icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

janulka_1
7. dec 2015

@denidi tak držím palce aby boli už pekné veľké

butterfly333
7. dec 2015

@janulka_1 to máš super gyn.Ja mám gyn nového tak uvidím ako sa bude mat k činu.

janulka_1
7. dec 2015

@butterfly333 ja som musela vymeniť gyn lebo ten predošlí na mne robil len pokusy a vôbec ho nič nezaujímalo. nevedel mi ani zistiť prečo mám také ukrutné bolesti, jeho odpoveď bola, že mám jesť viac vlákniny a že menštruácia má boleť 😠 😠

bobulazelena
7. dec 2015

Baby tu velkost folikuloc vam meria normalne gynekolog cez sono pristroj? A to ste si pytali, aby vam to robil, ci to v rsmci liecby niecoho. Dakujem

butterfly333
7. dec 2015

@janulka_1 no to je teda pekný gyn.Mojho ospevuju vraj je dobrý tak uvidím,

kakatulik
7. dec 2015

@hranoska ...ved toto.Presne to by bol zistil aj on.No ved aspom vies. 😒

yuriko
7. dec 2015

@janulka_1
@kakatulik Baby, keď u mňa je to úplne divné. S prvým som otehotnela ani neviem ako a druhé nič. Ovulácia žiadna. Konečne mám kopec pozitívnych ovulačných testov a teplota mi rapidne klesla akoby mala byť ovulácia. Bohužiaľ dnes som bola u doktorky a zas mi tam nič nevedela nájsť. Nakoniec našla nejaký folikul 16 mm a sliznicu 6,5 mm, teda ovulácia určite dnes nehrozí a ani neprebehla. Takže nič moc a to som 41DC. Na krámy to nevyzerá. Dva mesiace ma bude liečiť Estrofemom a Duphastonom a keď mi tie "vajcá" nedozrejú, tak asi budem musieť podstúpiť nejakú stimuláciu. Ešte aj riešila také niečo, či nemám nejakú skorú menopauzu. Mám len jeden vaječník, už skoro 19 rokov, tak keď prebral funkciu toho odobratého vaječíka, tak sa už ten chudák jeden, čo mi ostal, vyčerpáva. Uvidíme ako dopadnem s AMH.

denidi
7. dec 2015

@bobulazelena ano tvoj gynekolog by ti to mal urobit,sonom,nikdy ti to nerobil?

kakatulik
7. dec 2015

@janulka_1 jasne,ja netvrdim ze vzdy je to tak.Ak su vazne dovody tak cim skor tym lepsie a pri endom.je cas dolezity faktor,ale ako uz vela bab pisalo,niekedy ani nevysetria supsup po pol roku hned do CAR a tam sa cuduj sa svete zisti,ze nic....ty si svojim panom a poznas sa lepsie ako ktokolvek iny 🙂

zabka1987
7. dec 2015

@yuriko ajja som mala vcera pozit testy a teplota kleska rapidne ale ten folik tam fakt nesedi dako... aj ked co ked i praskne okolo 20mm? to by sedelo potom, keby mas ovu o 2dni cca

bobulazelena
7. dec 2015

@denidi nie nikdy mi nemeral nic ...resp.mozno meral ale nehovoril nic...spravil sono a povedal ze vsetko je v poriadku a to bolo vsetko

janulka_1
7. dec 2015

@kakatulik pri endo je takýto postup ale ja som si vydupala aspoň polroka na prirodzené tehu lebo nejak v podvedomí verím v to, že sa to podarí bez pomoci

denidi
7. dec 2015

@janulka_1 dakujem,verim tomu,aj ty ides na meranie,tusim,ci? Tak nech aj tvoje krasne rastu a na Vianoce si najdeme dve//

butterfly333
7. dec 2015

@janulka_1 treba verit nevzdat sa a zadarí sa aj ja veríííím.

janulka_1
7. dec 2015

@denidi
@butterfly333 ďakujem baby. Verím v to, ale niekedy to aj na mňa príde, hlavne keď mi dojde mrcha, to celý deň som ticho a všetko ma rozplače 😒

butterfly333
7. dec 2015

@janulka_1 to poznám moja ja som tiež vtedy nervozna a naštvaná.No verím že sa topodarí asi to chce čaas.

cvakatko
7. dec 2015

Baby co myslite ako to vyzera? Uuuplne prvy ovulacny test aky som kedy robila, dnes, na 9DC. Len som bola hodinu pred tym na wc a toto som mala vyhradeny cas cez prestavku na to 😀 tak skusim aj poobede este dve hodiny nepit a neist na wc a potom testovat. Inak ako? Neni to moc silne na 9dc? Mam kratsi cyklus tak uvidime ;)

kakatulik
7. dec 2015

Ano,treba verit,niekedy sa aj priroda zblazni.....takze ordinujeme si iba pozitivne myslenie a o rok si tu budeme vymienat prinajmensom fotky sona,ak uz nie bábätiek.... 🙂 😉

kakatulik
7. dec 2015

@cvakatko ty si zlata ze silne...ta jedna ciarka musi byt silna ta je kontrolna.Ta druha je v pohode.Iba zacina tmavnut. 😉

janka_by
7. dec 2015

@cvakatko tento ovu test mas neagativny,dnes sa ti uz ani neoplati robit, s ovu testom to nie je ako s tehotenskym,ze je pozitivny vtedy,ked sa objavi aj druha ciarka co i len trosku. Ovu test je pozitivny ked je testovacia ciarka rovnako silna ci silnejsia nez kontrolna 🙂

cvakatko
7. dec 2015

@kakatulik
@janka_by
Ja viem ze pozitivny je az ked je rovnako silna ta testovacia, ale postupne silnie k ovulacii, nie? Tak som to pochopila nejako, co som kukala viacere testy ked mali baby porobene a boli za sebou poukladane..

kakatulik
7. dec 2015

@cvakatko spravne si pochopila 😉 .Ako janka pise,dnes si dalsi mozes usetrit na dalsie razy 🙂

butterfly333
7. dec 2015

@cvakatko no ešte to nieje one treba testovat dalej.

cvakatko
7. dec 2015

@kakatulik
@butterfly333
Ok dakujem skusim zas zajtra ;)

butterfly333
7. dec 2015

Jeeej dostala som srdiečko no neviemod koho komu mám podakovat ste ma potešili Dakujeeeem 😉 😉

denidi
7. dec 2015

@janulka_1 presne take pocity mavam aj ja,ked pride mrcha,total beznadej ☹ no dnes som zasa rano mala strasne nasrate chvile,mala som chut tresknut poriadne niecim,neviem asi aj ovulacia riadi hormony,ale uz som oki,znormalizovana a pekne ideme dalej za svojim cielom a babatkom🙂

zuzannaaa
7. dec 2015

@cvakatko dnes uz testovat nemusis ... Zajtra skus znova.....

butterfly333
7. dec 2015

@janulka_1 babenky bola som v meste že kupim ovu testy zatialkým mi prídu čo som obj,a že 7e testy no tak som ani nekupila čiže som bez testu.
@denidi

kakatulik
7. dec 2015

@butterfly333 a kolko ich tam bolo prosim ta?
to fakt uz nemas ziadny? Juuj tak to je nemilleeeee 😨