Nikdy som nebola tehotná
Ahojte. Už som tu čítala x príspevkov o neúspešných rokoch snaženia sa o dieta ale skoro všetky píšete že ste boli tehotné a potratili, či už prirodzene alebo pomocou ivf.
Ja by som sa však chcela dozvedieť viac od tých ktorým sa nikdy nepodarilo otehotnieť či už prirodzene alebo cez ivf, pri ktorom nedošlo ani k spojeniu-oplodneniu vajíčka. My sa snažíme 7 rokov. Výsledky mame obaja dobre čiže povedali že nemáme žiadny problém. A aj napriek tomu som nikdy nebola tehotná a po prvom neúspešnom ivf sme to nejako vzdali. Dr. povedal,že druhé už určite vijde, ale keď sme sa tak nad tym zamysleli, že akú mame asi šancu, tak sa nám do toho nechce znova ist.
Sú tu nejaké snazilky ktoré zdieľajú rovnaké pocity a chcú si vymeniť skúsenosti pripadne rady? Budem rada o akúkoľvek potrebu sa o tom porozprávať.
@yoxinka áno aj my sme úplne v dobrej psychickej kondícii a tak sa snažíme aj ostať. Je to určite lepšie hlavne kvôli tomu že v okoli našich známych sme jediný bezdetný. Takze vždy sa tešíme z každého prírastku a hovoríme že určite sj na nás raz príde čas len treba byt trpezlivý. 🙂 skúšame určite naďalej 🙂
@monika225 ja som už tiež na to myslela že možno mám alergiu na spermie pretože zo začiatku keď sme začali skúšať má veľmi palilo a svrbelo vnútri. Ale potvrdené to nemáme. Je na to nejaké vyšetrenie? Ja som si všimla že vôbec niesom už taká vlhká ako kedysi. Možno tie spermie nemajú v čom plávať. Skúšame to aj s tým gélom čo je na baby. Neviem. Hovorila som to sj doktorovi ale nejako na to nereagoval.
@skvarocka a vies si odsledovat plodne a neplodne dni?
@skvarocka Ak nieco chces nevzdavaj sa....ja mam za sebou 3x iui,a 7xivf a dovtedy som nebola tehotna, az posledne embrijko-mrazacik uz ma dnes 1,5roka. Isla som si ponho na konci roka 2015 s tym,ze nech umrie vo mne ako vsetky ostatne a ze uz koncim so snazenim,som bola totalne vo vsetkych smeroch na dne a hrozne ma to nicilo,som si povedala ze sa s tym musim zmierit ze budem bez deti a to som bola pred 40tkou. Aj z roboty som 1x sla tak ze o 2 tyzdne dojdnem a budem pokracovat v praci,nic som si neupratala.....nie ako inokedy ze som upratala stol,ukoncila vsetky spisy.... zazraky sa deju,ked to clovek najmenej ocakava,silnejuce // ciarky aj ked krvacadas,tehotentsvo bolo des,hned na zaciatku krvacanie a ked som sla na pohotovost tak ma dr odbavil ze potrat,vraj uz som si mohla zvyknut a poslal ma domov, rano som sla k mojmu a ten tam videl gestacny vak, potom aj ked som krvacala uz som nesla na pohotovost,proste klud.rezim a kopec tabletiek,na pohotovost som.sla az 20tt a to ma tam dokopal muz...atd atd,ale na vsetko zle sa zabudne,stale neverim ze Ho mam
@hariet ďakujem ti veľmi pekne. Konečne človek čo hneď neodsudzuje. Ja som po ivf mala neskutočnú depresiu. Dokonca má to ovplyvnilo aj v pracovnom živote. Od apríla až teraz v decembry som znovu schopná sa vrátiť spať k téme a už ovulácie testy, inofolic a dr. fungujú na plne obrátky. Ľudia má odsúdili iba kvôli tomu že som to zle napísala. Ivf sme mali teraz v apríli. Predtým tiež iné skúšania podobne ivf. Takze myslela som zatiaľ ivf že sme zavrhli. Aspoň na neurčitú dobu.
Vždy sa snažíme ostať nad vecou. Psychyka už je znovu v norme ako bola doposiaľ. Tiež sme mali tému o adopcii ale je iné nad tým premýšľať keď Vám povedia že problém nemáme. Ale určite tu možnosť berieme k úvahe.
@katharines veľa som čítala sj tu je o tom forum
@skvarocka kamarátka bola 3x prirodzené tehotná- prvý potratila v 11tt a ďalšie mala mimomaternicove- prišla o vajickovod. Potom sa roky bála a roky pribúdali aj jej. Spamätali Sa,keď mala 38 a muz 43. Potom absolvovali 5 ivf a nevyslo ani jedno. Potom zostala prirodzene tehotna - znova mimomaternicove a prisla aj o druhy vajickovod. A potom sa dali na darkynu vajicok a tam im vysiel druhy pokus - termin ma v juni 😊 drzim palce nech sa vam coskoro splni vas sen
@skvarocka to závisí od toho, aké dieťatko alebo deti ste ochotní prijať. Od etnika, od veku, od toho či jedno alebo viac a v neposlednom rade od toho v akom kraji bývate. Do pol roka sa dá stihnúť povinná príprava na adopciu + čakačka v poradovníku. My sme na deti v BA kraji čakali 9 mesiacov. Ale mali sme voľnejšie požiadavky čo sa týka veku a chceli sme súrodencov. Na bábätko sa čaká roky. V závislosti od kraja 2-7 rokov.
@zabkaevicka IUI stojí 100 eur +lieky ale to nie je veľa IVF nás osobne vyslo cca1500€to je individuálne záleží od liečby
@skvarocka aj ja som tam absolvovala "liecbu", ale po pol roku to vzdali oni, vraj uz pre mna nic nemozu urobit. Na IVF sme nemali narok (zdarma) lebo manzel ma dvojicky z prveho manzelatva a to sa berie, ze my nie sme bezdetny par....ale jednoznacne Brno. Ak by ste mali zaujem poslem kontakt, aspon si pozrite. Jeden komplet cyklus aj s liecbou, hotelmi, letenkami z UK atd nas vysiel na £3.5K. Boli to 2 tripy do Brna, teda 3 ak ratam aj konzultaciu. X
@janina14 naozaj sa to tak berie? to by ma nenapadlo teda
@janickacrazy v UK ano. IVF zdarma ponukaju len parom, z ktorych ani jeden z partnerov nema ziadne deti.
@skvarocka Ale veď sa to dá liečiť, myslím, tá imunita voči spermiam, len je málo takých odborných pracovísk.
@katharines co s tým súvisí potravinová alergia?? Ja som mala 10-12 rokov dozadu alergiu na všetky alergénne potraviny z (predpokladom) antikoncepcie. Keď som ju vysadila do roka a pól som už mohla jest niektoré potraviny. Roky má bolievalo brucho a nakoniec konečne asi necelý rok pred ivf mi zistili intoleranciu na laktózu. Brucho má až tak už nebolieva ale často som vyzerala ako v 4 mesiaci. Niekedy si myslím že aj to môže byt príčina ale nebolo to preukázané. Aspoň nie ešte.
@stano1202 viem že pre chlapa je to tiež veľmi náročné. Na začiatku bol moj muž úplne z toho hotový že možno on nemôže mat deti a že ho potom nechám. Ale po vyšetreniach sa upokojil. Ale myslím si že po tom všetkom čím sme prešli muži sú viac citlivý. Veď je to aj o ich malej “pýche” nielen o žene. Nás nechceli veľmi pripustiť k ivf lebo že sme obaja Ok. Až po svadbe sa ľady pohli. Akoby na tom záležalo. Nechápali sme.
@mircalla ak by ta to zaujimalo tak niesom na svk ale v uk. A tu sa tiež veľmi pomaly hýbu ľady. Na úplne prvú konzultáciu sme sa konečne dostali asi keď sme skúšali skoro 4 roky. Proste mali nás takpovediac v P. Keď si zdravý tak netreba sa ponáhľať. Keďže som v tej dobe nefrcala na modrom koniku tak mi nemal kto poradiť takze všetko sa to vyvíjalo pomaly. Na ivf sme boli minuly rok v apríli takze súdiť niekoho bez opýtania na detaily sa nevypláca. Skôr má to veľmi nahnevá takéto reakcie. A ak by ta ešte zaujimalo predtým kým má ešte odsúdiš tak nám sa nespojili vajíčko zo spermiou. Proste nevzniklo embryo. Takte po rokoch bezvýznamného snaženia poriadna rana do srdca. Preto sa bojíme ist na ďalšie ivf či to bude tiež bez oplodnenia vajíčok. Toto nieje len o žene ale aj o muzovy. môjho muža to tiež vzalo že možno on je ten na vine. Je to ťažké aj pre neho. Ale my sme pozitívni pár. My o tom rozprávame s rodinou a priateľmi pokial ich to zaujíma. My to neberieme ako tabu. Proste aj zo zlých veci sa dá zažartoval a tak by to malo byt.

@janina14 boli sme tu ešte pred ivf na hormonálnej liečbe. Tiež to boli injekcie podobne pred ivf. Nechceli veľmi nás pripustiť na ivf keďže nemáme problém ale po svadbe sa to nejak urýchlilo. Rok sme boli v poradovníku a minuly rok na ivf. Už sme premýšľali nad svk ale je to z našej pracovnej s finančnej stránky komplikovane. Ale keď to bude už naozaj potrebné určite pôjdeme na to domov už nie tu.