icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

esperanzita
20. sep 2016

@janulka_1 A kde si bola na vyšetrení? Resp. z čoho by si to mohla mať? Tak príčin môže byť milión z čoho máš zvýšený testosterón.

janulka_1
20. sep 2016

@esperanzita u gynekologicky, a mam endometriozu. S coho by som to mohla mat? To neviem

esperanzita
20. sep 2016

@janulka_1 A čo ti na to povedala gynekologička? Máš endometriózu a ďalej...? 😠 Čo videla na vyšetrení? Myóm, cystu? Čo?

ereska
20. sep 2016

@happymia ovu testy sa nerobia z ranneho mocu az po 11:00 hod a nesmies pit a cikat minimalne 2 hodky predtym a ciarka chvilkami som aj ja mala viditelnejsiu a niekedy vseliake boli

llaurita
20. sep 2016

@lauritkatesty Tak asi som sa konecne dockala ze? Kedy je najvhodnejsi cas na snazenie? Dakujem 🙂

lauritkatesty
20. sep 2016

@llaurita krasny je.. mozte od dnes začat. alevo zajtra ako bude čas a chut.
ovulacia prebehne do 48 hodin

janulka_1
20. sep 2016

@esperanzita vieš co, radšej nic. Nechce sa mi to tu opäť na sti krát rozpisovať

esperanzita
20. sep 2016

@janulka_1 Tak nechápem, načo si to sem písala a pýtala sa, aby si dostala nejakú odpoveď. Ak máš nejaký zdravotný problém tak pomoc na koňovi by som určite nehľadala 😉 A ak si bola u lekárky a povedala ti diagnózu, tak prepáč, mala to s tebou riešiť do hĺbky a mala si sa spýtať jej aké sú príčiny a z čoho to môže vyplývať. Ty sem položíš otázku a čakáš že "jasnovidecky" vyriešime problém 😅 😕 Ach bože!

lilienkalilina
21. sep 2016

@ejuska2586 ahoj,ovu som mala cca v sobotu teraz som si vsimla ze mam husty hlien to je ok,znamena to ze uz som po ovu?

ejuska2586
21. sep 2016

@lilienkalilina Ano, ak je to husty biely hlien, tak si v poovulacnom obdobi. Pomaly sa vytrati.

lilienkalilina
21. sep 2016

@ejuska2586 dakujem

babymaminka
21. sep 2016

Baby ktore ovu testy su lepsie s akou citlivosťou 10 alebo 20?

crazy_girl1
21. sep 2016

@babymaminka ty aktivistka moja 😉 Dobre píšeš.

babymaminka
21. sep 2016

@crazy_girl1 draha ved ty vies ze sa snazim zbierať info stale som len nováčik v snažilkach 🙂

lauritkatesty
21. sep 2016

@janulka_1 zalezi v akom rozsahu je endometrioza a kde su loziska. niektore mozu robit sarapatu pri otehotneni. odporuča sa laparoskopia, tam ti ich vedia rozbit a potom otehotniet. alebo je aj hormonalna liečba, trva 3-6 mesiacov, je to vlastne sliznica maternice -endometrium a ked sa nachadza ide ako v maternici. tak tam moze tiez j krvacat.. cize hormo liečba ti vlastne vyblokuje ms.

clarkova
21. sep 2016

@ejuska2586 biely husty vytok sa pomaly vytrati pred ms? Lebo ja od ovulky (ak teda prebehla) mam husty biely vytok stale a to uz mam o 2dni dostat ms..

ejuska2586
21. sep 2016

@clarkova Ona je tesne po ovulke a myslela tým cervikálny hlien podľa mňa. Dva dni pred menzesom je to skor uz priznak tehotenstva, nie?

ejuska2586
21. sep 2016

@lauritkatesty Ahoj, chcela by som sa spýtať. Dnes som 4DPO a ráno som si len tak, na skúšku, spravila ovulačný test a bol takmer pozitívny. Je to možné, takto po ovulke? V nedeľu bola už len jedna čiarka. Nikdy som ho nemala takýto tmavý po ovulke. Beriem Duphaston. Môže to nejako ovplyvňovať? Alebo žeby uhniezďovanie? Mimo toho som od pondelka chorá, teplotu nemám, ale cítim sa, akoby som mala aj 39. Furt "horím".

magdushhh
21. sep 2016

@sylvine dakujem. pretoze mi meska menstruacia sice iba 1 den (nemeskava mi), ale tehotensky test vysiel negativny, zato vsak ovulacny pozitivny, tak som z toho zmatena ze co sa deje. Pretoze ovulaciu som mala 11.9. a test ovu mi pekne vysiel pozitivny...

clarkova
21. sep 2016

@ejuska2586 ja som mala presne to iste ored tyzdnom cca 5DPO teplota sice iba 37,5 ale citila som sa ako keby som mala 39 a krvacanie z nosa a dasien par dni.. uz je vsetko prec. Tak ja vazne neviem ci PMS alebo co to. Lebo teraz v pondelok som bola na vysetreni lebo ma pichalo doat v pravom vajecniku a gyn povedala ze tam nic nevidi ziadne cysty ani nic, endometrium zmerala 8mm, nic viac nepovedala..

ejuska2586
21. sep 2016

@clarkova Ja už fakt neviem. Chorá často nebývam a teraz sme sa cez víkend snažili. V sobotu mala malá LEN SOPEĽ, ktorý ju už prechádza a ja som chorá od pondelka a na totálku. Tak teraz fakt neviem, či je to tým, že budem tehotná, alebo ma malá nakazila a mám slabšiu imunitu, ako ona - čomu moc neverím, ona je tá, čo je pravidelne chorá... Tak uvidím. Inak, teplota (klasická, nie bazálna) mi stúpla na 37. Doteraz 36,5.

sylvine
21. sep 2016

@magdushhh drzim velmi prsty...skus test o 2 dni alebo podvecer...mne ukazal lepsie poobede.... ja som mala ovu 16.8. a 26.8. som uz mala pozitivny tehotensky test, ale niekomu moze HCG stupat pomalsie, takze nestracaj nadej 😉

lilienkalilina
21. sep 2016

@ejuska2586 aj ja mam tiez,skoro poz.ovu test.som stoho mimo

lilienkalilina
21. sep 2016

ovu test po ovulacii,je toto možné?

janulka_1
21. sep 2016

@lauritkatesty dakujem za info, to uz vsetko poznam a mam za sebou uz 2 lpsk, liecbu a zatial nic, k tomu aj PCOS. Ja len co na ten zvyseny testosteron

lauritkatesty
21. sep 2016

@janulka_1 hmm tak to neviem a liečbu si mala a nepomohlo ?

lauritkatesty
21. sep 2016

@lilienkalilina ano niekomu to klesa postupne, nie hned naraz cize este to zachyti tu vyssiu hladinu

ejuska2586
21. sep 2016

@lauritkatesty Lenže mne napríklad klesol v nedeľu, už som nemala ani náznak a dnes ráno tiež taký, ako @lilienkalilina.

lauritkatesty
21. sep 2016

@ejuska2586 rano mozes mat viac koncentrovany moč a ty padom zachyti aj vacsie mnozstvo LH.. preto sa ani rano neodporuča testovat.
LH sa vylučuje cely cyklus v hladinách.. cize ak uz mate potvrdenu ovulaciu a Bt stupla, uz netreba testovat ovulačnými. zbytočne to zavadza.

ejuska2586
21. sep 2016