Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
Baby len tak pre otazku snazime sa o babo mam teraz 18 dc, vcera ma priserne bolela hlava( krk ma bolel) tak som si vzala ibalgin, a dnes rano ruzovy vytok. Mohla som nejak poskodit ked som si vzala tabletku ?
@miciluci Nič si z toho nerob. Mne tiež každý deň chýbal na ovulačnom a ešte kúsok a ešte kúkok. Podľa týchto komerčných tyčinkek by som nikdy nemala ovulácia a aha 👍🏽 A presne podľa pocitov a špinenie viem, kedy prebehla 😉 a vôbec nie tak, ako podľa "knižiek a návodov" má☝🏽️Každá žena, je iná, telo je iné. Ja som si kúpila ovulačne testy prvý a posledný raz v živote. Čudujem sa, že to vôbec predávajú. Ako vidím, veľa žien je z toho sklamaných a má z toho "snažilkovania" sa depresie. Nie na darmo sa vraví čim viac sa clovek sleduje a chce tym viac to nepojde🙌🏽
@miciluci urob dnes okolo obeda aky bude 🙂 brucho je dobry priznak, uz sa to blizi.
@nika_ka prepač ale vela kočkam prave ovulačne testy dopomohli k tehotenstvu. som tu na koniku od roku 2007.. takze som tu uz videla vela pripadov.
po vojne je kazdy general, testujes prvy cyklus a uz si profička vo vyjadreniach k testom ? 😀
nie kazda zena musi mat ovulačne príznaky, moze mat nepravidelne cykly a prave testami si moze urcit priblizný čas ovulacie. ano kazde telo je ine, ale ovulacia je presne riadena hormónmi.. pokial tie nemaš v poriadku neprebehne. prave testy reaguju na zvyšenu hladinu LH pred ovuláciou. a to MUSI -! byt u kazdej zeny, aby vôbec folikul praskol a uvolnilo sa vajičko .
nehovorim, ze niektora nemusi vychytit vrchol, ale drviva vacsina ma pozitivne testy !
takze prajem prijemne tehulkovanie a testovanie prenechaj tym čo im to nerobi ziadny stres a pniku, ale prave naopak podla toho sa snazia.
No zienky,dnes rano uz bol negatívny,takze bud bol vrchol v noci alebo nebude tento mesiac ovulacia:(.aj ked podla tej bolesti brucha by mohla byt,testujeme ďalej a uvidim.
Pekny den🙂 a dakujem za názory!
@nika_ka ja som nikdy netestovala lh testy,ale nemala som cyklus 27mesiacov kvoli kojeniu a sice mam uz polroka,ale aj kojím a nedarí sa,takze zisťujem ci vôbec prebieha ovulacia,na folikulometriu idem az v júli ak dovtedy neotehotniem.
Ja mam aj hlien(aj dnes vela) aj bolesti neskutocne(pred tehotenstvom som ani nechyrovala) no napriek tomu som si chcela ovuláciu potvrdiť testom🙂
@miciluci no vcera si mala silny. kludne ho mozes povazovat za poztivny. cize pocitaj to ako vrchol , kedze aj bolesti maš. ovulacia by mala byt dnes alebo zajtra
@miciluci potom si všimni hlien, bude sa menit na hustejši a kremovy po ovulke.
@lauritkatesty
@miciluci
@nika_ka no ja som zasa priklad toho, ze prvy mesiac testovania lh a aha // 🙂 a pri pco, by to ani inak velmi neslo 🙂 presnevsme vdaka lh testom vystihli ovu (ktora si 2 tyzdne meskala), bt mi to potvrdila po nej 🙂
@lauritkatesty Tu sa nikto nehrá na profičku 😀 Práve naopak, pred 3 rokmi sme si s priateľom povedali, že je čas si založiť rodinu. A keby som sa mala 3 roky zaoberať testami a sťažovať sa na modromkoniku, tak by som asi teraz skončila na psychiatrii. Ovu test som si musela kúpiť kvôli gynekológovi s ktorým som komunikovala cez telefón, nakoľko som u neho nebola ani nepamätám.
Take by ma zaujímalo prečo som otehotnela keď som mala OVU test negatívny? 😖
@nika_ka nemusela si vystihnut vrchol. pripadne su to menej citliive testy..pisala ze si mala skoro rovnake, ze len trosku chybalo ? takze kludne mohol byt o par hodin uplne pozitivny. a to si uz netestovala.
@nika_ka ten testik by si mala urcite rovnako silnu palicku ako tu kontrolnu vtedy keby si nepresvyhla vrchol ... aj mne sa to uz stalo . Pises ze testiku uz chybalo len malo a potom si testovala a bol uz bledy tak medzi tym casom uz vstupol vrchol ... ono to vsetko prebieha velmi rychlo ... Preto je dobre pri skoro rovnako silnych palickach testovat uz castejsie aj 3-4 krat za den a niekedy to aj prsvyhnes ked je to v noci a rano uz bledsi ....
takze ako nahle testik stupa a skoro rovnako cerveny uz mozes vediet ze za par hodin uz bude vrchol ovulka bude do 2 dni .... nemusi byt na testiku uplny vrchol.aaa este nico aj ked ti test ukaze rovnako silne ciarky neznamena to folikul praskne
keby si o testikoch mala viac skusenosti urcite by si taku spravu nenapisala .... vsetko dobreee ....
@nika_ka a este k sprave co si pisala lauriteke ze ako je mozne ze si otehotnela ked test bol bieli .......
ano kazda tak otehotnie lebo ovulacia je v tedy ked uz test je bieli . LH stupa testik silnie az k vrcholu
a az po tom vrchole do 2 dni nastane ovulacia ... cize ked sa vajcko vyplavy v tedy je schopne oplodnenia a otehotnies a v tedy je testik uz bieli ..
Dostat ms po necelych 3 tyzdnoch je "zaujimave" 😠
Tak dnes je úžasný deň! Vyzerá, že dcéra vychytala v škole kiahne. MM ich ešte nemal a ja by som chcela byť už v tomto cykle tehu...bojím sa však,že môžu mať na plod negatívny dopad. 😢

@zuzana256 este stale sa snazite?