Môže drsný sex súvisieť s tým, že sa mi uvoľnilo vajíčko skôr?
Dobrý večer dámy.
Ide o to, že ovuláciu som si dlho sledovala a zákonite ju mám okolo 17-25DC. Tento krát som však mala drsný sex na 12DC a vyzerá to tak, že vtedy aj prebehla ovulácia.
Môže drsný sex súvisieť s tým, že sa mi uvoľnilo vajíčko skôr?
@pribinak Tak nech sa páči, pouč ma. Tvoja odpoveď nikam neviedla
Vajicko sa uvolnuje ked je zrele, nie ked z teba pri sexe niekto vytlcie mozog
Moja odpoved tá mala naviest k tomu, aby si si vybrala v knižnici knihu z biológie a tam sa dočítas všeličo o cykle ženy
Napr. že kvantita či kvalita alebo aj nekvalita sexu nesúvisia s dozrievanim vajicka
Odporúčam menej sexu a viac studia
A na zaklade coho si urcila ovulaciu na 12 DC?
🍿
Ja teda neviem, koľko máš rokov, ale toto je taká otázka, ako keby si sa opýtala, či deti nosí bocian ... aj jaj.
Zrusili biologiu? Ci je to uz len volitelny predmet?🤐
paneboze. dufam, ze si pubertiacka a nie dospela zena. tiez odporucam co-to dostudovat, zacni biologiou 4.rocnika ZŠ.
Keby si bola macka domaca, tak ano. Drsny sex s kocurom uvolnuje vajicka (btw. vzdy je drsny. Chudak macka.)
Nuz ale, si len clovek.
@pribinak Pôviem ti to zo svojho pohľadu... po prvé o vzťahu dozrievania vajíčka a sexu žiadna učebnica biológie nehovorí. Po druhé, je úplne bežné, že sa ženám z psychologických dôvodov (napr. stres a podobne) posúva cyklus, takže nie je až také odveci sa domnievať, že môžu mať niekedy psychologické veci vplyv aj na ovuláciu. Po tretie, neviem, čo sú DC, ale asi nejaké jednotky na ovulačnom samoteste. Testy sú nie vždy presné, takže aj keď jej to ukázalo 12DC, ovuláciu mohla mať.
Celkom smutné a obdivuhodné, že najrozumenjšiu a najslušnejšiu odpoveď dá muž 😊 Ďakujem.
DC je deň cyklu 😊 Práve preto som sa pýtala, lebo sa mi roky nestalo, že sa mi takto posunula ovulacia (ale tiež som nezvykla mať až taký styk😅). Tak som sa chcela len poradiť, či to môže mať súvis alebo len náhoda. Keďže áno, rovnako ako stres môže posúvať fázy cyklu, domnievala som sa, že i opak stresu to dokáže 🤷🏻♀️ Pardón .
@marseillefan nepochopil si celkom pointu môjho príspevku, ale nevadí
Dobrú noc
fuuuha až som sa bála prispieť 😀 našťastie tu úroveň zachránil @marseillefan 👍 a v podstate s ním súhlasím.... ak sa ti ten drsný sex páčil, mala si orgazmus alebo proste iný výbuch hormónov tak tie mohli spôsobiť uvoľnenie vajíčka (paradoxne toto žiaľ nastáva aj pri znásilnení ☹ čiže asi áno, asi je to možné)
Ovulácii predchádza proces dozrievania vajíčka. Skoršie uvolnenie dozretého vajíčka je otázka rozsahu skor hodín, nie 5 - 12 dní. Ak by bola nejaká psychická príčina skoršej ovulácie, musela by nastať ovela skor, nie v deň samotnej ovulácie.
@zuzanka.zuzu takto zenske telo nefunguje 🤦♀️ ano, psychika robi vela ale nie v tomto pripade a tak rychlo.
@emalka podľa učebníc biológie sa vajíčko uvoľňuje v strede cyklu. neviem koľko percentná šanca je otehotnieť 2 dni pred menštruáciou ale môžeš k tým percentám prirátať aj môjho syna 😉 darmo sa plieskaš po hlave, vieme pramálo o ľudskom tele... podľa nejakého múdreho človeka (už neviem kto to bol ale bol to zaujímavý dokument a jeho hláška sa mi veľmi páčila) "aj vesmír je viac preskúmaný než ľudské telo"
Vieme určite že príčina predchádza následok, a v opísanom prípade to tak nie je.
@zuzanka.zuzu aktualne pozname uz cely retazec ludskej dna. Aj ked poslednych tusim 8% z neho davali dokopy asi 20 rokov.
Zas o kusok blizsie k lepsiemu poznaniu.
@moonlight1210 a to vôbec nevieme koľko toho ešte nevieme 🙂
som zhrozená, kolko ustipacnosti je v zenach......v tvoroch, co mali byt vzdy jemne, citlive...fakt smutne, ze najprijatelnejsie reaguje muz...a ano - je to mozne
@gelifil ustipacnost? Skor pobavenie nad tym, ze (doslova) drzi vo svojich rukach rychly pristup k milionom serverov sveta, k milionom clankov, studii, popularno-naucnych, ci vedeckych, z ktorych sa ista cast zaobera aj touto temou a … my tu budeme riesit, aby sa jej ego neoskrelo o tvrdu vodu, lebo to nevie pouzit?
A ano, vo vzacnych pripadoch, za suhry vela faktorov, dokonca uz aj pocala z burliveho orgazmu. I to je mozne.
Ale vedela by to, keby ten cas, co obetovala pisaniu otazky, a potom vycitkam, ako ju tu nikto za to nepomojka, venovala vzdelaniu.
Ženy, ktoré si ovulaciu sledujú, tak isto vedia, že niekedy aj malé "detaily" vedia ovulaciu posunúť o pár dní. Každá žena je jedinečná, každá prežívame ovulaciu inak. Jedna ani nevie, že sa niečo deje, iné majú bolesti, niektoré aj mierne krvácanie... A posunutie je veľmi individuálne, niekomu posúva ovulaciu stres, choroba, niekomu dokonca aj počasie. Ja si myslím, že je možné, že aj sex môže u niekoho posunúť ovulaciu o pár dní. Veď kazda sme iná a myslím si, že v oblasti ovulácie je ešte veľmi veľa veci neznámych a neprebádaných.
@patus_2 no prave nieco podobne sa mi stalo teraz. Pravdepodobne uz zacinal covid a ovu prisla na 12 DC, co ja teda mavam najnovsie okolo 15 DC alebo aj neskor, niekedy 18-20. Takze mozne je vsetko. Tretie dieta mame tiez gakto, ze sa mi ovulavia posunula a proate sme neratali s tym, ze by to prave v ten mesiac bolo inak, ked predchadzajuce 2 roky to slapalo ako hodinky, len teda neskor a mala som teda dlhsie cykly. A jeden zrazu ako z ucebnice 28 dni a mame drobceka 🙂
A nemoze ísť skôr o to, že spermie dokážu prežiť niekoľko dni a tým pádom si na tu ovulaciu počkali aj keď bola načas, možno trošku skôr?
@zuzanka.zuzu To su ale dve rozdielne veci. Jedna je posunuta ovulacia, co sa deje velmi casto a z roznych dovodov a druha je uvolnenie vajicka sposobene sexom, co je nemozne.
Ovulácia sa samozrejme posunúť môže..
Ale určite to nespôsobil drsný sex... Veď logika, to akože by ten sex v jednom okamihu spôsobil dozretie,uvoľnenie a oplodnenie vajíčka? To je technicky úplne nemožné, to by museli sexovať ako také králiky niekoľko desiatok hodín v kuse...
To je niečo úplne iné, ako keď orgazmus do pomôže k oplodneniu, keďže tam stahy maternice akoby posunu spermie k už uvolnenemu a cakajucemu vajíčku.
Ale drsnost sexu a dozretie vajíčka nemá absolútne nič spoločné
Myslím že ovu neprebehla hneď po sexe (ani zároveň) ale je to možné že ju ovplyvnil a urýchlil. Ja to mám tiež pohyblivé a napr. keď riešime nejakú krízu alebo nemáme s mužom na seba čas mi meškáva aj 10 dní a keď mám v tomto "ťažšom" období sex aj pred tým ako mám mať bežne ovu stane sa že sa mi posunie o 1-2 dni skôr (viac to nebýva). V prípadne psychickej a manželskej pohody mávam cykly +- pravidelné 🙂

Jezisi Kriste, toto sú otázky - témy, ktoré sú jasný dôkaz, že sexuálna výchova je jednoducho nutný predmet