Neviem sa rozhodnúť pre druhé dieťatko
Ahojte žienky,chcela by som od vás váš osobný názor.Zijem v dedinke u svokrovcov čo sa týka vzťahov medzi nami sú ok .Mám 6 ročnú dcéru a manžela.C sa týka mojej rodiny neudrzujem kontakt ...Žiaľ to tak v živote býva a je to nadlho.Moj muž by chcel druhé dieťa a čo sa týka mňa som strašne na vážkach.Najprv som si povedala šak ok žijeme NATO aby sme mali deti a rodinu.A však sme sa aj snažili 5 mesiacov a nedarilo sa.Teraz má niako premohol strach...Bojím sa či by som neukratila dcéru ...Aby sa necítila odsunuta a taktiež sa bojím že jej nebudem môcť kúpiť čo bude potrebovať.Tiez sa bojím že bude všetko len na mne i keď MM povedal že mi bude pomáhať.Čo sa týka financií sa tiež obávam pretože je ťažká doba muž zarobí 800 eur a síce nemáme úver ani niake pôžičky ...Ja teraz nastupujem do práce kde zarobim480 eur.No neviem na jednej strane by som bábo chcela no na druhej strane chcem sa venovať malej trošku s ňou behať po výletoch ako tak si užívať kino atď keďže sme predtým moc nikam nechodili ale zase na druhej strane to nieje k životu potrebné si takto užívať.Som s toho strašne zmätená neustále nadtym už dosť dlho rozmýšľam.Mám už 28 rokov a toto je ideálny vek na druhé dieťa.Zienky skúste sa vcítiť do mňa čo by ste robili...Ono ten strach mám aj z toho čo bude keď vyrastú či budem môcť pracovať či má zamestnajú keď budem mať deti dve a umožnia mi prác.dobu či utiahneme školy pre deti...A tiež svokra je stará má 65 rokov a od nej nemôžem očakávať pomoc keďže je stará a chorá.Aj o ňu sa bude treba starať....Už mi ide z toho všetkého prasknúť hlava...Včera som sa o tom rozprávala s mne bolo vidieť že je sklamaný ...A povedal no máš pravdu že je to ťažké tak teda druhé nemáme lebo si ma práve presvedčila....Ale videla som na ňom že chce a že je sklamaný...No ja mám v sebe tento blok a vážne má to trápi ...
@mima4 ale ja predsa nikde nepisem o tom, ze ludia nutne musia udrzovat surodenecke vztahy aj v dospelosti.. Jedine k comu som sa vyjadrila bolo, ze ak niekto dokaze nenavidiet brata kvoli majetku, ked sestra nedopraje sestre, tak zrejme to nevznika len tak, ale povod musi byt v pristupe rodicov k detom z detstva.. Jednoducho, neviem si predstavit ze z jednej rodiny, kde boli milujuci a spravodlivi rodicia vyjdu nqpr. dvaja jedinci, ktori sa nenavidia a chcu sa obrat o majetok, pohadaju sa, ze ty mas viac ako ja.. Ludia nemusia mat rovnake povahy a nazory, ale akusi uctu alebo ako to nazvat snad k rodine maju, ak tam boli zdrave vztahy..
A len tak namargo toho zahranicia, to ze sa niekto vidi dvakrat do roka neznamena, ze neudrzuje vztah..
Niekedy mam pocit, ze ked sa chcem vyjadrit rychlo, tym viac svoj prispevok musim vysvetlovat.. 😁
@jana_eyre nesúhlasím s tebou.Ani rovnakí rodičia a výchova nezaručia, že deti budú mať dobrý vzťah v dospelosti.Ono stačí, že jedno dieťa je introvert a druhé extro a jedno otravuje druhé svojou hlučnosťou ci jedno je úspešnejšie v škole či zamestnaní, a žiaľ budúci partneri vedia Casto zamiešať karty v rodine.vies koľko ľudí nenávidí svojich súrodencov?Len je to skryté tabu, tak ako klišé som matka som šťastná a všetko spravím a podriadim deťom sú ženy, ktoré to tak necítia a trpia tým, lebo také veci sa nehovoria
Ale malé detičky tie sa ešte ľúbia ešte sú hlupucke v dobrom to myslím, ešte sa tak neporovnávaju ešte sú v tom city spoločná hra
Ved nemusite mat babo hned teraz 🙂 o 4 roky ta bude mat dcera plne zuby a bude chciet byt viac sama. A ci uz 6 alebo 10 rocny rozdiel, to je jedno. Hravat sa ti spolu nebudu ani nijako extra spolu vychadzat v zmysle nerozlucnej dvojky, nekonecnej surodeneckej lasky. Za ten cas uvidis ako sa to u vas doma vyvinie, cosi mozno nasetrite a takisto si aj uzijete s malou kopec vyletov.
@eliska13 citate vobec moje komentare niekto? V prvom sa vyjadrujem k tomu ze autorka pisala o tom ako starsie o nieco ukrati ak bude mat surodenca tak som chcela napisat ze to tak NIE JE.. Aktualne nepadlo tam ani slovo o buducnosti.. V druhom prispevku sa vyjadrujem IBA k tomu ako sa dokazu ludia hadat kvoli majetkom.. Fakt neznasam ak si niekto zle precita moje prispevky a potom vysvetluje nieco co som nenapisala!
Ospravedlnujem sa za svoj podrazdeny ton, ale spala som dnes dve hodiny a este k tomu mi ludia priraduju nieco, co by som si NIKDY nedovolila tvrdit.. Kolko lrat to mam este zopakovat?
citujem samu seba, na zaklade tejto vety tu diskutujem do nemlatom:
"ak sa ale dokazu k sebe tak surodenci spravat, ze sa rozhadaju na majetkoch, tak sa asi stala niekde chyba v rodine.. "
@jana_eyre veď na to reagujem na tvoju vetu, ak sa dokážu súrodenci rozhádzať pre majetky a sestra závidí sestre musí byť pôvod v prístupe rodičov v detstve.To je hlúposť pre každé dieťa bude podstatne niečo iné pre jedného prechádzky v prírode, pre druhého peniaze dobrý život....Všetko je o povahe človeka prioritách koľko ľudí povie deti mali rovnakú výchovu a jeden je ctižiadostivý má sa dobre, druhý ledva pracuje.Aby si deti rozumeli a držali spolu je zbožné prianie každých rodičov a rodičovská láska je slepa😁
@eliska13 a tvrdim niekde opak co pises?
Ale jednoducho neverim (aj toto pisem uz 2x) ze ak bolo k detom v detstve pristupovane spravodlivo, ze ani jedno nebolo uprednostnovane, ani jedno nepocitovalo krivdu, jednoducho neverim, ze v case rozdelovania majetku sa budu nenavidiet a budu chciet uzurpovat viac a viac a nedopraju druhej strane to co im patri.. Nikde som nepisala o type povah, zaujmoch ani o tom ako si v buducnosti budu rozumiet.. Mozno som naivna, ale neverim, ze sa ludia s dobrym zakladom dokazu nenavidiet vdaka majetkom ak su rozdelene spravodlivo..
Ani som nikde nepisala o tom ze si moje deti budu urcite rozumiet aj v buducnosti, pisem, ze v to dufam.. Snad sa da pochopit ten rozdiel..
Vzdy ked uz musim takto rozpitvavat svoje prispevky na pismenka mam pocit, ze je diskusia uz uplne zbytocna a kontraproduktivna a ja sa tocim dokola..
Vyborny vyrok, co sa sem hodi:
Som zodpovedna len zato co poviem, nie za to, ako to ty pochopis..
@jana_eyre ty fakt pri 3 deťoch nemáš iné na robote len dookola písať a vysvetľovať v kurniku to isté??? Ja chápem,že život na materskej je asocialny,ale netreba to zas preháňať na nete.😀😀😀 ale aspoň to pobaví😀
@katarinapekna no vidis aka som sikovna 😉 kym mam pocit ze som nepochopena, tak pisem a vysvetlujem.. Aspon mas co robit..
@jana_eyre ved to sa snazime objasnit, ze surodenci, ku ktorym bolo pristupovane rovnako su nakoniec tak odlisni, ze sa to moze predsa len odzrkadlit aj pri tych majetkoch.. vsetko je relativne, aj spravodlivost.. podla jedneho to je spravodlive, podla druheho extremne nespravodlive... jedine ze by decka boli klony a kazdemu by dal rodic po 1000euro v tej istej stotine... a nikdy sa neda k detom pristupovat 100% rovnako, lebo kazde dieta je jedinecne... rodic moze akurat tak vynalozit 100% usilie, ktore vsak nemusi byt 100% rovnako pochopene od jeho jedinecnych deti 🙂

@sorciera24 jasne, plne to berem, ja som pisala len za seba