Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
Mne minuly mesiac vysiel pozitivny test 3.1 sex som mala 29-31.12 este 3.1 a nepodarilo sa cize som to netrafila?
Spermiogram ma priatel dobry je nieco co mozem brat aby sa mi dobrr uchytilo?
Hm chapem no my uz mame rok za sebou :(
@patka33 ocuvaj ma moja mila...niekdy je to tak a urcite je tak dobre,ze sa bud spermia a vajko vôbec nestretnu.Niekedy sa stretnu,ale bud je pomaly,alebo pomaly plavec,alebo morfologivky nie dost kvalitny,...alebo je plavec ako Michael Felps,ale vajko sa bud vôbec nevyplavilo,ale ak sa aj vyplavilo je slabe a nedokaze byt oplodnene,...alebo su obaja fit,ale sa vôbec nestretnu,lebo existuje nejaky anatomicky problem,...alebo sa aj stretnu,spoja,posunu,ale výsledok je nie dost kvalitny a prestane sa vyvijat a je vyluceny.....inokedy sa vsetko aj pekne vyvineie,ale sa nedokaze uhniezdit,...alebo sa aj uhniezdi a predsa neudrzi..atd,atd,atd....su to zazracne veci,medzi nebom a zemou....bud kludna a ver,ze ked bude ten spravny cas,tak to dopadne najlepsie ako ma.Uvidis 🙂
Dakujem za rady ja verim ze tento mesiac to vyjde 🙂 mam taky pocit
Kočky, čo zaberá pri krátkej luteálnej fáze. Posledné cykly mám veľmi krátke tak 22 dňové aj to pred MS mám 3-4 dni špinenie. Tento cyklus je tá lutealna fáza 8-9 dní a to ani neviem, či som mala určite ovulku. Ovu test nebol úplne pozitívny.
@salmas pyriroxin, teda vitamin B6. Pripajam aj link, v com vsetkom moze byt problem
http://tehotenstvo.rodinka.sk/ked-sa-nedari/nep...
@senselinka Díky, po MS pôjdem k doktorovi. Aj pred prvým tehu som mala krátke cykly, ale teda bez toho špinenia. Urcite budem mať niečo s hormónmi , ale skúsim aj ten Pyriroxin.
@lauritkatesty pravdu si asi mala s tou mojou ovuláciou, dnes rano mi vyskočila testovacia čiarka skor ako kontrolná a silná ako hrom 🙂 akurat mam este stale krvavý výtok, toho sa trosku obavam a teplota mi stúpla z 36,4 na 36,7, ale to moze byt aj kvoli tym dvom panákom whisky, co som vcera vypila na oslave. Cely divný je tento moj cyklus 🙂
@leelloo Áno alkohol zvyšuje teplotu,a môžeš ma ovulacne spinenie
Skusene ci neskusene poradte. Idem prvy krat skusat ovu testy tak sa chcem spytat kedy mam zacat. Posledny cyklus som mala az 42dni predtym 30dni. Kedy zacat z testamy????staci jeden test denne ci viac? A mozem testovat okolo 12az 13hod. ked mam obednu pauzu ci treba neskor??
ahojte kocky tak dnesny test vypada takto (robeny pred 5min) uz to asi vypada pozitivny, lebo uz mi z toho sibe a dnes este aj klesla teplota na 36,3 a bolest vajecnikov tak neviem co poviete? sice uz je to asi treti test, co som si myslela ze je pozitivny 🙂 uz mi ozaj zacina prepinat s toho sledovania, testy, teplota, pocity.....joj ale hlavne pozitivne treba ze? 😀
@lululka22 ahoj, tak s dĺžkami cyklu sme na tom podobne, ja tiež mám také cykly. Ja som vždy začala testovať akonáhle mi skončila MS, tak na 8DC ale baby hovoria, že to je skoro, že stačí od takého 10-12DC, ale nechcela som nič prepásť. Hodina čo si si vybrala je v pohode. Na začiatku stačí jeden denne a keď ti pomali začne silnieť druhá čiarka tak začni testovať aj 3x denne aby si vystihla vrchol. Držím palce
@lululka22 hm,to mas asi dost nepravidelne cykly,ja by som zacala asi dak 12dc,aby som to nepresvihla,lebo na zaciatku cyklu nevies,ci bude 30 alebo 40dnovy cyklus,no zozaciatku staci jedenkrat denne a ked budes vidiet,ze zacinaju silniet,tak mozes aj dvakrat denne,myslim ze okolo tej 13tej je to okik,len treba obmedzit tekutiny aspom dve hodiny pred testovanim
@lululka22 ahoj ja som tiez zacala testovat (teraz prvy krat) a zacala som od 8DC co bolo skoro, a teraz som cakala okolo 12DC to vypadlo ze uz uz a na druhy den nic, a az dnes na 16DC je pozitivny, tak treba len testovat, ja tiez testujem o 13.00 a vecer okolo 19. - 19.30 aj 2 x denne drzim palce 😉
@leelloo ja som mala tiez krvavy vytok v case ovulky tak som to nebrala nejak do uvahy az ked som isla ku gynekologicke lebo sa mi to uz nejak nezdalo tak mi zistila zapal a mala som ureaplazmu takze nie vzdy to je kvoli ovulacii a netreba to podcenovat lebo ja som s manzelom potom schytala antibiotika na mesiac
@andrejta jj 🙂
@janulka_1
@denidi
@jaana47 dakujem vam pekne za radu. 😉 Dnes som 7Dc tak od pondelka zacnem a uvidime ako sa to bude ukazovat. Teplota aj naznacovala ze ovu bola ale bola vzdy kratsie hore ako 13dni a hned ked klesla ms dosla.tak uvidim teraz aj s testikmi ake to bude. Zastavim sa samozrejme z foto po dalsie rady a hadam to coskoro vide aj mne a hadam bola toto posledna ms na dlhsiu dobu .drzim vsetkym palce. 😉
@denidi
@lauritkatesty hmmm, to som len chcela vyskusat, ci funguje. Skor som cakala menzes, lebo som asi mesiac po mmt... Takze este najblizsie dva mesiace uz radsej testovat nebudem. Skoda, ze test nevie povedat, ktora strana ovuluje 😀
dievcence prosim vas,taketo teploty ste uz mali? uz to trva nejak dlho ta rovna ciara,vcera som bola vo ferticent a dominantny folikul mam,len som sa zabudla opytat,aky je velky,no dnes som 10DC pozitivny test mavam tak na 13DC a obycajne uz by som dnes citila vajecniky a teraz nic este necitim,len hlien uz trosku je a co cert nechcel,prisla som dnes domov,ako zbity pes,nadcha,hrdlo boli,v hlave tresti,no angina to isti,akoze uplna parada 🙄 to ked bude zvysena teplota,asi aj bt bude upne ina,ma zmysel vobec ju merat vtedy?

@patka33
"Ovulačný test a luteinizačný hormón
Niekoľko dní pred ovuláciou začne hypofýza (podvesok mozgový) tento hormón produkovať vo zvýšenej miere. LH hormón pôsobí ako spúšťací mechanizmus na prasknutie zrelého folikulu vo vaječníku. Z prasknutého folikulu sa uvoľní vajíčko, ktoré sa presunie z vaječníka do vajcovodu, kde čaká na oplodnenie.
K nárastu hladiny LH hormónu v krvi a následne v moči dochádza postupne a 24-48 hodín pred ovuláciou dosiahne hladina LH hormónu svoj vrchol. Práve táto výrazne zvýšená hladina LH hormónu spustí ovuláciu, t.j. proces uvoľnenia vajíčka z vaječníka.
Ak je teda ovulačný test pozitívny (spravidla sa na ňom objavia dve rovnako zreteľné farebné čiarky), dôjde k ovulácii v rozmedzí 24-48 hodín po uskutočnení testu. Takto zároveň určíte najplodnejšie dni svojho cyklu – sú to práve dva nasledujúce dni po uskutočnení testu, ktoré sú najvhodnejším obdobím pre pohlavný styk, ak si želáte otehotnieť.
Ovulačný test Vám pomôže maximalizovať Vaše šance na otehotnenie, pretože práve načasovanie pohlavného styku je najdôležitejším faktorom, ak sa snažíte otehotnieť."
Co sa tyka prezitia spermii,zalezi od kvality plodneho hlienu,ak je kvalitny a je ho dost,niekolko dni preziju,niektore baby otehotneli aj ked mali sex az 5dni pred ovulaciou.