icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

alilka
10. feb 2017

@kotatko1232 no pokial ja viem tak v tehu má byť krcok dole ľahko nahmataleny a tvrdý 😊 ak tehu niesi je v zadu ťažko nahmataleny ako pri ovu..😁 ja som si ho tiež sledovala minulý mesiac a pred ms sa vytiahol hore skoro som ho ani nedočiahla a bol mäkký 😊také mám ja poznatky 😁😁

kotatko1232
10. feb 2017

@alilka A POTOM PRECO MA CVIKLA12 hore a vela hlienu a je tehulka ??
tak ja som len 5-6dpo to je skoro mozno este padne 😀

mokilko
10. feb 2017

@cvikla12
@kotatko1232 dam este vecer okolo 19.00 este jeden a ak bude takyto je to jasne. Ovu asi zajtra-pozajtra. LF mavam 12 dni. Tak mrchu mozem cakat asi az 23.2

kotatko1232
10. feb 2017

@mokilko uvidis...mi mame lekaren zavretu ma porazi...dnes ma dovolenku....ako naschval.....

mokilko
10. feb 2017

@kotatko1232 to potesi teda...

cvikla12
10. feb 2017

@kotatko1232 ono ja som sa asi zle vyjadrila ja ho mam ľahko hmatatelny ... To teda asi znamená že je dole ospravedlňujem sa

cvikla12
10. feb 2017

@mokilko ono keď už bledne tak asi už je vajíčko von tak šup šup na drahého

alilka
10. feb 2017

@kotatko1232 to ja neviem prečo niesom lekár 😂😂 ale veď aj v tehu sa hovorí o skracovani krčka napr.pred pôrodom a tak..Z toho všetkého čo som pocitala to viem tak že ten krcok je v tehu dlhý a tvrdý..😁 kuk tu.. http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...

cvikla12
10. feb 2017

@alilka ja som si písala s kednou kočkou a tá písala že keď je dole ťa akože bližšie k maternici a keď je hore tak akože bližšie ku pochve

mokilko
10. feb 2017

Som volala akurat s mm, tak vecer akcia ista 🙂)))

alilka
10. feb 2017

@cvikla12 aha tak neviem ja to viem naopak 😁 ale koniec koncov sme teraz z toho vyšli 😊😉

cvikla12
10. feb 2017

@mokilko držím palčeky veľmi tuho

kotatko1232
10. feb 2017

@alilka z toho obrazka som vycitala ze ak ide MS tak ma byt uplne dole pri otvore do Posvy...a ked si tehu ma byt od posvy daleko uplne hore

cvikla12
10. feb 2017

@alilka áno nakoniec máme na mysli to isté 😉 skúsim ešte niečo prečítať alebo sa v pondelok opýtam gynekologičky

kotatko1232
10. feb 2017
mokilko
10. feb 2017

@kotatko1232 z obrazku som pochopila ze pocas ovu je hore (cize tazko nahmatatelny, musis si prst vrazit hlboko 🙂 )
Ale nepise sa tam,co sa s nim stane po oplodneni.

kotatko1232
10. feb 2017

@mokilko ja som ovulku uz mala a moje je tazko nahmatatelny 🙂

cvikla12
10. feb 2017

@kotatko1232 takže ak som to pochopila a teraz už dúfam správne tak pred MS bližšie k pochve takže ľahko hmatatelny a tvrdy počas ovu mekne a je bližšie k maternici a potom po ovu tvrdne a je zase dole bližšie k pochve a po oplodnení tak ostáva?

kotatko1232
10. feb 2017

@mokilko
TO ZNAMENA ZE MA BYT ASI UPLNE DOLE PRI OTVORE DO POSVY...
😀 😀

alilka
10. feb 2017

@mokilko áno počas ovu je hore..Ťažko hmatateľný a keď máš "stastie" tak sa ti zadarí zachytiť aj tu jamku čo sa otvorí aby sa spermie dostali dnu..Mne sa to podarilo len minulý mesiac 😊 ak dobre viem po oplodnení sa začne znova predlžovať až v čase ms bude dole. Ak je hore čakaj ms 😊

cvikla12
10. feb 2017

@alilka to je super už to chápem ďakujem 😅

mokilko
10. feb 2017

@alilka ja po dvoch porodoch mam branku pootvorenu uz furt 🙂 ale dik za info,ze po oplodneni je dolu 🙂

kotatko1232
10. feb 2017

@alilka cize pokial nepojde dole mam cakat MS ....lebo ho mam zatial hore :-/

alilka
10. feb 2017

@cvikla12 som rada že som trocha "pomohla" 😁 ja tiež ho skúšam ale do teraz som nenatrafila na baby ktoré by to tiež robili tým pádom som sa nemala s kým porovnávať a musela som všetko hladat po nete 😊

alilka
10. feb 2017

@mokilko tak pokiaľ si už po pôrode tak je to iné 😊
@kotatko1232 asi tak..To že ho máš krátko po ovu hore este nevadí .Ale pokiaľ tak ostane čakaj ms..

cvikla12
10. feb 2017

@alilka ja som to tiež skúšala na nete. Potom som dala sem tému ale baby mi písali že sa to nemá robiť že kôli infekciám ale šak keď dodržiavať hygienu to by nemal byť problém.

mokilko
10. feb 2017

@cvikla12 tiez nevidim problem ak je hygiena riadna. Ved to by aj sex bol riskantny 🙂 patri to tiez medzi metody zistovania plodnosti takze schvalujem. Ja zas nemeriam bt napr...

alilka
10. feb 2017

@cvikla12 myslím že nemal by byť problém..Veď sleduješ krcok nie maternicu 😂😂 ale ty keď si už tehu neriešila by som to 😊 už si docielila ten správny krok pre ktorý si to robila 😊

cvikla12
10. feb 2017

@mokilko ja som tento mesiac merala aj tú. A sedelo mi to pred ovu 36,6 a po ovu sa mi drží až do teraz na 37,2

cvikla12
10. feb 2017

@alilka jasné ešte včera som kontrolovala keďže idem v pondelok ku gynekologičke ale už nebudem aby sa náhodou niečo nestalo.