icon

Môžem otehotnieť pri 60-dňovom cykle?

10. dec 2025

Môžem otehotnieť pri 60 dňovom cykle?V pondelok som objednaná už gynekológovi rok sa nedarí. Cyklus sa mi takto predĺžil bohužiaľ po pôrode už za neupravil. Tie žienky čo ste mali takto dlhý cyklus akú liečbu ste dostali ? A ešte otázka dnes som dostala menzes na 58DC bude sa dať v pondelok spraviť hormonálny profil keď budem 6DC ?

anonym_314e42
10. dec 2025

Ano mozes. Ide o to, ci ovulujes a samozrejme ci nemate nejaky iny problem. A nie ci je to 14DC alebo 40. Samo o sebe dlhy cyklus prekazka nie je.

anonym_04a99f
10. dec 2025

Ja mám celý život veľmi nepravidelný. Nikdy neviem kedy mi menštruácia príde. Raz po 2 mesiacoch, niekedy aj po 3 mesiacoch. A pri takomto cykle som otehotnela behom 4 mesiacov ako sme sa začali snažiť. A v tej dobe som nemala žiadnu liečbu nasadenú. Takže možné to je ale určite aj zajdi za gynekológom. Ja ale napr okrem rozhodeneho hormonálneho profilu nemám žiadnu inú diagnózu.

zuzanaete
10. dec 2025

Dlzka cyklu nie je dolezita. Dolezita je ovulacia a dostatocne dlha lutealna faza.

anonym_4a4637
11. dec 2025

@anonym_autor ano ja som pri takom cykle otehotnela momentalne som tehotna 🙂 len teda doktor stale chcel pocitat tyzdne podla poslednej menštruácie a az potom potvrdil ze to naozaj nesedi a vypočítal to podla velkosti plodu

autor
11. dec 2025
@anonym_4a4637

@anonym_autor ano ja som pri takom cykle otehotnela momentalne som tehotna 🙂 len teda doktor stale chcel pocitat tyzdne podla poslednej menštruácie a az potom potvrdil ze to naozaj nesedi a vypočítal to podla velkosti plodu

@anonym_4a4637 a prosím ako dlho ste sa snažili ? Ako si vedela, že ovulujes ? Merala si BT ? Ja neviem či vôbec ovulujem. Rok sa nedarí.

anonym_4a4637
11. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_4a4637 a prosím ako dlho ste sa snažili ? Ako si vedela, že ovulujes ? Merala si BT ? Ja neviem či vôbec ovulujem. Rok sa nedarí.

@anonym_autor snažili sme sa rok, nevedela som doktor mi nasadil metformin kedže mam PCOS a tak po 2 mesiacoch brania asi zabral, mali sme sex každý 2 den a verili ze sa trafime 🙂 ak by sa este dalsi rok nedarilo uz by som sla do centra

maryetta
11. dec 2025

Ja som prave pred porodom mala uplne nepravidelnu ms. Ale vedela som (hlavne podla hlienu a bolest vajecnika) ze kedy je ovulacia. Co vlastne mi aj dr potvrdil.
A podobne aj v tehotenstve rozdiel terminu podla ms a podla velkosti plodu bol skoro 3 tyzdne.
Dr ale vedel ze ms hola nepravidelna. Drzal sa toho druheho terminu a aj presne na den sa syn narodil.
Potom po porode sa mi cyklus krásne upravil.
Dolezitec je teda odsledovat si ovulaciu-ja si aj zapisujem.

gabrielamodrykonik
15. dec 2025

@anonym_autor Samozrejme, ze mozes otehotniet, ak mas menstruaciu je velmi pravdepodobne, ze ovulacia u teba prebieha, len je niekde cca v polovicu tvojho 60 dnoveho cyklu. Nakup si ovulacne testy a skus si ju jeden cyklus sama odsledovat. One step ma 50 ks balenie za 15,- E. Prvych desat dni po menstruacii nemusis testovat. Potom testuj kazdy den v rovnakom case a sleduj ako sa tvoj cyklus sprava a kedy najpravdepodobnejsie prebehla ovulacia. Niektore dva, tri dni po sebe mozes mat cca rovnako silne testy s kontrolnou ciarkou a znamena to, ze je to lh peek a ovulacia prebehne do cca 36 hodin od prveho pozitivneho ovulacneho testu.

zuzanaete
15. dec 2025
@gabrielamodrykonik

@anonym_autor Samozrejme, ze mozes otehotniet, ak mas menstruaciu je velmi pravdepodobne, ze ovulacia u teba prebieha, len je niekde cca v polovicu tvojho 60 dnoveho cyklu. Nakup si ovulacne testy a skus si ju jeden cyklus sama odsledovat. One step ma 50 ks balenie za 15,- E. Prvych desat dni po menstruacii nemusis testovat. Potom testuj kazdy den v rovnakom case a sleduj ako sa tvoj cyklus sprava a kedy najpravdepodobnejsie prebehla ovulacia. Niektore dva, tri dni po sebe mozes mat cca rovnako silne testy s kontrolnou ciarkou a znamena to, ze je to lh peek a ovulacia prebehne do cca 36 hodin od prveho pozitivneho ovulacneho testu.

@gabrielamodrykonik Pri 60 dnovom cykle nie je ovulacia cca v strede, ale o dost neskor. Lutealna faza je cca 14 dni, nie 30.

gabrielamodrykonik
Autor odpoveď zmazal
gabrielamodrykonik
15. dec 2025
@zuzanaete

@gabrielamodrykonik Pri 60 dnovom cykle nie je ovulacia cca v strede, ale o dost neskor. Lutealna faza je cca 14 dni, nie 30.

@zuzanaete Pozerala som to a mas pravdu, lutealna faza byva cca rovnaka aj pri zenach s dlhsim cyklom 14-16 dni, ale samozrejme, ak chce vediet, kedy prebehla ovulacia, musi si jeden cyklus odsledovat cely.

terry658
15. dec 2025

@anonym_autor jasné že môžeš otehotnieť. Mám hneď niekoľko takých detí. Len si nedávaj progesterón pred ovuláciou ak ti ho doktor nasadí. Mne sa darilo zistiť ovuláciu aj meraním teploty.

autor
15. dec 2025

Dnes som bola u gynekológa a vraj si myslí, že mám PCOS. Kôli tým dlhým cyklom
Bral mi základné hormóny, krvný obraz a inzulínovú rezistenciu. Bojím sa výsledkou a že nebudem môcť otehotnieť, keď to bude naozaj to 😢

sisska96
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor však sexujte aspoň 2krat za týždeň a hotovo

autor
15. dec 2025
@sisska96

@anonym_autor však sexujte aspoň 2krat za týždeň a hotovo

@sisska96 sexujeme každý druhý, tretí deň a nic

gabrielamodrykonik
15. dec 2025
@anonym_autor

Dnes som bola u gynekológa a vraj si myslí, že mám PCOS. Kôli tým dlhým cyklom
Bral mi základné hormóny, krvný obraz a inzulínovú rezistenciu. Bojím sa výsledkou a že nebudem môcť otehotnieť, keď to bude naozaj to 😢

@anonym_autor Aj ked to bude to, tak stale je sanca, ze mozes otehotniet, lebo mavas menstrucia a tak je velka sanca, ze mavas aj ovulaciu. Len si jeden cely cyklus odsleduj ovulaciu aspon ovulacnymi testmi, najvacsia sanca je, ak sexujes aspon tie tri dni, kedy ti vyjdu ovulacne testy pozitivne a plus deden den pred a aj jeden den potom. Niekto vravi, ze staci sexovat kazdy druhy den. Len ked si budes jeden cyklus sledovat, tak vtedy neuzivaj ziadne lieky. Uvidis, co ti vyjde z hormonalneho profilu a ake lieky ti nasadi lekar, ale asi by som ich zacala brat az po aspon jednom odsledovanom cykle bez liekov.

sisska96
Včera o 11:52
@anonym_autor

@anonym_autor tak potom potrebuje čas,lebo tým pádom určite máte sex aj počas ovu alebo máte starší biologický vek. Lebo niektoí sexujú iba keď si myslia že majú ovuláciu. A keď nie tak máte aspoň jedno. Niekomu ani jedno sa nezadarí

babi2345
Dnes o 03:21
@anonym_autor

@anonym_autor ja som tiež mala len 4,5x do roka ms. A hneď po mesiaci som ostala tehotná. Snažili sme sa každé 3 dní a po 2 mesiacoch som robila test a bol pozitívny. Už sme mali 4tyzdnov. Nevedela som kedy mam ovulku. Ale ak by sa mi nedarilo určite by som robila ovulacne testy, aby som zachytila ovulku. Ak aj tak by nešlo, tak gynekológ dáva injekcie, aby vyvolal ovulku. Ttrba sa s ním dohodnúť o liečbe. Ak je neochotny, nájsť iného gyn. A inak keď ovulku mate potvrdenú na sono u gynekológa 2,3 mesiace po sebe a aj tak sa nedarí, by som dala skontrolovať u endokrinológa tsh, ci sú vajcovody priechodne, u muža rozšírený spermiogram tiež. Podľa veku, by som nečakala veľa, hlavne keď už rok sa nedarí. Veľa šťastia 🤞🤞🤞