Môže tehotenský test odhaliť cystu?
ahojte, chcem sa spytat, ci niektorej z vas vysli na TT dve //, ale slabunke a znamenali cystu.
cysta ti može pribrzdit ms,ale určite ti nesposobí tt ! HCG je hormon,ktory sa vytvára len v tehotenstve a cysta nie je tehotenstvo 😒
to som ja, musela som sa prihlasit pod novym nickom, aby som mohla reagovat.
s tym, co ste napisali by som si nebola az tak ista, v navode na niekolko TT, ktore mam doma pisu, ze cysta MOZE ovplyvnit vysledok testu...
takze asi to az taka hlupost nebude, damy...
no musela som odobrať svoj hlas, aby som mohla reagovať....
ono je to na tých testoch myslené asi skôr tak, že cysta ovplyvňuje výsledok v tom smere, že ti ukáže negatívny výsledok, aj keď môžeš byť tehotná, ale určite nie naopak.
tak kazdy tu môze mat len jeden nick. 😝 ak chces reagovat tak si mala zadat diskusiu, nie otazku...napis adminom a zmen to.... ...ja si tiez myslim , ze tehu test bud potvrdi tehu alebo nie...a nic viac..ziadnu cystu..
Je to zaujimava otazka, nazory sa dost lisia, ale toto som vygooglila:
/ospravedlnujem sa za gramatiku, je to cez prekladac, original odkaz v anglictine pripajam na konci/
Ja osobne si myslim ze moze, ale v tvojom pripade verim ze ide o tehotenstvo.
Ved baby mavaju cysty dost casto, ale nepocula som o ziadnom konkretnom priklade,
ze by prave cysta sposobila pozitivny test.
Môže vaječníkova cysta spôsobiť falošne pozitívny tehotenský test?
Všeobecne povedané, s vaječníkov cysty nespôsobí, aby ste mali falošne pozitívny test na domáce tehotenstva. Avšak, tam sú niektoré prípady, keď určitý typ cysty môžu interferovať s výsledkami tehotenského testu. Tam sú tiež niektoré prípady, v ktorých môže byť tehotenský test podľa pokynov vášho poskytovateľa zdravotnej starostlivosti k identifikácii určitého typu ovariálne cysty.
Ak máte cysta žltého telieska, je možné pre vás mať falošne pozitívny tehotenský test. Počas ovulácie je uvoľnenie vajíčka z folikulu. Po tejto situácii dôjde, folikul sa stane niečo, čo nazýva corpus luteum. Žltého telieska sa zvyčajne rozkladajú a zmizne z vášho tela. Avšak, v niektorých prípadoch luteum môže držať okolo. Ak sa tak nestane, môže sa naplniť krvou alebo kvapaliny a zostane na vaječníku. Ak k tomu dôjde, to je známe ako cysta žltého telieska. Luteum cysta neprodukuje žiadne iné príznaky, a zvyčajne sa objaví len na jeden vaječník. Vzhľadom k tomu, corpus luteum obsahuje hCG (ľudský choriogonadotropín), je možné, že tehotenský test bude detekovať prítomnosť tohto hormónu za pozitívne pre tehotenstvo, aj keď nie ste tehotná. V niektorých prípadoch môže byť vaša zdravotníckeho starostlivosti používať tehotenský test, či vaša ovariálne cysty je naozaj cysta žltého telieska.
Tam sú niektoré iné veci, ktoré môžu spôsobiť falošne pozitívne domáci tehotenský test, iné ako tento typ ovariálne cysty. V niektorých prípadoch môžete mať chemické tehotenstva, čo je v podstate skorý potrat. Tie by mohli byť zažíva odparovanie linky, ktorá nastane, keď niektoré z moču na tehotenský test listy známky na území výsledky testov, čo svedčí o falošný poplach. Okrem toho môžu niektoré lieky, ktoré používate pre plodnosť zasahovať do vášho test, pretože tieto lieky môžu obsahovať hCG. Niektoré z plodnosti lieky, ktoré by mohli dať falošne pozitívne by mohli zahŕňať Profasi, Pregnyl, a Novarel, ale iba v prípade, že test je vzatý do jedného až dvoch týždňov dostať injekcie plodnosti liekov.
http://www.thelaboroflove.com/articles/can-ovar...
Na takéto veci sa radšej spýtaj lekárov a nie laikov, ktorí nemôžu vedieť, že HCG je hormón, ktorý môže byť produkovaný aj v iných prípadoch ako tehotenstvo, a to hormonálne aktívna cysta alebo nádor vaječníkov ale potom to už nieje sranda, pretože tieto nádory bývajú dosť zhubné.
správne to kamikka napisala... a ja zasnem ako niektore hlupucke stvorenie, ktore prdlajz vedia tu pisu svoje nazory ako nemennu pravdu....samozrejme ze hcg moze byt produkovane aj za iných okolností ako je tehotenstvo, a nechce sa mi to tu vypisovat, na to je google........
áno, tehu testy môžu zareagovať aj na zápal alebo cystu. 😉 Ale určite nie vo forme, poriadnej paličke na teste - robia skôr dušíkov.
Ja som si robila test3 krat a bol negativny ale menstruaciu som nemala celi mesiac mam cistu mozem bit tehotna???
Dobrý deň chcela by som sa opýtať dnes som bola u doktora nakoľko som si myslela že som tehotná lebo mi vyšli asi 4 testy pozitívne. Ale doktor ešte povedal že od poslednej MS je skoro a nieje nič vidno ale našiel mi na pravom vajcniku cystu asi 4 cm. Zobral mi krv s čakám na výsledky. Stalo sa Vám že by Vám vyšiel pozitívny test kvôli cyste a nemusí to by tehotenstvo ? Prikladám foto
@lotty1996 Ahoj. Mne vyšli pozitívne tehu testy, mam týždeň po meškajúcej ms a tiež mam cystu na vaječníku 3cm. Bola som na pohotovosti, kvôli silným bolestiam vaječníka. Čiarky mi tmavli strašne pomaličky a dnes som mala dokonca slabšiu čiarku. Dr ale povedala, že mám niečo v maternici, 3,3mm, že asi sa jedna o gestacny vak. Ale s istotou to nevie.. Ako si dopadla?
@lotty1996 ahoj ako to dopadlo prosím ťa ??
@luckaajanko bolo to nakoniec bud pozitivita z cysty alebo tehotenstvo ktoré ako prišlo tak aj rýchlo odišlo pri najbližšej MS nazýva sa to biochemické tehotenstvo. Ale presne o mesiac som otehotnela znova a už mám doma 1,5 ročnú slečnu.
@lotty1996 a za koľko ti prišiel menzes ? Ja čakám už 5.tyzden ;(
@luckaajanko fu to už neviem asi do 2 týždňov cca. Tak som hneď vedela že čo to bolo.
@luckaajanko a čo máš cystu či ? 🙂
@lotty1996 áno cystu a dnes mi prisli výsledky a hcg klesá čize je to tou cystou

to je podľa mňa hlúposť 😀 😀 😀 tehotenské testy vlastne ukazujú, že máš v moči istú hladinu hcg, to je hormón, ktorý sa tvorí len počas tehotenstva. cysta hcg neprodukuje 😀 😀 😀 čiže ak máš // , tak tvoje telo produkuje hcg a si podľa všetkého tehotná 😉