icon

Môžem byť neplodná, keď mám pravidelnú menštruáciu?

8. jan 2021

Baby, môžem byt neplodná aj keď mám pravidelnú menštruáciu? Ovuláciu mám tiež pravidelnú a on je v poriadku, bol na vyšetreniach. Priateľ ma 24 a ja 22. S priateľom sa snažíme už 2roky a nič :( podľa mojej gynekologicky je všetko v poriadku a ja vazne neviem teda kde je problem:(

martinaju
8. jan 2021

@mimka124 ano presne tak. Mne zistili nepriechodne vajicovody na hyfosy. V tom pripade je moznost len ivf.
Este sa mozes pokusit ist na laparku kde sa ich budu snazit spriechodnit ale niekedy sa to nepodari a ked sa j podari nikto ti nezaruci na ako dlho.

martinaju
8. jan 2021

@desore no len tym co ste jej poradila tak sa bude stresovat v 38+ a ako mozete povedat ze v 24 rokoch niekto nie je zrely? Zaleží od človeka. Nie každý ma v hlave blbosti v takomto veku a ja poznam neskutočne vela parov co skoncili v car aj mladsi a mali problem.

A co vela dám nepochopilo?
Odpovedali ste toto na status co slecna/pani pisala ze ma rovnake problemy. Ako co je na tom nenormalne, že ma viac žien rovnaky problem? V car som stretla dve ženx ktore maju rovnaky problem ako aj ja.
A 100% som ovulaciu mavala ja som chodila na folikulometriu. Hormony v poriadku (kontrolovane u mojho gyn. aj v car) AMH v poriadku. Vo feburari ziatili polyp ten sa odstranil ms stale ako hodinky, ovulacia potvrdena na folikulometrii. Tak mi moj gyn. odporucil hyfosy a zistil sa problem. Pred tymto vsetkym bol partner na spermiograme, kde zistili len o 2% znizenu pohyblivost na opakovanom spermiograme po brani vitaminov mal všetko v poriadku.

sono2
Autor odpoveď zmazal
mimka124
8. jan 2021

@desore nejak som sa stratila, ci si si ma pomylila?

mimka124
8. jan 2021

@martinaju povodne som mala ist na laparku, lenze kvoli korone mi 2x zrusili termin a teda neviem na com som, preto hyfosy... ja sa tak bojim, ze to bude fakt pravda a pritom syna sme mali razdva... a vam sa podarilo mat babo?

jakubrianka
8. jan 2021

@bambulienka25 akú hematologickú chorobu máš na mysli?

mimka124
8. jan 2021

@sono2 nepotesila si ma, uz teraz mam hlavu v smutku, lebo sa nam nedari cez rok a pol a moj gynekolog tiez len, ze nemame tlacit na pilu a HP mam v poriadku, manzel spermiogram ok... ms na cas kazdy mesiac, este aj ovulacia na cas kazdy mesiac, aj podla bazalnej, aj podla testov...a to po laparke sa ti podarilo otehu? ja sa na laparku momentalne asi nedostanem kvoli zlej situacii s koronou

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
martinaju
8. jan 2021

@mimka124 my sme prirodzene babo mat nemohli tym ze mam obydva vajicovody nepriechodne ale v car pomôžu len si treba vybrat take kde nie si pre nich len cislo ktore bude platit a cim viac tym lepsie...to je dolezite ale ked uz jedno babo mate mozno bude problem inde

mimka124
8. jan 2021

@martinaju uz sme objednani obaja do car, tak uvidim, co zistia, lebo moj gynekolog mi velmi nepomohol...maleho som mala sekciou, tak sa bojim, ci mi nieco zle nezosili, pripadne zrasty a tak...

jakubrianka
8. jan 2021

@desore a kto bude robiť na tvoj dôchodok keď mladí nebudú zakladať rodiny?? Mne sa oáči že sú zrelí a neriešia len materiálny svet.
Deti by mali mať ľudia keď sú mladí, tak to príroda zaruadila. Skôr uživíš a postaráš sa o puvertiaka ako 40tnik ako 60tnik ktorého už nikto v práci nechce. Toľko k tomu ty múdra.

martinaju
8. jan 2021

@mimka124 pripadne odporučia hysteroskopiu kde pozru kamerou maternicu urcite viac uvidia ako cez sono plus môžu zobrať vzorku 🙂 držím palce nech ti to dobre všetko dopadne a čo najskor čakáš babo 🙂

mimka124
8. jan 2021

@martinaju dakujem, si mila 🙂 aj ja Ti to prajem 🙂 som rozhodnuta ist do toho a zistit, kde je problem, lebo doteraz to bolo z kazdej strany, len, ze sa mame ukludnit a ono to pride, ale ja tusim, ze je niekde problem a asi dost velky...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
jakubrianka
8. jan 2021

@bambulienka25 má to vplyv na otehotnenie? Na donosenie áno...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
jakubrianka
8. jan 2021

@bambulienka25 ja tú diagnózu poznám dobre ;), len sa pýtam či máš info že by bránila otehotneniu a nemusí to byť Leiden faktor len ;)

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
jakubrianka
8. jan 2021

@bambulienka25 vyznám ale všetky tu píšete hematológiu. Tak rozmýšľam či taká trombofilná porucha bráni otehotnieť.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
jakubrianka
8. jan 2021

@bambulienka25 ďakujem za vysvetlenie, nevedela som že trombofilná porucha môže spôsobiť problém s uhniezdením oplodneného vajíčka 🤨

petamich
8. jan 2021

@jakubrianka dvakrat som mala biochemicke (potrat v 6tt), tehotenske hormony mi zahustuju krv a bud sa teda neuhniezdi alebo sa upchaju vlasocnice, ktore "drobca" vyzivuju kym sa vyvinie placenta a v oboch pripadoch sa neudrzi
a to biochemicke si zial niekedy zena ani nevsimne, par dni meska menzes, ked sa aktivne nesnazis alebo nepravidelny cyklus, tak ani nevies a zrazu pride silnejsia MS :(
a teda podla hematologicky je to casty jav resp. relativne casta pricina potratov v skorom stadiu tehotenstva a sposobuju to aj menej zavazne hematologicke mutacie/poruchy ako je napr. leiden (ten skor je nebezpecny neskor ako v pociatku)

jakubrianka
8. jan 2021

@petamich ďakujem za info 😊

petamich
8. jan 2021

@jakubrianka keby nezazijem ani netusim 🙂 snad vsetko nam kontrolovali ALE toto je podla mna este jedna z tych "lepsich" pricin, v zasade jednoducho riesitelny problem aspon my sa tak na to pozeram ale samozrejme to vobec nemusi byt autorkin pripad a nechcem ju zbytocne strasit, pekny vecer este alebo dobru noc 😀

martinaju
9. jan 2021

Mutacia skor brani k donoseniu ako k uhniezdeniu. Cize problem nastava hlavne okolo 10-12tt kedy sa môže uchat cievka a bábätko prestane byť vyživované. Takže nie mutácia nebráni nejako otehoteniu každá druhá žena ma mutáciu a otehotejú ani nevedia ako. Problém s uhniezdovaním robia skôr lepivé doštičky - tie vyšetruju len niekde. Nie každý hematolog vyšetruje lepivé doštičky 🙂

desore
9. jan 2021

@jakubrianka Urcite som mudrejsia ako ty. Keby si mala filipa, tak by si vedela, ze na tuto moznost sa nespoliehas.

jakubrianka
9. jan 2021

@desore v dnešnej dobe, keď 3/4 párov má problém otehotnieť je už len aké rozumné čakať do 30tky?!? Partneri s ktorými si človek chce založiť rodinu nerastú na strome... inak otázka ani nestála či si má či nemá zakladať rodinu, tak nechápem...🤦🏻‍♀️.

sono2
Autor odpoveď zmazal