Otehotneli ste po očkovaní proti Covid-19?
Dobry den,viem ze o tomto a covide sa pise uz totalne vsade a je to aj unavujuce...ale ja uz normlame neviem co si mam o tom mysliet. Doktori su za a proti,gynekologicka povedala,ze kym by nemala.deti nedala by sa zaockovat. A tu je moja otazka,kedze sa uz nejaky mesiac ockuje,ci ste niektore otehotneli,po ockovani? Dakujem.
@anonym0001 viem si najst relevantne zdroje aj viem anglicky, nepotrebujem prekladaca Bukovskeho.
@mondolina
Najprv som absolvovala jedno IVF. Bolo neuspesne. Potom som odisla z CAR-u pre pristup doktora a celeho personalu. Kazda z nas uz citi, ze sa nieco deje a aj ked bolo asi biochemicke, doktor mi povedal, VY STE V ZIVOTE NEMOHLA BYT TEHOTNA!Po tomto Marsikovom vyplachu som sa rozhodla dat si u neho najprv pauzu a skusat prirodzene otehotniet, citila som nieco ine a moje pocity ma neklamali, podarilo sa mi otehotniet. Potom mi vyvolavala poistovna, mam byt prednostne ockovana atd...Raz som ockovanie odmietla, ale tlak verejnosti, vymyvanie mozgov, ze je to bezpecne a dokonca na strankach roznych CAR boli udaje o neskodnosti vakcin, som sa rozhodla k ockovaniu. Do druheho som isla s rizikom. Ale radsej teraz, ako potom a byt v strese cele tehotenstvo. A nebojte sa, ak by som bola po IVF, tak nepojdem na ockovanie. Takze tie, co ste tu mudre ako radio, tento clanok nie je o tom, aby ste ma lutovali a obvinovali ma, ze naco som do toho isla. Tento clanok ma pomoct tym zenam, ktore nemaju vestecku gulu a nemaju zdravotne vzdelanie, aby vedeli tvrdit, ci je ockovanie ok alebo nie. Tento clanok je o tom, ze ak riesia tehotenstvo, tak si rozmysleli, ci sa daju zaockovat alebo nie. A jedno tvrdenie, co sa tyka vakciny je pravda, neovplyvnuje otehotnenie. A vsetkym snazilkam drzim palce, nech sa zadari, ja sa idem opat snazit a ak by schvalili tretie ockovanie, budem kaslat na nich.Drzte sa!!!
My sme od mája v CAR, v júni sme sa obaja s manželom dali zaočkovať... O dieťa sa pokúšame viac ako dva roky, no pre očkovanie som sa aj tak rozhodla. Áno, dnes vám nikto nepovie, či je to správne alebo nesprávne, či to bude mať pozitívny alebo negatívny dopad.. No Covidom som si prešla dvakrát a už nikdy by som to zažať nechcela. Mala som mierny priebeh, ale neuveriteľné bolesti hlavy, bola som celý január v karanténe, čo sa podpíše aj pod psychiku, keď ste mesiac medzi štyrmi stenami, nevidíte svojich blízkych.. V októbri som si odležala týždeň na infekčnom v nemocnici ako stav po prekonaní Covidu. Naozaj mi to stačilo.. A aký bude mať vakcína dopad? To dnes neviem, ale viem, že urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby sme dieťa mali. Navyše, chceme s mužom chrániť svojich rodičov, môj ocino má za sebou dva ťažké zápaly pľúc, máme v rodine starších ľudí a ľudí s rôznymi diagnózami. A okrem toho chceme konečne po roku a pol žiť plnohodnotne - cestovať, stretávať sa s rodinou, priateľmi, chodiť do kina, divadla, na večeru, nebáť sa osobného kontaktu aj s náhodnými okoloidúcimi. Preto dnes vnímam vakcínu ako jedinú cestu k normálnemu životu. Čo bude neskôr, neviem.. Ale je demokracia, každý má právo sa rozhodnúť sám, takže sa tu budete zbytočne navzájom urážať. Všetko má svoje pre aj proti, u mňa mala vakcína viac pozitív, a preto som sa dala zaočkovať.
@nikajve ako mozes tvrdit,ze neovplyvnuje otehotnenie?Takze ty mas vestecku gulu? Ved sam Krcmery na tu otazku odpovedal,ze to zistime o 5rokov.( Mimochodom to je ten virolog,co ma zakaz vstupu do Afriky lebo tam vakcinou zmrzacil 1000ky deti a este minuly rok tvrdil,ze vakcinu na kovid netreba.Ze virusov zazil niekolko a vzdy ako pridu,tak sa oslabia a zasa odidu.Hold peniaze hybu svetom,asi mu pekne zaplatili,ze teraz tvrdi nieco ine)🤦🤷 Ja ti napisem z mojej skusenosti... Znama robi na RZP.Povedala,ze v case,ked im ludia tlieskali z balkona,mali najmenej roboty.Za celu nocnu jeden vyjazd...teraz najazdia 600km za sluzbu a prevazne k zaockovanym v nasom veku.Vacsinou resuscituju lebo su po infarkte...Moj sused sa dal zaockovat a behom tyzdna skoncil na neurologii,lebo nedokazal precitat vetu.Je odomna o rok mladsi Jeho manzelka sa od prvej vakciny citi chora,na druhu davku nejdu...vo vedlajsej obci zomrel 38r. po ockovani na zastavu srdca...a to je len nieco malo z mojho okolia.Takze pre mna je mensie riziko kovid v posteli prekonat,ako sa dat zaockovat
@katarinka289 zakaz vstupu do Afriky🤦♀️😂😂😂
@katarinka289 presne,ja som tiež ochotná znášať všetky riziká covidu doma bez lekárov na rozdiel od očkovania.

@makova333 keby si si to aspon pozrela, tak by si vedela, ze on si tie informacie nevymysla, ale preklada clanky z prestiznych vedeckych magazinov. Ak vies anglicky a ta tema ta zaujima, mozes si ich vyguglit aj sama a nemusis pozerat na Bukovskeho (vo videu uvadza zdroje, z ktorych cerpal). On robi videa pre tych, ktori su lenivy si informacie vyhladat alebo nevedia anglicky.