Nedarí sa mi otehotnieť. Prosíme o modlitbu za bábätko
Ahojte, s manzelom sa snazime nejaky ten cas o mimco a nedari sa nam. ak je nás takych viac spojme sa silou modlitby a nase prosby iste budu vyslysane.
@slasima a nádej nám dáva silu, a spolu s láskou to všetko zvládneme,,, 🙂
@danu ja zdieľam názor týchto maminiek, a bol to i môj prípad, kde pomohla modlitba, a práve som príspevkami bránila túto myšlienku modlitby pred provokatérkami, a predsa ste i moje príspevky zmazali, teraz už len vidno moje meno a to, že príspevok je zmazaný, ale nie to, že som modlitbu bránila a pritom nijak neprovokovala, len protiargumentovala na výpady. "Ďakujem" teda za zmazanie.
nedá mi nenapísať
nechcem nikomu do toho zasahovať aký má k tejto téme postoj, a želám aby Vám to pomohlo a dopadlo všetko dobre ale ked som si čítala príspevky tak mi to jednoducho nedá napísať skúsenosť
celý život som nikomu nič zlé nerobila, ani môj partner správame sa podľa ako sa vraví desatora a slušne a ochotne komu môžeme pomôžeme a predsa sme si obaja prešli strašne veľa a ja ešte viac zlého a ťažkého a často som sa pýtala prečo, často som sa modlila tak vrúcne ako sa len dalo a bohužial aj naposledy ked som znovu prišla o dieťatko a ešte tak že už ani nemôžem mať a koľko som sa v slzách a pokore namodlila všetkého možného, sviečok napálila a kto ma vyslyšal nik, naopak stále nejaký problém s niečím a podobne.
Nech je akokolvek a preto píšem že mi to nedá a želám Vám aby to vyšlo že ja už neverím proste že modlitba pomôže .
skôr sa obrátiť s riešením dôvodu prečo sa nedá a ak sa aj potom podarí stále je to len o prírode a človek sa môže modliť kolko chce tá si urobí svoje.
dúfam že ma za to nedáte pod zem je to len môj názor po skúsenostiach.
@veronkaj
Velmi pekne si to napisala. Mudri ludia hovoria, ze Pan Boh nezasahuje do osudov nas, ludi. Vela veci je jednoducho tak, ako je. Samozrejme vsetci verime, ze vzdy je nadej. Inak by sa nedalo zit. Tiez mame ako rodina uz vselico bolave za sebou. Teraz mam tiez tazke obdobie, cakam do piatku na ortiel, pretoze moje babatko v brusku nerastie. Priroda velakrat zariadi veci inak, ako si ich my vymodlujeme. Asi to tak ma byt! Drzim Ti palce, aby Ti zivot nadelil uz len radost!!!
@odrik Ďakujem
aj ja želám len to všetko dobré a viem si predstaviť ako sa cítiš
a je to pravda, zažila som v živote strašne veľa nepríjmeného a ťažkého a keby tu nebola takáto téma a bolo dovolené napíšem výstižnú vetu zo života že kto má šťastie v živote,
pritom poznám veľa prípadov ľudí, ktorý chodia na spovede, bohoslužby modlia sa a potom stvárajú veci aké normálne ani človeka nenapadnú,
ked je človeku ťažko alebo má strach, obavu vtedy sa ešte viac snaží modliť, veriť, dúfať a snaží sa mať vieru do poslednej sekundy kým príde realita ktorá potvrdí pravdu taká je v skutočnosti bez príkras takú ako naozaj veci a deje sú vtedy keď sa to nedá ďalej odkladať, potom príde prepad viery, výčitky voči samému seba často sa obviňujeme že sme si to možno spôsobili samy, beznádej a strašné prázdno, sklamanie.
potom po čase človeka tá naj najväčšia bolesť prejde a začne uvažovať reálnejšie a snaží sa to pochopiť ale nech urobí čokolvek a času uplynie akékolvek množstvo na určité veci človek spomína s bolesťou na duši a slzami v očiach . 😔
@veronkaj
Si skvely clovek. Som stastna, ze su na svete este takyto ludia. A vies preco robia mnohi "veriaci" tolko hriechov? ved sa z nich pekne vyspovedaju. A znovu maju podla nich ciste svedomie. Ja verim, ze mnohi ludia, ktori navstevuju kostol, su vynimocni, ale mnohi su aj zli. Dobry clovek nie je ten, ktory chodi pravidelne do kostola a modli sa na kolenach! Hodnota cloveka sa hodnoti niecim inym! Mam okolo seba vela VELKYCH ludi. Ti sa nemusia zviditelnovat v kostoloch! Ti maju dusu a srdce!!! Strasne Ti prajem len to dobre! Ja verim v co verim a hlavne v dobrotu a cestnost ludi okolo seba. Ela stastia a skvelych ludi okolo!
@lolitka25
Joj, nech sa len podari!!! Budem na Teba mooooc mysliet a posuvat Ti energiu, aby to vyslo, strasne by som sa s Tebou tesila! A dakujem za povzbudenie! Bohuzial mam pocit, ze moj strasne dobry pan doktor tak stasne chce, aby to bolo dobre, a aby som to babatko mala, ze tu kyretaz odklada, pokial sa len da! Je zlaty, ja viem, ze pre dobreho a citliveho lekara je to tiez tazke! Drz sa! Myslim!
@odrik
@veronkaj ahojte dievcata, trochu ste mi dodali odvahu priamejsie sa zapojit do tejto diskusie. ja som tiez veriaca, hoci mozno svojim, inym spôsobom. tiez sa dlho snazime o babatko, co vyustilo az do IVF (neuspesneho). zaregistrovala som nazory, ze je to hriech, no az potom som citala, ze to je podobne ako potrat, smrtelny hriech atd... a poviem vam, ze cela nasa cirkev ma trochu v tomto sklamala. nie trochu, ale dost. ved s takym dobrym umyslom ako toto som snad este nic v zivote nerobila...
tolko parov, co stretavam v centre,... tolko trapenia, nadeji, ocakavani, sklamania.... vypatie vsetkych sil, aj poslednych.... psychicky, fyzicky a financne ani nehovorim. ake to mame samo o sebe tazke, kolko namahy a lasky preukazujeme. a za to nas cirkev odsudi? vsetci ti ludia, pary, ktore to spolu prezivaju, su si verni a miluju sa, su snad horsi ako ti, co sa rozvadzaju, podvadzaju alebo rovnaki ako ti, co idu na potrat????
preco by to malo byt nieco zle? to by museli byt aj transplantacie, operacie,... a ine zasahy do zivota. ved aj tak to musi Boh pozehnat, inak sa ani umele oplodnenie nepodari, coho som prikladom.
nestratila som vieru, aj sa pomodlim, aj do kostola idem, hoci nie pravidelne. no uz sa necitim taka sucast cirkvi, kedze sa bojim ist na spoved. ako môzem olutovat nieco, co ma mozno privedie k vytuzenemu dietatku?
@mabumi
Krasne slova! Samozrejme, ze aj ja si do kostola zajdem! Ale za Tym tam Niekym hore, comu si verim ja a uprimne. Nie preto, ze som katolicka. A nejdem tam za knazom, Bibliu a Katechizmus si predsa kazdy moze precitat doma. A moralne zasady a pravidla nam v zivote predsa nikomu nepredstavil kostol, ale nasa milovana rodina! Kazda fungujuca rodina predsa uci dieta desatoro aj bez toho, aby chodili do kostola! Ja som mala velmi negativne skusenosti hlavne pri spovediach. A potom som si povedala: " Kto dal pravo tomu za tou stenou ma sudit?" A kazat mi, co mam robit? A ktory Boh mu povedal, ze ma kazat, ze umele oplodnenie je zle!!! Mna cirkev tiez sklamala, hoci poznam vela uzasnych knazov, ktori sa venuju svojej praci a praci s detmi s laskou a uprimne! Prosim Ta vydrz, moja priatelka otehotnela na 4. pokus v Bratislave. Uz ma rocneho chlapceka. Cirkev mila, pridte sa niekto pozriet na tych prestastnych rodicov!!! Myslim na Teba, prajem Ti vsetko len to dobre!!! A uvidis, dietatko bude!!!!!
@mabumi ano je to tak kolko ľudí tolko názoru,
pred chvílou som odpísala ale neprešlo mi to a nakoniec možno aj dobre lebo som napísala v podstate to že všetko má dve strany a v stručnosti prečo by mala cirkev odsudzovať niekoho kto sa rozviedol, išiel na potrat, alebo IVF ked potom každý môže povedať otázku aj z inej strany ved:
- kto sa rozviedol - musí sa starať o to viac sám má viac povinností aj všetko voči dieťaťu hlavne a prečo mu teda osud dal do cesty niekoho kto sa tak zachoval že bolo lepšie sa rozísť
- išiel na potrat - dôvod nie je teraz podstatný ale to že prečo mu dal ten hore také požehnanie ked vedel že na to nemá podmienky alebo že ho nechce a nedá ho radšej tým, ktorý po ňom túžia celým srdcom a denne sa zaň modlia
- potratí - prečo dáva dar boží a vyvolá radosť nastávajúcich rodičov a potom si to dieťatko povolá znovu k sebe pri potrate, chorobe, autonehode
- IVF - keby to čo je hore a príroda nechcela aby také dieťa prežilo nikdy by sa tak nestalo ale opak je pravdou
a tak by sme mohli ísť k hocičomu, všetko má minmálne dve strany a dve riešenia a tak každého vec viery je jeho vecou a každého rozhodnutie v daný moment jeho roznodnutím či správnym ukáže čas.
takže preto si myslím, že nik nemá právo niekoho odsudzovať - nikto
@veronkaj ano, to mas pravdu. ale ja som to tak nemyslela, ze by som odsudzovala niekoho kto sa rozviedol alebo isiel na potrat alebo ine. teda niekto ma poburuje, ano, ale zalezi vsetko od dôvodov kto ich ake ma. kazde rozhodnutie môze byt velmi tazke pre toho konkretneho cloveka.
myslela som to vo vseobecnosti, ze dokazem pochopit ak cirkev zakazuje potraty ak je dieta aj matka zdrave. ale nedokazem pochopit, ako to môze porovnavat so snahou priviest na svet novy zivot. podla mna toto nie je Bozia vôla. neviem.
@mabumi viem ako si to myslela, a chápem ja som to napísala tak všeobecne
vieš napríklad mňa aj mama odsudzovala a známy v dedine za to že som sa rozviedla a volali má tá rozvedená a až časom ked mama videla aké to je sa o všetko starať sama a nahrádzať v rodine 2x lásku aj starosť a všetko a že som nakoniec zvládla veci aj viac ako manželstvá tak potom zmenila názor.
ja len tak všeobecne že nič nie je také ako sa na prvý pohľad zdá a všetko má pre aj proti a že naozaj nemá nik právo súdiť alebo odsudzovať niekoho naozaj nik ale toto sú všetko také debaty na strašne dlho a každý človek má svoj názor a svoje pocity
a ja tiež pravidelne zapalujem sviečky za svojich anjelikov aj za svojho ocka aj za babku a pomodlím sa nad hrobom a aj vtedy ked sa bojím nie o seba ale o niekoho koho mám rada.
@veronkaj no chapem ze sa ta to dotklo. ja poznam vela rozvedenych ludi, o ktorych sile a dobrote nepochybujem. ale davala som za priklad tie pary, nie jednotlivcov, ktori sa spolocne tak snazia, tolko obetuju... lubia sa... zeby to nebolo mile Bohu? nie snad milsie ako ked si dvaja ublizuju az to musi dôjst k rozvodu? ked sa podvadzaju, osocuju...? o tom som hovorila. neodsudzujem nikoho, lebo viem aj sama, ake to je ked ta ludia zaskatulkuju len preto, ze vyzeras na prvy pohlad ina ako sa v skutocnosti citis. prezivam to stale. a biblia ti kaze hladat utechu v cirkvi. a co ked ta ta vyluci kvôli tomu, o com si presvedcena, ze tym nerobis nic zle?
AHOJTE.Neviem ci tu este niekto chodite kedze posledny prispevok tu bol dany 10.maja 2011.Ale ak ano tak aj my by sme chceli babätko a zatial sa nam nedari cca 8mesiacov a tak som vas chcela poprosit ci ak tu este niekto chodite by ste aj nas nezahrnuli do vasich modlitieb.Vopred dakujem 🙂
@ennynka zabrúsila som sem náhodou, pomodlím sa za Teba, my sme sa tiež modlili a Boží Dar prišiel, ale samozrejme čo to sme sa aj pričinili 😉 Dočítala som sa v jednej gyn.poradni, že treba mať pohlavný styk najmenej každý druhý deň, pekne celý mesiac, aby boli aktívne spermie neustále prítomné, a vtedy ako to nevyjde treba už riešiť plodnosť/neplodnosť.
@adriku @maja1982 baby mne sa paci toto video,ked budete mat cas tak si to kuknite
https://www.youtube.com/watch?v=SSpYSL65CQ4@ennynka no nám to vyšlo hneď keď sme začali každý druhý deň a keď sme mali čas aj každý deň. Vraj ak sa rok nedarí, treba nejako riešiť, ale nečakaj, navštív nejakého homeopata, ale MUDr., ktorý sa venuje alternatívnej medicíne, urob si očistnú kúru - odparazitovanie a odplesnenie organizmu, jedz spirulinu alebo zelený jačmeň, určite jedz už teraz kyselinu listovú.... možno to je psychosomatický problém, inak nehľadaj chybu iba v sebe, nech sa pekne stará o svoj organizmus aj partner, možno má iba lenivé spermie 🙂 ja osobne by som začala stravou a doplnkami výživy na prírodnej báze. inak počula som dobré referencie na pána Bielika https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/liecitel-pavel-bielik-skusenosti/
jej a skús brušné tance, nás na brušných tancoch lektorka veľmi upozorňovala, že tie čo nechcú otehotnieť nech sa vyhýbajú konkrétnym prvkom tanca, lebo niektoré mimoriadne prekrvujú oblasť pánvy čo podporuje otehotnenie.
ahojte chcela by som sa tiež pripojiť a prosím o modlitby, nedarí sa nám otehotnieť
Ahojte veriace mamičky. Ja už mám doma krásnu knižôčku s modlitbami presne pre tehotné mamičky. Tu z modrého koníka a volá sa "Modlitbičky pre tehotné mamičky".

viera posilnuje nadej 🙂 🙂