icon

Od dnes myslím pozitívne. Kto sa pridá?

taja27
24. jan 2013

ahojte baby tak soms a rozhodla,že oddnes idem myslet pozitivne po vzhliadnutí a prečitani knihy Tajomstvo,videla som aj film...pripojte sa a som zvedavá ktorej snažilke sa podari skor otehotniet pozitivnym zmýšlanim 🙂) pripájam aj video kuknite si ho baby fakt a počuvajte slová a vcítťe sa do toho....a negativne reakcie prosim sem ani neádvajte my sme tu "POZITIVKY"

taja27
autor
23. mar 2013

no ja na BT kašlem...kamoška otehotnela a povedala že si lenpozerala plodne dni..cyklus ma uplne rozhádzaný raz 28 potom 40 a otehotnela...nie je to to tom čim viac tlačime nato tým je to horšie...moj znamy ma dieta on po rakovine semennikov s jedným vajom maju zdravu dcerku....skušali rok a ol a maju ju.... no proste mylsim že čim viac sa stresujeme a meriame BT a sledujeme sa je to o to horšie....takže ai tak baby...priroda to zariadi

seraa
23. mar 2013

@taja27
@11miuska11
@alchemilkazltozelena

baby ale ved to asi moze byt ze mas viac vajicok ci nie?
ja som bola v piaotk a tento raz som kukala na monitor a mala som len jendo na jednej strane a druhe an druhej folikul ci co to je
a soms a pytala ze ma boli v boku ze nech mi skonntroluje lavu stranu (boli ma tam trosicka uz 2 mesiace a nikto nic ) no a on povedal ze mam uplne vsetko ciste tak uff aspon no ale tka kde je rpoblem??
no dnes som douzivala clostyl, cely tyzden ma bolela hlava ale dnes az zle mi bolo
ale dala som si brufen , hlava presla a aj zle mi uz nebolo
mam 5 vyrazok na krku , no uz niektora baba pisala ze mala vyrazky z toho ale malicke..
tak tak takze som zvedava co sa bude diat
baby ak vam lekar povedal ze je vsetko ok tak je vsetko ok lekar nemoze nepovedat lebo vas setri to vziadnom pripade!

11miuska11
23. mar 2013

@seraa jeeej, to je super, ze mas folik dominantny. A povedal, ze kedy ma prist ovulka? 🙂 juuuj, tesim sa z teba. Skoda len, ze ti je z toho zle, ale to beries iba tych 5 dni, nie? 🙂 uz sa tesim na vysledky kockaaaaa 🙂 No, ja tiez dufam, ze ked lekar povie, ze je to OK, tak to tak aj bude. Ja idem na folikulometriu na buduci stvrtok. Ty ides kedy teraz? Uplne som cela napata z teba 🙂 🙂

@taja27 Tajus, presne, ako pises., Ked ta meranie BT stresuje, tak to nerob, lebo cim viac si v strese, tym je to horsie, tak si radsej nemeraj dalsi cyklus 🙂 Mna to bavi a tesim sa na to, aka bude BT dalsi den. heh. Aspon viem, ze doteraz nebola ovulka, tak nemusim testovat tehu testom, aj ked mi meska a velmi ma zaujima, ako sa zmeni BT dalsi cyklus s tym inofolicom. Kocky, ja si myslim, ze s inofolicom sa nam to babo podari 😅 😅 Tajus, rob iba to, co ti je prijemne. Ak ta to tu na MK stresuje, kasli na cely MK a napis nam, az ked budes tehu 🙂 hlavne, aby si ty bola OK.

mne sa tu velmi paci na MK a vzdy mi to tu doda energiu, predsalen sa nemam s kym o takychto veciach rozpravat, nemam s kym zdielat radost zo vystupenia BT a tak 🙂 a hlavne, ked mam slabe chvilky, tak ma to tu vzdy nakopne 🙂

seraa
23. mar 2013

@11miuska11

mius neeboj a nemysli na zle, on by to musel riesit keby to bolo ako vravis ked povie ze ok je to ok
no povedal ze okolo by mala byt ovu13dc streda by mala byt a na sono idem vo stvrtok
tak som zvedava
hahah ideme narovnako tak sa dohodnime ze len dobre news,ok? 🙂
juj drzim nam vsetkym palce
suhlasim aj ja som rada ze som vas objavila 😅
dobru nocku baby a pekny zvysok weekendu !

11miuska11
24. mar 2013

@seraa supeeeeer, tak vo stvrtok mame velky den.. Haha. 😀 suhlasim s dobrymi spravami 🙂 My sme v noci poistovali, ti poviem, ze to bol moj prvy sex cez nadchu 😅 😅 ale je to supeeeer, clovek zrazu mysli na nieco ine, ako na chorobu. Heh. Sned mam 36,9 , BT ide hore, ale pripisujem to chorobe, tak sa este nevytesujem, ale co ma byt, bude a basta 😀

seraa
24. mar 2013

@11miuska11

jej az tteraz som si vsimla ze ked dam "odpovedz " tak mi tam automaticky napise meno
a ja doteraz pisem vsetky mena heheh no stava sa..
tak tak stvrtok musime byt dobre naladene 🙂
noo ale ak nemas tepltu tak to fakt moze byt ovulka 😵

11miuska11
24. mar 2013

@seraa no nemam teplotu, max. som mala 36,6 pod pazuchou. Hmm...a raz 36,8, ale to bolo v strede dna a vecer uz zase bola 36,6 🙂 ale boli ma hlava. a vcera vecer ma pichlo na pravej strane..par minut po sexe. hmmm...tak som zvedava. Snad to nie su zase iba plane priznaky. Aj ovu hlienu som mala na rozdavanie vcera 😀 No ty si expertka s tym vypisovanim mien 😎 😎 😎 presne tak, naladime sa suprovo na stvrtok a bude to 🙂 jupiiii. A som rozhodnuta, ze keby mi na sone neuvidi ani dominantny folikul a ani zlte teliesko po ovu, ze idem na vyvolavacku, ale verim, ze k tomu sa nedostaneme 😅 😅

taja27
autor
24. mar 2013

@11miuska11 ahojte no niežeby ma to stresovalo len...neviem no mam obavy z toho ako to bude atd..aj chcem aj nie neviem či ma chápete bojim sa že čo ked nebude ovu...frajer mi hovori že načo pijem inofolic ked som v poriadku keby nie osm ej to iné ale mne že len duph...blokol ovu no neviem idem ho pit aj tak ...že si zybtočne nahovaram že čo ked som chorá a naozaj potom si to privolám....
no mne pribudli 3 kamošky tehotné dalšiu znamu som videla dnes v ksotole...kašlem už nato fakt!!! id emi to na nervy všetky okolo su v tom ja nie to je v riti jaaaj...sestra hovori že je to ako choroba....
mna tiež pobolieva sem tam v lavom boku neviem čo to je rpečo....
tak držim palce baby ved ja sa budem ozývat aj vas čitať cmuk

11miuska11
24. mar 2013

@taja27 pozri, duphaston by ti ovulku neblokoval, keby bola nacas, takze pi inofolic a ovulka pride nacas, alebo skor, ako obvykle, 🙂 . Ved uvidis a rob len tak, aby si bola OK. Drzim palec 🙂

boniqa
24. mar 2013

@taja27 viem ťa pochopiť aj ja to zaživam .ja sice jednu ratolesť mam doma ale velmi tužime aj po druhom dieťatku.ja to mam ešte aj doma od maleho skoro každe rano mi vravi či sa už velmi lubime s tatinkom lebo on by naozaj chcel sestričku alebo bračeka a to boli najviac.beriem dufaston už cca 7 mesiacov a stale nič.tiež mi to začina liesť na nervy testujem každy den ovu testymi aj pride ale nejak to nejde.rozmyšlala som aj nad inofolic ale asi sa najprv poradim s dokym.držkam ti palčeky nech čoskoro budeme mať dva pasiky na testoch TEHOTENSKYCH.

11miuska11
24. mar 2013

@boniqa ahoj, a kedy beries duphaston? preco ti ho lekar nasadil? Lebo mas nedostatok progesteronu po ovulacii, alebo mas dlhy cyklus? Inak, vitaj 😀

taja27
autor
24. mar 2013

@11miuska11 no to som nepochopila ved si sa pýtala doktora nato a blokval byju a čitala som aj na nete že ju blokuje.-)))takže blokuje a další pripad ako píše boniqa že 7 mes a nič...takže určite je to pravda že ju blokol !!!

taja27
autor
24. mar 2013

@boniqa dakujem no apson jedno už máš .-))a prečo bereš duphaston??

taja27
autor
24. mar 2013

ja som tu dala vela o duphastone čo som našla aj o digitalnych teplomeroch no mam pocit baby ako keby ste si to ani nevšimli a považovali len čopoviete vy je pravda.-)) su tu jasne dokazy na nete ja som toho dokazom že digi teplomery meraju zle že D blokuje ovulaciu a telo nevytvara potom svoje hormony no neviem akoby ste to ani nečitali čo píšem...zbytočne .-)

11miuska11
24. mar 2013

@taja27 tajus, ano blokuje ju, ked nenastane normalne, do 15teho dna, ked zacinas brat duphik. Ked ovulka prebehne "podla planu", tak ju nezablokuje. Zablokuje ju jedine vtedy, ked je tam nejaka odchylka a neprebieha ukazkovo do 15 DC. Cize aj ty mas oneskorenu ovulku. Kazdemu, kto ju ma oneskorenu a zacne brat duphaston pred ovulkou, tak mu ju zablokuje 🙂 takze tak. Neboooj, citame,co pises 🙂 ale ty si si asi pozorne neprecitala, co som napisala naposledy ja 🙂 Ze duphaston ti ovulku nezablokuje v pripade ,ze mas ovulaciu v poriadku a tak, ako kazu tabulky pre ukazkovy cyklus, cize do 15 DC 🙂 A ano, digi teplomery ukazuju menej, ale zalezi aj od toho, aky teplomer mas. Ked je kvalitnejsi, meria dobre, ked je menej kvalitny a lacny, logicky, bude merat horsie. Ale aj pri digitalnom sa odporuca, aby sa nechal dlhsie, aj po zapipani 🙂 Ja som si merala ortutovym a digitalnym a bola tam odchylka 0,1 stupna, a to nie je taka tragedia 😅 dolezity je rozdiel vo fazach, ale to uz som ti pisala 😉 Mne je v podstate jedno, ake rozdiely maju baby na fore v ich teplomere, dolezite je, aky mam teplomer ja. A ja mam asi ten kvalitnejsi, lebo meria takmer rovnako, ako ortutovy a nemusim ho tam mat tak dlho 🙂

boniqa
25. mar 2013

@11miuska11
@taja27 dufik beriem lebo mi menzes chodil raz za 3 mesiace tak mi ho nasadil.mne menzes nikdy nechodil pravidelne len ked som brala antikonc. vtedy sa nam aj podarilo otehotniet .

11miuska11
25. mar 2013

@boniqa tak ti odporucam poradit sa s lekarom, pretoze duphaston otehotneniu nepomaha, nijako. Radila som sa aj s lekarkou z CAR. Duphaston je iba na skratenie cyklu. Nesposobi to, ze pride ovulacia, alebo, ze pride skor. Ja mam ovulaciu az 45 DC, tento raz som ju mala, zda sa 37 DC, ale este to nemam potvrdene. Keby mi niekto nasadi duphaston na 15 DC, tak sa ovulacie ani nedockam, pretoze mi nestihne dozriet vajicko, kedze zreje tak neskoro. Treba sa zamerat na skorsie dozretie vajicka, cize ovulaciu. Lekari to riesia liekom clostylbegyt. Ale su to umele hormony, tak ja som si povedala, ze najskor to skusim inak. A ak to teraz bola ovulacia, tak Inofolic, co su vitaminy zamerane na dozrievanie vajicok, mi "zariadil" ovulaciu o viac nez tyzden skor, co je super. Takze takto. Duphaston sa dava vtedy ako liecba, keby mas zistenu peknu ovulaciu, ale lutealna faza ti trva menej ako 10 dni. Vtedy sa duphaston nasadi po ovulacii, aby ju nezablokoval a pekne pomoze predlzit lutealnu fazu. Tvoj lekar vie, ze sa snazite o babatko? 🙂

11miuska11
25. mar 2013

@taja27
@alchemilkazltozelena
@elje
@seraa
baby, baby, ono to vyzera tak, ze fakt bola ovulkaaa...dnes som uz takmer uplne zdrava a aha na graf 🙂 http://www.womenzone.cz/uzivatelka/mmiuskaa/gra... Juuuuj, bodaj by to bola ovulka. Ja taak velmi chcem. I ked sme snazilkovali neskoro, ale to vobec nevadi, lebo ak sa ovu potvrdi, tak inofolic mi zabral !!! 😅

alchemilkazltozelena
25. mar 2013

caute zeny, pijete aj alchemilku? ja som pila len 1 cyklus

elje
25. mar 2013

@alchemilkazltozelena
@11miuska11
@taja27
@seraa

Babyyyyyy ja som taka nestastna 😢 😢 😢 Prave som sa vratila od Gyn. Ani ma neprehliadol, len mi hned vypisal prihlasku do Centra asistovanej reprodukcie v BA.... Fakt neviem co mam robit, sedela som tam u neho v ordinacii ako obarena, nezmohla som sa skoro na nic. A teraz doma len revem a revem... Ukazala som mu svoje 3 posledna grafy, tak skonstatoval, ze u mna ocividne ovulka neprebieha, a ze by som sa mala obratit v tomto na odbornikov, ktori vedia co robia... Povedala som mu, ze sa mi to zda dost razantne riesenie po 5 mesiacoch aktivneho snazenia, a tak mi este predpisal Duphaston na dalsie 2 cykly, ze viac uz pre mna urobit nemoze. Vraj Clostyl nasadit nechce, kedze je problem mozno niekde uplne inde, a to mi maju zistit prave v CAR. Ale ja tam ist nechcem!!!!!! Tak som si duphik v lekarni vybrala a hned som si kupila dalsie balenie Inofolic (zas dalsich 20 eur v keli), ale vobec nieviem ci ten duphik nasadit ci nie..... Dnes som 9dc, uz po zajtra by som ho mala zacat uzivat, ale fakt neviem ci nerisknem jeden cyklus len s Inofolicom..... ☹

@11miuska11 tebe gratulujem, vypada to fakt na ovulku tfuj tfuj tfuj 😉 Velmi ti to prajem, potom by som Inofolic nasadila aj 3krat denne 😉

elje
25. mar 2013

A este jedna vec - od dnes zasadne nepozeram ziadne fotoblogy tu na fore, lebo to ma privadza do sialenstva este viac, ked vidim baby ktore poznam a viem co su zac ako tu maju aj po 2 deti a ani nevedia ako k nim prisli......takze u mna jednoznacny zakaz fotoblogov. Budem sem chodit len na toto forum a este sledujem diskusiu o Inofolicu a alchemilke, ale inak uz nic!

alchemilkazltozelena
25. mar 2013

@elje ahoj moja, to mi je luto ☹ ani neviem co napisat ☹ je to take nespravodlive vsetko... fakt baby co nechcu tak maju a co chcu, tak nemaju.... mozem napisat len hlavu hore! lebo sme v pozitivnej teme, aj ked je to tazke.... pre nas vsetky.... kazda ma nejaky problem... ☹ 😕

11miuska11
25. mar 2013

@elje ahoj, tak to je riadny piiiip, ten tvoj lekar!!!!! Posli mi sem grafiky, pls a ten duphaston URCITE NEBER!!! v ziadnom pripade!!! citala si, co som sem postla, ze mi napisala lekarka z CAR? Duphaston sa berie az po odsledovanej ovulacie, ked je problem so zltym telieskom! A to ty nevies, ci mas. Ty mas proste len dlhe cykly, ako ja. A vyzera to tak, ze ten inofolic fakt zabera. Pekne pi inofolic 2 krat denne a meraj BT. Vies nam sem zavesit tie tvoje grafy? Duphaston si brala vzdy od 11 DC? To je strasne skoro, podla mna. Ti lekari su strasne nekompetentni, ale ten tvoj si to aspon priznal, ked ta posiela do CAR. Neber to vsak ako tragediu, to neznamena, ze hned musis ist do umeleho oplodnenia, oni ti v CAR budu sledovat ovulku, urobia hormonalny profil, zoberu muzovi stery a urobia mu spermiogram a potom to cele vyhodnotia a urcia liecbu. Vies, asistovana reprodukcia je uz aj to, ze ti sleduju folikulometriou vajicka a povedia ti, kedy sa treba snazit. Ale chapem ta, ze od lekara to je riadna podpasovka toto 😒

boniqa
25. mar 2013

@11miuska11 takže od začiatku išla som za svojim dokym s tym že už pol roka sa snažime o baby ale nejak sa nam nedari ,on sa spytal na moj cyklus a ten bol zhruba každy druhy mesiac spravil sono zobral krv asi na hormonalny profil a povedal že všetko je v poriadku vysledky dobre a nasadil dufaston tak som ho teda brala .nejak sa mi to nezdalo že ked skoro každa tu piše o predovulačnom vytoku a ja stale nič sucha jak ta sahara tak som sa na vianoce nasrala a vysadila som ho že na jeden cyklus lenže menzes mi už potom viac nedošiel tak som išla za nim na začiatku februara že som zabudla zobrať dufik tak ma sprdol že ak takto budem stale postupovať tak tehotna nebudem dal vyvolavačku a o 13! dni mi prišiel menzes tak stale beriem dufik a dufam že sa to raz zadari cyklu sa mi strieda niekedy 31 dni inokedy 39 asi ako sa mu chce . v polovici aprila by som mala isť k nemu tak sa ho chcem spytať na inofolic som zvedava čo mi povie

boniqa
25. mar 2013

@alchemilkazltozelena ja som ju pila cez menzes a dostala som strašny.uplne kusy išli somna je to normale? som sa aj zlakla tak som ju prestala piť

11miuska11
25. mar 2013

@boniqa hormonalny profil sa robi 3 krat za cyklus, takze z jedneho odberu krvi ti nevie vyhodnotit hormnony. To je za prve. To, ze ti duphastonom skratil cyklus je sice pekne, ale ovulaciu ocividne nemas, ked ani hlien plodny, ani nic. A s duphastonom sa skracuje cyklus iba naoko. Je mozne, ze mas ovulaciu tak, ako ja, neskoro a to je aj tak jedno, lbo otehotniet mozes aj s neskorou ovulaciou! Ja by som na tvojom mieste nebrala duphaston a kazdy tyzden skocila na sono, nech ti povie, ci a kedy prebieha ovulacia a ked ti chce silou mocou vnutit ten duphaston, tak ho ber az po ovulke. Lekarka s CAR mi povedala, ze to je to najnestastnejsie riesenie, ake moze byt, nasadit duphaston na dlhy menzes a neodsledovat ovulku. Duphaston sa nasadi pri problemoch s lutealnou fazou, vtedy lieci, ked je kratka a musi sa nasadit po sonom odsledovanej ovulacii, aby sa nenasadil skor, ako nabehne ovulka. Ked nevies kedy a ci mas ovulku, tak to budes brat duphaston aj rok a nic sa neudeje, lebo neprebieha ovulacia 😒

elje
25. mar 2013

@11miuska11 Zatial takto. Ano duphik som brala od 11 do 25 dna cyklu. Asi dam na tvoje rady a dam si s nim pauzu. Myslim, ze aj tak nelieci priciny dlhych cyklov, len ich umelo prerusi.... A nevies nahodou ci Inofolic vzdy vyvola ovulku?

elje
25. mar 2013

@11miuska11 A ty chodis do CAR? ked spominas tu doktorku odtial.

11miuska11
25. mar 2013

@elje ahoj, no, to fakt na ovulku nevyzera, tieto cykly 😒 I ked v tom januarovom to ten 11 DC aj vyzeralo, ze sa nieco udeje a nakoniec nic...A pijes uz ten inofolic? Cim skor to zacni pit, dva krat denne. Ja som zacala pit az 19 DC a aj tak som mala asi skor ovulku o 8 dni. Teda, ak ten moj vzostup nebol sposobeny chorobou. Takze ja by som sla do toho. Keby si mala ten isty problem, co ja, ze mas neskoro ovulku, tak ti inofolic podla mna pomoze. A keby nie tento cyklus, tak v dalsom sato urcite prejavi 🙂 hehe...si tu pripadam, ako díler inofolicu 😀 😀 😀 vzdy je to rozumnejsie riesenie, ako tlacit do seba duphaston, ktory ti naoko upravi cyklus. Kvapky od Valovica, alebo take nieco, si skusala?

11miuska11
25. mar 2013

@elje nie, nechodim do CAR, ale pisala som si s jednou a pytala som sa na to, ci sa mam dat nahovorit na duphaston, lebo mam dlhe cykly. a ona povedala, ze ak je problem v ovulacii, tak to urcite nemam robit, lebo duphaston je na nieco uplne ine, ako na upravu cyklu. To je len vedlajsi ucinok duphastonu a preto to lekari pouzivaju. Zenam, ktore nechcu otehu, je to jedno, lebo aspon maju pravidelnu periodu a zdanlivo teda vsetko v poriadku.