Nepriechodné vajcovody a tehotenstvo
Ahojte je tu niekto komu povedali ze ma neprichodne vajcovody a podarilo sa mu potom este zdrave tehotenstvo?
@bambulienka25 ano ja som s tym zmierena ze len ivf aj sme uz objednany... Len som chcela ze ci sa niekomu nestalntaky zazrak. Ci tak ako sa zapchali sa nedokazu aj odopchat...
@bambulienka25 a tu by som netvrdila taku vec, vela zien s upchatymi vajcovodmi malo mimomaternicove tehu, ja som mala tiez a dokonca na tej strane kde som ho mala nebol vajcovod zrasteny s maternicou. Doktori boli v soku ked to videli
@daskasss nemusí len umele😉
@maria898 ja! Prvé prirodzene, potom sme sa dlho snažili, a nič.. Laparka ukázala, že mám komplet nepriechodné vajíčkovody, tak sme podstúpi 3x IVF, až na 3x sa to podarilo, a vlastne dokopy 4.vklad..mam z toho IVF syna, ktorý má 2r.a 4m.. No a keď on mal 15 mesiacov, ja som si svoje narodky užila naplno jak sa patrí, sak mam vlastne podľa doktorov antiku na celý život... A hopla, už menštruácia nedošla... Dnes má ten zázrak skoro 5mesiacov😊 držím palce
@bambulienka25 mne doktorka povedala, keď počula, že mám pozitívny test a videla na utz a potvrdila tehu, ta Dr.co mi robila laparku a poslala ma na IVF, že to potom museli byť asi len zápaly, keď sa to podarilo... Čiže.. Určite sa to môže stať, ja som príklad, ale hlavne je mať pozitívne myslenie a nepripúšťa si, že nič nie je nemožné...
prosím vás pred IVF je povinné absolvovať HyFoSy? ja som to podstúpila raz, no neúspešne - mala som príšerné bolesti a celé vyšetrenie som bola v kŕči, lekár mi oznámil, že aj na základe mojej reakcie nevie posúdiť výsledok, lebo v nejakom momente stratil prehľad o tekutine.. ja mám PCOS a muž zlú morfológiu spermií.. môžeme ísť teda na IVF aj bez testu na priechodnosť?
@maria898 mojim znamym v Anglicku sa to podarilo. Nepriechodne vajcovody, on malo spermii... IVF nevyslo. Adoptovali si 2 deticky. A nieco po roku sa im narodilo aj vlastne 🙂
@maria898 mne po vyšetrení povedali, že mám nepriechodné vajcovody, to isté aj kamarátke. Obe sme do pol roka od vyšetrenia ostali tehotné. Na druhej strane mi lekár povedal, že keď tam vstrekuju tú látku, môžu sa aj stiahnuť tie vajcovody 🤷♀️ neviem, každopádne na dieťa sme čakali 4 roky a zadarilo sa tesne pred IVF.
@bambulienka25 ja dnes takto, neskutocny strach mam
@maria898 ale ved to je uuuuuzasneee❤️ len pozitívne myslí, všetok stres od seba odbij! Ty si žena, a všetko zvládneš! Nikto nemá takú moc ako ty, že nosíš dve srdcia v jednom tele! Gratulujem a veľa veľa pozitívneho myslenia... Napíš potom ako si dopadla.. Joj, jak si mi rozveselila deň, ani si nevieš predstaviť 😘
@maria898 ja som po treťom IVF spinila.. Si vieš predstaviť ako mi bolo, keď takto vytúžené tehu po toľkých premrhaných pokusoch... Bola som 5+4tt,ked som skončila s čírou krvou a krcami jak fras v nemocnici.. Kontrolovali mi hcg ktoré rástlo a na krvácanie mi dali infuziu, ktorá do dvoch hodín krvácanie zastavila potom som spinili ešte jeden deň... O dva dni mi urobila Dr.utz,kde bolo vidieť plod bez akcie srdiečka.. Tak ma poslali domov s tabletkami, a o pár dní na to, keď som bola 7+1tt už som u svojej Dr.mala aj akciu srdiečka... Nakoniec to bola len prasknuta cievka.. Budem myslieť na teba, nech to dobre dopadne.. Ja neviem, ale ak sa stal tebe zázrak, že aj napriek nepriechodnym si otehu, tak to tak malo byt a ono vie prečo.... Čiže len si ver❤️ daj vedieť potom... A pozri, ak by sa stalo najhoršie a ty by si o to malinke prišla, aspoň vieš, že doktori nemajú až takú pravdu a môžeš otehu o5😉🙂 držím palce

@maria898 samozrejme ale len cez umelé oplodnenie