Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?
Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@malabiba to je tiež pravda, len mne sa mnohokrát aj rozum zastaví, ako kto môže žiť, a čo môžu riešiť... ale je pravda, že v piatok sa tu poväčšine bavím
@esther03ako je to i nas?... odkial vies? 😄
@esther03 mozno by ta to nastvalo preto, lebo ty budes tehu a ostanes na materskej (pravdepodobne). kebyze si chlap, ktory si dalej chodi do prace, tak nastvat by ta mohlo akurat urcity znizeny osobny komfort, napr sex.
ale tym nechcem spochybnit tu vzajomnu doveru, len iny uhol pohladu.
budem reagovat na tvoj prispevok o "mode" dnesnej doby.
to nie je o nejakom trende, to je o zivote, realite a zodpovednosti, ktoru bud clovek ma, alebo nie a v pripade krizy, problemov vini za tieto veci cely svet, svoje okolie... a velavravne pouziva slovne spojenia ako "nesudte ma..." "kto nesiel v mojich topankach...bla bla la".
Sú urcite veci, situacie rozhodnutia ktore s velmi vysokou pravdepodobnostou nesu svoje rizika, clovek ich moze riesit, zaujat k nim urcity postoj, moze ich vsak aj ignorovat, ale tiez si za ne ponesie dosledky, a darmo bude za vsetko vinit cely svet, darmo bude sa lutovat a snazit v ludoch vyvolavat lutost.
Pre vacsinu zien, co su dlhe roky mimo reality, a ver tomu, ze clovek, co nepracuje je casto mimo reality a zije vo svojom svete, je castokrat potom sok, ked vstupi do realneho zivota a ked ho jeho rozhodnutia dobehnu. Pravdaze veci sa daju riesit aj "dobrym vydajom", kedy je o zenu "postarane", ale opat nie kazda zazije tuto rozpravku pre dospelych a potom nastava situacia, ze zrazu musi nastupit do prace, ziadne pravidelne OCR, musi ratat s tym, ze budu aj nadcasy, ze bude uplne mimo ako jej podstatne mladsie kolegyne... ze pride vecer o siestej vyflusnuta k detom... a bude padat na hubu... a x situacii dalsich, nehladiac na stare zname problemy, ze mladi sa budu chciet osamostatnit, ale nebudu mat za co..
Jasne, moze clovek sa dat zivit inymi ludmi, jeho vec, aj mat 10 deti, ale skor sa taketo spravanie pripisuje asocialnym jedincom.
PS: vysoku skolu absolvuje dnes kazdy kto chce... 😉 to nie ziadny znak snahy, inteligencie,...proste nicoho...realny zivot zacina po skole
@balsamea
dovolim si aj ja s tebou nesuhlasit. Zaciatocnik v praci, a bavime sa o vysokoskolskej praci, ktora vyzaduje urcitu uroven fungovania a znalosti atd..., prve dva-tri roky, kym sa posunie aspon ako tak na poziciu odbornika, dava strasne vela do svojej prace, nehovoriac o mnozstve studia novych poznatkov, prace v time, pracovnych ciest, vzdelavania, prace na x projektoch a podobne, s cim v prvych rokoch prace suvisi aj mnozstvo nadcasov... a jednoducho toto nie je job (bavime sa o dobrej praci, nie administrativnej sile, na co staci OA) pre zenu, co prvykrat vstupi do prace vo veku dajme tomu 33 rokov a ma doma 3-4 deti, ktorym sa musi venovat, ucit a s nimi... plus nema vlastnu upratovacku a pravdaze v 98 % takychto pripadov manzel ocakava full servis, ako ked bola doma.
Uz je najivne si mysliet, ze po rokoch doma, bez praxe, a bez toho "co predat" si mozem davat podmienky o pracovnom case a podone... uz to hovori o cloveku, ze je mimo reality.
Zeny...ona robi na zivnost. Ona vam zvysoka kasle na kladicki pracu....to pre nu by bolo sci-fi.
Autorka už išla rodiť, že neprispieva?
@malabiba Veď ju by smiech prešiel, keby ju svokroci odtiaľ vyhodili s troma deckami na ulicu a oklamaný manžel by jej ušiel s 20 ročnou pipenkou. Ja viem, že sa nedá vedieť dopredu, čo bude, ale treba stáť pevne na zemi a nelietať niekde v oblakoch a snívať o dokonalom manželstve s 10-timi deťmi.
Áno možno to vyhovuje svokrovcom a možno ani nie. Možno sú natoľko dobráci, a nic nepovedia, pomáhajú a živia ich a možno padajú na hubu. Nevidíme do ich rodiny, do ich vzťahov , ale myslím, že treba brať aj na nich ohlad, aby si trošku užili jeseň života. Ale niektorí to berú, veď načo, používajú tkz. vatikansku menu🙂
@malabiba
lenze my si asi nerozumieme, resp. neviem, ci chapes, o com pisem.
Vacsina ludi nechce niest dosledky za svoje rozhodnutia, a obvinuju za tu realitu cely svet, nie svoje rozhodnutia, ved som ti o tom pisala cely sloh pomaly. Uz to tu bolo pisane, a vidiet to aj v x temach a prispevkoch, kde aby do nekonecna riesia, kde vobec si najst akukolvek pracu za minimalku, aby vobec niekde pracovali, a mohli koncit o tretej a stazuju sa ake je vsetko zle, ako vsade vyberaju, ake maju ocakavania..a a ich po 10tich rokov doma, s vysokou skolou - socialna praca a troma detmi, nikto nechce vziat pomaly na manazersku poziciu... A vtedy su zli zamestnavatelia, stat, okolie, rodina... a ignoruju zakladne logicke suvislosti vo svojich rozhodnutiach.
Z druhej pozicie, kolki sa nastahuju k rodicom, bum dve deti, a zrazu svokra toto, svokra hento, manzelia sa skor citia ako vo vychovnej skupine... vacsinou to chlapom nevadi byt pri mamicke a pani manzelke nie a nie docvaknut, ze logicky svojimi rozhodnutiami dospela do danej situacie. Uvedomujes si, kolke manzelstva takto skoncili? Kolke deti vyrastaju vdaka chujovskym rozhodnutiam v neuplnych rodinach? toto je krasne?
cele tvoje zmyslanie mne pripada, ze je zalozene na ignorovani reality mimo teba, to ze sa teba nieco netyka, tak bud neexistuje alebo je to len nejaka "moda" ci "trend", no zivot prinasa rozne situacie.
a este jedna vec, zit zodpovedne nie je o prezivani! je to o schopnosti vyuzivat minimalne pud sebazachovy, ale predovsetkym vidiet nielen seba, ale aj tie deti, pre ktore je uplna a harmonicka rodina zaklad do zivota, a tiez potreba financneho zabezpecenia je realna potreba, ktoru netreba hadzat do kuta... ze vlastne bude ako bude. Ja sem tam pomozem ludom, rodinam v nudzi, ale 95 % z nich si za to mozu samy.
Sledujem túto diskusiu no nechcelo sa mi zapájať, ale...Padajú tu dosť silné slová, čo ma dosť dvíha zo stoličky. Z vašich slov som prišla na to, že žena na materskej si doma šunky vála..Potom neviem, prečo sú tu témy typu nestíham, a pod. Nechce sa mi to menovať, ale žienky, trochu sudnosti by nezaškodilo...Nikdy by som manžela neoklamala, ale rovno sa s ím o tom porozpravala,aj ked, čo je to nejaké tela? Spí so mnou naplno bez ochrany?Keby som bola autorka, tak to tu ani nerozoberám, lebo taká milá nehoda, ako tehotenstvo sa v takomto prípade môže stať aj bez klamstva 🙂 🙂 A ich nezabezpečený život? Ked nemusia platiť iba energie, myslím že ich rodičia sú radi že sú tam, v opačnom prípade by žili asi v podnájme, nemyslíte? A plány do života má každý iné...Niekto najprv deti, existenciu má vdaka svokrovcom zabezpečenú, a niekto kariéru...Prečo si tu niekto myslí, že to čo myslí on, je to správne, a iného názory, ziskuchtiva suka a pod. No brrr..Ved si povedzte svoje názory, ale hodnotiť a odsudzovať činy druhých? Neviem kto vám dal na to právo a moc? Ospravedlnujem sa za tvrdé slová, ale myslím že autorka chcela radu a nie súd, jednoducho tieto vety tu napísané som nečakala z úst matiek....
Možno pritakávanie, ale určite nie také prudké odsudzovanie, a neviem začo...Že chce byť matka? Možno priority majú iný rebríček, ale to je vec pohladu
@majaxy a v podstate davas najlepsiu radu - ze ako to ma povedat manzelovi- "co si ty nejake tela? Spis so mnou bez ochrany"
@lenulienka86 No ked už vymýšlam kraviny, tak miesto písania na koník rozmýšľam,či?

@marfikchov verejne diskusie su o tom, aby inspirovali, pomohli, poucili, za mna zabavili siroku verejnost