icon

Otehotnenie s endometriózou

s11e22
10. mar 2025

Dobrý deň, zaujíma ma ci tu sú nejaké zeny ktoré otehotneli aj napriek endometrioze. Doktori mi našli na vaječníkoch cysty, najprv to mal byť nador neskor z toho udajne bola endometrioza. Mala som mať operaciu avšak neprešla som cez interné, najprv kvôli krvi neskôr tlak stále niečo. Všade ma odbijali, bol to dosť dlhý proces. Bola som sa objednať konečne teda na termín po cca polroku riešenia a tešila som sa ze konečne to budem mat za sebou. Objednali ma ale na dátum mojej menštruácie kedy som im povedala ze na 99% ju budem mat a opäť sa to bude musieť odložiť. Menštruácia prišla, ja som bola na kontrole u svojej gyn a ona mi práve hovorila o tom ze by bolo fajn ešte pred touto operáciou otehotnieť. Ja som si ale nebola moc istá, no keď som si prečítala par článkov,skusenosti tak som si povedala ze fajn tak ja sa pôjdem objednať na ďalší termín a keď dovtedy sa podarí otehotnieť tak to bude fajn. No tak sme sa teda začali snažiť a ani vo sme by ma nenapadlo ze po 3 pokusoch by to mohlo vyjsť. Urobila som si test , bola tam slabšia druhá čiarka ktorá ale bola riadne viditeľná. Samozrejme som volala svojej gyn ze teda mam pozitivny test a kedy sa mám prísť ukázať. No trápi ma skôr to, že nemám žiadne príznaky okrem meskajucej menštruácie (11 dní mešká). Dosť ma boli podbruško (bolelo ma to takto už viackrát kvôli tým nálezom na vajecnikoch) tak mam trosku strach. Ci to bude fajn, či to dobre dopadne preto by som bola veľmi vďačná za každú skúsenosť.

s11e22
autor
10. mar 2025

@s11e22 a taktiež som zabudla dodať ci pri tehotenstve je fajn mať takýto nález na vajecnikoch a ci to neprinasa nejaké tazkosti

svetlonos
11. mar 2025

@s11e22
kolegyni povedali ze v jejbstave s endomwtriozou ma mizivé šancu prirodzene otehotnieť. Vôbec s tym nerátali. Prve tehotenstvo zistila okolo 4 mesiaca keďže jej ms vynecháva nezne. To mali ako zázrak. Druhe snáď až okolo 5 mesiaca 🙂 Deťúrence uplne zdrave, ziadny problém.

kiki68
11. mar 2025

Najprv operacia a potom tehu, ale ked uz si, tak endometrioza v tehu vacsinou spi, totiz ked neni cyklus, tak tie cysty nemaju z toho rast. Inak mne dali na posunutie ms lieky dva tyzdne pred operaciou, vysadili sa v den operacie, aby som hned potom krvacala, lebo to budes po gyn op aj tak krvacat ako pri ms. Otehotnela som prirodzene asi 8 mes po operacii

s11e22
autor
11. mar 2025

@kiki68 aha ďakujem. To mi napríklad ani nikto nepovedal to som už mohla mať za sebou teda...:/ nevadí asi to takto malo byt,dúfam ze na gyn bude všetko v poriadku 🙂

s11e22
autor
11. mar 2025

@svetlonos no mne práve tiež, že mám veľmi malú šancu. My sme plánovali bábätko neskôr ale keď mi to povedali rozhodla som sa ze sa budeme snažiť skôr. A som prekvapená ze takto skoro mi vyšiel pozitivny test. Dúfam že to na gyn bude všetko v poriadku 🙂 a ďakujem za radu❤️

kiki68
11. mar 2025

@s11e22 neviem kde to mali robit, mne to takto dali a islo to podla planu. Mne to robili na Ustave sv Alzbety

kiki68
11. mar 2025

@s11e22 Ono keby tie loziska robia velky bordel, tak v tehu mozu od cca 12-14tt tiez operovat. Cize si s tym vedia poradit v kazdom ohlade. Urcite tie cysty budu v tehu sledovat kazdy mesiac, ze co to robi. Vela urbane tehu na endometriozu pomoze, po tehu sa cysty mozu vybrat, vsetko to vycistit a ked nebudes mat cyklus, tak budes mat aj dva roky pokoj

michaela329
11. mar 2025

Ja som kvôli nediagnostikovanej endometrióze nemohla otehotnieť, aj napriek ovuláciam a pravidelným cyklom. Otehotnela som prvýkrát v živote po 11 rokoch snaženia, po IVF a až po operácii, kde mi.odstranilk tumor a ložiská. Mne všetci Dr. povedali, že bez operácie by to nešlo u mňa. Či to dobre dopadne, nikto nevie, ani u zdravej ženy nie je nič isté, takže sa skús sústrediť na to pekné a obavy vypustiť, nič totiž nemôžeš ovplyvniť.

espeo
11. mar 2025

Ja som bola na laparoskopickej operácii kvôli endometrioze v 2009. V 2010 som mala este termín na operáciu kvôli myomom. Termin som zrušila, lebo som otehotnela. V 2011 som porodila, všetko OK. Odvtedy žiadnu endometriozu ani myomy nemám diagnostikovane. Ešte jeden pôrod v 2018. Tehotenstvá aj pôrody viac menej bez komplikácií.

s11e22
autor
11. mar 2025

@kiki68 super ďakujem.. tak ja som mala bolesti iba raz také ze ozaj silné, to som šla na pohotovosť a tam mi v podstate nasli niečo, na 100% bez operácie to nevie nikto zaručiť o co konkrétne ide. Ale všetci sa prikláňali k endometrioze a tu mi nakoniec dali ako diagnózu.

s11e22
autor
11. mar 2025

@michaela329 no ja som práve nič nepostrehla, iba náhlu veľmi silnú bolest pri menštruácii. Inak sme sa o babo nesnažili čiže som nevnímala ci mam nejaké problémy s otehotnenim. Len ako vravím som strašne prekvapená ze sa nám to vlastne za jeden mesiac podarilo. Až sa mi tomu nechce veriť. Jasne snažím sa myslieť len na to dobre , čo ma byt sa stane takže viem ze to moc neovplyvnim.

s11e22
autor
11. mar 2025

@espeo ďakujem za skúsenosť 🙂) budem silno veriť ze to bude v poriadku ❤️