Na ktorý deň deň po ovulácii sa začína tvoriť hCG?
Som maximalne frustrovana, cely rok same biochemicke tehotenstva. Našla som si sukromnu kliniku a začinam to riesit, hormonlny profil, spermiogram atd. Co je však zaujimave je, že 21 a 23 som mala s priatelom súlož, 22 až 23 vychadzali pozitivne ovu testy. Včera som si urobila tehu test clear blue, a vyšiel slabo pozitivny. Bola som včera na rozne odbery hcg negativne. Je tu vobec nejaka šanca tehotenstva. Ja už ničomu nerozumiem.
HCG sa začína tvoriť hneď po oplodnení, pokiaľ myslíš kedy ho "vidno" (laboratórium vyhodnotí ako pozitívnu hodnotu) je u každého individuálne spravidla najneskôr 10.den po by malo byť. Ale v krvi sa vždy ukáže skôr ako z moču takže pravdepodobne clearblue ti zle ukázal výsledok.
chapem
takže je uplne skoro sa tym zaoberat, ešte aj keby sa podarilo, tak
nič sa nestihlo uhniezdit, správne?
@atomiclena presne tak keby aj ukáže ešte nemusíš mat uhniezdene a tak isto aj hcg ukáže už hodnotu ale ja som napríklad bola úplne na začiatku tehotenstva kde mi hcg ukazal nízku hodnotu o týždeň nato už oveľa vyššiu ale stále som bola sledovala každý týždeň či sa ubniezdilo aby to nebolo MM,ale hcg sa stúpnujuje veľmi rýchlo mne brali dva krat krv druhé som mala dosť vysoké takze to vyzeralo na dobre ceste potom uz len cez sono povedali další týždeň že sa uhniezdilo a na nejaký 6tt bolo prvý krat vidieť srdiečko že bije …držím pršteky nech sa zadarí ..
@atomiclena ano zatial ziadne, ale to skutocne je tym, ze je skoro.
dievčata minuly mesiac ked mi zase došla menštruacia som sa rozplakala, najhoršie su tie biochemicke tehu, krasne testy a paličky a potom nič. Fakt sa snažime už dlho, ovulacia bola okolo 23, sex 21.1 a 23.1. Menštruaciu mam dostat o 4 dni, už si to tehu fakt zaslužim. Psychicky ma to vyčerpava a boli na srdiečku ako ženu. Tak strašne si prajem, aby to tento raz vyšlo
@anjelicek26
@atomiclena presne tak, ja som mala sex 23.1., pozitivny ovu test 24.1., 25.1. ovu (podla bazalnej teploty to tak vyzera, este sa ukaze dalsie dni), takze som 3 dni po ovu, testovat budem tak o 8 dni, skor tazko nieco zachyti test. Pri tretom babatku som to mala rovnako, test bol pozitivny na 11-ty den od ovu a na 13-ty den od sexu.
No, nie ze by sme chceli stvrte, ale ovu som mavala okolo 20.dna a teraz uuuups. No tak uvidim, len ja beriem lieky, ktore sa v tehu nesmu, tak budem testovat aj skor, ale 3 dni po ovu je fakt skoro 😅
@atomiclena chapem Ta, len toto nijak neovplyvnis tym chcenim a skorym robenim testov. Drzim palce, aby Vam to vyslo 🙏
@nevenka jasne, že je ale ženam prirodzene hrabe už na hlavu z toho ako mne
@nevenka tak si dame vediet kto jak dopadol 🙂
A bola si si dát vyšetriť progesterón? Lebo keď to rátam tak más druhu fázu cyklu len 9 dni a to je neskutočne krátko... Minimum je tých 11 dni a už to je na hranici..
@anjelicek26 hore moje výsledky všetkého co dala gynekologicka vyšetriť
@atomiclena ale toto sa robi v ramci hormonalneho profilu, odber par dni po ovulacii myslim. Toto nie je komplet moja parketa, nikdy sme to nastastie nemuseli riesit, ale teraz tehotnej (o babatko sme aj tak prisli) mi predpisal lekar progesteron tak som vobec zistovala, co to je... a je to teda aj na udrzanie dlhsej lutealnej fazy, teda dat babatku dlhsie cas sa zahniezdit a telu si uvedomit, ze je tehotne, kym ho vyplachne dalsia menstruacia. 9 dni je strasne malo, o tomto sa treba s lekarom fakt porozpravat.
@anjelicek26 kto vie možno ma problém partner, ide na spermiogram
@atomiclena Ak sa vajicko oplodni, tak putuje vo vajcovode okolo 6 dni a potom sa uhniezduje tak 3 dni, takze prve Hcg z krvi bude asi 9-10 dni po ovulacii.
@andreatytler tak nebudem míňať peniaze na test
y, menzes mam mat za tri dni, a zatiaľ žiadne pms ani naliate prsia nič pričom mňa vždy už 10dni pred boleli a boli naliate. Takže vôbec žiadne pms co je brutálne divne. Testnem sa najskôr v deň ms, ved možno aj dostanem ms uvidíme v utorok. Neviem aký test kúpiť, ja dôverujem clear blue

@atomiclena ale tie clearblue s modrou ciarkou tie 5 dni skor ci ako sa volaju, tie duchuju stale, skus ine testy... este som nevidela s tych ziaden, co by tu ciarku nemal... ovulacne testy znamenaju ovulaciu o 12-48h takze aj keby mas 22ho uplne ultra super ovulaciu a upltra super uhniezdenie na siesty den(dnes - co ma len 5% zien tak skoro), tak aj potom hcg stupa na uroven dalsi den je - 2, potom dalsi den 4, potom 8/16 a potom to uz ide rychlo... takze kup lepsie testy, tehotna byt nemozes este... nie tak, aby to chytil test...