icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

baja28
20. apr 2016

@zuzana256 este stale sa snazite?

zuzana256
20. apr 2016

@baja28 ahoj ano

baja28
20. apr 2016

@zuzana256 a nasadil ti daku liecbu lekar? ked to stale nevychadza?

zuzana256
20. apr 2016

@baja28 nie ale idem sa presunut k inemu dokimu

miciluci
20. apr 2016

Ahojte zienky.tak co ,je ten spodny pozitívny?
Vsetky su fotené dnes o14.00,20.00 a teraz.som 14dc a brucho ma dnes boli cely den.

eler2014
21. apr 2016

Baby len tak pre otazku snazime sa o babo mam teraz 18 dc, vcera ma priserne bolela hlava( krk ma bolel) tak som si vzala ibalgin, a dnes rano ruzovy vytok. Mohla som nejak poskodit ked som si vzala tabletku ?

sonaja
21. apr 2016

@eler2014 ibalgin sa nemá v tehotenstve . minule som sa na to pýtala akurát lebo ma bolela hlava jak koňa tak v lekarni povedali že ibač nie ale paralen môžeš ale len 1 za deň.

sonaja
21. apr 2016

@miciluci ešte tomu kúsoček chýba.

nika_ka
21. apr 2016

@miciluci Nič si z toho nerob. Mne tiež každý deň chýbal na ovulačnom a ešte kúsok a ešte kúkok. Podľa týchto komerčných tyčinkek by som nikdy nemala ovulácia a aha 👍🏽 A presne podľa pocitov a špinenie viem, kedy prebehla 😉 a vôbec nie tak, ako podľa "knižiek a návodov" má☝🏽️Každá žena, je iná, telo je iné. Ja som si kúpila ovulačne testy prvý a posledný raz v živote. Čudujem sa, že to vôbec predávajú. Ako vidím, veľa žien je z toho sklamaných a má z toho "snažilkovania" sa depresie. Nie na darmo sa vraví čim viac sa clovek sleduje a chce tym viac to nepojde🙌🏽

kakatulik
21. apr 2016

@nika_ka jasne ze si si kupila posledny krat ked si tehu 😀 ...ale mas prvdu,netreba sa velmi na to upinat,ale ako priblizna orientacia je to velmi dobre 🙂

kakatulik
21. apr 2016

@miciluci ja si myslim,ze ten posledny mozes pokojne brat ako pozitivny. 🙂

lauritkatesty
21. apr 2016

@miciluci urob dnes okolo obeda aky bude 🙂 brucho je dobry priznak, uz sa to blizi.

lauritkatesty
21. apr 2016

@nika_ka prepač ale vela kočkam prave ovulačne testy dopomohli k tehotenstvu. som tu na koniku od roku 2007.. takze som tu uz videla vela pripadov.
po vojne je kazdy general, testujes prvy cyklus a uz si profička vo vyjadreniach k testom ? 😀

nie kazda zena musi mat ovulačne príznaky, moze mat nepravidelne cykly a prave testami si moze urcit priblizný čas ovulacie. ano kazde telo je ine, ale ovulacia je presne riadena hormónmi.. pokial tie nemaš v poriadku neprebehne. prave testy reaguju na zvyšenu hladinu LH pred ovuláciou. a to MUSI -! byt u kazdej zeny, aby vôbec folikul praskol a uvolnilo sa vajičko .
nehovorim, ze niektora nemusi vychytit vrchol, ale drviva vacsina ma pozitivne testy !
takze prajem prijemne tehulkovanie a testovanie prenechaj tym čo im to nerobi ziadny stres a pniku, ale prave naopak podla toho sa snazia.

lauritkatesty
21. apr 2016

nech sa pači este graf pre ilustraciu, aby si videla na akom principe funguju ovulačne testy.

pozri si LH ako prudko stupne pred ovuláciou. na to reaguje prave ovulačny test

miciluci
21. apr 2016

No zienky,dnes rano uz bol negatívny,takze bud bol vrchol v noci alebo nebude tento mesiac ovulacia:(.aj ked podla tej bolesti brucha by mohla byt,testujeme ďalej a uvidim.
Pekny den🙂 a dakujem za názory!

miciluci
21. apr 2016

@nika_ka takze u teba nikdy nebola druha čiarka rovnako silná?a otehotnela si?

miciluci
21. apr 2016

@nika_ka ja som nikdy netestovala lh testy,ale nemala som cyklus 27mesiacov kvoli kojeniu a sice mam uz polroka,ale aj kojím a nedarí sa,takze zisťujem ci vôbec prebieha ovulacia,na folikulometriu idem az v júli ak dovtedy neotehotniem.
Ja mam aj hlien(aj dnes vela) aj bolesti neskutocne(pred tehotenstvom som ani nechyrovala) no napriek tomu som si chcela ovuláciu potvrdiť testom🙂

lauritkatesty
21. apr 2016

@miciluci no vcera si mala silny. kludne ho mozes povazovat za poztivny. cize pocitaj to ako vrchol , kedze aj bolesti maš. ovulacia by mala byt dnes alebo zajtra

lauritkatesty
21. apr 2016

@miciluci potom si všimni hlien, bude sa menit na hustejši a kremovy po ovulke.

buckeye
21. apr 2016

@lauritkatesty
@miciluci
@nika_ka no ja som zasa priklad toho, ze prvy mesiac testovania lh a aha // 🙂 a pri pco, by to ani inak velmi neslo 🙂 presnevsme vdaka lh testom vystihli ovu (ktora si 2 tyzdne meskala), bt mi to potvrdila po nej 🙂

nika_ka
21. apr 2016

@lauritkatesty Tu sa nikto nehrá na profičku 😀 Práve naopak, pred 3 rokmi sme si s priateľom povedali, že je čas si založiť rodinu. A keby som sa mala 3 roky zaoberať testami a sťažovať sa na modromkoniku, tak by som asi teraz skončila na psychiatrii. Ovu test som si musela kúpiť kvôli gynekológovi s ktorým som komunikovala cez telefón, nakoľko som u neho nebola ani nepamätám.
Take by ma zaujímalo prečo som otehotnela keď som mala OVU test negatívny? 😖

nika_ka
21. apr 2016

@miciluci Nie, nikdy som nemala druhú čiarku rovnakú a dokonca ani silnejšiu 😖 Veď vidíš, že ten OVU test je robený počas dňa a TEHU test včera ráno 😉 🙂

lauritkatesty
21. apr 2016

@nika_ka nemusela si vystihnut vrchol. pripadne su to menej citliive testy..pisala ze si mala skoro rovnake, ze len trosku chybalo ? takze kludne mohol byt o par hodin uplne pozitivny. a to si uz netestovala.

miciluci
21. apr 2016

@nika_ka drzim palce a prajem krasne tehotenstvo 😊
Snad ja aj nam uz tento mesiac zadarí 😊

zuzannaaa
21. apr 2016

@nika_ka ten testik by si mala urcite rovnako silnu palicku ako tu kontrolnu vtedy keby si nepresvyhla vrchol ... aj mne sa to uz stalo . Pises ze testiku uz chybalo len malo a potom si testovala a bol uz bledy tak medzi tym casom uz vstupol vrchol ... ono to vsetko prebieha velmi rychlo ... Preto je dobre pri skoro rovnako silnych palickach testovat uz castejsie aj 3-4 krat za den a niekedy to aj prsvyhnes ked je to v noci a rano uz bledsi ....
takze ako nahle testik stupa a skoro rovnako cerveny uz mozes vediet ze za par hodin uz bude vrchol ovulka bude do 2 dni .... nemusi byt na testiku uplny vrchol.aaa este nico aj ked ti test ukaze rovnako silne ciarky neznamena to folikul praskne
keby si o testikoch mala viac skusenosti urcite by si taku spravu nenapisala .... vsetko dobreee ....

zuzannaaa
21. apr 2016

@nika_ka a este k sprave co si pisala lauriteke ze ako je mozne ze si otehotnela ked test bol bieli .......

ano kazda tak otehotnie lebo ovulacia je v tedy ked uz test je bieli . LH stupa testik silnie az k vrcholu
a az po tom vrchole do 2 dni nastane ovulacia ... cize ked sa vajcko vyplavy v tedy je schopne oplodnenia a otehotnies a v tedy je testik uz bieli ..

janulka_1
21. apr 2016

Dostat ms po necelych 3 tyzdnoch je "zaujimave" 😠

denidi
21. apr 2016

@janulka_1 och ☹ hm ale tak teda predsa bola ta ovulka tak skoro

dejna20
21. apr 2016

@janulka_1 juj nasere, ale aspon skor prisla dalsia sanca

zunajda
21. apr 2016

Tak dnes je úžasný deň! Vyzerá, že dcéra vychytala v škole kiahne. MM ich ešte nemal a ja by som chcela byť už v tomto cykle tehu...bojím sa však,že môžu mať na plod negatívny dopad. 😢