Máte 39 rokov a uvažujete o tehotenstve?
Chcem sa opýtať či je tu niekto kto uvažuje o tehotenstve v 39-ke.Máte niekto skúsenosti s tehotenstvom v tomto veku?
No bolo by to druhé tehotenstvo.Cítim sa v pohode.
preco vychadzate z toho ze to nie je ok?madona mala svoje prve dieta ako 42 rocna myslim a bolo vsetko ok...ziaden stres, jedna nasa znama mala v 50 neocakavane 3 dieta chlapceka zdraveho...takze do toho len sa nenechajte lekarmi zdecimovat..
moja mama mala moju sestru v 42 ako 4 dieta a ziadny problem...
Ak máš túžbu po ďalšom dieťatku a si na tom zdravotne v pohode, určite choď do toho. 🙂 Jasné, že tehotenstvo a povinná jazda s tým spojená a nočné vstávanie je asi "ľahšie" 25ročným maminkám, poznám však maminky, ktoré mali malé detičky po 40tke a neskutočne si chválili tehotenstvo aj materstvo. 😉 Vraj to vychutnanie si dieťatka je úplne iné, hodnotnejšie. Aj keď tým samozrejme netvrdím, že 20ročná maminka si nevie užiť krásny čas s bábätkom. 🙂
Každá staršia maminka tvrdí, že omladla. 😉
Môj osobný názor, je to najlepší dar, aký môžeš darovať životu už svojho potomka. Nech je vekový rozdiel akýkoľvek. 😵
Môj gynekológ je v tejto veci absolútne za. 😉 😉 😉
@luki7 ahoj ja som mala teraz 3 dieta mam 39,5 rokov a tehu bolo v pohode aj ked som ho cele prevracala ale to asi nebolo vekom musis sa pripravit len na to ze napr. triple testy budu mierne skreslene nakolko sa tam berie do uvahy vek matky vaha matky a tyzdne tehotenstva ale inak ja mam len same pozitiva a plne suhlasim s@ imanuel som omnoho trpezlivejsia ako pri prvych detoch a nerozhade ma nejaka prkotina a rozdiel medzi detmi mame 21 a 18 rocnych a 6,5 mesacnu
Ja viem, že túžba po dieťati je v mnohych prípadoch velká, ale ja by som do toho určite nešla.... možno sa tu do mňa niekto obuje, ale myslím si, že v 40-tke mať malé dieťa je po 1. dosť riziko a po 2. nezodpovedné ked si zoberieš do úvahy jeho budúcnosť... 😒
Vôbec sa nedaj odradiť, ja mám 38 a takisto túžim po babetku a usilovne naňom pracujeme myslíme že na veku vôbec nezáleží
Ja si myslm,ze mat dieta do 40 je dnes uz uplne v pohode.
@luki7 Nedaj sa odradiť kadejakými rečami, ak sa na to cítiš, ak po tom túžiš, nech sa "zadarí". 😉
@luki7 mám v robote kámošku. Mala drobca v 43 rokoch. Doma mali už 20 ročného syna . V pohode to zvlǎdla. Vychutnáva si to. Malý má už 7 rokov. Ak máš pocit , že chcete bábo, tak chodte do toho.
Nikdy človek nevie čo mu život nachystá. Moj muž sa svokre narodil v 23 a celý život mala pocit , že o niečo prišla a kamoši boli pre ňu prednejší. A mám kamošku, čo sa narodila mame až v 42 a mama jej pomohla vychovať syna a do 80 rokov sa starala o domácnosť. Nikdy nevieš čo bude. Ja tiež začínam uvazovať, že by som chcela bábo a to mám taký istý vek. Len u mňa len cez centrum.
@luki7 ja mam o par dni 44, manzel 50 a mame rocne dievcatko. Nenormalne sa jej tesime, je to nas najdrahsi poklad. Pritom mame uz velke deti. Emmku sme uz neplanovali, ale prisla a my sa jej velmi tesime. Tehotenstvo bolo trosku narocnejsie ako v mladosti, prestala som pracovat mesiac pred porodom, proste som uz nevladala, ale stalo to za to. Malinka je krasne, spokojne a kludne babatko a my si ju neskutocne uzivame, dokonca ma viac rodicov, lebo vsak ona asi tak vnima aj velkeho brata ako dalsieho rodica 😉 Ak to tak citite, drzim palce nech sa Vam to vydari co najskor 🙂
@luki7 ak ho chceš tak chod do toho, moja známa ako 53 ročná plánovane porodila dvojičky..veľa šťastia a hlavne zdravíčka..
Dúfam že sa nám to podarí.Ďakujem za všetky názory a povzbudenie.Ak budem mať niečo nové,ozvem sa. 🙂
Ahoj, moja mamka ako 39-ročná porodila svoje tretie dieťa (po 18-tich rokoch). Mala bezproblémové tehotenstvo a dokonca povedala, že pôrod bol najlepší zo všetkých (aj keď ona celkovo nemala problémy ani s nami staršími). Nad 35 rokov je žena akurát tak preventívne viac pozorovaná.
podľa mňa je to úplne v pohode 🙂 , moja mama rodila mala, 38 a 4dieťa 😀
Ahoj ja mam 38 a tiez chceme druhe babo .Minuly rok som mala dvakrat missed abort,ale nevzdavam to do 40 sa nam snad zadari.🙂 Drzim palce. 🙂
ahoj, ja budem mat 39 a mam ročného syna.
Takže idem do toho a dúfam, že sa zadarí. 🙂
ja mam 37 a tiez este tuzim po babatku....uz sme zacali na nom aj"pracovat",tak dufam,ze sa coskoro zadari....aj u nas ,aj u vas... 🙂 😉 drzim palceky.. 🙂
@luki7 ahojcek mi sme nanasu Misku cakali dlhych 7 rokov narodila sa ked om mala 34. Strasne sme tuzili mat druhe ale nedarilo sa ked sme to uz pustili zhlavy a zmierili sa s tym ze budeme matlen jedno zistila som ze som tehu. V decembri budem mat 40 rokov. Velmi sa tesime a verime ze vsetko bude ok.
@luki7 ano musis mat kvalitny material a to doslovne 😉
budem mat 39 a dcera bude mat rok... je to druhe dieta, syn ma teraz 7 rokov... musim priznat , ze sa citim hrozne vycerpana a asi by som to druhy krat uz nedala... :-/ ale zalezi od zdravia a hlavne ake bude babatko - ja mam obidve deti nervozne, nespave a tym padom velmi narocne na opateru... ale co by sme vlastne v zivote potom robili?????? 🙂 vela stastia akokolvek sa rozhodnes...

podla mna to je este v pohode. Zalezi ako sa citis, kolke tehotenstvo to je...