icon

Môže zvýšená hodnota štítnej žľazy ovplyvniť otehotnenie?

Včera o 16:20

Ahojte dievčatá, chcem sa vás opýtať či môže mať vplyv mierne zvýšenie štítnej žľazy na otehotnenie? Zistili mi to ale žiaden endokrinolog ma nechce vziať keďže len berú akútne prípady a vraj moja hodnota v v pohode nič strašné lenže my by sme chceli dieťa a bola som aj v CAR a tam všetko v poriadku tak mi jediné len ta žľaza zostáva. Už mám deti z predchádzajúceho vzťahu lenže vtedy som problémy nemala až po 30 začali vraj aj moja babka s tým mala problémy. Dá sa otehotnieť aj s tým alebo co mam robiť? Keďže z nášho okolia je plno a neberú nových pacientov len akútne prípady. Ďakujem za rady

sara07
Včera o 16:26

ja mam štitnu problemovu a mam deti
skus obvolat ine ambulancie, uprimne ano toto nie je akutny stav, možno ta niekde skorej objednaju do mesiaca no len musiš cestovat..
a si si ista že je len problém u teba ?

majamat
Včera o 16:52

aka je to mierne zvysena hodnota? predpokladam ide o TSH.
ide o to, ze endokrinologovia povazuju za problematicke vyssie hodnoty, no v CAR by chceli aby zeny boli nadstavene nielen na hodnoty v norme, ale dokonca v spodnej polovici normy, hoci horna polovica je stale v norme.
preto sa pytam.

ide o to, ze ak sa TSH zvysi mierne nad normu, ale T3,T4 su v norme, znamena to, ze stitna zlaza uvolnuje rezervne hormony. cize v zasade hormonov mas este dost. TSH hormon nevznika v stitnej zlaze, ale v hypofyze v mozgu a nepli funkciu ako hormony stitnej zlazy, slusi len na jendu vec- hypofyza nim prikazuje aby stitka viac pracovala. ta teda nasledne uvolni rezervu. samozrejme ak je dovod na to, ze je to zvysene, bude sa to zrejme zhorsovat,a le az casom,c o moze trvat aj roky,a le aj mesiace.