Od leta do Vianoc 2016 budeme tehuľky
Tym,kt.sa to nepodarilo do maja alebo aj podarilo a neuspesne,tak zakladam novu skupinu.Verim,ze rok 2016 budeme mat brusko a hlavne to zvladneme do uspesneho konca.
@smejko18 .som pôrodná asistentka a keď mne niekto berie krv tak vždy odpadnem 🙂 🙂 ,tak si z toho nič nerob..bola som na gynde konzultovať tehotenstvo ale este ma nikam neposlali na vyšetrenia a ani nechcem este ved sa snazim cca len 9 mesiacov..a bojim sa že by mi povedali že je chyba vo mne a moj priatel nechce o tom ani pocut...povedal že nam sa to podarí a ja tiež v to verím..Pán Boh vie kedy sme na to naozaj pripravený a vtedy nám pošle anjelika..
@senselinka moja este by ma zaujimalo tvoja skusenost alebo ako ty vies po akom case je mozne sa opat snazit?
@vanda12345 odporúča sa 3 mesiace počkať..čiže ešte musiš prekonať 3 mrchy a šup snažiť sa
@zuzanka6992 3mrchy tak snad to rychlo ubehne a potom to pride sup sup 🙂
@smejko18 Prvy by mal ist na vysetrenie tvoj manzel. Jeho caka jedine spermiogram. Ak mu vyjde dobre, budete hladat chybu u teba, ak mu vyjde zle mozes absolvovat aj ty dalsie vysetrenia. Mne moj gyn. odmietol robit akekolvek vysetrenia bez manzelovho spg, a ten mu napokon vysiel zle, takze dostal lieky a teraz ja chodim na folikulometriu, lekar to s nami berie od zakladov a nesnazime sa este ani rok. To len taka mala rada 🙂 vela stastia v snazeni
@vanda12345 za malo, bola by som radsej, keby som nevedela poradit, ale co uz... aspon mozem pomoct niekomu inemu 😉
@smejko18 ano.aj moj manzel bol na spermiogram a to len po 3 mesacnom snazeni spermiogram uplne v poriadku tak mne sa len potvrdilo ze chyba je vo mne chodila som 2 mesiace na folikumetriu a tento.mesiac pokracujem no uz s liekmi... jedno dieta uz mame na prvy sup tak som.si naivne myslela ze to bude tak aj pri druhom.dietatku...
Spermiogram som.ukazovala aj gyndosovi vravel ze u neho ziadny problem ma dokonca spermii az nadpriemer
@senselinka to ti verim no snad je vsetko ako ma byt a bude nam dopriate to po com tuzime a budeme este drzat v naruci nas uzlicek vonavy 🙂 drzim este raz prsty
@smejko18 tiez mam
@vanda12345 vsetky sme tu perfektne buduce maminy 😉 ty si po cisteni?preto mas teraz prestavku ?
@smejko18 chcela som len, ze tiez mam 30 a snazime sa o prve babo priblizne rovnaku dobu. Tak snad sa nam vsetkym cim skor postastiiii. 🙏🙏🙏
@smejko18 ano to teda sme sme ano vo stvrtok som prisla o anjelika no tak trocha pouza a potom ideme na to muzicek dobrovolne na silu 🙂
@vanda12345 hovori sa, ze cakat treba tolko tyzdnov, kolko si bola tehotna... takze ja by som na tvojom mieste po druhej mrche sla urcite na to
@senselin vies co presne nejak takto som si aj ja povedala ze myslim tak 2mrchy vyckam a chcem ist na to tak si ma potesila 🙂
Babulky ako ma byt krcok ak si tehotna a ako ak ma prist iba Mrcha?? 🙂
@kotatko1232 podla toho sa velmi neorientuj, nie je to spolahlivy ukazovatel, on sa aj počas dna meni.
pred mrchou by sa mal posuvat vyssie, maknut a otvarat.
a v tehu by mal byt dole a tvrdym uzavrety.
ale to musis mat poriadne odsledovane, aby si ho uz poznala 🙂
@lauritkatesty no tak to ma len zaujimalo kedze jedna baba pisala ze ho ma vysoko a caka na MS
@kotatko1232 no ano vysoko, musis ict hlebšie aby si ho nahmatala.
pri tehu je viac dole a tvrdy.
@renimac ked ja uz mam nervy ked na navstevach pocuvam ze v 30 ma zena problem otehotniet.hovorim si ci tak dobre vyzeram ,ze sa im moj vek nezda,alebo im len robi dobre ze nemame co oni maju.ved toho sa bojim ci vobec mozem mat... a ty si aj nieco pre to babo ,, podnikla,, ci ?😉
@crazy_girl1 budeme si drzat palce a nasim manzelom priatelom pevne nervi 😉
@smejko18 za tie 3 roky som sa napocuvala az az, ver mi. V rodine, v partii, v praci, od susedov. Ale casom som sa obrnila a odpovedala na otazky sproste. Na sprostu otazku sa inak ani neda. My sme spravili snad vsetko 😉. Dali sme si spravit vsetky dostupne vysetrenia, ktore existuju, vela som nasla tu na MK. Uzivala milion pripravkov. Chodila na akupunkturu, cinsku medicinu, jogu, tancovala som, kraniosakralnu terapiu, cvicila Mojzisovu metodu, atd. atd. Ubijajuce bolo, ze nam vsetky vysetrenia vysli dobre a teda pricina nedarenia sa zostala neobjasnena. Potom prislo mimomaternicove tehotenstvo, tento februar. Zobrali mi vajcovod. A ked presli 3 roky, manzel povedal dost a isli sme do Brna do Reprofitu. A vysledok by sa mal narodit v juni 😉.
@babymaminka ked moja doktorka hovori ze nech len skusame a mame prist neskor.po roku u nas je vsak jeden problem,ze manzel chodieva na 10 dni do prace. Uz sa chystame na spermiogram,len moj manz doho az nocnu moru.a obaja sa troska bojime pravdy.on v kutiku duse dufa ze chyba je vomne a ja ze v nom.ja viem ze je todivne ale ja by som mu nevicitala kebyze nemoze mat on .och uz asi moc rozmyslam😉 a mozem sa opytat ci tvojho aj nejak prezerali,ci len odovzdal vzorku?
@smejko18 su tu ovela silnejsie pribehy, niektore baby si zasluzia obrovsky obdiv. Dufam, ze to citaju 😉. V Brne je Centrum asistovanej reprodukcie. A kedze ja neznasam hormony a vedela som, ze robia IVF aj bez nich, cize akoby si sa snazila vo svojom vlastnom cykle, tak som si povedala, ze raz tomu sancu dam. Neverila som, ze nam to moze vyjst 🙂. Drzim ti silno palce! A urcite si dajte spravit vysetrenia, netreba sa bat, na takmer vsetko uz existuje riesenie. Chvalabohu za 21. storocie 😉.
@smejko18 moj odovzdal len vzorku ja som.mala zazitok bola som.s nim 😀 a domov nam dosli o 4 dni.vysledky... moj.chodi 3 tyzdne prec a 3 doma cize uplne viem ake to je...akurat v stredu dojde domov tak ideme nato 🙂
@smejko18 a este posledna vec 😀. Isla som na to IVF nakoniec s pocitom (bez ohladu na vysledok, kedze som tomu nedavala sance), ze nelutujem ani jeden jediny mesiac nasho snazenia. Nic ma totiz v zivote nenaucilo tolko o sebe, ako toto 3-rocne snazenie. Nastavilo mi to krutopravdive zrkadlo o mne, o mojich vztahoch, hodnotach, atd. Nemala som v sebe pokoru, hoci som si myslela, ze mam. O vdacnosti ani nehovorim. Posledny mesiac pred IVF som o tom hovorila snad vsade a kazdemu. Kolko ma to naucilo a aj vdaka tomu si svojho muza vazim dnes viac ako kedykolvek predtym. Niektore lekcie musime naozaj len prezit. Mozno tu moju spoved pocul aj niekto hore 😉.
@babymaminka ja uz sa z neho smejem ze jeho uloha je len aby mu bolo dobre 😉 to mna cakaju horsie veci.uz sa ma pytal ze ci potom pojdem s nim 😉 alebo ci to radsej nedonesieme 😉 takze vy s tymi plodnymi dnamintonmate ako my 😉 no co uz.teraz je to tak,ze manxelia su doma len par dni. ... 😉

@zuzanka6992 to je jasne😉 ale vies co mne ako tak pomohlo?ze som to troska zacala riesit.a to ja sa bojim odberu krvi ze az😉 a k doktorke ani nechodim 😉 uz si skusala dat siburobit hormonalny profil?alebo bola u obvodnej ze sa vam nedari? Vzdy sa kazdeho vysetrenia bojim,no hovorim si ze som zas blizsie k bambinu 😉