od začiatku, aby fungoval...aby napríklad mladí mali zasa záujem o remeslo, kde v podstate chýba jedna celá generácia ľudí...všetko, čo bolo za komunizmu dobré, zničili, no tiež tam všetko zlé nebolo a teraz hľadajú, ako to napraviť...ťažko, ak vôbec.

meluela
27. okt 2016

@miiimiiinko123 tak gratulujem k babatku ... s muzom by bolo najlepsie si to vyjasnit ako to vlastne bolo, taketo "tajomstva" nerobia dobre. ale to je uz na tebe a aky vztah s nim chces mat. hlavne robte vsetko preto, aby na to nedoplatilo to malicke babatko, ked ste si ho uz zavolali o mesiace ci o rok skor. drzim palce

gretocka
27. okt 2016

@marfikchov
@mrkvicka060
no vsak ja som pisala, ze Pan Boh nas obdaril rozumom a najdolezitejsie otazky na premyslanie v zivote cloveka su - s kym zviazem svoj zivot a kolko deti zvladnem pripravit do zivota.... urcite nie som zastancom rodenia a ini sa starajte... zakladatelka temy pise v prispevku niekde v strede diskusie, ze svokra deti miluje a je rada ze tam su... ako to je konkretne, to vie len ich rodina, to co tu napisala na forum je len zlomok informacii a su podane jej slovami.... kazdopadne dietatko uz pocate je a tak im len treba drzat palce, aby im rodinna pohoda vydrzala aj dalej.

Tie ktore tri deti mame vieme, ze sa to zvladnut da a dokonca aj s radostou a pokojom. Ja mam sice k dispozicii aj svokrovcov a relativne aj rodicov, ale vyuzivam ich velmi malo. Zakladatelka to ma inak a nie je to nespravne pokial to vyhovuje obom stranam....

libawet
27. okt 2016

@gretocka výborne, ale asi má dosť času, keď tú takéto témy zakladá a teda logicky čaká rady a odpovede, tak ich má a asi aj dosť času ich čítať, veď svokra sa stará.....

natalym
27. okt 2016

@libawet Nuž má obetavú svokru........ 🙂

Len tiež mám pocit, že to nie je celkom také easy, inak by nepísala...........

janickacrazy
27. okt 2016

@gretocka
@libawet Tak spomínala, že si robila VŠ pri 2 malých deťoch, takže asi sa svokra stará o ne dosť si myslím, lebo ked si to vezmem na seba, ja by som si to nemohla dovoliť ani vo sne. Moja mama ani svokra nie sú ochotné moje deti postrážiť ani na hodinu, ked idem k lekárovi, nie tak ešte pravidelne keby som chodila na VŠ.

gretocka
27. okt 2016

@libawet tak teraz si ma trochu s nadsazkou urazila.... nie som ani menej inteligentny clovek, ani nabozensky fanatik - napriek tomu ze veriaca som a ani nie sme bohati.... sme normalny manzelsky par, ktory sa rozhodol mat tri deti. Manzel ma VS technickeho zamerania, antikoncepcia pre nas nie je ziadny problem a penazi mame tak akurat, ze pokryjeme naklady a nieco dokazeme odlozit bokom na nepredvidane udalosti. Na dovolenku ideme raz rocne do Chorvatska do karavanu.... mam prvaka, skolkarku a batola. Ano v skole je vydavkov viac ako v skolke, ale ziadna katastrofa. Deti mam vychovane tak, ze ked im poviem, ze nieco je jednoducho drahe, tak mi nikdy nespravili scenu....

A nie som ojedinely ukaz... mam v blizkom okoli minimalne 7 rodin ludi do 40 rokov, ktori maju tri a viac deti - nikto z nich nenatahuje ruky a nepyta o pomoc. Vsetci ziju "priemernym" zivotom a su radi za svoje deti.

A ako som uz raz pisala... keby mi manzel umrel, rovnako tazko by mi bolo s dvomi ako s tromi detmi.... to viem tiez z blizkeho okolia ☹

evitka83
27. okt 2016

@miiimiiinko123 manzel rozmysla spravne a je to podraz...ked chces strucnu odpoved. Nerob druhym to, co nechces, aby druhy robili tebe. Respektuj aj jeho zelanie. Dieta by malo byt rozhodnutie oboch. Sam ti povedal, ze casom chce, tak na co si vytvarat zbytocne stres vo vztahu. Ty sa dockas tak ci tak a on bude spokojnejsi. Zrejme by ta neopustil, ale urcite by sa mu tazsie zaspavalo kazdy vecer s myslienkami, co vsetko vam este chcel dat a pod. Nebud sobecka...

gretocka
27. okt 2016

@janickacrazy tak ale to je zas o vzajomnej ucte a ochote.... ja viem, co si mozem dovolit a ako casto voci svokre, predsa je to uz starsia zena, ma svoje zdravotne problemy a bolo obdobie, kedy mi pri dvoch detoch povedala, ze sorry, ale oboch ich nezvladnem... potom ked dcerka vyrastla, uz to slo a teraz mi zas povedala, ze si netrufa strazit maleho, nakolko nema silu v rukach....
Moja mamina si ich aj zoberie ked treba postrazit, ale ja uz to na nich vidim ako ich to vycerpava, tak to vyuzivam len v nutnych pripadoch a na nutny cas... ziadne ze ist za zabavou a babky starajte sa....

Autorka ma zrejme ochotnu a zdravotne zdatnu svokru, tak jej nezavidme.... a mozno by bolo zaujimave pocut nazor pani svokry.... ale to uz si musia vyriesit oni v rodine

marfikchov
27. okt 2016

@evitka83 neskoro, ona tehotná je a toto tu celé neviem na čo slúži... asi má pri dvoch deťoch ešte kopec času vymýšľať

libawet
27. okt 2016

@gretocka máš pocit, že to, čo som napísala sa týka Teba? Je to Tvoj dojem.

gretocka
27. okt 2016

@libawet nemam ten pocit, len ked si na tomto fore precita clovek nazory, tak ma pocit ze existuje len cierne alebo biele.... ale tych odtienom medzi tym je na svete ovela viac... 🙂

natalym
27. okt 2016

Možno by stálo za to, predstaviť si keby rodičia neboli k dispozícii aké by to bolo.

jeennyv
27. okt 2016

@sibalka21 tak to potom nechápem načo sa uz pýta keď je uz po funuse..ale asi nebude všetko ok to ma potrebu riesit

natalym
27. okt 2016

Urobila si ako chcela ona a včuľ chce počuť, že to bolo správne.

gretocka
27. okt 2016

@natalym no to som jej radila v mojom prvom prispevku, kym som este nevedela, ze na rady je uz vlastne neskoro ....

natalym
27. okt 2016

@gretocka Však ja ti rozumiem. 😉

libawet
27. okt 2016

@gretocka tak na čo sa obhajuješ?

natalym
27. okt 2016

@libawet A Ty nerýpeš náhodou?

livka_
27. okt 2016

@rondicka prispievaju? nemalo by to byt tak, ze platia oni styria za rodinu vacsinu energii a "prispievaju" starkí, ktori su len dvaja? kedze maju este zvysok pobytu u nich gratis? Ono keby boli bezdetni par, tak si mozu delit ucty fer na polovicu. Oni su dospeli par s 2 detmi a vysledok je, ze len prispievaju? wau -)

natalym
27. okt 2016

@livka_ No šak to tak písala.

livka_
27. okt 2016

@natalym no nic, kazdopadne zbytocna debata o uctoch, dovod prispevku bol, ze ci moze klamat muzovi a pritom uz ma kolajnicky na teste... len chcela od zien na mk podporu.. zvysok je pase

libawet
27. okt 2016

@natalym svoju reakciu som napísala užívateľke @marfikchov ako všeobecnú reakciu, to že sa ozvala @gretocka - asi vie prečo.

gretocka
27. okt 2016

@libawet tak sorry... napisala som ti, ze "s nadsazkou", ale nic. Tu uz je zjavne fakt nepripustne napisat nieco slusne a normalne aby sa neozval aspon jeden clovek ktory ma zanalyzovany moj zivot.... ja sa obhajovat nepotrebujem, len ma hneva skatulkovanie dnesneho sveta - ty si rodiny s tromi detmi rozdelila do troch skupin a ani si nepripustila v svojom prispevku ze moze byt aj stvrta (mozno piata, mozno aj siesta skupina....) tak som ju doplnila.... ale ok mas pravo na svoj nazor tak isto ako vsetci v tejto debate

landsmanka
27. okt 2016

tak akože toto mňa celkom celé prekvapuje neviem si predstaviť že deti by som nejako pravidelne, často dávala k našim alebo k svokrovcom alebo komu. Tí starkí to málokedy pvoedia, ale aj na nich sú mnohokrát už aj tie vnúčatá dosť. Je to proste tak, že vnúčatá fajn, sú s nimi radi ale zase odtiaľ potial.

lucka1987
27. okt 2016

je krasne mat 3 deti, tiez sme s muzom po nich vzdy tuzili. . no u nas je statistika zial smutnejsia.. 2 porody 2 potraty a doma len jedno dietatko ...nie kazdy ma stastie na taky zazrak ako je dieta. nemam miluion na ucte ale mame postaveny dom, mame auta, obaja pracu, dovolime si dovolenky, vylety, no s mierou. + nam ostava na sporenia pre maleho a nas......
ale nikdy by ma nenapadlo sa spoliehat na svokrovcov ci rodicov, aby nas doslova zivili ....

dostala ma tato veta : " ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie "

@miiimiiinko123 precitaj si prosim co som vyssie pisala.. gratulujem k tretiemu dietatku, no ako vs vzdelana osoba na mna vonkoncom neposobis . vies, ono ani nasi rodicia ani svokrovci tu nebudu vecne, a bude cas, kedy sa vsetko otoci a my deti budeme musiet prebrat stafetu a postarat sa o svojich rodicov a sovkrovcov ( predpokladam, ze teraz este pracuju,no ked budu na dochodku, bdu aj oni potrebovat pomoc )
ale to mi je fuk.. niekomu vyhovuje mamahotel, iny je rad, ked si postavy dom a je osamostatneni, to neriesim..
to ze tovj muz chcel dieta o 3 mes, je uz len alibisticke tvrdenie, sama si pisala ze sa boji ( coho sa boji ? buducnosti ? financii ? ) ak mal pochybnosti mal sa ich najskor zbavit, alebo ste sa o tom mali spolocne porozpravat, pretoze ked dieta prislo do stavu, ked muz sa boji a premysla co bude, prichadza na rad nervozita, a mozno aj ked ti nic neda najavo, vnutorne sa sice tesi na dietatko, ved kto by sa netesil... stale ho budu premahat obavy, a o to vacsie, ze je to uz realne, ze onedlho pride na svet dalsi potomok... bude to v sebe dusit, moze byt nervoznejsi, menit povahu ...... a potom uz len tu citame prispevky typu " porodila som mu tretie dieta, nenormane sa zmenil ..... "
na radosti su dvaja, ale ja na starosti.. treba to vsetko spolocne zdielat a nenechavat v tom partnera sameho ... pravdepodobne si nezazila situaciu, ked sa stale nieco necakane, a zivitel rodiny ostane bez prace, alebo s chorobou ci urazom doma niekolko mesiacov, a je rad na tebe aby si prevzala zezlo a prilozila ruku k rodinnemu rozpoctu.
poznam tieto veci osobne. moj muz zarobi nadstandardne . no aj napriek tomu aj ja chodim do prace a kalkulujem ako mu to ulahcit, aby som aj ja pokryvala urcitu cast vydavkov...
pravdaze ak patite len energie, a vase naklady su zaplatit si kredit na mobil , energie . tak sa tu financne nemozes zrovnavat ani s polovicou prispievajucich , ktore maju nakladi 100 nasobe vyssie, a vedia kde je realita..... niektore prispevky si vzala ako utoky na seba, zial je to len nestranny nazor osob, ktore aj naporiek tomu, ze im muz donesie domov 1500-2 000 e, chodia do prace, aby sa realizovali, nezhnili doma zaziva , a mali tiez urcity pocit nezavislosti..... a dalsi super dovod preco pracovat aj ked muz dobre zarobi... ked budem pracovat teraz. o to skor si mozem dovolit doma ostat pred dochodkom spolu s muzom, lebo budeme zabezpeceni. a nemusim muza nutit chodit do prace do 68....

natalym
27. okt 2016

Ja myslím, že bude aj štvrté.

janickacrazy
27. okt 2016

@gretocka Vzájomná úcta s tým nič nemá spoločné. Ja mám vzťahy veľmi dobré aj s mamou aj so svokrou, ale moja mama proste nie je taký ten klasický babičkovský typ ženy, ked som mala prvé dieťa, ešte pracovala a má proste svoje záujmy. Je ochotná postrážiť tak 4-5ročné deti a viac, malé deti nestráži okrem stavu ohrozenia mojho života. Svokra tiež najskor pracovala, teraz ked sa narodil najmladší, je už na dochodku, ale ona sa bojí, že to nezvládne, nevie, čo kde máme a čo ona s ním bude robiť, ked bude plakať a ja neviem čo. Takže ja deti beriem všade so sebou alebo ich stráži manžel alebo teraz už aj najstarší syn, preto mám aj veľké vekové rozdiely, lebo som vedela, že mne nikto nepostráži.

natalym
27. okt 2016

@janickacrazy Však a čom píšeš? Že mama nie je typ a svokra nevládze? Však to je tá úcta Tvoja k nim.

janickacrazy
27. okt 2016

@natalym Ano, aj tak sa to dá pochopiť. No mne prišlo, že gretocka to tak myslela, že ked máme vzťahy na nič, preto nie sú ochotné postrážiť deti, ale možno som to zle pochopila. Takto cez tie písmenká sa to dá všelijako chápať. 😀