icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

laauraa
15. mar 2016

@lauritkatesty lauri .. pocuj ale to neni uz mozne 😀 som zvedava na tie krvne testy ach inak teraz som citala tu na modrom konikovi,ze dost vela babam ukazalo az 6tt pozitivny tehu test a robili stale ..je to naozaj mozne 😀??

lauritkatesty
15. mar 2016

@jaana47 nie je to pravidlo, aj ked je anovulačny tak moze dojst ms v normalnom termine.

lauritkatesty
15. mar 2016

@laauraa no ja neviem ako je to mozne 😀 ... nezda sa mi to.. to museli byt vynimky nejake, ze sa im nevyplavovalo hcg do moču..

laauraa
15. mar 2016

@lauritkatesty aj take existuje ? 😀 teraz som v pomykove 😀

lauritkatesty
15. mar 2016

@laauraa no ale to su fakt vynimočne pripady.. neviem si to v praxi predstavit, ved predsa uz po uhniezdeni je vyplavovany hormon hcg..
bud mali blbe testy, alebo oneskorenu ovulaciu a zle vypocitali tehu.. bohvie 😀
zatial som tu za tie roky nevidela jasny dokaz.. 😉

july_pk
15. mar 2016

@laauraa kamoske sa stalo v prvom tehu, snazili sa dlhsie, tak testovala hned ako je mozne ze uvidi pozit test... No stale nic. Neprisla ani ms, testy stale nic. Az ked bola v 10 tt, zistila lekarka a testy az v nejakom 12 tt mala pozitivne. Neviem ako to je mozne, ale stalo sa to

jaja018
16. mar 2016

@lauritkatesty tak asi niiic ☹ cakam dalej, a to som sa tesila ze bude ovu skor

lauritkatesty
16. mar 2016

@jaja018 aha...tak jo..trošku ta to natiahli,žiaľ pri ovu testoch to môže byť tak,tmavnutie nemusí byť kontinualne

milkaz
16. mar 2016

@patka33
ja som mala sexík deň pred pozitívnym ovu testíkom, potom v deň pozitívneho, potom som mala deň pauzu a na ďalší deň bol sexík asi okolo 13:00 🙂 Držím palce

patka33
16. mar 2016

@milkaz no uz by som chcela aby sa mi to po roku zadarilo :(

lululka22
16. mar 2016

Tak nic. ☹ ☹ 1DC. dlho ma to tento cyklus natahovalo,ale merala som teplotu a ta po case konecne vystupila. Chcem sa spytat,tento cyklus mi testy neukazali nic,aj ked som testovala len mesiac.staci zacat od 20DC ked ms teraz prisla az na 53den???

kakatulik
16. mar 2016

@lululka22 no nazdar to je dlhokansky cyklus,ale pozitivne na nom je,ze mas normalnu LF.

To je tazko,mavas vzdy take dlhe cykly?
A este jedna otazka.Podla coho ti ta aplikacia vyznacila ovulku?Podla teploty?Lebo ne to vzdy urci bud podla poz.ovu testu,alebo podla a ak nie je pozitivny,tak podla priemeru.

patka33
16. mar 2016

baby ako to je kedy nastava ovu po pozitivnom teste ?

vajicko0210
16. mar 2016

@patka33 do 48 hod 🙂 takze snažiť sa v deň pozitívneho,najlepšie 🙂

patka33
16. mar 2016

@vajicko0210 takto sa snazime rok a nic

vajicko0210
16. mar 2016

@patka33 nám už ťahá na 5 rokov...

lululka22
16. mar 2016

@kakatulik dakujem za odpoved. Prvy krat som pila alchemilku asi 20dni a ak sa zvysila teplota skusila som pyridoxin. Neviem co pomohlo ale tiez sa tesim ze LF bola. Ovu mi oznacilo dnes ked som dala ze ms zacala cize je to len spriemerovane a nahodou sa to trefilo podlateplot. Neverim aplikacii ze je ovu. Ale testy som skusala len 33dni a nebolo na nich nic tak som to vzdala ze asi nemam ovu a prisla az neskor ale nastastie teplota potvrdila. Od septembra som visadila antiko a cykly sa len predlzuju tak neviem.toto bol najdlhsi 53 posledny bol 42dni predtim 30 a predtim 36

kakatulik
16. mar 2016

@lululka22 hmmm,no asi sa musia hormony po antike trochu stabilizovat.pi dalej tu alcheilku,meraj teplotu.Nasad si kys.listovu,keby sa nahodou zadarilo.

nikusik0107
17. mar 2016

ahojte mozem sa opytat dnes rano som si robila ovu test..podla vsetkeho zajtra by mala byt ovulacia podla kalendara..no ovu test mal len takeho dusika..? co to znamena ? ciarka silnie v den ovulacie alebo ako? ano robila som ho rano pretoze som cely den v praci a nemala by som kedy....vie mi to niekto vysvetlit? a dnes ked som mala taku slabulinku ciarku je nejaka pravdepodobnost ze aks a budeme milovat tak splodime? ci?

kakatulik
17. mar 2016

@nikusik0107 pri ovu testoch duchovia neznamenaju nic.Pozitivny je az vtedy,ked je testovacia ciarka rovnaka,alebo tmavsia ako kontrolna.
To ze je bledulinka znamena,ze ovulka uz bud bola,alebo este iba bude.U kezdej je to ine.Niekomu hormon stupa postupne a to sa ukaze tym,ze ciarka pomaly silnie,alebo stmavne z jedneho dna na druhy.K ovulacii dojde do 48 hodin po pozitívnom ovu teste....cize este mas urcite par dni cas,napriek kalendaru.
Ak sa budete milovat dnes a ovulku budes mat az o pät dni,tak z toho zrejme nebude nic.

denidi
17. mar 2016

@nikusik0107 ahoj,ciarka na ovu teste moze byt jeden den uplne slaba a na druhy den moze byt uz test pozitivny,sexik je dobre mat v den pozitivneho testu,ak ma mm dobre spermie,tak si pockaju na vajicko aj 3-4 dni...a este ovulacia nastava 24 az 48 hod po pozitivnom testiku

kchan
17. mar 2016

@nikusik0107 ahoj, no spravidla to je tak, že pred ovulaciou sa ti prudko zvýši hormón LH ktorý spúšťa ovulaciu, a testom vlastne zachycuješ jeho vrchol (obe čiarky rovnako silné alebo testovacia silnejšia ako kontrolná)
Na kalendár by som sa vôbec nespoliehala pokiaľ v ňom nemáš zaznačené svoje štatistiky, inak všetky kalendáre ukazujú plodné dni tabulkovo. Testuj ďalej a ak máš nejaké pocity na ovulku tj. citlivé prsia, bolesť vaječníka /ov tak Testuj aj dva krát za deň aby si zachytila vrchol (pozitívny ovu test) Ak ho zachytiš tak spravidla ovulácia nastáva do 48hodín po pozitívnom teste. Môže to byť aj menej. Ak meriaš aj baz.teplotu tak tá ti ovulku spätne potvrdí zvýšením

kakatulik
17. mar 2016

baby,jake sikuly sme 😀
@kchan,@denidi,ako sa mate?

nikusik0107
17. mar 2016

dakujem dakujem dakujem...cize najlepsie sa je milovat po pozitivnom teste..dobre uz tumu chapem...snazime sa uz skoro rok a nic a som z toho nestastna ze preco tak som zacala robit ovu testy teplotu si nemeram..lebo netusim ako sa to robi :P prave to pichalo ma velmi ale ze velmi vo vajecniku lavom..tak som myselal ze uz to ide ale nic...tak si este pockam no snad pride...ale ten slabulinky dusik je naznakom aspon toho ze ta ovulka prichadza pripadne odchadza alebo to nie je znakom nicoho?

kakatulik
17. mar 2016

@nikusik0107 ono to nemusi byt znakom nicoho,lebo LH hormon mas v krvi stale,iba jeho hladiny sa menia.Mozno mas skutocne ovulku posunutu a preto sa vam nezadarilo.Inak merat BT je dobra vec.Nic zlozite.Napisem´to teraz velmi nooo vulgarne,ale ....strcis kazde rano v rovnaky cas digitalny teplomer najlepsie do vaginy,zapises do grafu,alebo na papier a po niekolkych cykloch budes naisto vedit ci ovulujes,alebo nie a hlavne kedy....popremyslaj.Ak este ovulka nebola,tak mozes zacat hned zajtra.
🙂

nikusik0107
17. mar 2016

:D ale to momze byt obycajny teplomer? no klasicky? s ktorzm sa mera teplota? a nie je to nehygienicke alebo tak??? nezanesiem si tam nejaku infekciu...a treba to robit kazde rano? ja viem ze je to dobra vec ale akosi som sa k tomu nedostala...

kakatulik
17. mar 2016

@nikusik0107 digitalny teplomer si vypytaj v lekarni,alebo objednaj na nete.Tam to najdes aj pod pojmom teplomer na meranie BT.Tusim aj DM ke som videla.Su na dve desatinne miesta väcsinou.
Nehygienicke to urcite nie je.Kazdy den ho po merani dobre umyjem mydlom(medi nami dievcatami,ani penis nie je sterilny nemame námietky.... 🙂 )....ak sa fakt bojis,existuje aj dez.prostriedok na sliznice,tak tym ho mozes raz za cas vydezinfikovat.Ja to nerobim a zatial sa ma nechytila ziadna chronta 😀
Raz sa mi podarilo vydezinfikovat normalnym dez.prostriedkom a tak ma to tam dole palilo,ze som myslela ze umrem.Od vtedy iba poriadne umyjem mydlom a hotovo.
Ano merat by sa malo kazdy den rano este pred tym ako vstanes z postele v rovnaky cas.Priblizne pol hodinova odchylka sa pripusta.Cez najsilnejsi menzes nemriam.Iba prvy den,lebo nemavam hned rano.To ale podla poklesu uz viem ze dnes,allebo zajtra sa hlasi mrska.Potom az posledne dva dni,kedy uz skoro nemam.

kakatulik
17. mar 2016

@nikusik0107 inak pozri u @lauritkatesty,ta ma tiez na predaj 😉
Dalsie pozitívum je v tom,ze ked uz pojdes nieco riesit na gyndu,tak mnohi z tych konzervativnejsich gyndosov sa ta ihned spyta,ci si erias,ak nie tak ti povie aby si merala tri mesiace.Ovulacne testy ti takmer kazdy otrepe o hlavu...moc ich neuznavaju 🙂

nikusik0107
17. mar 2016

@kakatulik ahahah no dobre...a este otazocka..kedy je podla tej teploty ovulka? na zaklade coho to viem? no idem to hned kuknu..len v postely chlap bude na mna kukat ci mi uz nacisto sibka :D

kakatulik
17. mar 2016

@nikusik0107 Ak budes kombinovat ovu testy s meranim BT,tak ovulka je do 48hod po poz.ovu teste a potvrdi ti to aj BT,ktora po nej stupne min o 0,2.teda ak mas napr predovulacne teploty 36,2-36,3,tak po ovulke stupne na 36,6-36,9,ale to je tiez individualne.Ja mam väcsinou medzi ms a ovulkou tak priblizne 36,3-36,4. V den ovulky este klesne nieco dole a potom stupa bud pomalsie,ale zastavi sa tak na 36,8,alebo sa vysvihne hned...asi zalezi od kvality zlteho telieska si myslim.
Ja mam taky teplomer,ktory vôbec nepocut.Mam sama problem ho pocutAle mozes to spravit aj tak,ze rychlo pojdes na WC a tam zmerias.Vraj by sa to nemalo,lebo ked sa uz hybes teplota vraj stupa,ale ak to budes takto robit kazde rano,nevidim problem.U mna to nerobi ziaden rozdiel(vyskusane).A ak ano tak iba o 0,02co je tiez jedno.
😉