icon

Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?

miiimiiinko123
26. okt 2016

Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

lucik284
27. okt 2016

@miiimiiinko123 musim uznat, ze po precitani diskusie neviem ci sa smiat alebo plakat.
K poctu deti sa Ti vyjadrovat nebudem, to je kazdeho osobna vec. To ci si isla pracovat alebo rodit, je tiez Tvoja vec, ale naozaj necakaj, ze ta budu zamestnavatelia cakat s otvorenou narucou len preto, ze mas titul. Mam kamosku, ktora uspesne skoncila doktorat s vedeckym zameranim a kopou odbornych uverejnenych clankov a po roku a pol si konecne nasla pracu - v administrative, po znamosti, ako nahrada pocas materskej... mozno budes mat vacsie stasie, aj to sa moze stat. Ale nespoliehaj sa na titul, zvlast pri financnom manazmente, viem o com hovorim zakony a postupy v tejto oblasti sa rychlo menia a teoria je uplne inde ako prax.
Su vsak 2veci, ktore z Tvojoch nazorov nechapem? Co je zle na tom mat dieta vo vyssom veku? Ja m 28 a zacali sme sa snazit pred mesiacom. Mame stabilny vztah, obaja dobry prijem, byvame sami, sice v podnajme lebo si nechceme brat hypo a radsej si nasetrime a rovno kupime. Mam odpracovanych 9 rokov, titul nemam, lebo hoci ma na VS prijali uprednostnila som prax pred teoriou. Precestovala som cele Slovensko, splnila si svoje sny, pohladkala tigra, kupala sa v mori... jedine co som si nesplnila je tuzba po dovolenke na Madeire, to ale zrejme nepojde skor nez sa prestanem bat lietadiel. Babatko sme neodkladali koli kariere, ale preto, ze sme nemali pocit, ze sme dostatocne "vybureny" a hlavne sme si chceli spravit rezervu, ak by sa nahodou nieco stalo aby nasmu malemu/malym nic nechybalo. Nie je dolezity vek ci mas dieta v 18 alebo 40, dolezite je ako zodpovedne sa k tomu postavis. Mam kamosku, ktora mala dieta v 20 a nechavala ho same doma aby sa mohla chodit opijat, ale mala ho... dalsia mala pred 30 lebo zena do 30 predsa musi porodit, nestara sa o to dieta v 4 rokoch ma stale plienku a rovbako ako matka zavisle na tablete... Ja chcem aby moje spoznavalo svet, prirodu a realny zivot a na to som si musela nasetrit.
Co je vsak u Teba najhorsie je to hnusne klamstvo. Nikdy, nikdy by som takto svojho partnera neoklamala. Nie preto, ze dieta je zavazok a zelanie obidvoch rodicov. ale preto, ze laska je o vzajomnej dovere, komunikacii a tolerancii.

ceresnovci
27. okt 2016

Uz je tehu ?? Chudak chlap.. aby potom o par rokov nepllakala ze nieje manzelkstvo OK 🙂 drzim palce no ..

janickacrazy
27. okt 2016

@ceresnovci Ja to skor tipujem na dalšiu tému tak o 2 roky: chcela by som 4.dieťa, ale manžel so svokrou nechcú, čo mám robiť? 😀 😀 😀

katka577
27. okt 2016

@esther03 tiez som písala o stúpajúcom riziku...A silno pochybujem, ze by túžila po ďalšom dieťati, keby mala negatívne vzťahy ci uz so svokrovcami alebo manželom. A ak som to správne pochopila, manžel sa nevyjadril, ze by nechcel. Okrem toho je veľa viacgeneračných rodín,ktoré spolu žijú celé roky a ak by to bol môj prípad, neviem si predstaviť, ze by nam mali svokrovci schvaľovať,ci mame mat dieťa alebo nie. V konečnom dôsledku sa môžu vyjadrit len k tomu, ci tu možeme žiť aj s tromi deťmi alebo si máme hľadať samostatne bývanie,pripadne požadovať viac financií za energie. Vsetko je to o ľuďoch a rodinných vzťahoch.

mm2008
27. okt 2016

@janickacrazy ttu temu si vychutnam... a to sme dve s detmi okolo 40... plus puvertak k tomu...kks a prechod v 40 ??? No medicinu nestudovala ... ale nebudme na dievca zle... manzel sa tesi a svokra tiez ... ja som tiez tuzila mat viac deti ..vlastne mam deti 3 ...jedno hore a dva ks mi tu dole behaju ...

esther03
27. okt 2016

@mm2008 pridavam sa do klubu druhe dieta v 38-ke a v 43-ke ani chyru ani slychu o prechode 😀

esther03
27. okt 2016

@katka577 no vies, keby to mala zivit, satit a pltatit vsetky naklady sama a aj si na ne vlastnorucne (pardon ma VS to bude hlavou a nie rukami 😀) zarobit, tak by si velmi rychlo rozmyslela kedy mat deti a ci tretie...Ale ju netrapi z coho a kto. Ona len chce...

janickacrazy
27. okt 2016

@mm2008 Ja mám 3 deti, 17, 6 a 1 rok. Posledné tehotenstvo aj porod najlepší zo všetkých, sestričky nechápali v nemocnici, behala som ako srna. 😀 Moja mama mala prechod v 57, takže času dosť.

sasa1310
27. okt 2016

@miiimiiinko123 kurnik ako môže niekto rozmýšľať nad tretím dieťaťom, keď nemá vlastné bývanie a vychováva deti vo svojej detskej izbičke?
Tvoj chlap má rozum, a to čo chceš urobiť, sa nerobí ani najväčšiemu nepriateľovi.
Ty si doma, on všetko obhospodáruje, on rieši financie a pod.
Na krku svokrovcom a ešte ďalšie dieťa chceš.....fakt nepochopím
Ešte napíš, že manžel má súrodencov a bývate sa bude deliť neskôr pri dedení a bude to už len čerešnička na torte

janickacrazy
27. okt 2016

@sasa1310 Ona to už urobila, takže už je tehu.

esther03
27. okt 2016

@sasa1310 uz to vyriesila uz je tehotna

sasa1310
27. okt 2016

@janickacrazy byť chlap, tak sa v momente rozvádzam. A že chlapi sú svine

sibalka21
27. okt 2016

@sasa1310 Ale ona je sibnuta, ona to nechape... Chce si doma sunky valat, tak odrbe vlastneho manzela... Chora hlava...

sasa1310
27. okt 2016

@esther03 to stihla za jeden deň?

esther03
27. okt 2016

@sasa1310 to asi prisla sem len pre suhlas bo ho doma nedostala 😝

sasa1310
27. okt 2016

@esther03 áno jasné už som v obraze.
To sú také chudery, ktoré sa nasačkujú k nemu ( v tomto prípade k jeho rodičom) a myslia si, že keď rozkročia nohy a porodia dieťa, že majú do konca života vystarané.
Dojdu s holou riťou a čakajú, že sa o nich chlap postará. Normálne mi ho je ľúto.
Ja by som v živote nemohla existovať s tým, že som niekomu v dospelosti na krku. Či už mužovi alebo duplom svokrovcom.
Načo drankala 5 rokov VS, keď ju v živote nevyužije? Všade na ňu budú o 3 roky čakať? :D
Želám jej, aby jej deti spravili to isté. Aby bývali všetky u nich a nevesta rodila tiež ako jabloň a jej synáčik, nech sa postará. A ešte ako bonus, nech jej syna odrbká manželka ako sa len dá

malabiba
27. okt 2016

@sibalka21
@esther03
@sasa1310 nie ste trochu nespravodlive? jedna vec je oklamat manzela...ale ak zena najprv zostane doma a nebodaj s viacerymi detmi ako dvomi a prirodzene, ze nepracuje a zaraba manzel, tak je leniva a vala si doma sunky?...je vela zien v domacnosti, kludne aj 10 rokov, ak im to vsetkym vyhovuje, ale to neznamena, ze su menejcene...a uz vobec nie, ze nebudu neskor pracovat v zamestani

sasa1310
27. okt 2016

@malabiba nie, nie sme nespravodlivé. Ak by mali vlastné bývanie, tak beriem a rešpektujem. Ale ostať na krku svokrovcom a rodiť ako jabloň tak sorry, ale to je jednoducho vypočítavosť. v 26ke 3 deti a s VS....
Si predstav, že ti toto spraví tvoja nevesta. Bývajú mladí u vás, nikdy nerobila a rodí nonstop a ešte ti syna oklame. A on nech sa zoderie v robote.
Veď sama píše, že na vlastné by im nevyšlo. Tak toľko prachov asi nemajú, aby si mohla dovoliť ostať doma a vychovávať deti. Čo potom v dôchodku, čo dostane? zasa sa bude spoliehať iba na neho?

sibalka21
27. okt 2016

Nie, v tomto pripade si nemyslim ze som nespravodliva....A nevkladaj mi slova do ust, ja som nikde nenapisala ze zeny v domacnosti su menejcenne!!...

katka577
27. okt 2016

@esther03 to uz tu boli rozoberané aj ich finančne pomery? Asi sama dobre vie, ci to finančne zvládnu alebo nie. A prečo sama? Veď su manželia, tak hádam sa posudzujú spoločne. V našom state je podielové spoluvlastnictvo výnimkou. Ak by som mala takto uvažovať, tak aj deti budú len moje a nie manželove, pretože ja som ich vynosila a porodila. To, co zarobím ja, bude len moje a manzel ma svoj plat a pod. To potom ale nemôžeme hovoriť o manželstve a spoločných deťoch, ci majetku. Mna teda nikdy nenapadlo, ze peniaze, ktoré zarobí môj partner,su len jeho, resp. ak som bola na materskej, ze on chudáčik zarába a ja nič. Starala som sa predsa aj o jeho dieťa a žiaľ, to ze rodičovský príspevok je extrémne nízky, je výsledok dlhodobého rozkrádania štátneho majetku a my obyčajní ľudia to neovplyvníme.

mm2008
27. okt 2016

Inak dievca aj chapem... v 25 r.som si aj ja myslela,ze v 40 uz budem v prechode.. a ktovie,mozno ona naozaj bude,ak ma taku rodinnu predispoziciu. Tak chce odrodit za mlada. Ale ku cti jej sluzi aj to,ze plidenim zlepsuje demografiu u nas.

esther03
27. okt 2016

@malabiba suhlasim s
@sasa1310 a
@sibalka21 nie sme nespravodlive a so zenami v domacnosti (vlastnej!) to nema nic spolocne. Keby mi toto spravi nevesta, tak ich zeniem svinskym krokom syna detto, ze si vzal taku trubu.

esther03
27. okt 2016

@katka577 ty o com tosis prosim na? na aku cas mojho prispevku reagujes, lebo akosi nechapem...

malabiba
27. okt 2016

@esther03 vyrastla som v dvojgeneracnom dome a nikdy s tym stari rodicia nemali problem

sasa1310
27. okt 2016

@katka577 zabudla si na podstatnú vec - manžel to dieťa nechcel kvôli financiám

katka577
27. okt 2016

@esther03 písala si, ze keby to mala sama živiť... tak ja ti odpisujem, ze nie je sama 🙂 Uz si pochopila?

janickacrazy
27. okt 2016

@katka577 Ona myslela tak, že by boli sami s manželom a hypotékou, nie na krku svokrovcom, ktorí im pomáhajú.

maja22
27. okt 2016

Odhliadnuc od toho, že v manželstve sa podvádzať nemá, je to o nastavení a životných hodnotách. Žijeme v dobe, keď nie sme schopní robiť kompromisy, chceme o všetkom rozhodovať, chceme byť slobodní a nezávislí, nechceme sa nikomu prispôsobovať... Ak by sme boli ochotní robiť kompromisy, vzdať sa kúska svojej "slobody", ak by nám nejaké to prispôsobenie sa nerobilo problém, žili by sme spokojne v jednom dome s rodičmi a užívali si spoločný život v láske a harmónii. Deti by vyrastali v prostredí, ktoré by ich prirodzene učilo tolerancii, ochote pomôcť, kde si ľudia vedia vychádzať navzájom v ústrety a vedia si odpustiť, ak príde k nedorozumeniu. Nikomu by potom neklalo oči, že mladá žena sa chce venovať najprv výchove detí a potom povolaniu. Nebolo by to o tom, že niekomu visí na krku, že je lenivá a neschopná príživníčka. Táto téma dosť ilustruje, ako sa za sto rokov zmenili naše hodnoty a kde sme sa posunuli. Odvykáme si od viacgeneračného spolužitia. Mladí sa nechcú prispôsobiť starým a starí mladým. Každý túži len po svojom pokoji. Zabúda sa na výhody tohto spolužitia. Ale raz tí starí zostarnú tak, že budú možno odkázaní na pomoc mladších. Najmä, ak zostanú úplne sami a nevládni. Potom sa musia nejaké kompromisy zvažovať, ale je to tiež náramne ťažké... A tak dokola.... Ako vravím, pekne to ilustruje našu spoločnosť a naše zmýšľanie...

esther03
27. okt 2016

@katka577 tak si skus precitat moj prispevok este raz a pochopis- keby to mala zivit sama a nie ze teraz to zivi sama. Uz sa chapeme ci citanie s porozumenim nie je tvoja silna stranka? Ci ty jej vies zarucit, ze nikdy sama s detmi nezostane? A rovnako ak by mali s muzom platit hypo, ucty sami, energie, stravu atd.

tslobik
27. okt 2016

Zakladateľka proste hľadí len sama na seba.....je to egoizmus voči jej najbližším