Môže zvýšená hodnota štítnej žľazy ovplyvniť otehotnenie?
Ahojte dievčatá, chcem sa vás opýtať či môže mať vplyv mierne zvýšenie štítnej žľazy na otehotnenie? Zistili mi to ale žiaden endokrinolog ma nechce vziať keďže len berú akútne prípady a vraj moja hodnota v v pohode nič strašné lenže my by sme chceli dieťa a bola som aj v CAR a tam všetko v poriadku tak mi jediné len ta žľaza zostáva. Už mám deti z predchádzajúceho vzťahu lenže vtedy som problémy nemala až po 30 začali vraj aj moja babka s tým mala problémy. Dá sa otehotnieť aj s tým alebo co mam robiť? Keďže z nášho okolia je plno a neberú nových pacientov len akútne prípady. Ďakujem za rady
aka je to mierne zvysena hodnota? predpokladam ide o TSH.
ide o to, ze endokrinologovia povazuju za problematicke vyssie hodnoty, no v CAR by chceli aby zeny boli nadstavene nielen na hodnoty v norme, ale dokonca v spodnej polovici normy, hoci horna polovica je stale v norme.
preto sa pytam.
ide o to, ze ak sa TSH zvysi mierne nad normu, ale T3,T4 su v norme, znamena to, ze stitna zlaza uvolnuje rezervne hormony. cize v zasade hormonov mas este dost. TSH hormon nevznika v stitnej zlaze, ale v hypofyze v mozgu a nepli funkciu ako hormony stitnej zlazy, slusi len na jendu vec- hypofyza nim prikazuje aby stitka viac pracovala. ta teda nasledne uvolni rezervu. samozrejme ak je dovod na to, ze je to zvysene, bude sa to zrejme zhorsovat,a le az casom,c o moze trvat aj roky,a le aj mesiace.
@anonym_autor ja som hned ostala vždy tehotná, takže aj s mierne vyššou hodnotou tsh sa dá otehotnieť, ale potratila som 2x kým mi na to prišli ze tsh mam 2.8 a na babo to je veľa, treba to mat pod 2,dali mi na to tabletky na endokrinológii plus koli 2xMA progesteron 3dni po ovulácii a takto sme 38tt. Určite si to dajte doporiadku, lebo keď aj sa podarí babo, s mierne vysokým tsh môže skončiť potratom, lebo počas tehotenstva to ešte bude stúpať a to je problém pre babo. A u mňa 2.8 vôbec nebola vysoká hodnota a aj tak som potratila. Hľadajte bud súkromnú kliniku, alebo keď si pitate termín na vyšetrenie krvy hneď povedzte, ze neviete ostať tehotná koli tsh, ze vás posiela aj Cár, aj výmenný listok mate od gynekológa Alebo skúste innde, možno bude ďaleko ale hlavne aby vás zobrali. Veľa šťastia 🤞🤞🤞
@anonym_autor ja som hned ostala vždy tehotná, takže aj s mierne vyššou hodnotou tsh sa dá otehotnieť, ale potratila som 2x kým mi na to prišli ze tsh mam 2.8 a na babo to je veľa, treba to mat pod 2,dali mi na to tabletky na endokrinológii plus koli 2xMA progesteron 3dni po ovulácii a takto sme 38tt. Určite si to dajte doporiadku, lebo keď aj sa podarí babo, s mierne vysokým tsh môže skončiť potratom, lebo počas tehotenstva to ešte bude stúpať a to je problém pre babo. A u mňa 2.8 vôbec nebola vysoká hodnota a aj tak som potratila. Hľadajte bud súkromnú kliniku, alebo keď si pitate termín na vyšetrenie krvy hneď povedzte, ze neviete ostať tehotná koli tsh, ze vás posiela aj Cár, aj výmenný listok mate od gynekológa Alebo skúste innde, možno bude ďaleko ale hlavne aby vás zobrali. Veľa šťastia 🤞🤞🤞
@babi2345
ved refer. hodnoty su az do 4-5. v zavislosti od labaku.
@babi2345 to, ze je dobre mat do 2,5 nie su referencne hodnot, to je idelana hodnota a to je rozdiel. to si tolko predstvaju, ze je idelane, nie ze nad tuto hodntou je to zvysene, stale je to v norme,a kurat to uz nei je v idelanych hodntoach. MA vznika aj z inych dovodov, ako len z nedostatocnej fukcie stitky.
ved su zeny,c o maju vyslovene uz zvysene hodnoty, liecia sa na stitku a tehu bez problemov.
mne stitka funguje a tiez som prekonala MA.
nevidime si do organizmu a problem moze byt uplne inde, len o nom nevieme. dost sa hovori o tom, ze vo vacsine pripadov su to geneticke poruchy plodu.
@babi2345 to, ze je dobre mat do 2,5 nie su referencne hodnot, to je idelana hodnota a to je rozdiel. to si tolko predstvaju, ze je idelane, nie ze nad tuto hodntou je to zvysene, stale je to v norme,a kurat to uz nei je v idelanych hodntoach. MA vznika aj z inych dovodov, ako len z nedostatocnej fukcie stitky.
ved su zeny,c o maju vyslovene uz zvysene hodnoty, liecia sa na stitku a tehu bez problemov.
mne stitka funguje a tiez som prekonala MA.
nevidime si do organizmu a problem moze byt uplne inde, len o nom nevieme. dost sa hovori o tom, ze vo vacsine pripadov su to geneticke poruchy plodu.
@majamat ja som len napísala ako som bola ja, ja presne viem co znamenajú tie hodnoty. Nechápem na čo mi píšete takyto komentár, toto je pomoc pre pani ktorá sa pitala. Ja som jej odpovedala, nato co sa pitala. Každý vie ze do tsh 4 nedajú lieky, lebo na fungovanie v živote je to ôk. Ale keď chcete babo 4uz je veľa. Asi na endokrinológii Dr vie co robí. Ja budem mat zdravé babo a bez som potratila, ako som napísala už a pre mňa to je hlavne. Pekný deň vám prajem.
@majamat ja som len napísala ako som bola ja, ja presne viem co znamenajú tie hodnoty. Nechápem na čo mi píšete takyto komentár, toto je pomoc pre pani ktorá sa pitala. Ja som jej odpovedala, nato co sa pitala. Každý vie ze do tsh 4 nedajú lieky, lebo na fungovanie v živote je to ôk. Ale keď chcete babo 4uz je veľa. Asi na endokrinológii Dr vie co robí. Ja budem mat zdravé babo a bez som potratila, ako som napísala už a pre mňa to je hlavne. Pekný deň vám prajem.
@babi2345 prajem vsetko dobre❤️. Ja som isty pripad. Len ja sa na stitnu liecim uz par rokov. 2 ×som bola tehotna a 2 krat som potratila. Ja som mala uz silne priznaky ze nieco nieje ok aj pri hodnote TSH 3,4. Teraz pri druhom tehotenstve TSH vyskocilo skoro na 7.
Autorka, urcite trvaj na liecbe. Ak by si aj otehotnela, v tehotenstve ti mozu vysledky za par dni vyskocit velmi vysoko. Prve 3 mesiace je plod odkazany na hormony SZ od teba. Ak ho budes mat ty primalo, embryo nebude mat dostatok hormonu a nebude sa dalej vyvijat

ja mam štitnu problemovu a mam deti
skus obvolat ine ambulancie, uprimne ano toto nie je akutny stav, možno ta niekde skorej objednaju do mesiaca no len musiš cestovat..
a si si ista že je len problém u teba ?