Mať dieťa v 40-tke?
Ahojte 🙂 som rozvedená mama dvoch krásnych detičiek..dlhšie som bola sama, lebo...nebol zaujem...cas...a pod. na lásku..avsak keď som to najmenej čakala stretla som niekoho...s kým sa cítim dobre...sme priatelia...mame spoločne záujmy...ma rad mojich drobcov...vieme sa rozprávať dlhé hodiny a ano prišlo aj na tému mat spoločne dieťa...a ja by som aj chcela, ale keďže môj rozum sa mi stále pletie do života 🙂 neviem ci by bolo rozumne v mojom veku mat dieťa...viem ze v tomto je potrebné zájsť za gynekológom, ale skôr som dúfala že mi niekto povie možno ako sa rozhodol v podobnej situácii...vopred ďakujem za každú reakciu 🙂
@simsalabim dieťa nie je nikdy chyba, skôr ten muž je chyba ako tak čítam čo píšete...
Ahojte, ak je tu niekto,kto mal podobný problém, budem vďačná za radu.
Za 3 mesiace budem mať 39. Minulý rok som mala 2 operácie skrátený krcok a aj celkom psychicky náročný rok, nečakane mi umreli rodičia, najprv mamina a mesiac po nej ocino. Správneho partnera som stretla až pred 2 rokmi.
Veľmi túžime po dieťatku, teraz je piaty mesiac čo sa snažíme, ale stále neprichádza. Vždy keď dostanem menštruáciu som z toho úplne zúfalá a mam pocit že bez rodiny nebudem nikdy šťastná. Všetci mi hovoria že si mám pripustiť aj možnosť že dieťatko !mať nebudeme, ale keď si to predstavím, vždy mi je do plaču. Môj partner je úžasný, stojí pri mne, ale ja mám hrozný strach že sa nám to nepodarí. Viem, že psychika môže toto celé negatívne ovplyvniť, je tu nejaká mamička, žena, ktorá prežila niečo podobné a zvládla to a vedela by mi poradiť ? Budem veľmi vďačná za odpoveď. Ďakujem
@barborahalmova ahoj,snažili sme sa niekoľko rokov,bezúspešne....robila som si ovulacne testy,užívali sme všelijaké prášky,chodili po doktoroch, všetko bolo ok,len nám sa nedarilo....uo sme odmietali a dostali sme sa do stavu,kedy nám "milovanie na povel" začalo narúšať vzťah....vzdali sme sa snaženia,úplne.....bolo to ťažké prijať,ale rozum kričal "vek !!!" a v tom čase rozum prevládol srdce.....o 4 mesiace na to,som otehotnela,prirodzene,v stresujúcom obdobi....mala som 38rokov a momentálne spi pri mne 3-rocny vymodleny zázrak 😉....držím palce,aby sa vám čím skôr stalo to isté 😉
@barborahalmova Ahoj, ja napriklad. Svojho muza som stretla tiez v podobnom veku a zacali sme sa snazit ked som mala asi 37.5r. Pravdu povediac nikdy som si nemyslela ze je problem otehotniet v takom veku. otehotnela som az o takmer 2 roky - po ivf (vysiel nam vsak prvy pokus). viem ze asi to si nechcela pocut. no nie je nikdy napisane ze Tebe sa to nepodari prirodzene. Mne prislo uz zbytocne a stresujuce v takom veku skusat a riskovat ze ostaneme bezdetni...Syncek sa mi narodil dva mesiace po mojej 40-ke a je nadherny 🙂 Prajem vela stastia.
@barborahalmova ja som 2ho rodila po 40.. Doležité je vedieť, či máš ovuláciu a hormonálny profil v poriadku. Takže ak si toto ešte nekonzultovala s lekárom, zbehni ku nemu. Z prípravkov sa odporúča najmä teda kyselina listová kvôli babu. Vzdávať sa vôbec nemusís, ja som vždy otehotnela po cca pol roku. Na tvojom mieste by som teda naozaj určite konzultovala s lekárom či je všetko OK.
@mimka11111 to sa velmi tesim ze sa vam to podarilo 😊 ďakujem moc za podporu, je to skuska ake verim ze to zvladnem
@barborahalmova v tomto veku je hranica na prirodzene pocatie cca 1 az 1,5 roka nechraneneho styku 🙂 to vyjde, ziadny strach!
@ingelika78 ďakujem Ti za odpoved. Kde si bola na Ivf ? Ja som sa dozvedela že asistovaná reprodukcia je do 39. roku hradená poisťovňou a preto som si povedala že vyskusame. Som krátko pred 39. Objednala som sa na buduci týždeň do Iscare, bola som tam aj na konizaciach, ale na internete som nasla dosť negatívnych názorov na tuto kliniku. Aké si mama skúsenosti Ty ? A koľko trval cely ten proces ? Ďakujem
@joysi ja mám 43 ,dve dospelé deti a 9-mesacne babo
@barborahalmova Ahoj az teraz som si to vsimla predpokladam ze uz je Tvoja situacia vyriesena (s co najlepsim vysledkom!). Nezijem na Slovensku ale v Australii tam som aj bola na klinike 🙂
@ivankalaco máte prvé dieťa?
@bankulienka v podstate s mojim terajším manželom prvé, ja som už deti mala, on nemal žiadne.

@joysi jej to je úžasné držím silno palce