Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@15tibetan3 Krasny. Tipujem, ze zajtra bude pozitivny.
@saska697 podľa mňa ti silnie. Testuj ďalej každý deň a určite bude čochvíľa pozitívny 😉
@15tibetan3 určite zajtra pozitívny
🙂
@natalerachel budem aj dalej, len mi je to uz dlho😱😀 ze 28dc a nic
@ejuska2586
@natalerachel dakujem zienky, drzte palce, toto je moj 3 cyklus co pouzivam ovulacne testy a prvykrat mi vysiel takto silny, vzdy len tak slabucko, len sa bojim ze ked bol den predtym taky slaby, teraz vyrazne silnejsi aj ked nie uplne pozitivny aby nebol zajtra vlastne uz dnes negativny. co myslite?
@15tibetan3 ahoj, myslim ze keby urobis dalsi test v ten isty den len o dve, tri hodky neskor uz by bol uplne pozitivny. Moze byt ze dnes uz bude negativny, ale urcite urob aj dnes a uvidis. Ja by som sa snazila vcera a hlavne dnes 🙂
@15tibetan3 no to uz je jedno aj keby si nestihla úplne pozitívny uz dnes zachytiť tak ( môžeš predpokladať že pozitívny bol v čase medzi tým) keď si netestovala. Ale ak ste sa včera snažili a dnes tiež tak ziaden stres nemaj 😉 Tsk čo testovala si od včera ešte?
@adela58
@natalerachel test robeny dnes doobeda, co myslite, uz bola ovulacia? V tomto sa nevyznam, kedze neviem ako ma vyzerat test po ovulacii.
@15tibetan3 no ja si myslim ze vrchol uz bol, dnes je uz slabsi ako vcera to znamena ze ovulka mozno prebieha prave teraz 🙂 (12-48 hod po pozit. teste)
@adela58 cize asi zas z toho tento mesiac nic nebude? dnes mam mierne bolesti v podbrusku podobne menstruacii.
@matkaamisko ahoj, este nie je uplne pozitivny,kusok mu este chyba. skus urobit dnes este jedenjeden, ten mozno uz bude uz pozitivny, niekedy LH hormon vyskoci dost rychlo. Ked su testy skoro pozitivne treba robit viackrat za den
@15tibetan3 preco by nic nebolo? Zda sa ze prave ovulujes tak dnes urcite sup na to 🙂 merias si aj bazalnu teplotu? To by si potom presne vedela kedy ovulka prebehla. Inak tie bolesti v podbrusku mozu byt ovulacne 🙂
@adela58
Ďakujem skúsim teda ešte neskôr. Podľa kalendára by som mala mat plodne dni a ovulaciu zajtra. Aj bolesti v podbrušku tak hádam sa podarí 😊
@adela58 nemeriam si bazalnu teplotu, som na to lajdak ☹ a to je sanca otehotniet aj ked prebieha ovulacia? Ak ano asi? asi malicka, ze? Prepacte za primitivne otazky, ale ja sa v tomto naozaj nerozumiem.
@matkaamisko tak to presne vychadza 🙂 dnes pozitivny test, zajtra ovulacia, drzim palce 🙂 snazte sa aj dnes aj zajtra
@15tibetan3 praveze cez ovulaciu je dost velka sanca na otehotnenie 🙂 ako vravim, sup na to, je najlepsi cas 🙂
@adela58 dakujeeeeeem, no najskor az v neskorsich vecernych hodinach, ked pride chlap domov 🙂
@adela58 takze aj keď ten test ukáže takýto výsledok mám plodne obdobie? Keby tam ukázalo len tu jednu testovaciu čiarku znamená to že ten hormón LH test vôbec nezachytil? Pretože moj cyklus je nepravidelný, raz 32 potom 28 teraz naposledy 36 dni.. 🤦🏻♀️
@15tibetan3 no dnes je slabšia ako včera , tak predpokladám že keby si včera testla ešte raz po 2,3 hodinkách asi by bola najsilnejšia. To by známe že práve prebieha ovu. Tak určite sa treba teraz na manžela vrhnúť ( zajtra pre istotu tiež) 😝
LH hormon je v tele stale, ide o to ze pred ovulaciou rapidne stupne a tym dojde k ovulacii. Ovulacia by mala prebehnut 12-48 od pozitivneho testu. To ze ale naozaj prebehla pomocou ovu testov nezistis. Ovu testy len zistia zvysenu hladinu LH hormonu ale to este nemusi znamenat ze folikul naozaj praskol. Vacsinou vsak k ovulacii dojde. Ak chces presne vediet ci a kedy doslo k ovulacii na to treba merat bazalnu teplotu. Plodne obdobie by som brala od dna pozitivneho testu plus dva dni, vtedy je velka sanca na otehotnenie. Ak je len jedna ciarka alebo druha len slaba test je vtedy negativny. Pozitivny je len vtedy ak je testovacia rovnako silna alebo silnejsia ako kontrolna. To ze mas nepravidelny cyklus nevadi, len musis viac testovat aby si vedela kedy ma prist ovulka ktora je pri nepravidelnych cykloch teda vzdy v iny den cyklu.
@matkaamisko zabudla som ta oznacit v odpovedi predtym
@adela58 ďakujem za vysvetlenie.. test som si teraz zopakovala a čiarka taká istá ako pri tom prvom.. tak budeme len skúšať.. asi by som sa mala prestať tak sledovať 😁 A príde to keď to budem najmenej čakať
Kocky prosim Vas, bola? je? alebo bude ovulacia? Dnes ma od poobedia boli podbrusko podobne ako pri menstruacii, len slabsie a hlienu mam menej ako vcera. Predvcerom som si robila ovulacny test (ten som nefotila), kde nebolo skoro vobec vidiet druhu ciarku. Vcera vecer som si opät robila test (prva fotka), kde bola ciarka velmi vyrazna ale pravdepodobne este nie pozitivna. Dnes okolo obeda som si robila opät test (druha fotka),kde bola ciarka vyrazna ale o nieco menej ako vcera vecer a teraz vecer som si robila opät test (treti test), kde uz je druha ciarka opät slaba. Ma zmysel sa snazilkovat? Ako to teda je? VDAKA!!!

@ianka94 ahoj, uzivanie antibiotik na liecbu bakterialnej infekcie ma minimalny vplyv na cyklus. Moze vsak sposobit plesnovu infekciu ktora znemozni hodnotenie cervikalneho hlienu. Takze na ovu testy by uzivanie antibiotik nemalo mat vplyv. Drzim palce 🙂