icon

Nový rok - nová nádej. Rok 2018 bude úspešný

susinka2901
1. nov 2017

Ahojte v prvom rade sa ospravedlnujem ak uz tu je tema 2018 uspesny rok. Hladala som ,ale nenasla. Tuto skupinu som vytvorila pre nas zienky ktorym to v roku 2017 nevyslo,ale aj pre tie ktore sa v roku 2018 budu snazit o babo. Budem rada ak si budeme vymienat skusenosti,poradime si,pomozeme. Drzme si palce a verim,ze kazda z nas sa docka // ciarok na teste. Pridajte sa ❤🤰👶👍

sticker
topasitta
6. jan 2018

@zloba666 a aku vysoku mavas priblizne sliznicu?

zloba666
6. jan 2018

@topasitta
Jasne daj vediet .. drzim palce.. ja budem cakat ci dojde mrcha ☺

zloba666
6. jan 2018

@topasitta
No tak na toto ti neodpoviem 🙄 nepamatam si .. niekde v papieroch to mam .. ked budem doma tak pozrem ak najdem este papiere 🤔😄

topasitta
6. jan 2018

@zloba666 snad nepride ☺ drzim ti palce

susinka2901
autor
6. jan 2018

@topasitta aj mne je manzel oporou a takpotom by to malo bytbyt.Tak to sa da ked,len 160km. Ja,ze to je ovela viac.No sand to nebude treba az takto silit a bude to vychadzat.Moj dostal naordinovany folandrol. Ja teraz neberiem nic. Gyndoska mi vravela,ze pred laparkou nemam nic uzivat. Takze teraz mam pauzu. Po laparke chcem zacat uzivat gynex kvapky a rozmyslam na lubrigacnym gelom kinderwunsh. Ten pomaha pri ovulke. Predtym som brala pol roka nosifol a nepomohol mi. Chcem nejaku zmenu. 😉

topasitta
6. jan 2018

@susinka2901 a ako dlho ho uz berie? Ten folandrol?
Inak niekedy vie aj ta pauza v uzivani priniest ovocie ☺
Gel sme este neskusali, tusim aj priaznivo ovplyvnuje pH.

susinka2901
autor
6. jan 2018

@topasitta presne aj to ph ako pises ovplyvnuje.Mozno to pomoze lebo co som citala o tom tak zienky co sa snazia dlhodobo maju casto menej hlienu(hlavne kvoli stresu). Tak chcem skusit. Uz vela krat som okolo neho v dmke presla a stale vahala ci ho kupit. No uz som rozhodnuta,ze to vyskusam. Manzel kratko 2 mesiac. No predtym bral asi 2 mesiace zinok a selen. Toto mu odporucal urolog. 😉

topasitta
6. jan 2018

@susinka2901 ja mam hlienu az az, (po pomele este viacej), pekne sa mi meni, len co ak mam zle pH? Uz mi sibe, vymyslam si same katastrofy. Pomoc ☺
Citala som, ze stemali ureaplazmu. Kontrolny spermio bol uz ok?

susinka2901
autor
6. jan 2018

@topasitta heh to poznam. Moc studujeme vsetko a potom sa bojime. Ja mam tiez hlien,ale menej. Skusala som grepovu stavu ja nato,ale len 2 mesiace. Moyno tiez skusim este aj to zaradit ved to je,len stava. Jo mali sme ureaplaymu. Ono to cele zacalo tak,ze ked som prisla na preventivnu prehliadku ku gyndoske vravela som jej,ze sa nam rok nedari. tak spravila testy na infekcie a prisla nato,ze mam ureaplazmu. v tom case sme mali zle obdobie. najprv prisiel muz,ze ma zly spg,potom ja,ze mam ureaplazmu.do toho muz mal autonehodu no cele zle. Obaja sme sa preliecili,zabrali hned prve atb a po mesiaci od dobratia bol muz na kontrolny spg. Ten dopadol super. Takze ano ureoplazma ovpyvnuje spermie. Pri prvom vysetreni ich bolo menej a boli pomalsie,no kvalita bola ok. Pri kontrolnom uz ich bolo dostatok a aj rychlost bola dobra. Pre porovnanie pri prvom vysetreni bolo spermii 35 000 na ml. a pri druhom takmer trojnasobne viac 90 000. Teda neviem ci som dobru jednotku uviedla,v tom sa neviem orientovat,ale proste bolo ich 3nasobne viac 🙂

topasitta
6. jan 2018

@susinka2901 mrzi ma, cim ste si presli.Vyzera , ze uz je to na dobrej ceste, tak vela stastia ✊

parkour7771
7. jan 2018

@topasitta
Ahoj vo velmi podobnej situacii sa nachadzam aj ja...
Smanzelom tuzime po babetku mame za sebou vsetky vysetrenia d ok konca stimuljjeme clostybeg ale stale nic ...
Mame ist na IUI ale ani tomu uz neverim
Pisali tu ze je to hlupost ze ked tak uz priamo jmele oplodnenie ja uz by som dala cokolvek za to...
Stym cyklusom to poznam radost velka a sklamanie este vecsie
Drzim palce aby ti to vyšlo

tyty64
7. jan 2018

@zloba666
Tak tak. Ja presne to iste, stále si všímam čo sa so mnou deje, či je niečo inak. Dlhé dva týždne ,vlastne uz len jeden a potom ideme ďalej. Mne odporučili akési HYCOSY, vraj to nie je taký zásah ako laparku a výsledok rovnaký, tak ešte sa dohodnem v Carku že čo vlastne podstupim😏

evaachesa
7. jan 2018

@parkour7771 urcite skus najskor IUI, nie je to taky hormonalny zasah ako pri IVF. Kamaratke sa po IUI narodilo krasne dievcatko : ) drzim palce

evaachesa
7. jan 2018

@tyty64 aj ja som bola na hyfosy presne preto ze som nechcela podstupit hned taky velky zakrok akym je laparka. Bolo to uplne v pohode, bezbolestne a rychle ako pri beznom vysetreni. drzim palce : )

zloba666
7. jan 2018

@tyty64
Nemozme na to mysliet ☺ .. vsetko bude ako ma byt .. opss keby sa to dalo 🤣 ..
Hmm no tal pozrem co je to to Hycosy a radsej sa nato objednam ..

tyty64
7. jan 2018

@evaachesa
Tak to si ma potešila že bezbolestne 🤗 ale uz som ochotná vydržať hocičo 🤓 a zistili ti tým aj priechodnosť vajickovodov?

tyty64
7. jan 2018

@zloba666
Mne dali v CÁR na vyber asi 5 podobnych vyšetrení, každé mi vysvetlili ale uz som aj zabudla tak sa budem znova informovať. Teraz ale ešte fáza čakania a potom uvidíme 😏

tyty64
7. jan 2018

susinka2901 Držím palce zajtra ✊ne h ti to dobre dopadne a potom nám daj samozrejme vedieť🙏🙂

topasitta
7. jan 2018

@parkour7771 ahooj. Dakujem aj ja vam drzim palce.😘 Mojej kamoske tiez IUI vyslo na prvykrat. dalsej ivf na prvykrat -'vraj manzel bol neplodny, ona ma naopak maternicu, no a dalsie dietatko sa im postastilo prirodzene bez stimulacii..tak povedz, ake pravidla tu platia.....
Ja by som sa ale rada iui aj ivf vyhla (problem vo svedomii) 😞 zatial som este v stadiu, ze budeme skusat prirodzene, alebo s liekmi. Je to hrozne, tolko parov tuzi po dietatku, a nejde to....nikdy doteraz som antikoncepciu ani ine hormony neuzivala a aj tak..
Rozmyslam, ze si dorobim doktorat, lebo takto sa moc sledujem, a ked nie seba, tak si pozeram kocariky. A vlastne zbytocne 😑

topasitta
7. jan 2018

@tyty64 mne naprikladna sestra doktorka povedala, ze ak mi daju na vyber zistovanie priechodnosti s kontrastnou latkou pod RTG alebo laparku, mam si vybrat laparku, mozu rovno odstranit pripadne zrasty alebo zjazvenia ci co alebo mozno najdu endomet.loziska. Je toto sice pod narkozou, ale zistia tym viacej.

luciskooo
7. jan 2018

@susinka2901 no hej..je to uz kus casu za nami..ja som mala taku gynekologicku co pri prvom naznaku neplodnosti hned ivf navrhovala a to mne nebolo moc po voli - teda nie ze by som osudzovala tie ktore to takto skusilu je to kazdeho odobna vec ale my s ma zelom sme vyslovene proti a tak nam nic ine nezostava len dufat🙂 momentalne sme aj v procese adopcie tak uvidime co vsetko ma pre nas Boh propravene 🙂 no a potom som presla ku inemu gynekologovi on sa ma snazil rok liecit a povedal ze az po roku skusime laparku..uz mam na to iba dva tyzdne a cca 5 do ms..tak jedine ze by motyka vystrelila v posledny mozny termin pred nou- ale uz po tolky bielych testoch tomu uz ani sama neverim..takze tak

susinka2901
autor
7. jan 2018

@topasitta no minuly rok bol hrozny. Teda ta druha polovica. Prva bola fajn. Som nazoru,ze po zlom roku pride dobry. Dakujem a verim,ze sa dockame. 😉

susinka2901
autor
7. jan 2018

@tyty64 v utorok az mam zakrok,ale si mila,ze na mna myslis,dakujem 💙😘. Zajtra rano mam prist,len na odber plus priniest tehotensky test. 😉

luciskooo
7. jan 2018

@topasitta mne ale ziadne potraviny fyzicky neskodia..ale niektore potraviny niwktorym zenam proste brania v otehotneni.a preto kedze nemam ani paru ake potraviny to mozu byt chcem si dat urobit test potravinovej intolerancie na 200 potravin ktory je taky drahy...ale za dva ryzdne idem na laparku a tak uvidim co mi povedia..inak ja som tiez vypila mlieka na litre to bezlaktozove mi nechuti bo. Je take sladke..ostatne veci bezlaktozove su v pohodke..najtazsie je to s tymi vajickami lebo tie su fakt skoro vsade tak potom siaham po veganskych veciach- len ony jedia lepok :D no dohlupa 🙂 🙂

susinka2901
autor
7. jan 2018

@luciskooo jaj tak to preto. Tie posledne slova ako by som o sebe citala. My sme to tiez skusali no 27.12 mrcha prisla takze prekvapenie sa nekonalo. Teraz mame pauzu jednak kvoli laparke a jednak mame na navsteve svagra tak ani to nesilime.No presne co pises som si aj ja vravela. Ja uz ani netestujem. Cakam vzdy na prichod a az potom testujem. A dost to pomaha,potom nie som sklamana.Potom daj vediet teda ci mrcha dorazila,. Drzim palce 😉✊💙

luciskooo
7. jan 2018

@susinka2901 ja som test nerobila uz asi rok..a je to tak lepsie..clovek usetri a zbytocne sa nestresuje 🙂

susinka2901
autor
7. jan 2018

@luciskooo ja som s tym sekla potom co sme sa davali dokopy z infekcie. Predchadzajuci cyklus bol v podstate prvy bez testovania a ako pises clovek je menej pod stresom. 😉

topasitta
7. jan 2018

@luciskooo ved toto. Keby sme vedeli, aspon priblizne comu sa vyvarovat.. peniaze boli a budu alebo sa minu na ine. Len asi tiez chvilku bude trvat, kym telo zisti, ze uz mu nic neskodi. Kazdopadne skus a mozno sa zadari ☺ kde ti budu robit tie testy? Kedysi sa dal kupit v lekarni, ale to bolo tusim na asi 80 potravin, okolo 100€...

kvetinka29
7. jan 2018

Baby prosim vidit tam nieco? Dnes mam dostat ms, ale ja tam nieco vidim, len neviem ci si to len nedomyslam.

linsss
7. jan 2018

@kvetinka29 gratulujeem pekna čiaročka 🙂