icon

Nemám dieťa a začínam byť frustrovaná

23. feb 2021

dobry den mile zienky, mam kratko po 30 tke, partner je o 12 rokov starsi, mame nechraneny styk dost pravidelne, prajeme si dietatko a zatial sa nam nepostastilo. Prvych par mesiacov som to brala tak, ze je to uplne normalne, nic som si z toho nerobila, ale od 11.mesiaca snazenia som to zacala riesit s mojim gyn. zatial je podla neho vsetko v poriadku. Zacinam byt uz aj smutna/nervava je to uz rok a 2 mesiace. Najde sa tu aj nejaka zienka ktora otehotnela tiez nie bud hned alebo do roku, ale neskor svoje prve dieta? Tiez ste mali take pocity kym to nevyslo, ze sa to snad ani nepodari?
Viete, mam nejake zdr.problemy, dr mi odporuca co najskor otehotniet, partner je starsi, tak mam okrem tuzby aj racionalne dovody preco cas hraje proti mne.

momkah
23. feb 2021

My sme sa s mužom brali v 25 rokoch a tiež sa nám nedarilo mat babo. Boli sme aj 3x na umelej inseminacii a nič. Uz sme sa chystali na umele oplodnenie a bum, týždeň pred začatím stimulácie som zistila, že som tehotná a to prirodzene. Takže v 30-tich som porodila a teraz máme 4 a pol mesačného syna. Naša suseda je staršia o tri roky a ešte len tiež teraz čakajú prvé. A moja kolegyňa mala prvé v 40-tke. Takže skúste sa na to veľmi nesustredit a snažiť sa uvoľniť,nechať tomu voľný priebeh a verím,že to príde čoskoro samo. Držím palčeky 😉

luckalukas_1
23. feb 2021

partner nech ide na spermiogram.. mozno je problem unho🙂 ..ale niekedy sa proste len nedari, moj bratranec s manzelkou mali vselijake vysetrenia, obaja zdravi a nedarilo sa im 5 rokov, az potom sa podarilo 🙂 nam sa nedarilo 2 roky a ked manzel siel na spermiogram, skoro som odpadla, lebo nema v ejakulate ani jednu spermiu😣

misulienkamisa
23. feb 2021

Partner by mal ísť tiež na vyšetrenie, pre chlapov je to nepríjemné a hlavne majú strach že je vina v nich

karhu
23. feb 2021

dajte s prv obaja skontrolovat u lekara, bezna pehliadka nestaci

jaskolka
23. feb 2021

Vyšetriť partnera, spermiogram mal urobený? Často práve v tom je problém. Aj u mužov plodnosť klesá. Potom sú aj rôzne centra pre liečbu neplodnosti. Ja mam 37, otehotnela som po 8 mesiacoch snahy, bohužiaľ skončilo MA. Potom o 6 mesiacov som otehotnela opäť, už bez problémov bolo tehotenstvo, mame chlapčeka. Všeobecne sa berie, že po roku neúspešnej snahy už by mal par vyhľadať pomoc odborníkov.

jarnajar
23. feb 2021

32, trvalo to 1,5 r., spermiogram OK, mňa vyšetrenia čakali, no neuskutočnili sa, lebo som otehotnela. Druhé dieťa v 34 sa podarilo hneď.

autor
23. feb 2021

@luckalukas_1 ako riesite to, manzel ma taketo vysledky? Ja sa skor bojim jeho vysledkov. On chcel ist uz asi pred polrokom k dr, ja som mu povedala, nech to neriesi tak skoro, asi som nemala. Ale zdoverila som sa mu nedavno ked som opat dostala ms a hned sa aj objednal niekam na vysetrenie.

autor
23. feb 2021

@momkah to je velmi prijemne prekvapenie, tesim sa, ze sa vam zadarilo napokon bez pomoci lekarov 😊

autor
23. feb 2021

@misulienkamisa viacmenej asi ja nechcem pocut, ze je problem v nom, preto obieham ja lekarov so sebou, ale ako som pisala vyssie, rozhodol sa, ze ide pp vysetreniach aj on.

autor
23. feb 2021

@jaskolka dakujem za tvoj prispevok, partner je u objednany k urologovi, takze v blizkej dobe sa dozviem ake budu vysledky, trosku sa obavam.

mikasz
23. feb 2021

O syna sme sa snazili 4r, po vyse roku som to zacala riesit s mojou gyn, spravila kompletne vysetrenia, no ked sa aj nadalej nedarilo, tak sme navstivili car a az po ivf sa podarilo, co tiez nejaky cas trvalo.
Takze moja rada, dajte sa obaja vysetrit, hned, rok je uz dlha doba a partnerov vek hra proti vam
Ty:
-hormonalny profil, vratane AMH a TSH, vit.D
-folikulometria a priechodnost vajcovodov
-reprodukcna imunologia (ci napr.netvoris protilatky proti spermiam ci embryu) a hematologia
Partner: spermiogram a pohl.prenosne choroby

Ked budu vsetky vys.ok a aj tak sa nebude darit, smer car a poradit sa

autor
23. feb 2021

@jarnajar pozitivna sprava, dakujem. Kiezby to bol ak nas pripad 😊

autor
23. feb 2021

@mikasz ahoj, dakujem za tvoj prispevok.
Gyn mi spravil HP, aj 3x po sebe folikulometriu - vsetko Ok, naposledy mi vzal vytery na bakterie a vysli ze mam ureaplazmu, cize som nasadila od 1.dna ms atb na 10 dni a na 9.den mi spravi priechodnost pomocou hyfosy. Partner je objednany k urologovi, tak som zvedava, ake bude mat on vysledky.

luckalukas_1
23. feb 2021

no manzel ma na 10.marca naplanovanu operaciu Tesa(chirurgicky odber spermii) .. je to jedina nadej, ale tiez nie ista, lebo nevieme ci sa mu vobec tvoria spermie.. ale takejto diagnozi sa ty neboj, ma ju len 1% populacie muzov🙂

mikasz
23. feb 2021

Super,to znie fajn, niekedy naozaj staci malicko a da sa tomu pomoct. Popytaj ked tak este to tsh a hladinu vit.D, ak nemas, to byvaju tiez caste problemy a vedia sa lahko vyriesit.
Ak bude spg aj hyfosy ok, tak by som urcite dala vysetrit tu reprodukcnu a hematologiu, to ti vie dat gyn.vymenny listok
Urcite nasad aspon kys.listovu, drzim palce

autor
23. feb 2021

@luckalukas_1 drzim velmi palce, aby operacia dopadla dobre a v kratkom case sa vam zadarilo 😊

opi14
23. feb 2021

na ureaplazmu by ste mali brať ATB obaja. Aby ste si to opäť nedali naspäť. Avšak ísť na hyfosy musíš ked si úplne ok čo sa týka mykozy, zápalov a iných infekcií. Dúfam, že to nie je hned na 9 deň ked ešte užívaš ATB.

autor
23. feb 2021

@opi14 ja si tiez myslim, ze by sme mali obaja, ale gyn povedal, ze partner nie je jeho pacient a preto si ma dat vysetrit bakterie u urologa a nech mu nasadi on lieky. Cize ja teraz beriem atb a nemame mat styk - min.do hyfosy co je ano 9.den cize 9 dni od uzivania atb, gyn povedal, ze vtedy uz atb urcite zaberu.

opi14
23. feb 2021

tak to by som určite nemala styk.... ale to je neochota lekára. Nám môj gynekolog predpísal ATB pre oboch a na 15 dní, brali sme ich spoločne. Nám zabrali prvé antibiotiká, ale nie každý sa toho hned zbaví. Mne to príde celkom riskantné, ale snad doktor vie čo robí 🙂 Držím palce.

luckalukas_1
23. feb 2021

dakujem 🙏 nech sa podari aj vam🍀🍀🍀

autor
23. feb 2021

@opi14 dakujem pekne. Predchadzajuci gyn mi v minulosti dal lieky aj pre partnera, ale tento nechce o tom ani pocut. Len kym sa dostane partner k urologovi a spravi mu tie bakterie, to prejdu min 2 tyzdne, asi dovtedy nebudeme mat styk radsej 😏

miadi
23. feb 2021

A Mozno mu nic neni niekomu to len dlhsie trva . Je to o nacasovani. Vajicko je plodne len 12-24h a spermie putuju k nemu cca 12h .. Takze by ste mali polodit den dva pred ovulaciou. A koli spermiam je lepsie nie kazdy den ale kazdy druhy ., v idealnom nacasovani je sanca otehotniet iba 35%.

luckalukas_1
23. feb 2021

a teraz si predstavte, ze nejake nastrocne fenky na diskotekach otehotnia na hajzloch, s typkom co ho poznaju 10min. ..je to take nespravodliveeee

autor
23. feb 2021

@luckalukas_1 ja viem, kamaratky, spoluziacky otehotneli ani nevedeli ako, lenze mladsie ale zas ostali slobodne mami, neni im co zavidiet. vsetko m svoje plusy aj minusy. Ja a moje 2 naj kamaratky kt.mame stabilne vztahy, majetkove zabezpecenie, dobru pracu a t d sa trapime so snazenim. Ja sice najkratsie.

katkami123
23. feb 2021

Mojej dobrej kamarátke sa tiež nedarilo 2 roky a výsledky všetko mali v poriadku. Potom išli na 2 týždne na dovolenku a zadarilo sa.

lenkakravcova
23. feb 2021

@luckalukas_1 No ono je to zčasti tým ze dnes sa zvykne tehotenstvo odkladať a odkladať (aby bol dom dokončený.. Atď atď) a čím vyšší vek, tým to ide horšie.
Nazývať ženy ktoré otehotneju na diskotéke fenkami je dosť scestné,, nehovorím ze je to ok správanie, ale ani toto označenie (z čistej závisti) nie je vporiadku.

tess33
Odpoveď bola odstránená