icon

Otehotneli ste i napriek tomu, že ste nemali ovuláciu?

milagrosss20
31. mar 2012

ahojte ..chcem sa popytat na ovulaciu ....ja mam nepravidelny cyklus...no moja otazka je ci sa vam podarilo otehotniet aj napriek tomu ze ste nemali tu ovulaciu.,..teda takto mi sme sa snazili po prvy krat teraz no bolo to na 28 den...tak ci mame neaku sancu alebo nie.... 😒 dakujem vam za odpovede

lejduska
2. apr 2012

@zuzkat1 ale no nenatahujem, len uz neviem comu ma verit asi tak. prvy krat to bola nahodicka, ale nahoda je aj blbec a nedopadlo to dobre. a teraz to mam ovela tazsie..bojim sa, ze skoro nemozne ☹

zuzkat1
2. apr 2012

@lejduska to ti povedali ze skoro nemozne? dufam ze nie...ja som vraj OK ale aj tak sa nam zatial nedari...druhe tehu ani u nas nedopadlo dobre☹

lejduska
2. apr 2012

@zuzkat1 nie az tak nie..ale kebyze chcem teraz tak sa to neda,mam anovulacne cykly a bez liekov to nepojde, preto som tak napisala lebo otazne ako to pojde s liekmi, clovek dopredu nevie

zuzkat1
2. apr 2012

@lejduska aha no to je blbe....ak sa smiem opytat to si bola na vysetreni lebo si mala podozrenie ci to zistili nahodou?

lejduska
2. apr 2012

@zuzkat1 robili mi hormonalny profil potom som brala lieky, antikoncepciu, a dalsi kontrolny hormonalny profil takze to nie je len moje zistenie a nebolo to nahodou lebo som nemavala ms, tak to aj laik vie ze nieco nie je v poriadku

zuzkat1
2. apr 2012

@lejduska aha myslela som ze si ms mala a ze aj tak nebola ovulka, co neviem ci je vobec mozne 😅 no dufam ze sa ti to upravi.. a bude coskoro mimi🙂 drzim palce...
teraz uz pojdem off lebo mala uz bola 2x hore takze ma caka vesela noc opat🙂 idem spat🙂 dobru noc

lejduska
2. apr 2012

@zuzkat1 nie nie.ja som v takom rozpolozenie ze ani pisat uz neviem, no ms nie je uvulacia samozrejme tiez a to uz dlho, stale len vyvolavacky atd a to nie je riesenie. dakujem, nech to bude cim skor. no tak prijemnu nocnu ti 🙂 prajem a aku mas velku dcerku?

vejula
3. apr 2012

@lejduska
@zuzkat1 ja som o tom počula ale nejako som sa o to nezaujimala. Až teraz ked mi nešlo do hlavy ako je možne že mi nevychadza datum oplodnenia podla utz a dnom kedy som mala pozitivny ovu test. Vtedy mi jedna kočka povedala že aj toto je možne a ja som si spomenula že som to už niekde počula. Merala som si prvy cyklus aj BT a ked som kukla graf, tak važne den po tom styku na ktory by vychadzalo to splodenie mi rano stupla teplota presne ako po ovulacii napriek tomu že som pozitivny ovulačny test nemala. Ten som mala pozitivny až o niekolko dni neskôr. No tak uvidim, TEraz o tyžden mi budu robiť ultrazvuk ktory je vraj smerodajny tak som teda zvedava na ktory den mi to nakoniec urči... Ale ono celkovo velke vzrušenie zvyšuje šance na otehotnenie, lebo pri vzrušení a orgazme sa meni prostredie v pošve na priaznivejšie pre spermie a tak. Takže asi preto je najlepšie milovať sa ked mame chuť a nie ked je pozitivny ovu test

milagrosss20
autor
3. apr 2012

zuzkat1-ano prvy krat sme sa snazili.a viem ze nemam na to mysliet...ja to viem len ja si to prajem velmi lebo uz dlho tuzim po babatku.ja ked som v robote tak nemyslim na to ale ked som doma tak v tedy hlavne myslim na to...ale snazim sa nemysliet nato... je to tazke a verim ze niektora s vas mi rozumie...

milagrosss20
autor
3. apr 2012

lejduska ja mam tiez problemi s hormonami len nie az take ako ty mas,.,,,ja mam vysoke muzske hormony testosteron a progesteron ci ako sa to pise tak dufam ze to nebude s tymto problem otehotniet...no aj koli tomu vzdy meska mska niekedy tyzden niekedy 2 a stalo sa mize aj mesiac mi to meskalo....no a preto neviem ani kedy mam tie dni...no ale pevne verim ze sa nam to co najskor podari...ho fakt je ten ze sme sa pokusali len 2 krat a to je malo na to aby to bolo a som si toho vedoma....to nic beriem to tak ak mam byt tehu tak budem a ak nie tak nebudem..proste to ma svoj dovod preco to tak je vsetko....fakt...aspon ked tak rozmyslam nad tym vsetkym tak vzdy ked sa nieco udeje v mojom zivote a ja nadavam ze preco to tak je a atd. tak potom postupne mi to pride ze ahaaa tak preto to tak bolo...sklada sa to ako puzzle...vam sa to nestava????

zuzkat1
3. apr 2012

@lejduska ma 26 mesiacov a je to moj maly cert🙂 kazdy vravi ze to mal byt chalan🙂

zuzkat1
3. apr 2012

@vejula gratulujem k tehu🙂 ja stale nic☹

zuzkat1
3. apr 2012

@milagrosss20 ja ti rozumiem a prave preto to pisem.... napriklad my sme sa jeden mesiac snazili fakt kazdy bozi den... vynechali sme asi 3 dni aj to nie po sebe... a nie som tehu - neexistuje ze sme sa netrafili do ovulacie... jednoducho psychika robi svoje....

vejula
3. apr 2012

@zuzkat1 neboj moja ono to pride 🙂 Ja teda ešte nemam nič vyhrate, stale som len v 10 tyždni tehotenstva takže ešte tie 2 tyždne su take kriticke... Ved vieš 😔
A ako mala dojči sa ešte? My stale 😅

zuzkat1
3. apr 2012

@vejula hej viem☹ jasne dojci sa... cca 10x za 24hodin🙂

jajatko
3. apr 2012

ja som otehotnela tesne potom, ako mi skoncila menstruacia, takze to bolo mimo ovulacie. pocas ovulacie je to najpravdepodobnejsie, ale nemyslim, ze inokedy sa neda, pretoze poznam pripady, kedy zeny otehotneli aj pocas menstruacie alebo ze ovulacne cykli mali velmi slabunke. moja mamka konkretne ked otehotnela, tak mala este dva mesiace menstruaciu, tak v podstate ani nevedela, ze je tehotna az potom zistila, ze uz je zrazu v tretom🙂
Držím palce snažilkám, lebo som počula, že niekedy to nevyjde ani ženám, ktoré majú už odrodené a chcú ďalšie bábo, no nejde to. Tak veľa šťastia a hlavne lásky🙂

koriatko
3. apr 2012

@jajatko ty si neotehotnela mimo ovulacie, ale ovulacia sa ti posunula a mala si ju hned po MS. "Mimo ovulacie" sa neda otehotniet, lebo ovulacia je uvolnenie vajicka. Myslela si to asi tak, ze to bolo mimo standardnej doby, kedy by malo k ovulacii dojst. Ked sa to aj podari inokedy ako v strede cyklu, nie je to mimo ovulacie, ale je to posunuta ovulacia... 🙂
@lejduska s tou ovulaciou z orgazmu je to naozaj pravda, ze sa to moze stat. Ja sa to nedozviem, ale myslim si, ze sa mi to mohlo stat, lebo ovu testy som mala neg. do 20 DC a potom po krasnom sexiku som pocitila pichanie vo vajecniku a onedlho som sa dozvedela, ze som tehotna 🙂 Mozno nahoda - teda posunuta ovulka a mozno som to vyprovokovala ;)

lejduska
3. apr 2012

@zuzkat1 mal byt chalan? a je to dievcatko? to vobec nevadi ja som sa tiez takjavila 😀

lejduska
3. apr 2012

@koriatko aha, tak ja myslim, ze nahoda to nebola ze nieco na tom bude.mas s tympozitivnu skusenost a to je super. len nvm ci to pomoze zene ktora nemava ovulaciu hmm

koriatko
3. apr 2012

@lejduska no to asi nie, ako metodu liecenia by som to neodporucila... 😉 Aj ked ja to mam s tou ovulaciou tiez hocijake - pride len kedy chce... No niekedy sa asi podari tie nase vajicka trochu oblbnut.

zuzkat1
3. apr 2012

@lejduska hej ona je hrozne ziva a zaujimaju ju len lopty a auta...ale rada sa paradi, tak aspon to ma z dievcatka🙂 inak beha stale v teplakoch ale v obchode uz ukaze ktore chce🙂

lejduska
3. apr 2012

@koriatko to asi nie, ale musime ked chceme byt mamicky, ved ty uz si ale ja nie 🙂 ja nemam ovulaciu ani ms ked mi ju nevyvolaju tak ako to je? ked teraz beriem lieky na privolanie ms budem mat potom aj ovulaciu? asi nie..ci?

lejduska
3. apr 2012

@zuzkat1 nemaj boja z toho vyrastie coskoro, mozno je teraz teplakova a ked bude velka nebude botaskovy typ a prejde hned na dievcenskejsie veci.., ci ti to nejakym sposobom prekaza? prilis sa sprava ako chlapcek? ale vies teraz si mozno berie priklad z ocka a neskor bude z teba 😉

zuzkat1
4. apr 2012

@lejduska 🙂 nie ja som to myslela tak, ze ju len do teplakov obliekam lebo furt len beha a hra sa....🙂 ale ze je natolko baba ze si sama vyberie ktore jej mam kupit🙂

lauritka
4. apr 2012

@vejula tak som zvedava, potom daj vediet, na ktory den ti to urci. to ma tiez zaujima.
ano ovulka moze byt aj vyprokovana sexikom ako pises, ale musi byt aspon nejaky zrely folikul. aby sa malo co oplodnit. a ten potrebuje na rast par dni.
takze predpokladam, ze to moze vyprovokovat k skorsiemu prasknutiu. napriklad o dva dni.
ale zrely by mal byt, aby bolo kvalitne vajko. cize aspon 20mm.

lauritka
4. apr 2012

@milagrosss20 samozrejme bez ovulacie sa otehotniet neda. vajicko je k oplodneniu potrebne a na to aby tam bolo, je potrebna ovulacia - cize vypudenie vajicka z folikulu. inac to tam nevznikne.

su pripady, ked sa to zenam posunie, ci uz chorobou, alebo posobenim stresu, hormonalnymi vykyvmi v dany cyklus, potom moze samozrejme nastat mylny dojem, ze zena otehotnela napriklad pred MS a teda mimo ovulacie.

lejduska
4. apr 2012

@zuzkat1 jaaj no tak to meni situaciu, to je potom riadna caja haha..asi jej na tom zalezi a neni jej to jedno..je to zlate 🙂

koriatko
4. apr 2012

@lejduska tebe sa musi najpr uplne upravit cyklus, aby bol normalny - MS - ovu, proste aby si hormony plnili ulohy tak ako maju - lebo vsetko je to o hormonoch. Ked uz budu hormony pracovat spravne a ty budes mat normalne MS, potom sa da uz k ovu pomoct, aj ked telo si nakoniec spravi to, co samo chce... my mu len pomahame. Uzivas aj nieco "prirodne" na upravu cyklu?
Ja uz mam synceka a som stastna, ale cesta za nim bola dost dlha a trnista... 😒 Teraz by sme chceli druhi mimi, tak som zvedava... 🙂

vejula
4. apr 2012

@lauritka jj dam vedieť sama som zvedava. Však už v utorok sa dozviem. Ale hlavne aby bolo všetko ostatne ok a babatku bilo srdiečko a pekne rastlo. A hej ja som tiež čitala že to len posunie ovulku presne ako pišeš.

milagrosss20
autor
4. apr 2012

ako ste sa rozpisali zeny 😀 chiiiii a pocujte ake tehu, testy ste pouzivali?