icon

Obaja partneri zdraví a bocian aj tak nie a nie prísť

snazilkas
28. sep 2011

Ahojte,

je tu kopa tém okolo neplodnosti, nedarenia sa, atď. Naše snaženie začalo pred dva a pol rokmi, prvé razy som si robila stále testy, lebo som myslela, že ako začneme nechránene sexovať, tak to príde hneď. Omyl bol pravdou a tak je tomu už teraz dva a pol roka a nič. Po roku som s tým išla za gynekologičkou, ktorá ma poslala na sono, kde mi nič nezistili a dala mi liečbu Clostylom asi tri mesiace a ani to nezabralo. Potom mi kázala mať pauzu a snažiť sa bez liekov, tak sme to dodržali, dokonca na dlhšie, lebo prišla do toho naša svadba a vybavovačky okolo nej, tak sme to tak veľmi neriešili. Samozrejme by sme sa vždy veľmi bábätku tešili. A teraz chodíme do sanatória Helios v Martine, sme veľmi spokojní. Prvý mesiac kadejaké vyšetrenia, obaja sme zdraví, len ja nemám pravidelný menzes, tak som opäť brala Clostyl, 14 DC mali folíky 20mm, tak mi pichli Pregnyl a teraz beriem Duphaston a Estrimax (kvôli nízkej sliznici maternice). A vlastne čakám do budúcej soboty, či príde menzes alebo nie. Mám sto chutí testovať, ale chcem vydržať, keďže teraz mi môže ešte účinkovať pregnyl. Tak sa každý deň presviedčam, že si ho nemám spraviť 😖
A vlastne chcem zistiť, či ste tu aj dlhoročné snažilky, ktorým nič nezistili, ste zdravé, je zdravý partner, len sa proste nedarí kvôli nejakým nezisteným príčinám...
Ja veľmi dúfam, že tento mesiac to už príde a budú na testíku dve // 🙂

Strana
z2
bobinka87
29. sep 2011

ahoj drží palce aby vám to vyšlo mi sme mali taký istí problém mi sme sa o bábo pokúšali 3 roky. tiež mám nepravidelnú menštruáciu tiež som brala Duphaston chodila som na všeliaké vyšetrenia a nič, potom prišla svadba a po svadbe zase nič robila som si tehotenské testy ale vždy nič až raz som si povedala že si sex s manželom budem užívať naplno a nebudem myslieť na bábo keď má prísť tak bude aj tak bolo a o pol roka po svadbe som sa dozvedela že som tehotná bolo to 1. apríla myslela so si že je to vtip ale nie je mám krásneho 20 mesačné ho syna Janíka milujem ho skúste prestať myslieť na bábo viem že je to ťažké a hlavne si uživajte sex manželom držím vám palce aby vám to vyšlo dajte potom vedieť ako ste dopadli .

snazilkas
autor
29. sep 2011

@bobinka87 ahoj, dakujem za podporu 🙂 My sme tiez na to nemysleli az tak, ked sme mali okolo svadby, ale teraz zasa prisiel ten cas, ze chodime po doktoroch a potom je clovek viac na to namotany 🙂 Hlavne som chcela vediet, ci sme zdravy a kedze sme (aspon zatial to tak vyzera), tak sme si povedali, ze raz to urcite pride, ci tento mesiac alebo dalsi alebo o pol roka, to je jedno, hlavne bude, ked sa to stane a casu mame dost 🙂 Ale kazdy mesiac s malou dusickou ocakavam menzes a ked nepride, tak sa aj tesim, ale stale nic 🙂 Urcite dam vediet, ak sa raz dve ciarky objavia 🙂 🙂 🙂

bobinka87
29. sep 2011

držím palce a budem rada keď dáš vedieť 🙂 🙂

snazilkas
autor
19. okt 2011

Baby, ziadna z vas nema takyto problem???? Ze vsetko prebieha, len tie dve // sa nezjavuju???

noname26
8. aug 2012

Zienky, odporucam tento clanok: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a226-Ked-imunit... - dost malo sa o tom u nas vie a niektore centra vyhlasuju, ze vysetrenie imunity robia. Moj imunolog mi ale povedal, ze sa to robi len a len v Cechach a tento clanok hovori to iste. Takze si myslim, ze CAR centra zavadzaju, aby neprisli o obchod. Zial☹ Mrknite sa na to. My sme v Prahe boli a dufame, ze tentoraz to uz po 5 neuspechoch vyjde.

stanislavao
8. aug 2012

osobne poznam pripad, ked obaja partneri - manzelia boli v poriadku a nemohli mat dieta. rozviedli sa {okolnosti a dovody su teraz nepodstatne}. kazdy sa druhy krat ozenil / vydala a maju obaja deti. problem bol v tom, ze oni dvaja nemohli mat spolu deti. vobec neviem preco, nie som lekarka, ale s druhymi partnermi maju deti uplne normalne, prirodzene. je to smutne, ale je to tak, ze niekedy aj zdravi ludia nemozu mat proste deti spolu.

sarafortuna
9. aug 2012

@noname26 , ahoj aj u nás sa to vyšetruje, určite to robili aj vám - ale len tie základné imunologické vyšetrenia - či netvoríš protilátky voči manželovým bunkám, trofoblastom a ešte čosi. Berie sa krv oboch partnerov a vyšetruje sa to iba z krvi.

noname26
9. aug 2012

@sarafortuna My sme boli v Prahe a tam chceli krv moju a spermie manzelove. ja len hovorim, co som sa dozvedela, od lekarov, ze sa to u nas nerobi (lekar je imunolog a hovoril, ze o tom pocul na kongrese-ze u nas to robi len kosicke laboratorium ale nemame lekarov co by vedeli z vysledkov vyvodit lekarsky zaver) a aj v tom clanku je, ze to robia na tejto urovni len v Cechach. Tak neviem, nechcem tvrdit, ze mam pravdu, ale viem, ze centra zavadzaju. Na blogu toho lekara boli aj slovenky a pisali, ze vsak im to robili v CAR, a on ze mozno len daky zaklad a CAR nechceli davat Prednison a ani nepredpisuju kondomovy rezim. Nam povedali, ze dobre, ze sme sa nedali hned nahovorit na IVF, ze by to bez liecby dopadlo rovnako. A este nam povedali, ake testy si mozme urobit doma, aby sme zbytocne neplatili v Cechach. Na rozdiel od CAR, ktore nas tlacilo do IVF (najdrahsej polozky v cenniku prirodzene), hoc nam este neurobili ani jedno vysetrenie a napriek znalosti mojich diagnoz imunitu ani len nespomenuli. A ked sme odmietli, ze vsak nemame problem otehotniet, ale udrzat, ze kym sa nepride na pricinu potracania, tak do IVF nejdeme, sa lekar viditelne urazil. Ja len, ze tomu "nasmu " centru vobec neverim, a hoc nemusia byt take vsetky centra, len chcem dat vediet zienkam, aby si pred absolvovanim IVF dorobili aj toto vysetrenie a vyhli sa tak prip. sklamaniu a popravde aj marnemu tahaniu koruniek z penazenky.

sarafortuna
9. aug 2012

@noname26 , ja centrám tiež neverím, no ja som od Prešova, tak možno aj preto poznám veľa kočiek čo nájdu imunologický problém (v KE)... jasné že naše zdravotníctvo je ešte dosť ďaleko za možnosťami roku 2012, ale nám napr. hned dali to imunologické spraviť a to mi odporúčala dokonca hematologička. určite je to len nejaké základné vyšetrenie, ale viem o kočkách, čo im to nikto sám nikdy nenavrhol.

príjemne tehulkovanie... 😉 😉

noname26
9. aug 2012

@sarafortuna dakujem pekne🙂 . mne to tiez navrhla docentka na hematologii, ale hned vravela, ze kdesi v Cechach, nech pohladam na nete, tak som volala svojmu imunologovi a ten odporucil jednoznacne Prahu. Tak sme sli a nelutujeme. Urobili sme si dovolenku (od piatku do pondelku), uzili sme si Prahu. Oni su tam strasne zlati, Slovenkam hned ponukaju, ci nechcu termin v piatok alebo v pondelok, lebo viacere si to spoja do predlzeneho vikendu. Tak sme to aj my brali ako dovolenku🙂 A oplatilo sa.

sarafortuna
9. aug 2012

@noname26 , mne dala bývala gyndoška papierik aj na imunologiu, kde chodím kvôli alergii... tá na to pozerala, že čo to od nej moja dr. chce, že oni tam také, čo súvisi s neplodnosťou vraj nerobia, že iba v CAR...
Mám pocit, že to tu nie je vôbec ujednotené, že KTO JE NA ČO kompetentní, každý robí asi iba to, z čoho má ZISK - bohužiaľ. 😖 😖 Ale nie je to len v SR - je to všade.

noname26
9. aug 2012

@sarafortuna čo som sa dozvedela, v Čechach tam do Prahy posielajú už po 1-2 potratoch vrátane ostatných vyšetrení (hematologia, genetika, hormony..). U nás sa robia po 2-3 až a imuno sa bežne vraj nerobí.
Inak aj prístup je v Čechách iný, akoby tí lekári sa naozaj cítili, že sú tu pre pacienta, na rozdiel od nás. Tam ešte aj vrátnička bola neskutočne ochotná, aj na odd., kde sme platili, išla s nami ukázať nám, kam máme ísť. U nás?? Niekedy pomlčím.

sarafortuna
9. aug 2012

@noname26 , mne po prvom potrate gyndoš dal spraviť všetko - genetika, imuno a hemato netreba, lebo o trombofilii sme vedeli už dávno. Bežne čítam, že kočky po prvom potrate podstúpia všetko dostupné - aj to základné imuno.
tak pa 😉

tatinka
28. aug 2012

@snazilkas ahoj, neviem ci sem este chodis, chela som sa ta spytat ked si brala estrimax ci ti menzes prisiel aj pocas toho ako si ho brala alebo az ked si ho vysadila? pripadne ak prisiel az po vysadeni tak asi o kolko dni to bolo ?

snazilkas
autor
5. sep 2012

@tatinka ahoj, chodím sem už trošku pomenej, ale sem tam nakuknem. Mne prišiel menzes počas brania estrimaxu, vlastne až potom som ho mala vysadiť, keď sa vylúčilo tehotenstvo.

tatinka
5. sep 2012

@snazilkas a uz sa vam podarilo babo ci stale cakate?

snazilkas
autor
12. sep 2012

@tatinka bohužiľ nie, stále čakáme, dúfame, momentálne neriešime, lebo nás to už prestalo baviť a keďže sme zdravý, tak na to kašlem. Rohodla som sa, že ak to do začiatku roka nevyjde, tak po novom roku pôjdeme na umelé :-/ Čo už

tatinka
13. sep 2012

@snazilkas drzim teda pa lce aby sa vamz adarilo aj prirodzenou cestou ...

tatinka
9. feb 2013

@snazilkas ahoj moja, tak co ako sa ti dari?

snazilkas
autor
11. feb 2013

@tatinka ahoj, no nám zatiaľ nijak, stále sme vo fáze snaženia, ale stále nič neriešime, takže uvidíme, či a kedy sa nám pošťastí 🙂 Ale nevidím to nejak zle, začala som sa venovať sebe, cvičiť a hlavne vyčistiť si hlavu 🙂 A vy ako?

tatinka
11. feb 2013

@snazilkas no mi tiez niako, od leta sme mali druhe ivf a asi 3 alebo 4 ketka uz ani sama neviem, ale neujalo s aziadne embryko, tak tento rok davame pauzu ale dala som si vysetrit krv tak mi zistili mutacie, ale vraj to na otehotnenie vplyv nema akurat teda ked by som bola tehu budem musiet pichat heparin,,,

snazilkas
autor
13. feb 2013

@tatinka juuuj, tak to ma mrzí, ale určite sa všetko na dobré obráti. A vy máte vlastne aký problém? Pretože nám nič nie je, ale tiež už rozmýšľam nad IVF, len mám pocit, že je to veľmi násilné, keď by sa nám mohlo podariť aj prirodzene. Aj keď ktovie, či sa nám prirodzene niekedy podarí

janka_k
13. feb 2013

@snazilkas @tatinka baby odporucam cviky podla Ludmily mojzisovej, su to rehabilitacne ktore pomohli strasne vela parom.

tatinka
13. feb 2013

@janka_k o tych cvikoch viem, akurat som nedavno premyslala ze to vyskusam 🙂

tatinka
13. feb 2013

@snazilkas vies co u nas ja mam pco a priatel slabe a deformovane spermosky, ale hovorili nam ze to je problem pri prirodzenej snahe ale ze cez ivf to pojde, este mam zistene rozne mutacie v krvicke ale to vraj tiez nie je problem pri otehu ale akurat teda to ze pocas tehu budem denne pichat heparin,,,nevedia prist na to preco sa nam embyka neudrzali v maternici ,,,takze nevieme v podstate sami ze preco je to takto,,v podstate nam postupne vlozili 8 peknych embryok, ujalo sa len raz ale zial len na chvilu,,,ostatne vklady sa neujali vobec,,,
je to tazko povedat ci sapodari prirodzene ,,to clovek nikdy nevie ale snazit sa treba stale 🙂 ono je to tak ze ciastocne ti preplatia tri pokusy na ivf do tojich 39 rokov, ale aj tak velku sumu si priplatis sama, nas uz to stale cez 4 tisic eur,,ale kaslat na prachy aj ked clovek nema na rozhadzovanie len uz aby sa konecne podarilo,,,
takze kym ta netlaci cas a mate sanc aj prirodzene .treba skusat,,,ale ono je to tak ze ked sa rok nedari treba skusit poriesit lekarov, ,,,aj ked clovek nikdy nevie co pride 🙂 poznm baby co boli aj na ivf a neujalo sa a potomz razu sa podarilo prirodzene 🙂

snazilkas
autor
13. feb 2013

@tatinka aha, tak vy toho máte dosť, ale už som čítala aj prípady, kedy vôbec nebola šanca na tehu a zrazu to prišlo aj samé a nikto nechápal ako to je možné.
My sme už riešili lekárov, brala som lieky, pichali mi Pregnyl, plánovali pohlavný styk, dokonca sme 2x boli na IUI, spermie boli na 97% dobré, moje hniezdo bolo pripravené a nevyšlo to. Tak sme si teraz povedali, že to nejdeme riešiť, ale vždy, keď sa dozviem, že sa niekomu podarilo otehotnieť, tak ma to začne škrieť (samozrejme nie v zlom) a rozmýšľam potom čím ďalej viac nad IVF. A keďže už štyri roky sa nám nedarí, tak je to divné, lebo už sme boli aj vo fázach, keď sme nad tým nerozmýšľali a nechali to len tak plynúť, aj na liekoch, aj na IUI, aj zasa nerozmýšľať nad tým a nechať to prirodzene a stále nič. Ešte rozmýšľam, či nie sme ten prípad, že sa po tejto stránke k sebe nehodíme, že mužove spermijky v mojom hliene zomrú. Tak ešte to by som šla, na ten test znášanlivosti, či ako sa to volá.

tatinka
13. feb 2013

@snazilkas nam ten test robili ze ci nezabijam jeho spermosky ale tam to vyslo v pohode ze, no ved to ze mi tiez cca 4 roky aj daco sa snazime a tiez aj ked sme boli aj na iui aj na ivfka aj ketka tak aj medzi to sexikujeme a snazime sa aj normlane, tiez sme na nervy hlavne teraz mam tehotnu sesternicu a ona vie aky mame problem ale i tak ma nezabudne vzdy informovat ake mala krasne sono a videla babatko sa hybat a samozrejme mi treba aj foto ukazat,,,dakedy mi je do revu ze mi stale sme tam kde sme,,,mala som stavy ze som nemohla ani na ulici pozret mamicke do kocika na dieta alebo vidiet reklamu v telke o babatkach,,,,ale uz tak dako sa snazim na sebe pracovat a prekonat to... kazdej mamicke zelam dietatko zdrave a stastne, a verim ze aj my s priatelom budeme patrit medzi pariky ktore sa jedneho dna dockaju stastia mat spolu deticky, verim ze ked pride spravny cas podari sa nam to ....aj vam 🙂
ozaj a na laparku si uz bola? u nas je rpiechodnost ok,,,posielal ma teraz dr este na hysteroskopiu ale ma chcel uspat a ze tak urobit, no som uz odmietla,,,reku dam si pauzu a teraz sami dostala info ze sa da urobit test plodnosti kde je obdoba tej hysteroskopie lebo to je vlastne len sono maternice v 3d forme tusim a v martine je lekar ktory to urobi priamo v ambulancii a bez uspatia a bezbolestne tak sa tam chem zajednat,,,inak to by si si mohla aj ty dat urobit, myslim ten test plodnosti,,,,,pockaj pozrem ti link na tu stranku a poslem ti to ak chces si precitat o tom info, plati sa za to asi 30 e sa mi zda

mirkailavska
13. feb 2013

ja som si prežila si vzdelaná ale snáď sedliacky rozum zvíťazí, v rýchlosti ,mám 39 rokov 19 ročného syna ,1 ročnú dcéru a dalšiu čakám v máji.syna mám z prvého manželstva po 5 rokoch rozvod, zoznámila som sa s mužom s ktorým som 12 rok chceli sme dieťatko ale nijako sa nedarilo tak sme to neriešili len môj partner si myslel že je neplodný ,ale na ostatné zrelý, pochodila som po doktoroch pretože vekom sa pridružili problémy a aj partner , partner je plodný a potom je vo mne chyba, zase gynekologycké vyšetrenia, už aj liečiteľov som pochodila nič, nemala som už chuť ani energiu,až nám gynekolog predpísal antibiotiká a nato som otehotnela ,ale dlho som sa netešila v treťom mesiaci mi museli urobiť kyretáž (prestalo pracovať srdce plod odstránili) po roku kamarátka poslala za mnou jednu svoju známu ktorá ma prezrie s prístrojom diakom nevedela som čo to je ,ale už čo som mala za sebou som súhlasila, tam mi povedali že mám maternicu zanesenú baktériami a preto mi plod odumrel,mám zápal prívesku maternice, mám s krčkom maternice čosi a cysty presne to napíšem až keď pozriem do papierov , a aj celé telo mi zdiagnostikovala mala som všetko možné som laik takže aj tak píšem ohľadom medicíny. za vyšetrenie som zaplatila 12 eur som súhlasila veď u doktora som za každým platila 10eur. Lieky mi predpísala za 60 eur. aj to som si všetko u nej objednala a zobrala. Zároveň som sa objednala na další mesiac na kontrolu. Nevedela som sa dočkať kedy budú lieky a ja sa budem liečiť. Prešiel týždeň lieky mi prišli a začala som užívať za týždeň som otehotnela. Povedala mi že dost skoro pretože som sa dôkladne nevičistila od parazitov.
Mám zdravú dcéru aj napriek vyššiemu veku .
poviem ti na záver jednu skutočnost podáva lieky na prírodnej báze a na rovinu som dostala odpoveď ,že liekmi to trvá aj rok kým sa vyčistím ale je tu preparát ktorý to urýchli dala mi aj zarobený ho vypiť. požičala mi knižku a prečítaj si o tom ako to zoberiem, ja som sa hneď zaviazala že to môže objednať a si to zoberiem vlastne kúpim pomohlo mi to aj mojmu partnerovi aj synovi aj dceru v tom kúpem a nemusím už užívať kadejaké lieky ktoré sú syntetická chémia a tým zatažuju organizmus. ak tak si písala že finančné problémy nemáš tak skús povie ti všetko nie je to veštica ale múdra žena ktorá chodí na vysoku skolu a studuje vseobecné lekárstvo
ja som k nej vela ludí poslala ale nikto mi ešte nevynadal za to

tatinka
13. feb 2013

@tatinka www.tomgyn.sk
na tejto stranke klikni na test plodnostit am ti rozpise co to obnasa ...mrkni si to

mirkailavska
13. feb 2013

tu je stránka a aj knižku ti pošle v elektronickej forme prečítaj si ju a potom sa rozhodneš, mám známych a to s vysokoškolským vzdelaním a užívajú to. to čo som napísala je len kvapka, ale ešte niečo keď som porodila dcéru som po mesiaci bola strašne unavená a zničená stále som spala a nemohla som ani chodiť tak ma boleli kolená, objednala som sa na vyšetrenie, zistili mi že mám zlatého stfylokoka to čo je od kial, to je z pôrodnice je tam samá baktéria ale dala mi lieky a za 3 dni sa mi tak uľavilo to sa nedá opísať teším sa a aj sa budem som na to po zdravotnej stránke spokojná
ja ti môžem knižku tak isto preposlať

Strana
z2