Pitie alchemilky na podporu otehotnenia pri endometrióze

myscocka
16. máj 2021

Ahojte, v marci som bola na preventívnej prehliadke a pri používaní mojich menštruačných bolesti sa dr. Vyjadrila, že by mohlo ísť o endometriózu. Po následnom utz mi povedala že mám cystu na 1 vaječníku, objednala ma na krv na zistenie onkomarkerov a odporučila mi tehotenstvo. To by nebol problém, nad bábätkom sme už uvažovali ( jedno dieťa už máme). Dr. Ma ubezpečila že si nemusím pre to robiť starosti, že určite sa to podarí, ale že sa máme intenzívne snažiť. Tak to teda skúšame od marca. Zatiaľ sa nedarí...(viem je to celkom krátka doba) 🙄 ale trochu ma to mrzí nakoľko som myslela že sa zadarí, keďže dcérku máme ani neviem akým zázrakom (absolútne neplánovane 😁). Čítala som o alchemilke a iných podporných bylinkách. Začala som dnes piť čaj z alchemilky a budem ho piť do ovulácie (tak som čítala v rôznych príspevkoch ). Myslíte si, že je to pri endo vhodné? Je tu niektorá z vás ktorá ten čaj pila a podarilo sa jej pri tejto diagnóze otehotnieť?

zuzzi18
16. máj 2021

@myscocka ahoj, alchemilka ti nijak nemôže uškodiť takže kľudne užívaj ale zázraky neurobí, takže ak sa Vám dlhšie nebude dariť treba urobiť aj ďalšie vyšetrenia smerom k plodnosti. Endometrioza je indikácia pre IVF a je to veľké svinstvo, viem z vlastnej skúsenosti. Narobila aj mne problémy ale bojujeme, nevzdávame sa.

myscocka
autor
16. máj 2021

Dr.mi povedala, že nemal by byť problém otehotnieť, keďže už sa nám to raz podarilo. Dala mi pol roka a ked sa to nepodarí, mám sa jej ohlásiť. Ten termín je pre mňa stresujúci 😓...manžel mi už povedal, že na neho vytváram tlak a on to chce prirodzene....potom keď dostanem menzes, ako aj teraz mám vždy pocit že sme preto malo urobili. Nakoľko manžel má stresujúcu prácu a nie vždy má chuť vtedy ako ja 🙄

babulina
17. máj 2021

@myscocka alchemilka pri endometrioze je najhorsie riesenie, silno podporuje bujnenie tkaniva maternice

zuzzi18
17. máj 2021

@myscocka to nie je uplne pravda co ti povedala doktorka. Pokial mas diagnostikovanu endometriozu, sance to znizuje podstatne (statisticky o 50%)plus zaroven s vekom sance taktiez klesaju. Samozrejme mate statsie, ze uz jedno babo mate ale ozaj pokial sa do polroka nepodari, urcite to treba riesit. Mne tiez dali polroka a potom sme sli ale keby mam tie informacie ktore mam teraz, tak necakam ani sekundu, pretoze mi zistili kopec problemov (z dovodu endometriozy uz nemam ziadne vajicka, liecim sa na endokrinilogii, reprodukcnej imunoilogii aj hematologii). Riesili sme presne to co vy, ze to bolo pre nas stresujuce sa prirodzene snazit, boli sme pod tlakom, vedela som o tej endometrioze takze som vedela, ze to nepojde vobec lahko, bolo to tazke obdobie. Teraz, ked uz vieme kolko mam problemov a ze prirodzene nemame ziadnu sancu tak nie sme pod takym stresom a tlakom a vieme, ze nam proste mozu dopomoct uz len lekari. Paradoxne stres aj tlak opadol a podstatne to pomohlo aj nasmu vztahu k lepsiemu. Nechcem ta tymto strasit ani odradzat samozrejme, len pisem v skratke svoj pribeh a to, ze endometrioza nie je sranda. Neviem kolko mas rokov ale netreba s tym vela cakat. Ja mam len 32 a uz taketo problemy riesim.

zuzzi18
17. máj 2021

@babulina ahoj, to je zvlastne tvrdenie. Vsade citam opak. Mam aj caj specialne na endometriozu a tiez obsahuje alchemilku, tak neviem..

marticka85po
17. máj 2021

@zuzzi18 alchemilka je silne estrogenna rastlina a estrogeny zhorsuju endometriozu. Dokonca ju vyzivuju a ona si pekne rastie a rozsiruje sa po tele.

kiki68
17. máj 2021

Alchemilka nie, ved to moze vyvolat ihned potrat. To prave vyplavuje vsetko z maternice. To sa ma vraj pot iba kratko po laparoskopii cysty. Inak pri tehu vobec

kiki68
17. máj 2021

Mam endometriozu a otehotnela som rok po laparoskopii hned na prvy sup. Teraz to cele spi, kedze nemam menzes a dufam, ze Este par mesiacov bude pokoj. Sance na tehu mas nizsie, ale nemusi to byt problem. Pri pokusoch o tehu by som sa cajom vyhla. Uz len z dovodu, ze nevies prve tyzdne ci si tehu a co by to mohlo spravit. Pol roka je taky normal limit pre nas, cize lekarka ma pravdu. Ale ked napr nemate pravidelne sex, tak zase toho pol roka moze byt dost malo a moze to skreslovat.

mariska1989
17. máj 2021

@myscocka aj u mňa bolo prvé nevedno kedy a druhe plánované trvalo 8 mesiacov .samozrejme po určitej dobe sme šli plánovať tretie takže 3/4/5 tehotenstvo bolo vždy na prvý X ...čaj som pila ale určite sex čo druhý deň a naj aby si si overila či máš ovu,. Sú ženy ktorým to trvá dlhšie takže hlavu nevešať kúpiť ovu testy plus lubrikačný gél na podporu otehotnenia a čakať kým zadarí

myscocka
autor
17. máj 2021

@zuzzi18 mám 30 rokov. Som z toho trošku vykoľajena z celej tejto situácie. Prosím ťa ako sa ti prejavilo že nemáš žiadne vajíčka? Či sa ti to ani neprejavilo? Nemala si vôbec menzes? Či ako? Ja mám pravidelne, akurát dlho spinim pred tým ako dostanem a tie bolesti úplne ako pôrodné...plus som začala trochu špiniť aj počas plodných dní ..tak aspoň mám nejak odsledovane kedy tie dni u mňa nastávajú.

myscocka
autor
17. máj 2021

Asi zavolám dr. Že čo si myslí o tej alchemilke. Povedala mi len ,že sa mám vyhnúť Ibalginu, novalginu pri ovulacnych bolestiach (keby nejaké boli) lebo vraj pôsobia ako antikoncepcia. Také bolesti nemávam.

zuzzi18
17. máj 2021

@myscocka ja mam menzes ako hodinky celý život 28 dňový cyklus. Mne vyberali v 2017 endometricku cystu a vzali mi aj časť pravého vaječníka. To ze nemám vajicka s tým môže aj nemusí súvisieť. Zistilo sa, to tak, že keď mi v CAR urobili hormonálny profil, tak hodnota AMH bola 0.12 a to detekuje ovarialnu rezervu a ja ju teda už nemám žiadnu. Nedá sa to nijako liečiť, jednoducho zásoba vajíčok je minuta.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre