Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?
Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@janickacrazy @rutie kocky, to, ze mate uplne ine skusenosti neznamena, ze ja nemam pravdu. Napisala som len svoj pohlad ako cloveka co ludi zamestnava a aj mnohych zamestnavatelov s ktorymi sa stretavam, preto si myslim, ze je nezmysel pausalizovat.
@miiimiiinko123 nie veľmi pekne od teba, že myslíš iba na seba, čo ty chceš. Na manžela takýto podraz sa ti môže skôr či neskôr vypomstiť. Skuste poriešiť bývanie a podmienky pre vašu rodinu, si ešte mladá, dieťa môžeš mať aj za pár rokov. Ja tomu nerozumiem, my sme si pripravili podmienky a neostali sme visieť niekomu na krku, dokončila som si VS, odrobila 10 rokov a až tak sa hrnula do deti. A to sme 13 rokov manzelia. S 2 detmi bez praxe budeš mať pravdepodobne sa problém zamestnať, žijem v BA a viem o com hovorím, s 3 detmi už ani nehovorím.
ta diskusia je presne obrazom dnesnej doby...v mode je uzivat si, mat karieru, byt zabezpeceni materialne....ale chciet mat tri deti bez praxe a po sebe a este byvat u rodicov?...to je ale trufalost...manzel je sice oklamany, ale asi nie blby na to, aby nevedel ako sa robia deti...nikdy by som nepovedala, ze az tak sa dnes rodia deti- planovane, podla veku kedy je vhodny cas, podla odpracovanych rokov, podla toho, ci mame vlastne byvanie....ani sa necudujem, ze je tolko parov, co maju problem otehotniet - presne podla planu a zelania...a hlavne vtedy, ked som si ista, ze ma partner neopusti (da sa to vobec vediet?) a radsej nemat viac deti, aby to nebolo vela, ak nahodou zostanem sama...co vo vasom zivote je spontanne a neplanovane? kolko predsudkov a obav vas v zivote vas obmedzuje?...take smutne
@malabiba vies co je u mna v mode? Respektovat a byt respektovany. Ak by som nemohla brat ziadnu antiku a moj muz by mi slubil, ze si da pozor a potom to do mna narval, hoc by vedel, ze zatial dalsie dieta neplanujeme, toto by nastvalo mna. Nie to, ze byvame u svokry, nie to ze je na ceste tretie dieta, ktore sme chceli...bla bla, ale to, ze ma niekto nerespektuje rozhoduje o mne bezomna, moj nazor na vec ma na salame atd. Ale pri tebe mam pocit, ze ty pochopit nechces, lebo ty mas styri deti a tvoji rodicia byvali so svokrovcami tak tuto temu beries prilis osobne aj ked situacia u vas a zakladatelky bola pravdepodobne uplne ina.
no... ja neviem, mám z teba pocit, že sa ti do práce nechce, tak preto sa ponáhľaš s tretím bábom. podľa toho čo píšeš, máš celkom pohodlný život, tak prečo to meniť. Ale to je len môj nezainteresovaný pohľad na tvoj príspevok. Mne by sa tiež páčilo byť doma s krpcom, manžel by ma živil, svokrovci pomáhali. Ale žiaľ, nedá sa. V každom prípade ti prajem, aby si situácia vyriešila k spokojnosti vás oboch
@balsamea Podielam sa na vybere ludi do nasho pracovného timu, pisala som aj z tohto pohladu. 35-rocny clovek bez pracovnych skusenosti, s malymi detmi - no neviem... Mozno na nekvalifikovane pozicie, ale tie mavaju taky pracovny cas, ze sa to tazko zladuje s materstvom. Pravidelne sa s tym stretavam, ze matky po materskej hladaju hociaku pracu s pracovnym casom 7-15:30, 7:30 - 16:00, aby zvladali vyzdvihovat deti zo skoly, druziny. Ponuky prace su - ale kratky a dlhy tyzden, smeny a pod. Mamicky potom lamentuju, ze pre nich vhdona praca nie je. Ale je. Aj praca s volnou pracovnou domou, aj homeoffice - ale len pre tie, co maju nieco za sebou, vysledky, vhdodne zrucnosti a skusenosti, ...
@rutie nenapisala som nikde, ze mlada baba ma byt problem, len to ze pre mna je rizikovejsia prave kvoli biologickym hodinam, ktore uz aj v 25ke u vela zien biju o dusu. Nijak nepopieram, ze nemas pravdu a tu som len chcela povedat, ze su zamestnavatelia, pre ktorych ta mladost nie je az taka vyhodna a deti nie su prekazka. Navyse zakladatelka v 30ke bude mat najmladsie dieta vo veku 5 rokov co uz vobec nie je male babo.
@balsamea a kde je napísané, že to tretie je aj posledné?
@malabiba vztah je aj o dovere a nie len o davani si "riadny pozor",predpokladam ze on ma toho na krku dost.. a ked mu ona raz povie ze moze... nevies ako to je naozaj, ani my.. ale podla debaty, ona to urobila proste planovane proti jeho voli.. tu nie je co riesit, ze ON je na vine..teda je ze ma taku brzdu doma
@balsamea jaaaj no isto :DDDDD
@marfikchov nj to v zivote robit nepojde😀 cisto z psycho hladiska...cim je dlhsie clovek nezamestnany a mimo kolektiv a pracovne navyky tym tazsie sa mu chce do toho kolotoca vstupit... ja som si pripadala po troch rokoch s malou strasne obmedzena a tupa, ked som zacala robit..nikto sa nezaujimal o temy, ktore sa 3 roky vrteli, kedze som v bezdetnom kolektive...tazko sa mi veci ucili, pamat o nicom...nehovoriach o tom ze som chodila domov unavena jak z bane a doma hyperaktivne dieta na mna skakalo uz na schodoch...🙂 vobec si neviem predstavit po 9 rokoch sa zaradzovat do pracovneho zivota
@lucinocka presne tak isto som sa / aj sa cítim, 4 roky som bola doma.. nehovorím, že momentálna práca je terno, sedím tu komplet sama 8 hodín, ale aspoň som mimo domácnosť, deti v kolektíve a mám svoj malý ale predsa príjem...
@simca06022011 no si predstav a ja som jednym z nich 😉
@marfikchov ona si popri detoch urobila VS...su zeny, co na materskej stihnu ovela viac ako len deti...tiez som si dorabala popri detoch dalsiu kvalifikaciu a jazyk...a vyplatilo sa, pracu som nasla hned
@malabiba no tak ak dobre počítam, ona otehotnela s prvým, keď tú výšku už mala načatú, čo iné jej zostávalo??? ja som našťastie vš ukončila pred pôrodom, čiže na tej materskej som fakt mohla "oddychovať" s deťmi, môj relax boli a sú ručné práce. ale kým som pracovala ako slobodná a bezdetná, nikdy som nemala jednu prácu, minimálne dve, aj materská mi vyšla veľmi pekná, škoda, že len jedna, kedže deti mám tak tesne po sebe.. ona do štátu ešte nepriniesla nič, len odoberá rodičovský a príspevky na deti... ale to je nepodstatné... ja som sa k prípadu vyjadrila na predchádzajúcej strane, čo je pre mňa iritujúce... je mi jedno, koľko má detí ani kde žije...
@marfikchov ma len 25, matersku dvoch deti stihla popri VS, kolko tym usetrila casu...
@malabiba a staci iba kvalifikacia, prax ziadna? 😉 to je super, kde je ta firma, myslim, ze viacere by sa rady prihlasili 😉
@maciatkolulu ak mas VS strojarinu, popripade k tomu IT, ovladas CNC, PLC, programovanie, k tomu anj, resp. nej, berieme hned, aj s detmi...😄
@marfikchov ja som tiez v kancli, ale sme tri a v kadzom su minimalne traja a je nas cele poschodie, slavime spolu narodeniny a teambuildingy atd. taze je veselo🙂 prvy pol rok masaker, kazdy vravel zvyknes si a mne rano na zvracanie...ale fakt, teraz mi je super🙂
U nas sa na skolu nepozeralo, ja mam manazment turizmu ale Slovenske diplomy v zahranici aj tak nikto neuznava...ale mala som dobru prax, co som si odmakala pocas vysky...moj muz ma perfekny CV, praxe kopu, vysku a uz 2 roky hladame prenho robotu, aby moho zmenit tu v ktorej je a neuspesne... Lebo bohuzial, tie lepsie miesta idu casto po znamostiach a politike... a nejde vobec o nase poziadavky, pretoze sme poslali cez 100 CV a dvaja ho pozvali osobne na pohovor, ostatni nemali ani tolko uctzy napisat, ze prijali sme Vasu ziadost...
@malabiba ja som v 25ke mala odpracovaných 6 rokov, dokončenú veľkú štátnicu z anglického jazyka a o dva roky som nastupovala na vysokú školu... deti mám dve, po 30tke a nemyslím, že som niečo v živote zmeškala... moja sestra mala deti do 26ky a teraz po 40tke má frei... nech si to každý zariadi v živote ako komu vyhovuje, podľa toho na čo má a na čo sa cíti...
@marfikchov kazdy ako si zariadi, ak miekomu chuti mat viac deti velmi mlady a inemu az po rokoch, vsetko je v poriadku, ak to vyjde....ale odsudzovat jednych, alebo druhych, nema zmysel, kazdy je iny...ved preto je svet krasny
@malabiba tu sa polemizuje nad tým, čo tá osoba napísala v úvode, opísala niečo, ako problém na riešenie a v podstate to problém nie je, lebo ad1 dieťa už zamiesili, ad2 chlap ho vlastne chcel, ale len o 3 mesiace, ad3 svokra má deti rada a bývajú spoločne, kde sa im hodne pomáha a to nielen s deťmi... čiže celé to tu je zbytočné a pomaly na 20tich stranách a zakladateľka sa môže usmievať od ucha k uchu, lebo sa tu o nej klechtí tretí deň... a len ona sama vie, ako to doma majú a tu to píše, asi aby bola zaujímavá alebo ako vytrhnutie z nudy na materskej, na ktorej bude zdá sa ešte dlho

@balsamea Dovolim si nesuhlasit. 25-rocna bezdetna baba ma byt problem pre zamestnavatela? Ved ma kopu volneho casu na sebe pracovat, vzdelavat sa, energiu nema kde naminat. Dobry vek na ucenie sa, profesionalny rast. 3-4 roky na to aby sa zabehla, vyratsla a nieco pre firmu odovzdala, kym jej zacnu tykat bio hodiny, ci dohovarat potencionalne babky je tak akurát. Aj zeny s detmi maju potencial - su zrelsie, mudrejsie, ujasnene priority maju. Ale zacinat od nuly v praci po tridsiatke, s tromi malinkymi detmi na krku - no ja by som sa toho bala - aj ako zamestnavatel, aj ako ta matka. Nastupovala som do prace po 8 rokoch MD - deti este male, chorlave a lahke to rozhodne nebolo. A to mam velmi slusne vzdelanie, pracovala som ciastocne celu matersku, aby som si zachovala pracovne zrucnosti, pred MD som 4 roky pracovala + 4 roky part-time prace pocas VS v odbore. Nad 35-rocnym clovekom, co nikde nepracoval a nic nevie, kazdy personalista zbystri zrak. Jednoducho vyhoda mladych je dostatok casu, energie, flexibilita a schopnost rychlo nasavat nove info. U starsich sa cenia skusenosti zrelost. Co ponukne 35-rocna s tromi detmi bez praxe zamestnavatelovi? Vsak jasne, da sa, su mamy, ktore pri troch malinkych detoch stihli porodit stvrte a urobit celu VS, zalozit materske centrum, vybudovat detske ihrisko - ale to nie je priklad zakladatelky.
Ale, fascinacii materstvom a tuzbou zazivat opakovane zrod nového zivota aj obavam vystupi z mikrosveta MD do toho sveta "vonku" ludsky uplne rozumiem. Ale dovera medzi partnermi je tak velmi dolezita, pre celu rodinu, pre cely zivot, ze by so sa s nou velmi bala zahravat. Srdce nam obvykle radi dobre, ale v manzelstve uz nie je len moje srdce, ale aj partnerovo... No drzim uprimne palce zakladatelke, nech ju neprekvapi nic nepredvidane, ziadne komplikacie, katasrofy, nehody.