icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

denidi
22. jan 2016

@eva2809 🙂 myslis moju dr?

butterfly333
22. jan 2016

@eva2809 IUI je ked mm odovzda spermie oni y nich vyberu len tie najnaj prečistia ich a streknu do maternice ženy.Inseminacia.

butterfly333
22. jan 2016

@dudenka neviem no ešte skusime sami či sa to zadarí a ak nie tak potom IUI.

dejna20
22. jan 2016

@butterfly333 pritom iui si pri vedomi? To len nejak cez posvu ci ihlou cez brucho alebo ako?

kakatulik
22. jan 2016

@dejna20 robi sa ti vaginalne takym tenkym katetrom,ale neviem ci sa davaju nejake sedativa...mozno.

Baby neblaznite vsetky s tym IUI...jasnne ze ked sa zu hroooozne dlho nedari,tak treba,ale hned? 🙄 🙄 🙄

butterfly333
22. jan 2016

@dejna20 nie nič sa nedava žiadne sedativa.

senselinka
22. jan 2016

@kakatulik ale iui nie je ziadny zasah do organizmu zeny, resp.moze prebehnut bez hormonov. Ide len o to, ze vyberu len najkvalitnejsie spermie a vstreknu do maternice, my sme to absolvovali a mame z neho dcerku. A ked si zoberiem... Tlacim do hlavy kopu vitamnov za stovky € a takto by som sa tomu vyhla a zaplatila rovnako 100€...

angela5
22. jan 2016

@senselinka co s tym maju vitaminy? Hmm..

senselinka
22. jan 2016

@angela5 ze sa snazim zvysit svoju a muzovu plodnost a schopnost otehotniet a je mi to prd platne? Napriklad... Ze dlhodobe uzivanie roznych druhov syntetickych vitaminov tiez nie je ktovieco? Napriklad... Ze ak chcem otehotniet, musim preventivne uzivat anopyrin, ktory mi nici zaludok, lebo inak mozem potratit? Tiez napriklad... A este pomerne vela veci, skor psychicky narocnych, o ktorych sa mi nechce rozpisovat

kakatulik
22. jan 2016

@senselinka ved mne je absol.jasne,ze niekedy to inak nejde😀

senselinka
22. jan 2016

@kakatulik hej, ved ja viem, ze ty to nie v zlom... Len som chcela objasnit, ze je to relativne najneskodnejsi sposob "umeleho" oplodnenia a da sa zvladnut aj bez hormonov.... Aj prave preto je uspesnost len 10% 😖

naftienka
23. jan 2016

Ahojte. Meriam si BT uz 3. mesiac, zakazdym mam prvych 17. dni nizku teplotu, 18. - 20. den mi stupne o 0,2 STUPNA a od 21. dna do MS zasa stupne o 0,4. Kedy mam plodne dni? Od prveho stupnutia, alebo az po 21. dni? Dakujem.

janulka_1
23. jan 2016

@kakatulik dnes teplota v rovnakom case 36,3 (vcera 36,6). Ako to je mozne?

denidi
23. jan 2016

@janulka_1 fuha to vyzera skor ako predovulacna teplota,ale testik si uz mala pozitivny, ze?

lauritkatesty
23. jan 2016

@naftienka plodne dni su PRED stupnutim teploty 🙂 ovulacia je obyčajne posledny den nizkych teplot.

lauritkatesty
23. jan 2016

@janulka_1ojedinele vykyvy mozu byt.

denidi
23. jan 2016

@lauritkatesty teraz ma napadlo,niektorym babenkam klesne telpota vraj pri uhniezdovani,ci?

janulka_1
23. jan 2016

@lauritkatesty
@denidi na 15DC (minuli tyzden sobota) som mala silnu testovaciu ciarku tak sme tu usudili, ze to bude ovu, ale zial tutumutu bolo v utorok, takze uhniezdovanie by to nemalo teoreticky byt. Dnes som 6DPO, 22DC a podbrusko a lavy vajecnik ma neskutocne bolia, ako cez mrchu. Nechapem tomu mojmu telu. Ale vcera (kazdy piatok) som bola na treningu (posilka) a vecer som mala 2 pohare vina, to nemoze ovplynit?

lauritkatesty
23. jan 2016

@denidi ale to je tak najcastejsie medzi 7-10 dpo.. a nie je to pravidlo, poklesy mozu byt a nie je to implantacny pokles. aj ked je s tehotenstvom casto spojovany... tu je priklad.. pokles v grafoch a neskoncili tehu...

lauritkatesty
23. jan 2016

@janulka_1 no praveze alkohol by mal teplotu dvihat... uvidis zajtra, jeden pokles este nemusi fakt nic znamenat.

denidi
23. jan 2016

@janulka_1 jj pozerala som,testik bol pozitivny🙂 moze byt,ze si intenzivnejsie cvicila a teraz vajecnik viac citis, 2 pohare vina niekomu mozu ovplyvnit bt,ale niekomu nie,len som si skor myslela,ze by ju to zvysilo,hm

denidi
23. jan 2016

@lauritkatesty fiiiha, tam to riadne skackalo 🙂 aspom viem,ze ked to urobi aj takyto vykyv,v podstate je to v pohode

janulka_1
23. jan 2016

@denidi
@lauritkatesty alebo mozno fakt to bude ta blba mrcha ale to by sa mi riadne posunul cyklus, 39 na 21 😰. Tak mavam intenzivne treningy ale nezvykne ma po nich tak boliet podbrusko, vecer pozriem krcok aku ma polohu a rano zase zmeram

angela5
23. jan 2016

@lauritkatesty nevies nahodou aky ma byt krcok maternice na zaciatku tehotenstva? Resp. aky je rozdiel krcka ked si tehu a ked mas dostat MS? Vsade sa pise nieco ine, som z toho jelen uz...

butterfly333
23. jan 2016

@angela5 akmožem tak čo viem tak ked si tehu je dole tvrdý a uzavrety ked pride ms je makký,No nie každá to tak asi má.

janulka_1
23. jan 2016

@angela5 po mrche je dole tvrdy, postupne ako sa blizi ovu sa posuva hore, je tazko dostupny, otvara sa a je makky ako pera. Po ovu sa posuva nizsie, je tvrdy ale ako spicka nosa a uzavrety. Ak si tehu tak ti krcok v den mrchy ostane dole, zavrety a tvrdsi a zmeni farbu ale to vidi len gyn pri prehliadke. Ak sa blizi mrcha tak den dva (kazda sme ina) sa krvok posuva vyssie

lauritkatesty
23. jan 2016

@angela5 v podstate rozdiel po ovulacii az do terminu ms nie je. krcok je tzv. v nefertilnej polohe, cize je dole, lahsie si do dociahnes, nemusis ist hlboko prstom, ako napriklad pred ovulaciou je vysoko a taky rozmočeny, otvoreny. po ovulacii je tvrdsi a uzavrety.. pred ms tak cca dva dni sa posuva zase vyssie a otvara sa a makne, pri tehu by mal zostat tvrdy a uzavrety, logicky, nepotrebuje sa otvarat, pri ms sa otvara aby lahsie odtekala krv a takisto pred ovulkou aby sa zjednodusil prechod spermii. len treba na to fakt prax, on sa meni aj počas dna, ako uplne spolahlivy priznak urcenia tehotenstva by som ho nebrala

denidi
23. jan 2016

@angela5 tiez si myslim,ako baby pisu a aj podla svojich pozorovani,v case ovulacie je hore,makky a otvoreny,potom sa posuva dole je tvrdy a uzavrety a v den ms je stale dole,ale zmakne a pootvori sa a ked si tehu mal by ostat dole,uzavrety a tvrdy

naftienka
23. jan 2016

@lauritkatesty dakujem 🙂 toto som chcela pocut 🙂takze je realna sanca, ze to tento mesiacik vyslo (y)

butterfly333
23. jan 2016

@naftienka maš nejakého tušáka že sa zadarilo?Ja zatial nie .tak držím nám všetkým palce.