icon

Obavy z tehotenstva a starostlivosti o dieťa

2. dec 2024

Ahojte zeny,otazka na tie co mate dieta. Jed ste boli tehotne,nebali ste sa ako to zvladnete? Ja nie som tehotna a par rokov ani neplanujem,ale tak stat sa moze vzdy. Ja sa realne desim tej predstavy. Aj teraz som po praci niekedy unavena. Poporodnu depresiu by som podla mna mala na 100%.Neviem si realne predstavit sa starat o dieta 24/7,starat sa komplet o celu domacnost,kazdy den varit,starat sa o zvierata,muz by nas musel zivit,ma svoje konicky a uz teraz tvrdi ze ma malo casu,ze den by mal mat aspon 48 hodin. Mozno by sme mali menej sexu a budeme nevyspati a nebudem mat cas sa ani osprchovat,je to na zblaznenie...neviem ci vobec deti chcem mat...

Strana
z2
luccija
3. dec 2024

Celkovo v živote máš tiež také negatívne ladenie?
Nemusíš mať dieťa, ak ho budeš chcieť zvládneš všetko.Nie na 100% to je nemožné, ale zvládneš.
Skôr máš strach z neznámeho a veľmi negatívne myslenie.

procrastique
3. dec 2024

Však nemusíš mať nič na 100% , dieťaťu reálne stačí tak 20% , aby malo čo zjesť a zavliecť ho do inštitúcie :D to zas nie je žiadna extra práca.

osky
3. dec 2024

@martinmmartin pravdu?
Kto ti dal pravo tvrdit,ze prave TY mas pravdu?????ako vies,ze mas pravdu???
Presne preto,sa k tomu nevyjadruj.
Pravdepodobne vidis iba tu svoju pravdu..
Autorka si precita a urobi si nazor sama.
Dala som link, o nicom ju nepresviedcam!

martinmmartin
3. dec 2024

@osky novidis - vsimla si si ze ja nikomu nezakazujem sa k nicomu vyjadrovat? Presne preto ze pravdu v tomto moze mat hocikto. Ale ty ano. Ked sa ukaze ze je to kopa hivadin ty by si sa o tom nechcela dozvediet nech s tym nestracas cas?

osky
3. dec 2024

@martinmmartin pocuvaj,pre mna to nie su hovadiny,ja som veriaca.😀
Nezapodievaj sa s tym a roluj dalej.
Ja som pridala link,kazdy si moze SAM urobit nazor.
Cize nie,nebola by som rada,keby ma niekto presviedcal,ze su to hovadiny.
Ak to ty za hovadiny povazujes,ok.
Ale to neznamena,ze mas pravdu a ze mas presviedcat o nej ostatnych.
Ok?
Ale vidim,ze ty si velmi sebavedomy a bez toho,aby ta o to niekto ziadal,chces silou mocou presvedcit autorku a asi aj mna,ze to hovadiny su....autorka sa uz ani nevyjadruje...
A mna uz presviedcali ini ,nestracaj cas..
Ja mam svoj rozum a svoj nazor...
Este raz-,pridala som link s txm,ze MOZNO jej pomoze...
Nic viac,nic menej....ja ti nevnucujem svoj nazor.
Nevnucuj mi ani ty ten svoj...

martinmmartin
3. dec 2024

@osky Ziadny nazor som dokonca nevyjadril. Iba tvrdim ze nezakazuj sa nikomu k tomu vyjadrovat lebo ty sa mozes mylit. To ze ty niecomu veris este neznamena ze je to naozaj tak a je od teba sebecke blokovat aktivne vsetko co ti nesadbe do kramu

majlo1234
3. dec 2024

Bud dieta chces a ides to toho-mozes mat “nestastie” na nevilnosti, unavena budes, hocico aa moze pokazit pocas tehotenstva. A po narodeni mozes mat “nestastie” a mat mega narocne dieta. Alebo aj nie, v kazdom pripade tvoj zivot sa zmeni, a nevies si ani predstavit ako, kym to nezazijes. Ak to nechces, chran sa

osky
3. dec 2024

@martinmmartin povedal si ,ze su to hovadiny.to je ten tvoj nazor.
Nechaj si ho....
Je sebecke aktivne blokovat...cooooo?
Jedine,co blokujem si ty.
Lebo ty by si chcel rypat a sa hadat.
A serie ta,ze ja sa hadat nechcem 😉😄

n_g
Autor odpoveď zmazal
bvln
4. dec 2024

Ahoj, viem čo prežívaš a ako sa cítiš ale to je v poriadku. Poviem ti ja z mojej skúsenosti, ja som nechcela deti. A teraz čakám tretie🙈😂. Na všetko máš čas, podľa toho ako píšeš tak si ešte užívaj život . Nič ti neutečie a keď budeš rozhodnutá raz to príde. A ako to všetko zvládať 🤪aj to sa da lebo tie svoje priority prehodnotíš.

katrin21
4. dec 2024

Cely prispevok je taky...poviem sebecky. O teba sa ako starali rodicia? Nemala si nahodou full servis, laskyplnych rodicov, co to prepisli, vychovali niekoho, kto sa teraz nevie vzdat svojho pohodlia?
Varit kazdy den nemusis, celu matersku som varila na 2-3 dni.... fakt riesis,ci bude menej intimity a viac unavy? Pane Boze, my fakt vymrieme.
A este ten pristup, ze vopred si predstavujes depresiu.
Nemas tusenie,aky je to blazeny pocit,ked ta to babo objime, aj ked sa o neho bojis a je chore, vsetko to stoji za to.
Mozno si len nezrela,aj ked neviem, dcera ma 24r a uz 2 roky sniva o babatku,ale ma este skolu.

Uplne realne by ma zaujimalo, akym stylom si bola vychovavana,lebo tohto je tak vela, vela mladych sa nechce vzdat nicoho a boja sa zodpovednosti za vlastne dieta a straty pohodlia.
Kde soudruzi z NDR udelali chybu??

katrin21
4. dec 2024

A este....kde sa berie v dnesnej dobe ta idea,ze vsetko musis zvladat na 100%!?!?!

Aha ,uz viem, na instagramovej bubline.
Tak prosim, normalizujme,ze je NORMALNE NEROBIT VECI NA 100%, hlavne ako rodic, matka, nebudes na to hadam sama a vsetko casom pride a najdes si system...
MD sa da aj brutalne uzit, ver mi. Zaklad je sa na nu financne pripravit, mat ake take zakladne veci zabezpecene a vsetko brat s pohodou.
S pristupom, zw vsetko bude hrozne a tazke si to tak vytvoris. Zmen nastavenie

katrin21
4. dec 2024

@dzulli1980 to nemyslis vazne... raz by si to asi lutovala a hlavne si mala to dieta an dost neskoro, mozno sa uz v tomto veku tazsie vzdavas zvykov, aj ked ja som mala prve v 23 a druhe v 39 a teda v 39 som si to uzila nadmieru pohodovo.

dahra
4. dec 2024

na 100% zabudni 🙂 K čomu to je? To je ako väzenie. Obmedzenie najhrubšieho zrna, ktoré sa skrýva za snahou o dokonalosť. Radšej 3 deti ako tip-top veci. (Ale ako mladá a bezdetná som tiež makala ako fretka a chcela byť vynikajúca vo všetkom.) Teraz vidím, ba priam cítim tú prázdnotu za tým. Pretože, aj keď som dosahovala 99%, to 1% , čo som nedala, ma ubíjalo. Snaha o dokonalosť je diktát tejto doby. Kto miluje diktáty?

Strana
z2