icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

kchan
21. jún 2016

@kakatulik jaj, a ešte že mužovi URČITE mám kúpiť profertil

kakatulik
21. jún 2016

@kchan to je ten drahy doplnok vyzivy?....blbost.Pozri si zlozenie a vyskladaj podla toho ze co tam je ale s jednotlivých vitaminov.On ale uz aj tak vsetko uzva myslim.
No ja by som asi ten clostil do seba nepchala.Ale ak chces,vyskusat mozes.Skor by som to skusila s nejakou alternatívou....rozhodnut sa musis ty.

buckeye
21. jún 2016

@kchan clostyl ak sa nemylim sa dava na navodenie ovulacie, ty ked ju mas na co? nechapem...keby sa jej nezadala LF faza, alebo nieco viem si skor predstavit progesteron..ale takto..zlvastne...

kchan
21. jún 2016

@kakatulik no profertil mu určite kupovať nebudem, tak ako píšeš, je to drahé a aj tak už má kopec vitaminov ktoré pomáhajú a mame z nich aj výsledok...

@buckeye baby ja tomu tiež nerozumiem prečo mi to vlastne dala..aj som jej hovorila o LF že sa mi zdá byť krátka (mám ju 11dní) a povedala mi že taká je úplne v poriadku.. 😌 ja ju asi vážne vymením.. Vôbec mi nepomáha. Najprv ma sprdne že by som mala trocha schudnúť ( pribrala som z tých vitaminov B) a potom mi dá clostyl kde sa medzi prvým píše že sa z neho priberá...

@kakatulik zlatko ako alternatívu myslíš?

butterfly333
21. jún 2016

@kchan ahoj ja somho brala tiež tento cyklus od 3Dc no raz som ho brala od 5Dc a ovu došla na 20Dc.

domci1203
21. jún 2016

@buckeye ja tiez mam problem ,ze mam kratku LF a ovu raz za cas a doktorka mi dala tbl progesteron leede pharma sa to vola. Skus sa jej spytat na to.

domci1203
21. jún 2016

@kchan a nie buckeye sorry za preklep🙂

buckeye
21. jún 2016

@kchan no na dozretie vajicok je fajn inozitol a listovka(da sa kupit ako kombi ako inofolic, ale aj ovela lacnejsie samostnatne) ak mas ovulaciu prirozdene, tak ten clostyl,,no co ja viem,.

kchan
21. jún 2016

@domci1203 a akú dlhú máš LF prosím ťa?

@butterfly333 asi ho skúsim aspoň jeden cyklus a asi tiež na 3DC... Neviem, stále nie som o tom clostyle nejako presvedčená...
@buckeye inofolic som si teraz kúpila a mám v pláne ho začať brať keď príde ms... Inak ten progesteron je aj v nejakej prírodnej forme? Náhrade? Sorry možno sa blbosť pýtam 😀

stevvvka
21. jún 2016

@kchan ak ovulaciu mas, je zbytocne pchat do seba clostyl, moze ti viac ublizit. odporucam ist na konzultaciu k inemu gynekologovi
profertil stoji 150 eur...ja som ho kupovala iba kvoli tomu, ze muz ho mal brat od 1. januara do konca marca, a ked som ho v lekarni kupovala zaciatkom januara, tak mal expiraciu 25. marca - a museli ho predat za polovicu 🙂 tych 5 dni nezmeni ucinok vitaminov, urcite je to ok, vraveli...no a koncom januara som ostala tehotna tak to bolo aj tak jedno 🙂

buckeye
21. jún 2016

@kchan noo takto 10dnova LF sa povazuje este za rnomalnu, je to sice uz hranicne, ale este akotak ok, bol ti robeny hormonalny profil v LF ? aka bola hladina progesteronu, lebo ak bola ok, tak by bol progesteron zbytocny..ten nasazduju az ked je nizky alebo LF kratsia ako 10 dni (resp mal by sa az vtedy)

kchan
21. jún 2016

@buckeye hormonalny profil mi bol robený cca štyri dni po ms, iba jeden krát (tuším sa chodí v každej fáze, nie?) a aj to som si vybavila iného gyn lebo moja mi ho nechcela urobiť. Vraj zbytočné či čo to vtedy povedala. A ten druhý gyn povedal že hodnoty mám ok

butterfly333
21. jún 2016

@kchan ja som si tiež povedala že už naposledy som ho brala.Beriem aj inofolic a od dalšej ms dám aj VMK.

kakatulik
21. jún 2016

@kchan ahoj moja. Pod alternativou som myslela fytosoju napr.,ale aj to sa mi zda zbytocne ak ovulujes. Na kvalitu vajicok jd dobry ako pise@buckeye inozitol. Mozes skusit aj ten inofolic,ale je to podla mna zbytocne drahe. Radsej si to vyskladaj a samozrejne zacni s VMK.Nuz a na tu LF tex Pyridoxin aj ked viem,ze nechcs,lebo si pribrala. Aj ja som,ale tie vytaminy prtoste zvysuju chut do jedla. Bojujem s tym.

buckeye
21. jún 2016

@kchan no zvlastna je tvoja gyn..ale tak aspon ze si bola u toho druhého..este inak, ono sa to nezda a na cely hormonalny system ma vplyv spanok..ak je ho malo zacnu sa zadrhavat kolieska v systeme..jednak je clovek unaveny a tym stupa stres a jednak, velka cast hormonov je pod vplyvom 24h cyklu (cirkadialne hodiny), takze treba mat dostatok odpocinku a spanku

kchan
21. jún 2016

@kakatulik
@buckeye baby jedno viem určite. Začnem sa obzerať po inej/inom gyn. Inofolic určite začnem brať hneď ako príde ms, a keď ho miniem prejdem na listovku a kúpim k tomu ten inositol. Ďakujem za rady babenky, tak som strašne rada za MK 😗

buckeye
21. jún 2016

@kchan 🙂 ja som brala inozitol tiez ako inofolic..svokra nakupila do zasoby niekolko krabiciek, tak vies ako darovanému konovi 🙂 a teraz uz sa tesime vsetci na december 🙂..inak k tomu inozitolu..najprv som to uzivala ako pco kazdy den stale, ale casom som presla na uzivanie len na zaciatku cyklu do hypotetickej ovulacie (lebo v tom case som nemala ziadnu) a cyklus naskocil (predtym aj niekolkomesacne pauzy,sa skratili na 30-35dni), tak hadam pomoze 🙂

kchan
21. jún 2016

@buckeye to máš dobrú svokru 😉😉 ďakujem, snáď hej 🙂 hlavne nech už sme tu všetky tehulky 😊

buckeye
21. jún 2016

@kchan tak tak, posielam tehu bacilky 🙂

kakatulik
21. jún 2016

@buckeye a ty sa ako mas?

kchan
21. jún 2016

@buckeye ďakujeeem, počkať, počkať a ty už si? To potom gratulujem 😊😉

butterfly333
21. jún 2016

@buckeye aj ja si prosím tehu bacilky 😉

miska_hryzka
21. jún 2016

Bodaj by sme vás všetky mohli nakaziť tehu bacilami 🙂

buckeye
21. jún 2016

@kchan ja som v 15tt teraz (neviem, ci sa mi to zobrazuje pod menom) a dakujem🙂

@kakatulik celkom dobre, nevolnosti som nemala, NT meranie za nami vsetko ok, zasa som zacala behat (dr povedal, ze mozem, kedze pred tehu som behavala dost) a tak sa tesim, uteka mi to hrozne rychlo musim povedat 🙂

@butterfly333 posielam vsetkym🙂

kakatulik
21. jún 2016

@miska_hryzka no servuuus misickaaa,ako sa aj ta mavas?

kakatulik
21. jún 2016

@buckeye to sa fakt nebojis behat?...asi by som sa baa,te to zo seba vytrasiem.... 🙂 Ale moja jedna znama behala este aj v tusim tyzden pred porodom....
Inak nic sa ti nezobrazuje.

barbi339
21. jún 2016

@miska_hryzka keby sa dalo hehe

miska_hryzka
21. jún 2016

@kakatulik dobre 🙂 babo zdrave ako ryba a uz vieme, ze v decembri k nam pribudne mala Petruška 🙂 ty sa pochval ako sa ti dari?

kakatulik
21. jún 2016

@miska_hryzka jeeej to je skvele.Gratulujeeem. 🙂
Tak mne sa dari celkom dobre.Vsetko je ok.Tesim sa na leto,aj ked to bude perne,lebo ma caka sesttyzdnova ambulantna rehabka kvoli mojej platnicke...No a preto sa s tym otehu teraz nejak nestresujem,bude bude,ale ak nie tak to vsetko dokoncim .Verim ze do konca roka sa to podari. 🙂

miska_hryzka
21. jún 2016

@kakatulik co si mala nejaky uraz?