Otehotneli ste krátku dobu po cisárskom?
ahojte zienky stala sa nam ta najhorsia vec v zivote vo februari po cisarskom nam nase dievcatko zomrelo po dvoch dnoch. su to uz tri mesiace a ja velmi tuzim po babatku. uvitam vsetky zeny ktore otehotneli kratko po cisarskom ako prezivali tehotenstvo ako komplikacie ste mali atd. budem vam za to velmi vdacna.
@kitty88 zrejme sa na to dam aj ked si myslim ze sa mi nepodari tak skoro otehotniet nakolko mala sa nam zadarila az po roku ale bodaj by som sa mylila myslim si ze je uz vela zien co otehotneli skor a bolo to v poriadku mne aj dr. povedal ze pisane pravidlo je rok ale tak ze vzdy to s pacientkou zvladol ked sa zadarilo skor
@sisi333 ahoj
mrzí ma, že ste prišli o bábätko 😔
prvú s.c. som mala akútnu... neplánovane som otehotnela po 8,5 mesiacoch...
tehotenstvo prebehlo absolútne bez komplikácii, dokonca lepšie, než prvé (prvé tehotenstvo bolo rizikové, mala som obrovské problémy s ľadvinou)
pôrod - druhú sekciu - som tiež zvládla veľmi dobre (oba s.c. boli len pri spinálke), rekonvalescencia - tiež ok 😉
mala som z tak skorého tehotenstva obavy, no môj lekár ma upokojil... rozdiel medzi deťmi mám vyše 17 mesiacov
poraď sa s tvojim lekárom, držím palce 🙂
ja este neviem ako dopadneme, ale zatial vsetko ok, otehotnela som ked mal maly 9mesiacov a tiez som sekcii. lekar sa vobec necudoval ani nekomentoval..
ja mam zatial len tri mesiace od ...
@kaktusik007 ahoj, citam tvoj príspevok a z osobnej skusenosti musim povedat, ze ruptura nehrozi LEN pocas kontrakcii alebo ak brusko moc rastie ako pises. U mna bola ruptura spojena s velkym plodom, ktory bol velmi pohyblivy a samozrejme svoje zohralo aj to ze druhe babo sa narodilo po 15 mesiacochod prveho. Brusko som napriek tomu velke nemala a pribrala som cca 12-13 kg. Je to velmi individualne. Niekto otehotnie kratko po sebe a ziadne komplikacie nema.
@zuzka649 utekali sme nadránom do nemocnice. Tam to bola pri prijatí tragikomédia. Až po rozhodnutí docentom mi urobili akútnu sekciu. Keď ma operovali- pri vrchnom reze kože na nich vystrekla plodová voda. Maternica bola na mieste roztrhnutá. Potom to už mali vo svojich rukách. Potom 18 hodín bez možnosti vidieť dieťa, sama na inom oddelení pre nedostatočné kapacity, dvíhať ma prišiel manžel, lebo na oddelení kde som bola to nerobia....atď. Syn v poriadku, Apgar 10/10. Len sa hrial v inkubátore cca 2 dni. Bez hadičiek. Len sa vyhrieval ako jašterička. Šťastie v nešťastí.
@zuzka649 presný dôvod neudali. Bola to kombinácia viacerých faktorov. U mňa bola ruptúra spojená s veľkým plodom, ktorý bol veľmi pohyblivý a samozrejme svoje zohralo aj to, že druhé bábo, teda syn sa narodil po 15 mesiacoch od prvej sekcie. MOJE telo túto kombináciu nezvládlo. Poznám baby, čo mali ešte menší rozostup medzi deťmi a teda prvou sekciou a druhou a ich telá to v pohode dali. Preto je to vysoko individuálne a nedá sa paušalizovať. Ja odporúčam počkať s druhým tehotenstvom. Život máme len jeden.

@sisi333 medzi mnou a bratom je rozdiel 15 mesiacov, obaja sme narodeni cisarskym a pomaly tomu bude 30 rokov... dalo sa vtedy, da sa aj teraz 😉 ja by som pre pokoj duse konzultovala s gynekologom, nech mi pozrie jazvu, ci je vsetko ok zrastene a hor sa do toho 😉 ja som tiez po prvom cisarskom, ale druhy porod bude po 2 rokoch a neviem, ci cisarskym alebo normalne... uvidime. A velmi ma mrzi vasa strata, drzim palce, nech sa skoro zadari druhe 🙂