icon

Nikdy som nebola tehotná

skvarocka
19. jan 2018

Ahojte. Už som tu čítala x príspevkov o neúspešných rokoch snaženia sa o dieta ale skoro všetky píšete že ste boli tehotné a potratili, či už prirodzene alebo pomocou ivf.
Ja by som sa však chcela dozvedieť viac od tých ktorým sa nikdy nepodarilo otehotnieť či už prirodzene alebo cez ivf, pri ktorom nedošlo ani k spojeniu-oplodneniu vajíčka. My sa snažíme 7 rokov. Výsledky mame obaja dobre čiže povedali že nemáme žiadny problém. A aj napriek tomu som nikdy nebola tehotná a po prvom neúspešnom ivf sme to nejako vzdali. Dr. povedal,že druhé už určite vijde, ale keď sme sa tak nad tym zamysleli, že akú mame asi šancu, tak sa nám do toho nechce znova ist.
Sú tu nejaké snazilky ktoré zdieľajú rovnaké pocity a chcú si vymeniť skúsenosti pripadne rady? Budem rada o akúkoľvek potrebu sa o tom porozprávať.

skvarocka
autor
22. jan 2018

@mircalla to laboratóriu znie dobre. Vy ste tam boli?

rokina13
23. jan 2018

@skvarocka O niečom takom som ešte naozaj nepočula a čudné, že vám k tomu nič nepovedali prečo. My sme mali bez ICSI a to nám zdôraznili, že v tom prípade je možné, že ani nevznikne embryo ale že potom druhé IVF spravia ICSI a potom sa to už vraj nemôže stať. Ja by som skúsila dať otázku prečo a čo odporúčaju tu: http://sanatoriumhelios.sk/diskusia/ Odpovedaju tam lekari z centra online a zadarmo, ja som tam raz tiež dala otázku a odpovedali mi tak do 2 dni. Ešte ma napadá či v tom nemôže byť aj u teba reprodukčna imunologia. Na SK najkomplexnejšie to vyšetruju v Nitre, Dzurilla (ale určite aj v UK existuje podobne pracovisko), nám tam pomohli. Inak ani mne sa nechcelo do IVF potom ako mi vyšli v podstate najhoršie výsledky z tej imunologie ohladom NK buniek lebo som neverila že to má zmysel a predsa😊. https://www.dzurilla.com/reprodukcna-imunologia/

anickaa1983
23. jan 2018

@skvarocka tiez skusame tri roky a nic☹️

skvarocka
autor
23. jan 2018

@rokina13 ďakujem. Už som sa pýtala tak počkám čo poradia a aké vyšetrenia. Do Nitry mám blízko. Určite niečo poruesim keď pôjdem domov

lienka737
23. jan 2018

@skvarocka do NR sa caka tak pol roka od objednania, takze radsej ries skor 😉

monika225
23. jan 2018

@lienka737 to je pravda ja som objednávala v októbri a ideme v polke marca

skvarocka
autor
23. jan 2018

@monika225
@lienka737 na imunologicke vyšetrenie či konzultáciu? Či to už je spolu? Takze už je dobre teraz objednať a snáď v júli budú mat niečo volne

lienka737
23. jan 2018

@skvarocka uz sa objednaj teraz. To je spolu aj konzult. aj odbery.

monika225
24. jan 2018

@skvarocka ráno máme krv potom konzultáciu stojí to 255 e

skvarocka
autor
24. jan 2018

@monika225 možno to bude znieť hlupo ale čo asi budú vyšetrovať z tej krvy? Iba niečo konkrétne či bude toho viac?

skvarocka
autor
24. jan 2018

@rokina13 prosím ta ako sa to vola v uk? Skúsim sa objednať najskor tu. Snáď niečo je aj v Belfaste pripadne v Dubline

lienka737
24. jan 2018

@skvarocka
Základný imunologický profil
Rozšírená prietoková cytometria
Detekcia intracelulárnych cytokínov
Vyšetrenie bunkovej imunity
Prítomnosť protilátok v krvi
Skríning autoprotilátok
Antifosfolipidový syndróm
Hladina 25- (OH) vitamínu D

lienka737
24. jan 2018

@skvarocka
u chlapa:
Kvalita ejakulátu
Prítomnosť autoprotilátok
a) naviazaných na spermie v ejakuláte (IgA, IgG)
b) v seminálnej plazme (v prípade ťažkej oligozoospermie a azozoospermie)

skvarocka
autor
24. jan 2018

@lienka737 ďakujem ti 🙂 si ako doktorka 🙂) v piatok mám volať dr. kde sme začínali s hormonami a snáď nás odporučí na tieto vyšetrenia niekde tu. Ak nie tak určite volám do Nitry. V júli ideme domov tak snáď po dohode by mi dali nejaký termín. Predsa je to pól roka ako aj vy čakáte.

skvarocka
autor
Autor odpoveď zmazal
d_ika
24. jan 2018

@skvarocka ahoj píšem príbeh mojej kolegyne, ktorá sa s manželom tiež roky pokúšala o bábätko prirodzene ale bez výsledku. Obaja zdraví bez problému len sa skratka nejako nedarilo. Nakoniec našli a navštívili lekára gynekológa, ktorý im pomohol k zdravému dievčatku. Princíp bol v zmene stravy (bez soli, korenia a dočasne aj lepku), viac pohybu, spoločne strávený čas, sledovanie plodných dni) a podarilo sa. Možno mali len šťastie, možno zaúradovala psychika, ale skúsili a nevzdali sa 🙂 držím palce

skvarocka
autor
24. jan 2018

@d_ika už sme sj my skúšali diéty dokonca pred svadbou som schudla 7 kg manžel 18kg bezleokovu sme tiež mali lebo som si myslela že nemôžem lepok nakoniec mi zistili laktózu. Takze aj to som vylúčila sj keď nie úplne. Nefajčim už 8 rokov. Teraz som prestala piť kávu a keď si dám tak bezkofeinovu. Po novom roku predsavzatie že nejdeme piť alko vôbec. Chudne sa mi ťažko. Kvôli tým hormónom to nechce ist dole a ak áno tak sa to po čase vráti. Mám sedavu prácu. Ale snažím sa cvicit aspoň doma. Uvidíme čo bude aj keď nemyslím že u nás je to o zmene stravy a štýlu. Ten sme už urobili pár rokov dozadu snažíme sa to dodržiavať.

rokina13
24. jan 2018

@skvarocka
Napr.:http://www.ri-centre.co.uk
Ake neviem ci to mas blizko. Dolezite je aby robili komplexne imunologicke vysetrenie ako pisala lienka737.

skvarocka
autor
24. jan 2018

@rokina13 ďakujem 🙂

skvarocka
autor
24. jan 2018

@rokina13 je tam toho veľa a pravdupovediac neviem ani čo to je 😂 čo ste robili vy a koľko to asi vyšlo?

monika225
24. jan 2018

@skvarocka asi všetko čo sa neviem ,ale napríklad alergiu na spermie mi v Heliose zistili s krvi

katka1981
24. jan 2018

@skvarocka, znama otehotnela na 12. pokus IVF v Brne a prve dietatko chlapcek sa jej narodil vo veku 42 rokov. Aky problem mali netusim, ci predtym potratila, alebo ani neostala tehotna neviem, ale keby si velmi velmi chcela, tak skusim zistit.

skvarocka
autor
24. jan 2018

@monika225 Je to liecitelny problém? Čo Vám poradili?

monika225
24. jan 2018

@skvarocka práve preto ideme do Nitry k Dzurilovi,tam by nám vraj mohli pomôcť ,no uvidíme ...to som sa dozvedela len tu na konikovi

monika225
24. jan 2018

@skvarocka v Heliose nič neporadil len odporučili IUI a potom IVF vraj to nevadí pri týchto tipoch oplodnenia

skvarocka
autor
24. jan 2018

@monika225 akurát som o Tom čítala články a pravdupovediac si myslím že to mám. Lenže keď sa neoplodnilo vajíčko sní cez ICSI tak to bude teda riadny problém. Budem sa na to pýtať nech to testuju ako prvé

skvarocka
autor
24. jan 2018

@skvarocka tu v uk je taký chujovy systém že mame nárok na 6 IUI ale prvé dva sú “robené doma” ak chápeš. Povedia ti čas a rob to. A my sme už ďalej nešli len tieto 2. Potom sme už išli na ivf. Pýtali sme sa aká je úspešnosť IUI ale že len okolo 20% Takze keď nad tým tak premýšľam tak ak mám fakt tu alergiu bolo to zbytočne a hneď to mali dať oni dovnútra. Uvidím čo zistia. Mám nárok ešte na tie zvyšné 4 pokusy tak možno by som na to ešte isla

rokina13
24. jan 2018

@skvarocka Na vyšetreni reprod.imuno. všetko testujú naraz. Brali mi tušim 8 ampuliek krvi plus manžel musel odovzdať spermie😁. Výsledok bol na 3 A4 strany. Na všetko existuje terapia. My sme boli tiež v Nitre, tam na stránke je podrobne popìsané aké vyšetrenia robia.

lienka737
24. jan 2018

@skvarocka inak to, ze ani s ISCI sa neoplodnilo, tak to nechapem. To som este ani nepocula.

skvarocka
autor
24. jan 2018

@lienka737 tak to ani my. Ale pýtala som sa potom ako to oplodňovali lebo sme ani nevedeli. Vlastne ani nič konkrétne mi nechceli povedať. Len že druhé sa určite podarí. Keď sme sa pýtali že či isto tak sa zatvaril cudne a povedal všetko je 50 na 50. No a teraz chod ešte raz keď majú taký prístup.